Şimdi Ara

16 2013 FORMULA 1 AIRTEL INDIAN GRAND PRIX (New Delhi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarihin en genç 1-2-3 ve 4. dünya şampiyonu Vettel'e tebrikler.

16 2013 FORMULA 1 AIRTEL INDIAN GRAND PRIX (New Delhi)
  • You Are The World Champion Sebastian Vettel

• quote:

Orijinalden alıntı: ncore

You Are The World Champion Sebastian Vettel

Çok manidar bir enstantane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vettel kazandı ve şampiyon oldu,tebrikler.Zaten bana göre uzun süredir belliydi bu durum.İyi pilot ona lafım yok ama diğer şampiyonların çoğu yarışta podyum için bile mücadele edemediği bir sezonu düşünürsek otomobil faktörü belirleyici oldu.Sonuçta takım oyunu ilk önce iyi otomobil şart.Misal Ferrari yıllardır rüzgar tünelini anlamakla meşgul.

Ama özellikle yeni hamurlara geçildiğinden beri alınan sonuçlara bakarsak durum ortada.Redbull domine etti.
    Bugün de yumuşak lastiği sadece 3 tur kullandı Redbull ama sanırım hiç yakınma gelmedi lastiklerden.Halbu ki İspanya yarışından sonra takım olarak saldırmışlardı.Dün sıralama heyecanı yoktu bugün de yarış heyecanı.Webberin aracı beni şaşırtmadı açıkçası.Arıza bekliyordum.Raikkonen Lotus takımından kurtuluyor diyecem de geldiği takım evlere şenlik orası var.

Ferrari,Mercedes vs. yine çok fazla iyi olmayacaklar bence yeni otomobilin üstünde güle oynaya çalışan ve uzun zamandır haftanın 4-5 gününü onun için harcayan Neweyle Redbull işi götürür.Ancak 2014 sonrası f1 i bırakabileceğini açıkladı.Ondan sonra bir şeyler yapabilir diğer takımlar.Özellikle Neweye çok yakın çalışan ve bu üstünlükte pay sahibi olan iki Redbull aerodinamistini 2015 için alan Mclaren bir atılım yapabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wayfaring

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Aşağı yukarı 15 yıldır keyifle izlediğim f1'den gram heyecan duymuyorum artık. Sonuçları belli olan bir yarışı izlemeye dahi şevkim kalmadı. Bernie amca bu durumdan memnun mu acaba? Schumacher'ın efsane döneminde bile bu kadar monotonluk yoktu yahu. Redbull'un ezici üstünlüğüyle kazandığı hiçbir yarıştan memnun değilim. Kazansın, ama başa baş mücadele sonunda, herkesin tatmin olacağı şekilde yarışlar noktalansın istiyorum. Heyecan burada var.

Daha çok bekleriz. Bernie bu durumdan tabiki memnun. Diğer takımların başkaldırmasının önüne geçti. Elinde çok iyi anlaştığı ve koz olarak bulundurduğu bi takım var.

Redbull göz göre göre illegal araç üretiyor. Serhan acar yarış içinde anlattı. Kendiside yasal olarak gözük tüğünü söylüyor belli nedenleden dolayı. Aracın normaldan daha eğik olduğunu alt tabakanın aero dinamiden nasıl daha fazla yararlandığını ölçüm sırasında nasıl bunun ortaya çıkmadığını anlattı.
    Ama yasal falan değil. Göz yumuluyor. Hatırlayın eskiden sadece bir kaç kilo fazla çıkan yakıt için nasıl cezalar geldiğini nasıl kıyametlerin koptuğunu.

Ben redbula tepkimi bir mail ile dile getiricem. Ciddiye alınmayacakta olsa okunmayacakta olsa. Böyle durmaktan iyidir. F1 yönetiminede bi şekilde tepkimi dile getiricem.

Sonuç olarak redbull kına yaksın.

Medya bile o yükseklik mesafesini bildiğine göre FIA'nın ve diğer takımların gözünden kaçar mı sence? Onlar da yapsın. Kuralları sadece Redbull okumuyor. Ayrıca uçuk farkları yaratan sadece yükseklik farkı olamaz.

En az 0.6 saniye fark yarattığı konuşuluyor.

