Merhaba, Siz ne zaman kullanmıştınız krediyi? Masraflar ne kadar olmuştu, biz de aynı tutar üzerinden kredi almaya çalışıyoruz da. |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (256. sayfa)

-
-
ortalama kredi tutarının %2 ile 3 arası masraflara gider, %4 tapu harcını da unutmayınız totalde kullandığınız kredinin %6 veya %7'sini yok sayabilirsiniz. Hayat sigortası için taksitlendirme yapılmasını belirtiniz yoksa 20-30 bin sadece buna gidecektir. taksitlendirseniz totalde daha fazla ödemekle birlikte tek seferde nakit çıkışını önlemiş olursunuz. Ödeme tablosunda hazine katkı payı 2.ve 3.yıl için görünmüyorsa kendiniz hesaplayın eğer olması gerektiğini düşünüyorsanız genel merkezi arayıp itiraz edin bana olduğu gibi olumlu yönde değişebilir ödeme tablonuz.
hayat sigortadır, tarifeli paket satışıdır bunların iptali için talep açtım hatta kabul olması için kendim daha uyguna hayat sigortası yaptırdım başka bir sigorta şirketinden, yasaya rağmen talebimi reddettiler. bu kredinin özel şartları varmış bu oran için ve kredi sözleşmelerini imzaladığımız için bu şişirilmiş tutarları ödemek dışında bir seçeneğimiz yokmuş..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imsyg -- 19 Haziran 2023; 13:56:39 >
-
cimer ne dedi? ek olarak banka uygun gördüğüne verir uygun görmediğine vermez. Devletin verdiği bir hak yok yanılma olmasın.
-
Devlet 0.69 kredi limitleri ve ayrılan bütçeyi açıklamış, resmi gazetede yürürlüğe girmiş ancak banka 200-300 binden fazla vermiyoruz, bankalar düşük kredi oranıyla kredi vermek istemiyor artık diye reddediliyor. Burada verilen bir hak söz konusu, resmi bir süreç ve banka düşük kredi oranı vermek istemiyoruz diye krediyi reddedemez. Ortada bir hak söz konusu yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murashka -- 19 Haziran 2023; 15:44:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Henüz cimer dönüş yapmadı, bekliyorum.
bu düşündeyseniz başınıza gelecek şey belli. Hiç bir sonuç alamayacaksınız, cimer zaten hazır kalıp mesaj gönderiyor.
Ben gerçek bir örnek vereyim, ön onayı alınmış son noktaya gelmiş kredinin kullanımını oranlar değiştiği için yapmıyorlar, bu durumda yasal olarak da bir şey elde edemiyorsunuz .
İmza atana kadar hakkınız yok.
Devlet destek için yönetmelik yayımladı, kredi tahsisi bankaların genel müdürlüklerinin inisiyatifinde. Banka uygun görmezse kralı gelse kullandırım olmaz. Yasal olarak elleri rahat. Keşke herkes kullanırken halledebiliseydiniz.
-
"Şikayetiniz ile ilgili yapılan değerlendirme sonucunda;
Kredi talep eden müşterilerimizin kredi değerliliğinin ve açılacak kredi tutarının tespiti, en önemlisi kredi talep eden müşteriye kredi verilip verilmeyeceği ya da hangi koşullarla kredi verileceği kendilerine tanınan yetkiler dahilinde şubelerimiz tarafından değerlendirmeye alınmaktadır.
Bununla birlikte, Bildiriminize konu hususlar değerlendirilmek üzere ilgili birime iletilmiş olup, azami açılabilecek kredi limitleri dahilinde işlem sağlanabileceği bilgisi edinilmiştir.
Bankamız kredi değerlendirme politikaları dışında yapılabilecek herhangi bir husus bulunmamaktadır.
Bilginize sunar, esenlikler dileriz.
Saygılarımızla,
T.C. Ziraat Bankası A.Ş."
Cevap geldi. Görüldüğü gibi cimer hazır cevap vermemiş. Ziraat bankası genel merkezi cevaplamış. Burada sorunun şube mi? Yoksa limit mi belirlemişler net değil, sizce nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murashka -- 19 Haziran 2023; 18:42:54 >
Merhaba bununla ilgili bankanın kredi tahsis biriminin insiyatifi var. Şikayete konu olsa bile sadece skorla değil gelir düzeyi,meslek vb gibi birsuru kritere göre reddedbilir ya da düşük tutar çıkarabilir.her ne kadar resmi gazetede ilan edilse de kredi riski tamamen bankaya ait.
