Şimdi Ara

15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.760
Cevap
355
Favori
917.329
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kısaca süreç nasıl işliyor acaba konuyla ilgili bilgi verir misiniz (bildiğiniz kadar).

Mesela ikinci el evlerde de sanırım artık 0.69 kullanılabiliyormuş. Sıfır olunca müteahhit mi bulmalıyım, projeler mi var Anlayamadım.

• neonoktabir kullanıcısına yanıt

0.69 sadece belli bir oranda tamamlanmış veya tam şekilde tamamlanmış evlere veriyorlar. Evin satış görmemesi, kısaca inşaat firmasında olması gerekiyor. Konut firması gerekli belgeleri verip kayıtta yaptırması lazım bedelini ödeyip.

Bu arada alacak kişi içinde kurallar mevcut; Detaylar için https://yenievimkampanyasi.com.tr

Benim ev bulmada zorluk çekenlere tavsiyem, bankaya gidip hangi firmalar onayda onlar sistemden görebiliyor. Gidip o firmaları tek tek arayabilirsiniz. Diğer türlü sahibinden vs 0.69 diye aratmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oz' -- 28 Şubat 2023; 15:48:53 >
  • arkadaşlar bakan murat kurum açıkladı istanbulda 2 yakadaki rezerv alanlara taşınacakmış riskli yapılar 1.5 milyon yapıdan bahsediliyor peki bu rezerv alanları nereler olacaktır öngörüsü olan var mı

• fabrizo kullanıcısına yanıt

askeriyenin arazileridir ne olacak.

ek olarak kuzeydeki ormanlardır. Akıllanmamak böyle bir şey... depremi bahane edip yine patates edecekler.

• bunu diyen bankacı şahsiyete küfür et bence. Öyle bi şey yok. Uğraşmak istemeyen iş bilmez bankacı zırvası. Başvurular açık günlerdir. Ben bugun kendim gittim başvurumun süresi geçtiği için evrakları güncelleyip uzatma yaptım. Birkaç arkadaşım yarın büyük ihtimalle krediyi alacaklarını söylediler. tapu işlemlerini halletmeyi düşünüyorlar yarın.

• Arkadaşlar şu süreçte 0.69 kredi çekebilen oldumu.
    Oldu ise süreç nasıl işledi
    Bu konuya hala açıklık getiremediği.
    Kronolojik olarak yazilabilirse bu forumda çoğu sorular aydınlatılmış olacağını düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mhotaman M kullanıcısına yanıt

Başvuru sırasında son 1 yılda konut satmadığımıza dair tapudan yazı istiyorlar mı? Tapu yazısını nereden alıyoruz? Dilekçede ne yazıyoruz?

• The Compass T kullanıcısına yanıt

Dilkçe yazmıyoruz. Banka kendi araştırıyor, zaten e-devlette her şey görünüyor.

• dweyme D kullanıcısına yanıt

hane geliriniz ne kadar ogrenebilir miyim? bir de fikirtepede ne kadarlik konuta basvurdunuz?

ben arayip 2+1 leri sordum gorece buyuk olanlar kalmis ellerinde onlara da 8 milyon gibi fiyatlar istiyorlar. daha ufak 75-80 m2 5 milyonu gecmeyecek ev bakiyorum fakat bulamadim. istanbul icerisinde bu sartlara uyan 3-5 milyon tl arasi konut bulabilen oldu mu acaba? (vergi kacirma mevguzundan dolayi %90 civarlarinda kolay kolay hicbir kucuk meteaahit kredi kullandirmadigi icin onlara hic sormuyorum bile) artik 2+1 bulamazsam 1+1 de dusunecegim.

• mhotaman M kullanıcısına yanıt

Şaka gibi ya özellikle sordum alanlar var diyorum birde tersliyorlar. Ülkede düzgün ilerleyen bir süreç yok ki, her şey uğraştırıcı.