Herkes yapsınla olmuyor. Bir sistem geliştirip araca yerleştirmek. Ve bunun yasal olması. Bunu kimse yemez heralde. Benzer şeyi başka takımlar ne zaman yapacak nasıl çalıştıracak. Bir aracı komple buna göre dizayn etmek.

Aha buraya yazıyorum. 2014 te de benzer şeyler olacak. Redbull ne yaptıysa doğrudur diyecek. Hem FIA hem bernie amca. Diğerleri redbul kadar belli eder sıradışı şeyler yaparsa anında ceza alma ihtimali var. Ama Redbul için böyle bişeyin söz konusu olduğunu sanmıyorum. Diğerlerini kurallara uymakla suçlamak daha iyi seçenek bu durumda aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

Bernie'nin durumdan memnun olduğuna emin değilim açıkçası ben.
    Tabi ki yeni bi altın çocuk yaratıp F1 de yeni bi altın çağ yaratmak istediler ancak sanmıyorum ki şu an şu durumun Ferrari Schumi dönemindeki gibi etkili bi dönem olduğunu.
    Red Bull bu şekilde dominasyona devam edip, yarışlar da böyle sıkıcı şekilde devam ettiği sürece F1 marka değeri kaybetmeye mahkum.
    Paragöz Bernie de bunun farkında olduğu için ne yapıp edip heyecanı arttırma peşinde. Bu yüzdendir ki zaten lastikler bu kadar değişti, bir çok yeni kural geldi, DRS gibi sistemler eklendi ve Red Bull'a pek dokunmadan yarışlarda heyecan arttırılmaya çalışıldı.
    Ama ne olursa olsun bütün bu değişiklikler çok fazla işe yaramadı ve yeterli heyecan sağlanmadı. Red Bull böyle devam ettiği sürece de bu heyecanın sağlanmayacağının farkında olan Bernie artık biraz da Red Bull'u durdurmak gerektiğini düşünüyordur bence.
    2014 ile birlikte gelen yeni kurallardan sonra ben inanıyorum ki Red Bull oldukça güç kaybedecek. Çünkü Red Bull'un şuanki kadar iyi olması engellenicektir...

İyimser olursak bi ihtimal diyebiliriz. Ama sanmıyorum. Reddbull farkı 2014 tede benzer şekilde kuralları en iyi yorumlayan takım olacak. İlk yarışlarda biraz geri kalacaklar belki ama sonra yine aynı sahne olacak. F1 marka değerini ciddi ciddi kaybetmeye başladı buna karşılık belki küçük oynamalar yapacaklar ama sonuç çok değişmeyecek bence.

• os_lnx kullanıcısına yanıt
    Redbull diğer araçlardan farklı ama her farklı olan illegal demek değil önce bunu kavramalısın, Bu sporda saniyenin binde birini ölçüyorlar sanmıyorum illegal bir aracın yarışmasına müsade edeceklerini, Yani koca koca f1 dev takımları ve fia değilde sen çözdün redbulun illegal olduğunu helal olsun, hemen mail at ilgili kişilere, Yaptığın yorumlar objektiflikten uzak, daha mantıklı ve sakin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bu bir kullanıcı adı -- 27 Ekim 2013; 17:20:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bu bir kullanıcı adı

Redbull diğer araçlardan farklı ama her farklı olan illegal demek değil önce bunu kavramalısın, Bu sporda saniyenin binde birini ölçüyorlar sanmıyorum illegal bir aracın yarışmasına müsade edeceklerini, Yani koca koca f1 dev takımları ve fia değilde sen çözdün redbulun illegal olduğunu helal olsun, hemen mail at ilgili kişilere, Yaptığın yorumlar objektiflikten uzak, daha mantıklı ve sakin ol.

F1 Takımları ve pilotları da söylüyor birşeyler olduğunu.Ayrıca kurallarda açık var.

http://forum.donanimhaber.com/m_83151026/tm.htm

• Bırakın bu işleri arkadaş, Redbull aracının ismi ferari yada mclaren olsa bügün illegal diyenler, efsane araç derlerdi.
  • redbull ve vettel iyi iş başardı . tebrik etmeyene anlam veremiyorum. arabasına tapınan vettel yeni bir din icat etti sanırım. iğreti bir görüntüydü.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wayfaring

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Aşağı yukarı 15 yıldır keyifle izlediğim f1'den gram heyecan duymuyorum artık. Sonuçları belli olan bir yarışı izlemeye dahi şevkim kalmadı. Bernie amca bu durumdan memnun mu acaba? Schumacher'ın efsane döneminde bile bu kadar monotonluk yoktu yahu. Redbull'un ezici üstünlüğüyle kazandığı hiçbir yarıştan memnun değilim. Kazansın, ama başa baş mücadele sonunda, herkesin tatmin olacağı şekilde yarışlar noktalansın istiyorum. Heyecan burada var.

