Masraflar daha fazla gibi. Bana 40-50k civarı tutabilir dediler. Bankaya sormadım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (111. sayfa)

-
-
Arkadaşlar 0.69 süreciyle ilgili kafasında soru işareti olan arkadaşlar var gibi, 2 aydır süreci yakından takip ettiğim için ister istemez içinde oldum baya… 0.69 la alınacak evin zaten siz bankaya gitmeden önce bankayla anlaşma yapması lazım. Bu illa büyük şirketlerin yaptığı anlaşmalar gibi binlerce olmasına gerek yok. Yerel müteahhitlerde bankalara gidip başvuru yapabiliyor. Zaten siz bankaya 0.69 un uygun olduğu evi bularak gidiyorsunuz, bankaya gidip 0.69 a başvurduktan sonra müteahitte anlaşma yaptı mı gibi sorular gelmiş de
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ortalama 2 milyon TL için tahminen 50 bin TL üzerinde sigorta falan masrafı ödersiniz. Ev için de 2.5 milyon TL olsa satışı için 100 bin TL oluyor. Bunları da gözönüne alın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam
1.5 milyon için senelik 2.600 tl çıktı bana. Dediğiniz rakamlar abartı biraz. Ama kredi ödediğiniz her sene için bu tutar, her yıl tekrar hesaplanarak ödenecek. Fakat anapara her sene azaldığı için bu tutarın azalması muhtemel. ayrıca hersene dask ta ödeyeceksiniz. 140-150 m2 ev için 800 tl civarı.
-
2600 den 15 senelik krediyi alırken 2600x15 peşin mi alınıyor?
hayır her sene yenilenir. ana para azaldığı için sigorta tutarı da düşer.
-
Bugun bir ev için konuştum 3.450 den 3400 e düşüyor yahu arkadaş 350 ye araba koysak millet 50 bin pazarlık yapıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 3400'e ev alsanız 136 bin tapu, yukarıdaki arkadaşın dediğine oranla da 100 bin kredi masrafınız olacak bi de. Yanlışım varsa birisi düzeltsin lütfen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiiaydin -- 28 Şubat 2023; 22:27:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arz yok talep çok düştüğüne şükredin, ben pazarlık sürecindeyken 1 haftada 200 bin zam yapmıştı müteahit :)
Sen naptın hocam hallettin mi
Hocam bankadan bankaya ilden ile ilçeden ilçeye aynı yerdeki şubeden şubeye bile değişecek anlaşılan bu iş
bu tapu meselesi çok saçma yöntemelikte yazan şey uygulanmıyor. Garip bi r durum
-
0.69 defterini kapattım hocam bahsetmiştim, bugün de bir iki görüşme sonrası kararım perçinlendi. 1.79 kredisi için de ekspertiz raporu bekliyorum şu an umarım bir problem çıkmaz.
Evet hocam burada yazıyor ama illa da yok diyor bankacı ama en son bu yayınlandıktan sonra fikirleri değişti mi hala soramadım.
Olması gerekiyor ama bi türlü olmuyor.
Şartları öyle zorlayıp girmeye çalışıyoruz %5 bizden aradaki vergi bizden o bizden bu bizden ama sonuç yok bakalım inşallah burada uğraşan arkadaşlar alabilirler.
-
Hadi hayırlı olsun hocam
Mesela ödemen aylık 15k, ama maaşının %30 u 8k yapıyor, o zaman aradaki 7k hazine tarafından ödeniyor. Son 8 yılda ödemecek şekilde planlanıyor
Teşekkürler hocam, umarım herkes kendi için hayırlı bir yer bulabilir.
Bakanlara yol katedenlere hayırlı olsun da arkadaşlar anlamadığım şey siz bu evleri nerden buldunuz 1,5 - 2 kredilerden bahsediliyor daha 3 m duymadım büyükşehirde bu rakamlara ev var mı sorduklarım 3-4 m den açıyorlar kapıyı
2.el için kredi çekebiliyor muyuz, çekiyor isek %kaç oranında faiz işliyor acaba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X