Şimdi Ara

150.000 bandında 2. el araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum ama yazmak bugüne kadar nasip olmamıştı. Şimdiye kadar çok faydalı olan paylaşımlarınız oldu, ilk önce bundan dolayı teşekkür ederim.

2-3 aydır kendime bir araç bakıyorum, nasipse kendimi tatmin edecek bir araç bulunca alacağım. Vakit sıkıntım yok, gerçekten güzel bir araç almak istiyorum.

Kendime 150.000-160.000 fiyat aralığını belirledim, bu fiyat içerisindeki premium D ve E segmenti araçları değerlendiriyorum. E segmenti için yıl aralığı 2013-2014, D segmenti için 2014-2016 diyebilirim. Aracın fazla hırpalanmamış olması kaydıyla D segmentinde 50.000 km, E segmentinde de 80.000 km limitim var.

Güvenlik önceliğim, beni iyi hissettirmesi adına yakıta bir miktar daha para verebilirim. Şahsen bu araçları test sürüşü dışında hiç kullanmadım, dolayısıyla uzun dönem deneyimin hiç yok denilebilir. Her gün Koşuyolu-Kurtköy (Teknopark İstanbul) arası gidip geleceğim, yaklaşık 40-50 km denebilir. Bunun dışında senede bir kere Almanya, İspanya, Hollanda vs. gibi Avrupa ülkelerine gidip geleceğiz.

* BMW F30 3.20d Sedan
    İç hacmi dar ancak benim için yeterli, iki kişilik bir aileyiz. Birkaç sene içinde Allah nasip ederse 3 olabilmemiz mümkün , yine yeterli gelir diye umuyorum. Dizel olduğu için yakıtı iyi olur diye düşünüyorum. ZF şanzıman artısı var. M Sport ve Sportline paketleri bana uygun değil, spor görünümden çok lüks paketler bana daha uygun.

* BMW F10 5.20i Sedan
    Tam istediğim donanım listesine sahip. Motoru benim istediğim güçte, ancak yakıt meselesi beni korkutuyor. ZF şanzıman artısı var. 160.000'e yaklaştıkça hayalet göstergeli ve vakum opsiyonlu temiz araçlar bulunabilir bence.

* Mercedes-Benz W212FL E180 Elite
    Konforu çok güzel, ancak motorunun verimliliği ve şanzımanı hakkında ciddi çekincelerim var. Bugüne kadar hep çift kavramalı (DSG) kullandım. İstanbul trafiğinde ne kadar Mercedes de olsa 7G-DCT'nin çok sıkıntısız olabileceği pek akıl kârı gelmiyor açıkçası. Köprü trafiğine de sık sık girmem muhtemel.

Sizlere sorularım şunlar:
    1. Sizce 3 serisi ile E segmenti araçlar arasında ciddi bir iç mekan kalitesi farkı var mı? E segmenti araç alınabiliyorken D segmenti düşünmek mantıklı mı?
    2. Sonuçta bu araçlar yakın fiyatlara satılıyor. Almışken dizel mi alayım, yoksa aslan besleyen yemini düşünmez mi?
    3. İkinci elde güven açısından Mengerler ve Borusan gibi yetkili bayilerden araç almak mantıklı mı?

Ayrıca şunları da not olarak bırakabilirim:
    1. Alacağım araç kesinlikle arkadan itiş olacak. Zaten xDrive versiyonlarına muhtemelen bütçem el vermez.
    2. Boyasız-Hatasız takıntım yok, gerekirse 15-20 bin TL hasar kaydı olsun ama adam gibi adamdan olsun, temiz bakılmış olsun.
    3. Aracı kredili alacağım, elimde şu anda VW Polo 1.2 TSI DSG Comfortline 2014 araç var. Yaklaşık 100.000 ₺ kredi çekmeyi düşünüyorum.
    4. Edit: Yılda yaklaşık 25.000 km yapacağım gibi görünüyor.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deackhead -- 2 Ocak 2018; 19:20:2 >

• 5.20 alır keyfime bakırı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100bin kredi çekip bmw alıcaksın, Peki ne iş yapıyosun kardeş anlamış değilim,

• e180
  • 5.20 i derim

• xpowex X kullanıcısına yanıt
    Yazılım mühendisiyim hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yürütme maliyeti var bu araçların.Allah korusun kazası var.Bu araçları alacak adamın en az arabanın 2 katı para olmalı cebinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kredi ile o arabaları almak akıl işi değil zaten o fiyatlara temiz bulamazsın artık gerçi hasar kaydı vs önemli değil demişsin ancak piyasada çok uyanık geçinen var.