Daha çok bekleriz. Bernie bu durumdan tabiki memnun. Diğer takımların başkaldırmasının önüne geçti. Elinde çok iyi anlaştığı ve koz olarak bulundurduğu bi takım var.

Redbull göz göre göre illegal araç üretiyor. Serhan acar yarış içinde anlattı. Kendiside yasal olarak gözük tüğünü söylüyor belli nedenleden dolayı. Aracın normaldan daha eğik olduğunu alt tabakanın aero dinamiden nasıl daha fazla yararlandığını ölçüm sırasında nasıl bunun ortaya çıkmadığını anlattı.
    Ama yasal falan değil. Göz yumuluyor. Hatırlayın eskiden sadece bir kaç kilo fazla çıkan yakıt için nasıl cezalar geldiğini nasıl kıyametlerin koptuğunu.

Ben redbula tepkimi bir mail ile dile getiricem. Ciddiye alınmayacakta olsa okunmayacakta olsa. Böyle durmaktan iyidir. F1 yönetiminede bi şekilde tepkimi dile getiricem.

Sonuç olarak redbull kına yaksın.

Medya bile o yükseklik mesafesini bildiğine göre FIA'nın ve diğer takımların gözünden kaçar mı sence? Onlar da yapsın. Kuralları sadece Redbull okumuyor. Ayrıca uçuk farkları yaratan sadece yükseklik farkı olamaz.

En az 0.6 saniye fark yarattığı konuşuluyor.

Herkes yapsınla olmuyor. Bir sistem geliştirip araca yerleştirmek. Ve bunun yasal olması. Bunu kimse yemez heralde. Benzer şeyi başka takımlar ne zaman yapacak nasıl çalıştıracak. Bir aracı komple buna göre dizayn etmek.

Aha buraya yazıyorum. 2014 te de benzer şeyler olacak. Redbull ne yaptıysa doğrudur diyecek. Hem FIA hem bernie amca. Diğerleri redbul kadar belli eder sıradışı şeyler yaparsa anında ceza alma ihtimali var. Ama Redbul için böyle bişeyin söz konusu olduğunu sanmıyorum. Diğerlerini kurallara uymakla suçlamak daha iyi seçenek bu durumda aslında.

Redbull sezon başından beri böyle değil. Adamların istikrarlı, disiplinli bir şekilde çalıştıkları ortada. Newey'in farkı da burada ortaya çıkıyor. Kuralları teknik olarak güncel bir şekilde çok iyi yorumluyor. Ferrari de yapsın aynı şeyi, Mercedes de yapsın. Kuralların esnetildiği falan yok. Kombinasyonu iyi yakalayan kazanır.

• quote:

Gayet sakinim. Herkes biliyor zaten. Ama bişey yapamıyorlar. Benim kadar objektif olan kimseyi pek az görürsün. Aynı şeyi reno yapsada söylerdim Ferrari yapsada. Müsade ediliyor sadece. Eskiden kuralların nekadar katı olduğuna bak şimdi nekadar esnediğine. Kimsenin bişey çözmesine gerek yok. Redbul yasal olmayan bir iş yapıp bunu yasalmış gibi devam ettirerek yakaladı bu güya başarıyı.

Sana göre objektiflikten uzak ama bana göre çok objektif. Mail atıcam zaten bundan vazgeçmiş değilim. Herşeyin sınırlı olduğu bir F1 de kuralların kesin olduğu bir F1 de tur başına 3 saniye yada istenilen kadar fakar 5 saniyede olur ama insanları korkutmayalım diyerek 3 saniye civarında tutuluyor sanırım.

Kaldıkı ben Ferrariyide yeterince eleştiriyorum zaten.

