Tamam ama ödeme planı tablosuyla da bu uyuşmuyor hocam. Onu diyorum. diyelim ki ben 30bin maaş alıyorum %40ı 12bin yapar %30 u 9 bin. bana 3 binlira verirlerse ek ödeme planı ki tabloda hiç böyle bir şey yok tablo bambaşka bir plan sunuyor..Çok fazla çelişki var birbirlerinden haberleri de olmayabilir bilmiyorum. |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (33. sayfa)

-
-
şöyle bir durum var benim gibi ssk asgari ücretten yatan varsa.Zamlı maaş bordrosu ocak sonunda geçecek yani şuan 2 asgari ücretlimin başvurma şansı kalmıyor hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 4. Yıla göre olsa, gelirinizin kredi kullanmak için gereken azami tutarın üstünde olması gerekiyor. Örneğin 2. Bölgede 3m kredi taksidinin maaşınızın %40ına denk gelmesi için 70 küsür gelir gerekiyor. Ama 65 binden fazla geliri olan kullanamıyor. Matematiksel olarak mümkün değil. Eğer böyle bir şey yaptılarsa da açık açık kimsenin kullanmasını istemedikleri ortaya çıkmış olur.
Hocam bu kadar tutarsızlık yetmezmiş gibi simdi de %30 üzerine destek sağlanacak gibi bir muhabbet olmus :D
-
Arkadaşlar bu konuda bankaların da bilgisi yok. Hatta Bankalara gelen tebliğde %40 oranından dahi bahsedilmemiş. Hangi gelirle ne kadar kredi çekileceğini bilmiyorlar. Bankaların da söylediği şu: Kampanya çok yeni, hala başvurabilen olmadı. Birileri başvursun da biz de öğrenelim diyor bankalar.
-
-
Arkadaşlar bu kampanyaya dahil evler nereden açıklanacak bilgi var mı?
Teşekkürler hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fiyatlar resmen uçtu. Göt kadar kutu gibi evler İstanbul'da normal bir mahallede 2.5 milyonu geçti
Burda çoğu şeyi açıklamışlar hocam emeğinize sağlık. Anlaşılan senin ev bulman yetmiyor bide bakanlık müteahhite onay vermeli uzun iş ama güzel kampanya umarım ev hayali kuranların işine yrar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 17 Ocak 2023; 11:39:5 >
Millet çok umutlanmış bir de bu kampanya için. İkinci el evim var satışta, insanlar mesaj atıyor 0,69 kullanabiliyor muyuz diye :) Birisi yazmış tamamına kredi kullanacağım, açıklamaya çalışıyorsun 0,69 da bile tamamına kredi yok diye anlamıyor da ben başkalarına sorayım diyip kapatıyor :)
Bu hep eksik bilgilendirme, okumama ve en kötüsü okuduğunu anlayamama sonucu :)
Sıfır evler için yaşanan kargaşa bi yana ne okudu ne izledi de 2.el ev için bu orandan kredi kullanabilirmiyiz diye soruyorlar anlamıyorum :)
-
Allah senden razı olsun ya sonunda öğrendik ne olduğunu, özet geçiyorum hemen;
- Önce müteahitler devlet bankalarına giderek projelerini kayıt ettirecek.
- Banka başvuruları bakanlığı ileterek onay isteyecek.
- Vatandaş yalnızca bakanlığın onayladığı projelere başvurabilecek.
- Vatandaşın uygun projeye başvurusunun onaylanması akabinde müteahit %5 destek ödemesini yapacak ve kredi tahsis edilecek.
- Müteahit desteği alınan krediye 36 ay olacak şekilde dağıtılacak. (Bu noktada müteahit bu parayı sizden peşin olarak talep edebilir.)
-Mutlu son.
Yanlış bilinen ve bize açıklanmayan hususlar ise;
- 16 ocak vatandaşlar için değil müteahitler için başvuru alımına başlanan tarih bu noktada vatandaşlar için başvuru başlagıç tarihi yok onaylanan projelere şartların sağlanması halinde başvurulabilir.
- Büyük/Küçük müteahit ayrımı yok önemli olan bakanlığın projeyi kredi için onaylaması.
- 2 hafta önce açılan sahibinden ilanlarının alayı yalan dolan önce projenin onaylanması lazım.
- Şu bu tarihe kadar sonuçlanır ev sahibi olursunuz hususu belli değil.
Tam Türk işi bir kampanya olmuş emeği geçen tüm bürokratları tebrik ediyorum. :)
-
Katılıyorum. Büyük/Küçük müteahhit ayrımı yok ama zaten 12 daire yapan ve 6'sını toprak sahibine veren müteahhit elindeki 6 daire için (ki birkaçını zaten topraktan satmıştır) neden bu çetrefilli ve masraflı işe girişsin ki. Bürokratların anlamadıkları ya da anlamak istemedikleri kısım da burada işte. Bu işe ancak Emlakkonut Fikirtepe gibi, Mahall Bomonti gibi 1+1 fiyatları 5-6 Milyon TL'den başlayan daireler için girişirler.
İzmir Karşıyaka'da bu projeye uygun iş yapacak küçük müteahhit arıyorum. 2-3 milyon TL'ye kadar daire arıyorum. Bulan varsa haber ederse sevinirim.
-
Bakalım öğleden sonra bankaya gideceğim, hem kişinin nasıl başvuru yaptığını hem de ben müteahhitsem nasıl başvuru yapıyorum diye soracağım, bakalım cevap verebilecekler mi?
Sıkıntı olan sinpaş cart curt olmadığı sürece 3-5 ev satan müteahhiti bu işlere ikna etmek olacak, kim uğraşsın. Kaldı ki benim bulduğum ev müteahhitin satış yapmadığı elinde kalan tek daire. Asla uğraşacaklarını düşünmüyorum. Bir de %5 ödemeyi bizlerden isteyecekler.
%5 ona peşin, %10 bankaya peşin, %4 tapu, varsa %2 emlakçı. Etti mi sana %21 peşin para. 2m olsa 400bin peşin gerekiyor :) kaldı ki taşınma masrafı vs. giderler, mesela benimkinde kombi ve tesisatta yok. 50 binde onlara desen, Neredeyse yarım milyon nakit cash gerekiyor :) hadi hayırlı traşlar.
-
Mutahitler o %5 leri ve vergileri çoktan fiyatlara ekledi en basiti 1 milyonluk evin fiyatı 1.250 oldu.250 bin masrafı çıksa Cogu evini yine 1 milyona satmış olacak. Bu sisteme hepsi başvuracak merak etmeyin hepsi elindeki evi bir an önce satmak istiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Satmasını istedikleriyle almasını istediklerini buluşturuyorlar o yüzden kurallar sana-bana biraz karmaşık :)
-
merhaba merak ettiğim bir konu örneğin 15.000 TL aylık geliri olan birisi maksimum 500 bin tl mi kredi çekebiliyor böyle bir kısıtlama var sanırım
-
arsam var müteyit ile görüşüp aceba projesini ve kendisini kullanarak bu krediyle ev yaptırabilirmiyim?
-
Hocam zaten bu kampanya kenara hiç para atmayan birine göre değil. Ya birikimin olacak ya arabanı, arsanı satıp nakit koyacaksın. 2.000.000TL'ye daire alsan %5 Müteahhit 100.000TL %10 Bankaya 200.000TL %2 Emlakcı 40.000TL %4 Tapu Harcı 80.000TL ediyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X