Şimdi Ara

16 Kilo verdim :) ( SS'li) (27 KG OLDU) Güncelleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
103
Favori
29.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz daha bilgi verir misiniz?Kilo vermek için beslenmede nelerden kaçınmalıyız?Neleri tavsiye edersiniz....Teşekkürler...
  • Ben de spor olayında pek kendimi sıkmadan cardio yapıp üstüne çok sevdiğim mayonez ve kolayı keserek yaklaşık 6 ayda 13 kilo vermiştim. Şu an 83 kiloyum, bir 75 olsam daha da bir şey istemem.
  • Special Moment S kullanıcısına yanıt
    BurgerKing'in Acı sos'u MC'nin hardal sosları .. Mega boy menüler şimdi dönüp baktığımda harbi manyak gibi yiyormuşum diyor insan. Sadece BK'nin Acı Sos'unu özlüyorum bazen nasıl bir kimyasal ise süper bir tadı var .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husegundogdu

    BurgerKing'in Acı sos'u MC'nin hardal sosları .. Mega boy menüler şimdi dönüp baktığımda harbi manyak gibi yiyormuşum diyor insan. Sadece BK'nin Acı Sos'unu özlüyorum bazen nasıl bir kimyasal ise süper bir tadı var .

    Arada ben kaçamak yapıyorum; ama pek sık değil. Zaten bu aralar pek bir çabam yok, biraz yoruldum; kışın daha çok konsantre olabiliyor insan. Kışın devam etmeyi planlıyorum. Şimdi hafif kilolu görünüyorum. Yani hele yüzde inanılmaz değişim oluyor. Gülerken mesela fark edebiliyor insan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: one man one engine

    Hocam biraz daha bilgi verir misiniz?Kilo vermek için beslenmede nelerden kaçınmalıyız?Neleri tavsiye edersiniz....Teşekkürler...

    Kilo vermek için hormonlar, genetik faktörler, yaş, kullandığınız ilaçlar (kortizon gibi) çok önemli etken. Ama bu kilo vermenize engel değil, sadece kilo verme hızınız etkilenecektir.

    Kesin olarak kaçınmak gereken bir çok gıdanın yanı sıra gıda tüketim şekli ve zamanının da çok önemi var.

    Mesela; un, şeker, tuz hayatınızda çok az yer kaplamalı. Örneğin tuzu zeytinden alın, sebzelerden alın ama ekstra olarak tuz kullanmamaya çalışın. Meyveyi çok fazla tüketmeyin, tüketeceğiniz meyveleri genelde sabah veya öğlende yiyin.

    Hayatınızda mutlaka kompleks karbonhidrat bulundurun. Nedir bunlar? Makarna, pirinç, bulgur, tam tahıllı ekmekler vs. Yani burada mantık şu; örneğin fırından aldığınız beyaz ekmekten bir parçayı, bir bardak suyun içine atın. Bir de haşlanmış makarnayı, pirinci veya bulguru suyun içine atın. Beyaz ekmeğin çok daha hızlı bir şekilde parçalanıp çözündüğünü görürsünüz. İşte kilo vermek isteyenler, HIZLI çözünmeyen karbonhidratlar tüketmeli ve daha çok tok kalmayı sağlamalı.

    Kilo alırım diye, karbonhidrattan korkup tamamen keserseniz tatlı krizleriyle karşılaşmanız işten bile değil. Gün içerisinde kepekli kompleks karbonhidrat kullanıyorsanız, tatlı krizi neredeyse hiç yaşamazsınız. Spor yapıyorsanız, öğlende olmak şartıyla beyaz pirinç de tüketebilirsiniz. Tabi bunları tüketim şeklinizi tamamen değiştirireceksiniz. Yok artık eskisi gibi, yağlı bulyonlu pilavlar. Haşlama tüketin veya buharda. Tercih sizin. Öyle yavan yavan yağsız tuzsuz yenir mi demeyin, en fazla 2 haftada alışırsınız.