Bide olayı kişisel tartışmaya dönüştürmeyelim lütfen.
    Benim kavramam gereken bişey yok bahsettiğin konuda. Farklı bir araç olduğunu iddia etmiyorum zaten illegal bi araç olduğunu iddia ediyorum.

Redbul kuralları nasıl yorumladıysa ve nasıl geliştirdiyse öyle oldu. Sezon içinde de bu kuralları istedikleri gibi kullandılar.

Kuralların yorum sınırını redbul belirliyor. Redbul ne yaptıysa doğru olan o.

Redbul u kesinlikle kutlamıyorum. Başarılıda bulmuyorum.

Söylediğim gibi redbul takımı kına yakabilir. Bunuda gayet soğukkanlı bir şekilde söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

redbull ve vettel iyi iş başardı . tebrik etmeyene anlam veremiyorum. arabasına tapınan vettel yeni bir din icat etti sanırım. iğreti bir görüntüydü.

Eleştirmenden mok atmadan önce olayın aslını öğren, Yarış hindistanda yapıldığından ve Hindistanın kutsal kabul ettiği hayvanlardan dolayı, vettel Redbull üstündeki boğa simgesi ile seyircilere gönderme yapmıştır, Tribündeki hindistanlı vatandaşında çok hoşuna gitti.

@os_lnx

Senin fikrindir ama ben katılmıyorum.
  • quote:

quote:

redbull ve vettel iyi iş başardı . tebrik etmeyene anlam veremiyorum. arabasına tapınan vettel yeni bir din icat etti sanırım. iğreti bir görüntüydü.

Eleştirmenden mok atmadan önce olayın aslını öğren, Yarış hindistanda yapıldığından ve Hindistanın kutsal kabul ettiği hayvanlardan dolayı, vettel Redbull üstündeki boğa simgesi ile seyircilere gönderme yapmıştır, Tribündeki hindistanlı vatandaşında çok hoşuna gitti.

@os_lnx

ah ne güzel , hadi hep birlikte ineğe tapınalım ne hoş değil mi. çok sempatikbu sebastian da canım. yalnız Allah' a tapılır ve yalnız O'na secde edilir, yalnız O'nun önünde eğilinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 27 Ekim 2013; 21:57:09 >

• quote:

quote:

quote:

@os_lnx

ah ne güzel , hadi hep birlikte ineğe tapınalım ne hoş değil mi. çok sempatikbu sebastian da canım. yalnız Allah' a tapılır ve yalnız O'na secde edilir, yalnız O'nun önünde eğilinir.

tamam.

• quote:

quote:

quote:

@os_lnx

/>

• Merhabalar;

Uzun zamandır forumda yazamıyordum. En son; sezonun belki de en önemli olayı Malezya Multi 21 hakkında yazmıştım.

Hindistan Gp nihayetinde sezonun kazananı belli oldu ve Vettel 4. şampiyonluğunu (inanılır gibi değil ama) 26 yaşında kazandı.
    Serhan Acar'ın sık sık bahsettiği 'En Genç 4 Kez Şampiyon Olan Pilot' rekoru bence kırılamazlar arasında yerini almıştır.

Formula1'de şampiyon olabilmek; 3 bileşenin bir arada olmasıyla sağlanabilir.

1 - İyi bir araç (Hız, dayanıklılık, lastik koruyabilme, aerodinami vs.)
    2 - İyi bir pilot (Hız, yetenek, mental ve fiziki dayanıklılık, hırs, araç tasarımına katkı)
    3 - İyi Bir Takım ( Operasyonel yönetim, taktiksel anlayış, yarışı okuyabilme, marketing, lojistik ve mental destek vs.)

Meşrubatçı diye küçümsenen RedBull'un 2004'te neredeyse sıfırdan gelerek son 5 yılı sürklase etmesinin nedeni yukarıdaki 3 maddede yatıyor.

Birinci maddeyi Adrian Newey temsil ediyor.
    Daha önce Williams ve Mclaren'de şampiyonluklar yaşayan dahi tasarımcı, şimdi tüm tecrübe ve birikimlerini RedBull takımı için seferber ediyor.
    Burada bazı arkadaşlar, tv başında aracın illegal olduğunu çözebilmişler, tebrik ediyorum ancak araç FIA'nın hassas testlerinden geçebilmeyi başardığı sürece legaldir.
    Araçtaki gelişim sınırları zorlayarak sağlanır, dolayısıyla en iyi gelişim gösteren araç en riskli şekilde tasarlanmıştır. Bu noktada Adrian Newey'in dehası ortaya çıkıyor.

