Şimdi Ara

16 mbps e kadar yalın internetim var ama torrent 1mib/s ile indiriyor. normal midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. merak ettiğim bir konu var. acaba yanlış mı biliyorum diyorum.

16 mbps e kadar yalın internetim var .
    speedtest ile test ettiğimde boş durumdayken çıkan download sonucu 12.82 mb/ps

16 mbps e kadar yalın internetim var ama torrent  1mib/s ile indiriyor. normal midir?

ama torrent 1mib/s ile indiriyor. normal midir?

16 mbps e kadar yalın internetim var ama torrent  1mib/s ile indiriyor. normal midir?

benim mantığıma göre torrentin de 12.82 mb/ps ile indirmesi lazım yani 1 mib/s ile değil.
    bunu bir arkadaşa sordum. verdiği cevap . 12.82 mb/ps = 1 mib/s dedi.
    ben ise 12.82 mb/ps = 12.82 mib/s olması lazım diye düşünüyorum

ben mi yanlış biliyorum. düzeletebilir misiniz yanlışsam?

teşekkürler
     16 mbps e kadar yalın internetim var ama torrent  1mib/s ile indiriyor. normal midir? 16 mbps e kadar yalın internetim var ama torrent  1mib/s ile indiriyor. normal midir?

• Hız testlerinde bulduğun sonuç ve paketindeki 16 Mbps hız biriminin açılımı Megabits per second'tur. Yani bit cinsinden hızı ifade eder fakat tgünlük kullanımdaki programlar hızı genelde byte cinsinden ifade ederler. 1 Byte= 8 Bit dönüşümünü yaparsak 16 mbps internet ile teorik olarak saniyede 2mb dosya çekersin. Hız testinde 12küsür çıktığına göre yaklaşık 1,5mb saniye gibi bir rakama denk geliyor. Muhtemelen torrentte seed yetersizdir daha iyi bir torrent dosyası ile 1.5 mb görebilirsin ama yine de rakam paketinle kıyaslandığında çok kötü değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Hız testlerinde bulduğun sonuç ve paketindeki 16 Mbps hız biriminin açılımı Megabits per second'tur. Yani bit cinsinden hızı ifade eder fakat tgünlük kullanımdaki programlar hızı genelde byte cinsinden ifade ederler. 1 Byte= 8 Bit dönüşümünü yaparsak 16 mbps internet ile teorik olarak saniyede 2mb dosya çekersin. Hız testinde 12küsür çıktığına göre yaklaşık 1,5mb saniye gibi bir rakama denk geliyor. Muhtemelen torrentte seed yetersizdir daha iyi bir torrent dosyası ile 1.5 mb görebilirsin ama yine de rakam paketinle kıyaslandığında çok kötü değil.

çok sağolun sayın Virinom.
    demekli tamamen yanlış biliyormuşum.
    ben de sanıyorum ki 15 hız olunca 15 m/s ile indirecek.
    demekki. 1.5 m/s ile indirse normali bu.

• kanoute K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam kısacası hız testindeki değerin 8'de 1'ini alabilirsiniz.
  • hocam sağolun güzel bir şey öğrettiniz.

şu dosyada hızın düşük olma sebebi nedir sizce?

seeders 181 diyor. bu 181 kişiden çektiğim anlamına mı geliyor?

peers:16 diyor. bu ne demek anlamadım.

133.5 kib/s ile indirmesi normal mi bu dosyanın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 11 Temmuz 2015; 13:54:43 >

• hocam sağolun güzel bir şey öğrettiniz.

şu dosyada hızın düşük olma sebebi nedir sizce?

seeders 181 diyor. bu 181 kişiden çektiğim anlamına mı geliyor?

peers:16 diyor. bu ne demek anlamadım.

133.5 kib/s ile indirmesi normal mi bu dosyanın?

• adsl hattındaki kayıpları da hesaba katarsak 1mb/s indirme hızı normal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam o dosyayı 16 kişi 181 kişiden çekiyor anlamına geliyor. Hız düşük fakat torrent'te şu kadar hız olmalı diye bir şey diyemeyiz. Daha hızlı inen başka torrentler bulabilirsin. Bazı kişiler dosyayı gönderiyor ama mesela hızı 1'e sabitliyor yani aslında göndermemiş sayılır 161 kişi arasında bunun gibi yapanlar çok ise indirme hızınız düşük olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Hocam o dosyayı 16 kişi 181 kişiden çekiyor anlamına geliyor. Hız düşük fakat torrent'te şu kadar hız olmalı diye bir şey diyemeyiz. Daha hızlı inen başka torrentler bulabilirsin. Bazı kişiler dosyayı gönderiyor ama mesela hızı 1'e sabitliyor yani aslında göndermemiş sayılır 161 kişi arasında bunun gibi yapanlar çok ise indirme hızınız düşük olabilir.

hocam peki ücretli torrent sitelerinin avantajı burada mı ortaya çıkıyor?_

yüksek hızda indirmenizi mi sağlıyorlar yani?

ben YIFY ya da kickastorrents gib ücretsiz torrent sitelerini kullanıyorum da.

sizin tavsiye edeceğiniz bir site varsa özelden de yazabilirsiniz.

teşekkür ederim
    Hocam ücretli torrent'ten kastınız nedir bilmiyorum fakat hangi torrent sitesini kullandığınız çok önemli değil sonuçta torrent sistemi hepsinde aynı şekilde işliyor. Tek ihtiyacınız olan düzgün seeder ları olan bir torrent.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.