    Hayatınızdan yeşilliği, salatayı hiç eksik etmeyin. Zeytinyağını korkmadan ilave edebilirsiniz, 1 kaşık koyayım da kilo yapmasın demeyin. 3-4 kaşık zeytinyağı bile kullanabilirsiniz. Tuz ve mineral ihtiyacınızın çoğunu salata tüketerek elde edeceksiniz.

    Sütten korkmayın ama o pembe kutuda olan yağsız sütleri tercih edin. Kalsiyum çok önemli çünkü gün boyu metabolizma hızınıza katkısı olacak, dolayısıyla kilo vermenizi hızlandıracaktır.

    Hayvansal gıdaları (kırmızı et, beyaz et) kızartmadan tüketin. Fırın olabilir, haşlama olabilir, yağsız tavada ızgara olabilir. Ton balığı da olsa haftada 1 veya 2 kez mutlaka tüketin. O büyük olanlarından 160 grlık konserveden alın 2 akşam öğününüzdeki protein o olsun. Hayvansal gıda demişken, yumurtadan da korkmayın. Eskiden gün aşırı yumurta yedirirlerdi aman sivilce yapmasın aman kolestrol artmasın. Her gün yumurta tüketebilirsiniz. Spora gidiyorsanız, 3 hatta 4 tane bile tüketebilirsiniz. Yumurtanın sarısından da korkmayın, evet beyazına göre daha kalorili ama faydası çok fazla.

    Her gün mutlaka 10 tane badem veya 5 tam ceviz veya 10-15 adet fındık tüketmelisiniz. Vücuda yararlı yağ sokmazsanız, zararlı yağ atımınız zor olacaktır.

    Spora gidemiyorsanız, hatta dışarı çıkmıyorum hep evdeyim diyorsanız ara sıra çıkın koridora. Koridorun bir ucundan diğer ucuna gidip başladığınız yere gelin bu 1 tur olsun. Bu şekilde 100 tur atın. Örneğin koridorunuz 7 metre uzunluğunda. Git gel 1 turunuz 14 metre yapar. 100 tur ile yaklaşık 1.5 km yürümüş olursunuz. Bunu sabah kahvaltıdan önce ve akşam 6-7 gibi yaparsanız, 3 km yürüyüş yapmış olursunuz ve kilo verme yolunda çok önemli aşama kaydedersiniz.

    An geldi, bu yasak dediğimiz çikolata, pasta, kadayıf, revani vs. gibi cici görünen öcülerden canınız çekti diyelim. Veya bol acılı lahmacun? Ya da karışık pide? Haftada bir kez kendinizi ödüllendirin. Buradaki amaç, vücudunuza "bak kardeşim sen canını sıkma, ben seni hiçbir şeyden mahrum etmeyeceğim ama sen de bana yardımcı ol" diyip gönlünü hoş etmektir.

    Bu arada havalar ısındı akşam 8'den sonra ağır yemek olayını tamamen bitirin. Yatmadan önce "of karnım da kazınacak gibi ha, bi şey yemeden yatarsam uyku bana haram" diye içinizden bir ses duyuyorsanız, meyve hariç istediğiniz sebzeyi tüketebilirsiniz. Alın tabağı 1 adet domates, bir adet salata süsleyin iyice. Gözünüz de doysun, üstüne su için. Canım hiç istemiyor domatesti, salataydı diyorsanız ama mutlaka midenize bir şey sokmaya karar verdiyseniz, yarım yağlı süt için 1 bardak. (Kilo vermek isteyenler, ilk zamanlarda gece çok acıkıyorlar, kaçınılmaz bir durum bu, bir süre idare edin. Sonra alışacaksınız.)