• Benim gittiğim ziraat bankasındaki arkadaş da bu kredinin hikaye olduğunu böyle bi kredi kullandırımının daha hiçbi şekilde olmadığını söyledi. Tapum arsa sahini üstünde diye önce bu tapu olmaz dedi. Ben yönetmeliğe göre olduğunu belirtmeme rağmen yine olmaz dedi. Sonra müteahhit başvurdu tapuyu kabul ettiler. Ama müteahhitin sisteme kayıt olması ne kadar sürer belli olmaz belki bir hafta belki 5 hafta sürer dedi. Aynı arkadaş müteahhite başvurusu sırasında böyle bir kredinin aslı yok şeklinde bir ifade kullanmış. Şimdi müteahhit sisteme kaydolunca ben bu bankaya başvuruya gidicem ama o kadar negatifim ki kesin bi engel çıkartacak olduğunu biliyorum. Daha bir kere olumlu bişey demedi bankacı. Bordrolarımızı görünce 0,99u önerdi vs.

Müteahhit sisteme kaydolduktan sonra başka bir bankadan başvuru yapabiliyor muyuz ? Bilgisi olan var mı ?

• aliiiaydin kullanıcısına yanıt

Kredi hikayeden kasıt ne anlamadım, bakanlıktan geçti, en son cumada resmi gazetede yayınlandı. Kesin olarak 0.69 kredi kullandırılacak yani.

Müteahhit başvuru süresi ne kadar sürüyor bilmiyorum, sanırım biraz uzun sürebilir. Ama krediyi kullandırabilmek için hem para vercekler hem yüksekten fatura kesmeleri lazım, köşe müteahhitler için zor

• Yüksek fatura kesmeyi kabul ediyo benim müteahhit. Onun %5ini de ben vericem bi şekilde. Ben peşinatımı %15 olarak hesaplıyorum bu yüzden. Bi şekilde o kısımları atlattık ama bankada genel olarak bu kredi işi olmaz tavrı var. Benzer şeyler yaşayan bi kaç arkadaş daha vardı forumda. Ben yine sürecin takipçisiyim gelişme oldukça paylaşıcam. İnat oldu artık benim için bu mesele.

• The Compass T kullanıcısına yanıt
    Banka ya tapu fotokopisi, gelir belgesi,çocuk ve eşi gösteren nufus kayit ornegi, tarihceli ikametgâh belgesi veriyorsun. Sisteme belgelerini giriyorlar. Senden son 1 yılda ev satmadigina dair ve uzerine ev olmadigina dair dilekçe alıyorlar. Bu dilekçeleri çocukların ve eşin icinde hazırlıyorlar. 18 yas altı çocukları sen imzaliyorsun. Bu bilgilerin doğruluğu ztn sistemden otomatik kontrol oluyor , yoksa ztn bu aşamaya geçirmiyor dedi bankacı. Daha sonra ekspertiz süreci ve sonuclaninca evin sigortalarini yaptiriyorsun. Seni bankanın bir sürü ürününe ekliyorlar. Kredi kartı bes hayat sigortası aile sigortası zart zurt bir sürü masraf çıkartıyorlar. 10 20 bin arası ev göre değişir.

Yani bankanın evet veya hayır diyebileceği bir süreç olmaması lazım, ev projelerini onaylayan banka değil çünkü.

• MertAkçiçek Y7RH1 M kullanıcısına yanıt

Hocam burdaki taksitler ne kadarlık kredi için hesaplandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak oyle değil. Ev projelerinin bankalarla anlaşma imzalaması gerekiyor. Muteahhit Taahhüt falan imzalıyor banka ile. Anlaşması olamayan bankalardan kredi kullanamıyorsun galiba.

• _obscurity_ _ kullanıcısına yanıt

böyle bişi var mı cidden ?

• ermac20 E kullanıcısına yanıt
    1.890.000 ₺ hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Var evet ben mesela gebze ve dilovası devlet bankaları şubelerinin hepsine gittim. Büyük-küçük tüm şantiyeleri gezdim o kadar olumsuzlar ki konuşurken bir dayak yemediğim kaldı. Bir projenin satış ofisinde firma sahibi kardeş alacaksan al kredi mredi 1 aydır gelip gidiyorsun almayacaksan daha da gelme diyince paramla rezil oluyorum yeter artık diyip vazgeçtim. Geçen hafta akbanktan 1.79 krediye başvurdum ikinci el bir ev için. Hane geliri 40 bin peşinatım da 1 milyon bu arada yok parasına milleti koparmaya çalışmıyorum yani yalnızca düşük faizli kredi çekmekti amacım. Olmayınca olmuyor ama krediyi bir şekilde alabilen olursa eğer şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.