Sıfır d segmenti dolu araç var o fiyatlara.. de

• 2014 aralık çıkışlı 48bin km'de boyasız değişensiz hasar kayıtsız 3.20i ed sportplus isterseniz 140'a aracımı bırakıyorum.

Acıbademde oturuyorum size yakınım, ilgilenirseniz görüşebiliriz.

Sorunuza gelince bu 3 arabadan en son tercihim e180 olur. eski kasa E serisi gerçekten çok güzel bir araba ama 156 hp'lik o motor o araca kesinlikle gitmemiş. Performans olarak beklentiyi karşılamıyorken bir yandanda çok yakıyor. Benim tercihim BMW'lerden biri olurdu.
  • Öncelikle aracı krediyle veya nakit alınması tamamen alacak adamın sorunudur, bu konuda yorum yapılmasını doğru bulmuyorum.

Neyse asıl olaya gelecek olursa benim tercihim 520i olurdu ama gene de yakıt mevzusu ciddi sorun, iyi düşünmek gerek. Sonuçta yüksek performanslı bir araç olsa, 'aslan besleyen yemini düşünmez' derdim ama 1.6 motorun aşırı yakıtı insana dert olur diye düşünüyorum. Bütçe yükseltme durumu yoksa daha düşük model 520d'ye bakabilirsiniz.

Aslında bütçenize en mantıklı gidecek 320d ama bi kere aklınıza E serisi veya 5 Serisi takılmışsa o araç tatmin etmez, aklınız diğer araçlarda kalır. İki hafta önce bu ikilemi yaşadım ordan biliyorum :)
  • Hocam çocuk da olacak diyorsunuz. Tavsiyem 100.000TL kredi çekmemenizdir. Çocuk masrafları da az değil.

100.000TL'yi çekersiniz. Aracı alırsınız. Kasko yaptırmadan binmek risk. Kaskoyu yaptırdınız diyelim.
    Allah korusun 2-3 ay sonra pert oldu. Boşu boşuna krediyi erken kapatma masrafı falan filan ödeyeceksiniz.

Ben sizin yerinizde olsam bir yılda rahatça ödeyebileceğim 30 bin civarında kredi çekerim.

80.000 bandında D sınıfı araç bakarım. Bir yıl sonra krediyi kapattığınızda üstüne yeni kredi çekip aracı fazla değer kaybetmeden satıp yine bir 30.000 ekleyip 105-110 bin arasına çıkabilirsiniz.

Bir sene sonrasında da istediğiniz gibi E sınıfına yükselirsiniz.

Hem bu süreçte belki de ummadığınız bir aracı çok beğeneceksiniz ve 2 yıl, belki daha fazla kullanacaksınız.

Ben imzamdaki 3. aracı kısa süreliğine alırım diyordum ama satmayı düşünmüyorum.
    Daha doğrusu düşünmüyordum. Ocak vergisi 814.50TL olduğu için mecburen yazın elden çıkartacağım.

Yoksa Cosmo donanım 2.0 CDTI 195hp 4 çekerini alacaktım.

• Mercedes e serisi alın artık hangi model istediğiniz fiyatlarda geliyorsa. Mercedes 2. El de daha güvenilir bence. Bmw süren adam arabayı zorlamış olabilir ama mercedes süren adam biraz daha üstüruplu kullanır.

• parezer kullanıcısına yanıt
    Hocam maddi konulardaki fikriniz için çok teşekkürler. Görüşleriniz için de teşekkürler, değerlendirmeye alıyorum.

Diğer arkadaşlar, maddi durumum yeterince müsait. Kaskosuz araç kullanmadım kullanmam da. Kredi almadan da aracı alma durumum var, ancak likiditemi zaten farklı alanlarda değerlendiriyorum. Lütfen birbirmizin ekonomik tercihlerini yargılamayalım, Allah herkese önce kazasız belasız sürüşler sonra daha da güzel araçlar nasip etsin.