    Bol bol su için. 1,5 litrelik su şişeniz olsun. Gün içinde aralıklı saatlerde 2 defa bitirmeye çalışın o şişeyi. Yani 3 litre mutlaka için, artık havalar sıcak. Ayrıca günde en "fazla" 3-4 bardak yeşil çayınızı ihmal etmeyin. Misal bir poşet çaydan 2 bardak yeşil çay çıkarın sabah kahvaltınızda :) Akşam üzeri yemekten önce veya öğlende de aynı şekilde çayınızı için. Yemekten önce dememin sebebi şu, yeşil çay açlık hissinizi çabuk uyandırır.

    En önemli püf noktayı da sona bıraktım; mutlaka ölçülü olun. "ooo pilav kilo aldırmıyormuş, bol bol ette yiyebilirmişim" diye ipin ucunu kaçırmayın.

    Farkındayım çok uzun oldu ama sizin aracılığınızla, bilgisi olmayan arkadaşlara da güzel bir kaynak olur belki diye bu kadar ayrıntıya girdim.

    Umarım işinize yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 12 Haziran 2013; 21:58:39 >




  • Bb yap hocam. Tipin kurtariyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husegundogdu

    quote:

    Orijinalden alıntı: iskobi06

    usta allah rızası için yüzünün de ilk halini koy bu benim için önemli.Yanaklarım hayvan gibi dolayısıylla yüzümde bildiğin balon acaba zayıflayınca düzelir mi?

    Tabiki,

    özellikle o dönemde çekilmiş fotoğrafım yok. fotoğraflardan kaçıyordum genellikle en solda ki benim

    16 Kilo verdim :) ( SS'li) (27 KG OLDU) Güncelleme


    yüzün tam belli olmuyor ama zayıflamış gibi benimde en az 10 kg fazlam var bütün fotolardan kaçıyorum yüzüm balon gibi hatta gibisi fazla sen anlatsana yüzünde zayıflama oldumu olduysa bu nasıl gerçekleşti kaç ay sürdü yüzünün bu hale gelmesi bu arada unutman tipin gayet iyi vücut geliştirmede yap bence




  • 1 aydir doktira gidiyorum 10 kg verdim.

    Ama rekorum askere gitmek icin 2.5 ayda 30 kg :)

    Asker donusu hepsini geri aldim :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    Siz durun, şu definisyonu bitireyim size before-after'ın kralını göstercem inş.

    Bekliyoruz, o kadar konuşuyosun burda

  • respect my authority kullanıcısına yanıt
    tipimi ifşa edecek olmasam 101 kilo halimi koyardım da neyse
  • Benim de boy 1,88 kilo 86 ama biraz kilolu gözüküyorum (özellikle göğüsler ve karın). Bu yaz bir şeylerin yapılması gerektiğini anladım. Hedefim 77 ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • 1.80-64.Bizde almaya çalışıyoruz.Beni geçtimde baya büyük gelişme.Tebrikler valla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇantayaBakBe

    Adam yarıda kalmış, hızlı kilo vermek zararlı demelerinin sebebi bu sanırım adam yazarken öldü galiba



    Allah iyiligini versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    tipimi ifşa edecek olmasam 101 kilo halimi koyardım da neyse

    hadi ya o kadar var mıydın
  • Bulunsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: respect my authority

    quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    tipimi ifşa edecek olmasam 101 kilo halimi koyardım da neyse

    hadi ya o kadar var mıydın

    evet, şimdi baklavaları saymaya çalışıyorum
  • 2 ayda 84ten 76ya inmis biri olarak işin sırr,ı AZİM ve SÜREKLILIKtir. Baska bisey yok, sihirli değnek falan yok yani.

    Yaz sonuna kadar definisyondayim. Hedef yağ oranimi %13ün altina düşürmek .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bende kilo almaya çalışıyorum alamıyorum napmam lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Micheal Scofield

    Tebrikler bende kilo almaya çalışıyorum


    boy : 1.75
    kilo: 57
    yaş : 16


    Boy 184 kilom 59-60 arasi...Hic dert etmiyorum acikcasi istedigim gibi yemek yiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.