Hala listeningde ve speakingte kötüyüm netflixten film izlemeye başladım kaç aya kadar bu durum düzelir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1500 e yakın ingilizce kelime biliyorum ama...

-
-
1500 kelime yeterli değil hocam.
-
Hocam kaç kelime bilmek lazım konuşmak ve anlamak için çünkü şunu fark ettim kelime bildikçe konuşmanın içinden bazı kelimeleri anlayabiliyorum fakat hala kötüyüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Listening maruz kalma işi.Speaking pratik
-
quote:
Orijinalden alıntı: sensesahmetHocam kaç kelime bilmek lazım konuşmak ve anlamak için çünkü şunu fark ettim kelime bildikçe konuşmanın içinden bazı kelimeleri anlayabiliyorum fakat hala kötüyüm
En çok kullanılan 3000 kelime listeleri var.Oradan başla
En az 10000-15000 kelime lazım bu arada
Nativeler +20000 biliyor
-
Hocam 5000 e hızlı bi şekilde tamamlasam yetmezmi sonrasında yavaş yavaş öğrenirim zaten
Ne kadar çok bilirsen metni anlama yüzden artar.%85 ile %97 arasında çok çok fark var
-
Ne kadar kelime bildiğimizi nereden anlıyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: White Death
Ne kadar kelime bildiğimizi nereden anlıyoruzharbi hepsini not falan mı ediyorlar ben öyle yapmıyorum ne öğrendiysem öğrenmişimdir kafasındayım
-
15 bin kelime yazmış yuh be.
İşe güce girmen. Günlük arkadaşlaırnla eğlenmen için. 6000-8000 kelime gayet yeterlidir. Daha fazlası ancak o dilde çok kitap okuyarak olur. Onun içinde o dilde uzun süre vakit geçirmen lazım. 23 yaşında öğrenmiş olsan misal. 10 yıl boyunca kitap okusan anca öyle olursun. 15 bin kelime
-
50-60 bin kelime bilmeden İngilizce biliyorum diyenler var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: meola147ofharbi hepsini not falan mı ediyorlar ben öyle yapmıyorum ne öğrendiysem öğrenmişimdir kafasındayım
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 24 Mayıs 2021; 0:36:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
speakingde beni trde geçebilecek insan sayısı max 50
1500 kelime hiçbir şey bu arada. daha yolun çok başındasın kardeşim
-
quote:
Alıntıları GösterDayanamadım ben de yapayım 15 bin bence gayet iyi
-
quote:
Alıntıları Gösterabooooo bana baya düşük geldi 3680 diyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: meola147ofabooooo bana baya düşük geldi 3680 diyor
Alıntıları GösterGünlük internette maruz kalıyorsan yavaş yavaş öğreniyorsun zaten hocam, akademik olarak girmek istediğin bi test falan yoksa acele getirmeye gerek yok bence. Yapay hissettiriyor acele edince. Ben çalışarak öğrenemezdim hatta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 24 Mayıs 2021; 1:17:55 >
quote:
Orijinalden alıntı: White DeathGünlük internette maruz kalıyorsan yavaş yavaş öğreniyorsun zaten hocam, akademik olarak girmek istediğin bi test falan yoksa acele getirmeye gerek yok bence. Yapay hissettiriyor acele edince. Ben çalışarak öğrenemezdim hatta
Alıntıları GösterAynen maruz kalıyorum maruz kaldıkça daha iyileşiyor bazen çok boşluyorum
-
quote:
Alıntıları GösterO testlerdeki kelimeler çok sıkıntı ya.Paso rare word koyuyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X