• Çok km yapacaksan 3.20d al bence o yolda 5.20i veya e180 yakıt açısından çok maliyetli olur.
    Tabii ki maddi durumun seni ilgilendirir ama sen yine kredi maliyetini,bmw gibi arabaların kasko,bakım vb. maliyetlerini iyi düşünmelisin.Genç bir mühendis olarak sana lazım olabilecek sermayeyi sana binek olması gereken bir ürüne bağlamının hesabını iyi yapmanı tavsiye ederim.Bu araçların her yıl fiyatlarının artıp da satın almanın gitgide zorlaşması da işin ayrı bir boyutu maalesef.
  • Ben 140-150 bine temiz benzinli 3 serisi bulamadım. Sanırım bu paralara dizel 3 serisi canı çıkmış araba ancak alınır. Şu piyasada 150 bine baz paket bile 5 kasa alınamıyor diye biliyorum. Ben de geçen sene vardı. 5.20i executive plus paket araç aldım sıfır, valla ben de araç 12-13 lt yakıyordu. Şuan kilometre başına 70 kuruş falan yapar. Ben de esnafım aile olarak kullandığımız 4 araç var. 5 kasayı yürütemedik. Yani ayda 1500 km yapıyordu araç, bize fazla geldi. Madem premium araç alacaksınız maddi durumunuz sizi ilgilendirir tabii ki fakat işin içine ciddi olarak girince siz de bu işin olmayacağını anlayacaksınız. Benim görüşüm bu paraya kazalı, canı çıkmış çakal takımından bir araç alacağınıza a4 quattro bakabilirsiniz. Konfor, yol tutuş vs sizi üzmez ayrıca başınız ağrımadan temiz bir araca binersiniz.
  • Dukeee D kullanıcısına yanıt
    loki17 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim şu anki aracım 9 lt/100 km yakıyor. 2014 model F10 LCI 5.20i sahibi bir arkadaşım var, aynı rotada 9,5 lt - 10 lt arası yakıyor. 5 serisi gibi güvenli bir araba için ben bunu göze alabilirim.
    F30 3.20d bulunabilir mi konusunda arkadaşlarım uğraşılırsa bulunur diyorlar. Ayrıca yukarıdaki arkadaş da gördüğünüz gibi 3.20i ED F30'unu dediğiniz fiyat bandında veriyor. Herşeyi geçtim, çok temiz bir F30 3.16i'yi almaktan son anda vazgeçtim, caydığım fiyat 145.900 ₺'du ki araçta NBT donanımı falan mevcuttu. Kosifler'de şu anda bir 5.20i 2013 model duruyor, gidip baktım, gayet temiz göründü gözüme. Araştırılır edilir tabii sıkıntı yok.
    Bence ikinci elde anormal hassas davranmaya gerek yok. Hatta ben çoğunlukla sadece sahibine bakıyorum diyebilirim.
    Masraf konusunda ise, garantisi bitmiş bir 1.6 TDI DSG Passat'ın mekatronik ünitesini mecburen cebimden değiştirdiğim de oldu. O işler biraz da nasip kısmet meselesi.
    Eski bir VAG/Borgwarner (Almanya) çalışanı olarak Audi almayı asla düşünmüyorum.

• 0km Insignia bakarım ben olsam. Ama premium istiyorsunuz sanirim

• Aynen hocam. Insignia'yı da çok beğeniyorum ama premiuma bir kere göz koyduk, yapacak bir şey yok. Bir de 0 km araç almak bana şu an için mantıklı gelmiyor.
  • herkes bmw ve mercedes araçların kasko, bakım vb.kullanım maliyetlerinin yüksek olduğundan bahsediyor. Peki gerçekte bu maliyetler ne kadar? kimine 1000 TL çok para kimine göre az.
  • onzy O kullanıcısına yanıt
    Hocam 5.20i için sigortacı arkadaşım bana doğu klozsuz çok kullanıcılı tam kasko için 2823 ₺ fiyat verdi. Şu anda 2014 1.2 TSI DSG Polo Comfortline aracıma 2200 ₺ civarı kasko ödüyorum. Eşimde Passat Variant 2016 1.6 TDI DSG Highline var, onda da keza 2600 ₺ civarı ödüyorum. 5 Serisi için de 4000 ₺ ödesem bile koymaz, zamanında Avusturya'da 1400 € ödemişliğim var .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.