Şimdi Ara

150 watt, music, ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • teknics marka 5 parçalı müzik setim var. iki tane de hoparlörü. bunların arkasında 150 watt, music yazıyor. bu durumda bu iki hoparlörün gerçek/sürekli ses çıkışı kaç wat oluyor?

bazı hoparlörlerde RMS diye bişi var. bu ne demektir? benim 150 watt, music, yazan hoparlörlerim, RMS hesabi ile kaç wattır?

teşekkürler

• Merhaba

Bu tip yazılan gucler malesef gercekten cok uzak oluyor. RMS surekli max dinlenebilecegi gercek gucu gosteriyor ama o da artık abartılmıs durumda. Multimedya icin tasarlanmıs sistemlerde bile RMS 300-500 gibi komik degerler yazmakta. Normalde 150 watt music gucu kısa sureli verebilecegi en yuksek guc demek.
    Gercek gucunu anlaman icin kitapcıgında teknik kısmında muhtemelen bulursun. 150 watt music gucu ile yola cıkıp RMS degerini belirleyemezsin. Bunun icin degisik frekanslarda osiloskop vb cihazlarla olcum alınıp degerlendirilmesi lazım. Midi sistemlerde ortalama genelde sistem gucu max 30-40 watt ı gecmez. Oda 4 ohm gibi dusuk omajlar kullanılarak alınır. 150 watt gercekte cok ciddi bir rakamdır. Ama bu cogu ureticilerin kendilerine gore bir degerlendirme koyup abartmaları yuzunden insanlar 300-500 watt gibi rakamları ev sistemleri icin cok rahat konusur oldular. Gercek 50 watt ses gucu bir eve fazlasıyla yeter. Ornegin benim referance deck amplim var. 8 ohmda 90 watt guc uretiyor. Trafo besleme gucu 820 watt , 2*50 volt simetrik olarak toplamda 100 volt ile besleniyor ve 20 kg agırlıgı var. 44.000 mf gibi bir besleme suzgeci bulunmaktaki, boylesine ciddi bir cihaz bile 90 watt guc uretebiliyor. Gercek RMS 90 watt ev icin cok ciddi bir guctur.

Guc degerleri hk. kısa bir metin
    http://www.antrak.org.tr/gazete/022004/yazi02.html
    l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Ağustos 2005, 10:57:28 >

• sanki rms değerleri gerçeği cok yansıtıyo ya.büyük firmalar sallamasyon pmpo değerini kaldırıp rms değerini kullanmaya başladı,yine dandik firmalar yılmadı ve rms değerlerinide sallamaya başladı.bunu büyük firmalarda da görebilirsiniz,örneğin creaitve megaworks ve gigaworks için verilen rms değeri gerçek değer deildir,yinede en azından bu değer burst power dır diye belirtmişler.yinede rms değerininde içine ettiler,ev sinema sistemlerinde,müzik setlerinde ve pc multimedya da da sallama rms ler ortaya cıkıyor.ki ben ev sinema sistemlerinin cogunun sallama oldugunu düşünüyorum.bi iki tane ev sinema sisteminde müzik dinledim(bir tanesi lg=250w,diğeri philips=300w tı yanlış hatırlamıyosam) ve cıkardığı son ses karşısında hayretler içinde kaldım,özellikle philips in 300w lık setinden buyuk beklentilerim varken neredeyse benim evimdeki 75w lık set kadar ses veriyodu.uzun lafın kısası rms de artık cok guvenilir değil,o yuzdenpc için 5.1 set alıcaksanız jazz,creative,logitech,philips dışına cıkmıcaksınız.ayrıca set alırken bayagı bir inceliceksiniz,cunku yuksek ses cıkarıcagını sandıgınız,super bir set gibi görünen ürünler sizi hayal kırıklığına uğratabilir

• Bunlar ticari kaygıların urunu. Once goruntuye onem veriliyor albenili olsun diye buyuk boyutlarda yapılıyorlar sonra susluyorlar. Sonrada olmayacak komik watt degerleri yazıyorlar. Hemde RMS olarak, artık duyuldu ve insanlar RMS ye bakar oldularya hemen RMS ler sisirildi. İnsanların buyuk bir bolumude bunlara kanıyor. Markalı 5+1 deck ev sinema amplileri bile bu isten nasibini almıs durumda.
    On panele bakıyosun RMS 5*100 watt diyor. Sonra arka paneline bakıyorsun 200 watt besleme trafo gucu.
    İcine bakıyorsun ufacık sogutucular konmus bu ne simdi. Hatta gecenlerde oncu markalardan birine baktım. Komple sinema sistemi paketi. Uyduların arkasında 2.7 ohm yazıyor. En kolay yolu secip sesi yuksek tutmak icin omajı dusurmusler. Tabi kaliteden eser yok. Bu markalar bunu yaparsa multimedya sektoru bu noktaya gelir tabi.
    Aynı durum simdi favori olan dijital foto makinalarında mevcut. Mp savası almıs basını gidiyor. Makina uzerinde kocaman 5 mp yazıyor. Kitapcıgına bakıyorsun 1,3 mp cmos sensor cozunurluk.

Elektronik sektoru nasıl bu durumlara geldi anlamıyor. Firmalarda birbirlerini destekler gibi bu tufana katılmıs gidiyor.

• yanıt yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • önemli deil kardeş.sakın ola müzik setinin arkasında yazan değerle başkalarıyla iddiasına girme
    cunku genelde bu değerler yanlış cıkıyor,ii çalışmalar
    quote:

Orijinalinden alıntı: bulhaz@yahoo.com

yanıt yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • tylor ve ikarahal..olayı çok güzel anlatmışsınız sizleri tebrik ediyorum....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boyle bilgili insanların yazdıklarını da anlamak için biraz bilgili olmak gerekiyor canım
    gerçekten tebrikler makale ye başlarsınız yakında
    ekran kartları için de aynı şeyleri söyleyebilirmiyiz(soğutucu olayı) nekadar matris hesabi okadar işlem okadar ısı??
    bide buna cvp hadi bakem
  • arkadaşlar cihazın gerçek gücünü anlayabilmek için bence en pratik ve doğru yöntem, ses yükselteç entegre veya transistörlerinin katalogdaki güç değerlerine bakmaktır.orada RMS diye bilinen güce yakın değerler verilir genelde.
  • cok iyi eloktronikci olrak bence hoparlörü. bağlı olduğu medefe koruyucusundan çıkartıp kolonun mıknatıs tarafındaki yazılarından anlayabiliriz
    ÖRNEĞİN : 50 W -12 (OHM)GİBİ YAZILAR GÖREBİLİYORSAK GERCEK DEĞERLERE ULASTIK DİYEBİLİRSİNİZ....?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.