İkinci maddeyi Sebastian Vettel temsil ediyor.
    Sanırım kendini genele kabul ettirememesinin ana nedeninin altında fanatiklik yatıyor.
    Dört yıldır şampiyonluklara ambargo koyan ''meşrubatçı takımın, velet sürücüsü''nün rakip takım ve pilot taraftarlarının formula1 zevkinin içine pislediği bir gerçek.
    Ancak hiçbir neden Sebastian Vettel'in çok özel bir pilot olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Bu tip konular özneldir, subjektif görüş içerir. Ancak bana göre (Özellikle son bir buçuk yıldaki performansına dayanarak söylüyorum) şu an faal pilotlar içerisinde en iyi pilot kendisidir. Diğer her görüşe de saygım vardır.
    Senna ve Schumi ile karşılaştırılması da şu an için abesle iştigal olduğunu düşünüyorum. Bunun için mutlaka büyük bir takımda da yarışmalı. (Ferrari-Mclaren)
    Şu an harika bir aracı var evet ama O da bunun hakkını sonuna kadar veriyor.
    RB9 sezona Lotus, Ferrari ve Mercedes'le çekişir halde girdi. Ferrari ve Lotus lastik korumada çok daha iyiyken Mercedes de tek tur hızında bir numaraydı. Ancak Silverstone'da Pirelli lastikleri değişince ve özellikle Belçika'dan sonra 2011 sezonunun bir tekrarını izlemeye başladık. Bu süreçte de Vettel'in ezici ve umut kırıcı üstünlüğüyle domine edildi. Hatasız cumartesi, hatasız pazar.
    İyi araç haricinde başarılı olamaz tezini savunanlar Torro Rosso 2008'i de kabul etmiyorlar pek ama halen STS'nin tek pole'ü ve tek yarış galibiyeti kendisinin. Ayrıca efsanevi 2008 Brezilya'da en hızlı araç Hamilton'a yaptığı atak bile farkını ortaya koyuyordu.
    Kişiliğini sevmeyenler olabilir. Kendilerine göre haklılardır da. Ancak Onu 2008 Brezilya'dan beri düşman belleyen Hamilton bile kişiliği konusunda hakkını teslim ediyor. Ya da Raikkonen'in Onun hakkında düşüncelerini okumuşsunuzdur mutlaka.
    Multi 21'i Malezya Gp başlığında uzun uzadıya yazdım, merak edenler bulup okuyabilirler.
    Bir de küçük bir anektod geçenlerde ilk Formula1 testi hakkında bir röportajı vardı.
    - İlk kez Formula1 aracına bindiğimde korkudan altıma kaçırdım' demişti.
    Bu bile 4 kez şampiyon olsa da ne kadar samimi ve içten olduğunu göstermiyor mu?
    Kendini sürekli geliştiriyor. Geçiş kusurlarını son bir buçuk yıldır tamamen kapattı. Öğrenmeye açık. Bitmek bilmeyen hırsı hep gelişmesine ve odaklanmasına yol açıyor. Şampiyon olduğu son yarışta telsizden Raikkonen'e fastest lap'i kaptırdığı konusunda teselli edildi. İnanılmaz!

Son olarak 3. maddeyi temsil eden Cristian Horner var.
    Mateschitz ve Marko'dan da aldığı güçle mükemmele yakın bir takım profili. (Brezilya 2012 fiyaskoydu o ayrı)

2014'te motorların değişmesiyle çok daha çekişmeli bir Formula 1 izlememiz dileğiyle.

• quote:

quote:

quote:

@os_lnx

• iğrenç dedikçe paylaşımlar artıyor. seven çok sanırım
  • Ne Vettel'miş arkadaş. Pistte bu heriften daha iyi en az yarım düzine pilot var. Yatsın kalksın altındaki araca dua etsin. Almanların yeni bir Schumi yaratmak isteyip şişirmelerinden başka bir şey değil.

Adrian Newey kural açıklarını çok iyi bulmuş. Onu diğerlerinden ayıran özellik de bu zaten.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.