Selamlar. 26 Nisan'da kullandım. Toplam masraf 22.750 TL hayat sigortası yıllık yapıldı.
Dostlar merhaba. Sarı panjur kredisi diye birşeyden bahaettiler nedir ne değildir bu bir bilgi bulamadım tam olarak? Sadece sitelerinde yazan projelerde mi geçerli acab. Bu insanlar nasıl ev alacak . Kredi faizleri olmuş 3- 3.5 . Günahımız 10 sene önce doğmamak mı.
Cimer öyle her şikayette çözüm sunmuyor. Bizim insanımız sanıyor ki iletişim merkezi araştırma yapacak suçlular hakkında işlem yapılacak haklar verilecek… Maalesef öyle bir dünya yok. Şikayetiniz İlgili birim amirine gider usulde ve esasta sıkıntı varsa çözüm olur yoksa aynen matbu bir yazıyı size gönderirler. İsterseniz 50 defa aynı şikayeti yazın aynı cevabı alacaksınız. Bir ara çalıştığım kurumda şikayetlere baktım. Usulde ve esasta sıkıntı yoksa yapıştırıp geçiyorlar. Birde aynı cineri defalarca yazan oluyor onlarada aynı cevabı alır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gayet hazır cevap gelmiş hocam, cimer zaten kendisi cevap yazmıyor. Yönlendirdiği birim yazıyor. Benim dediğim gibi kredi verilip verilmeyeceği bankanın keyfinde demişler adamlar.
Bu cevap işinizi çözüyorsa bilemeyeceğim. Şube zaten kullandırmak ister ve onaya gönderir, banka merkezi tahsis etmiyor demek ki. Resmi bir şey olmasa da sıkıntı olduğu kesin.
Tahminim oranı 1.49 gibi bir yere getirip devam edeceklerdir.
-
Banka ve şube çalışanı kendi çıkarı için dışarıdan yapılan hayat sigortasının geçerli olmadığını belirtebilir. Bahsettiğiniz gibi yasa var. Kanunlara göre sigorta şirketini seçme hakkımız var. Kendi sigortasını zorunlu tutamaz. Benzer durumdayız, geçtiğimiz hafta sonu THH bankalar birliğine bununla ilgili şikayette bulundum, bakalım oradan nasıl bir karar çıkacak. Size de hakkınızı aramanızı öneririm.
-
Bizzat şahidim 0.69 için bir hafta önce başvuru yapıp kredisi onaylanan ve kredi işlerini bitiren var. kredi puanı benden düşük, aynı firma ancak bana ön onay verilmiyor, beni 200-300 bin veriliyor diye geçiştirmeye çalıştılar, net. Şikayet içeriği de buydu. Cevap da buna göre verilmiş, benzer cevaplar verilmiş olabilir ancak istediğim cevap bu zaten. Bu cevabı bankayla paylaşacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murashka -- 20 Haziran 2023; 10:17:59 >
Bir tanıdık bankaya gitmeden çekti krediyi, burası Türkiye adamın varsa her işin oluyor, ben kredi çekmeye gittiğimde kardeş payı dizisindeki kredi sahnesi gibi hissettim, başvuru yaptığımız kadın bildiğin güldü 0,69 'u duyunca. Eşim akşam evde ağladı sinirden üzüntüden.
-
anlamadım 0.69a neden güldü ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Krediler 250.000 ile sınırlanmış biz 2 milyon kredi dediğimiz zaman komik geldi kadına
-
bu kredi olayı şahsa, şubeye ve inşaat firmasına göre esneklik gösteriyor gibi
-
Aynen çoğu müteahhit girmiyor fazla krediye görüştüklerim öyle dedi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şuan 0.69 u geçen hafta 300.000 tl ile sınırlandırmışlar galiba. eksper daha önce dairelere fiyat biçti ise işlemler 3-5 gün arasında hızlıca hallediliyor. Yoksa eksper geldi gitti filan bayağı uzuyor kişiler mağdur oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miui -- 21 Haziran 2023; 17:4:33 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X