Şimdi Ara

15 YAŞINDAYIM MOTORA BİNERSEM CEZASI NE OLUR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 15 yaşındayım ve başkasının adına motor almayı düşünüyorum.Eğer yakalanırsam cezası ne olur ? Yada başka ne almamı önerirsiniz.

• başkasının adına motor almana gerek yok .. ehliyetin olmasada kendi adına alabilirsin ..
    ceza ise : ruhsat sahibine 200 tl kullanana ise 700 tl ..
  • Eğer kendi adıma alırsam cezası ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: planetxy

Eğer kendi adıma alırsam cezası ne olur ?

arkadaş yukarıda yazmış
  • biraz eksik. öncelikle sadece ehliyet için 700 TL ceza yiyorsunuz. kaskınız, sigortanız, muayeneniz, ruhsatınız ve plakanız yoksa her biri için ayrı ayrı yine ceza yiyorsunuz. tabi motosikleti bağlıyorlar alıncaya kadar olan otopark masrafınıda ödüyorsunuz. ehliyetsiz araç kullandığınız için mahkemeye çıkıyorsunuz (çoğu kişi bu önemli noktayı es geçiyor). hakim buradada ortalama ehliyetsiz kullanma cezası kadar yani 700 TL gibi ceza kesiyor ve bir motosiklet parası verip bu macerayı sonlandırıyorsunuz. eğerki Allah göstermesin bir kazaya karışırsanız ne olursa olsun ehliyetiniz olmadığı için siz suçlu pozisyona düşüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool111 -- 11 Temmuz 2010; 20:42:10 >
  • benim bir arkadaş tam 15 yasında motor kazasından ölmüştü,,,en ağır cezası bu olabilir mesela...
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Motor yerine Elektrikli bisikletlerden almayı düşünüyorum artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç kaç lira eder ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: planetxy

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Motor yerine Elektrikli bisikletlerden almayı düşünüyorum artık.

Hız için alıyosan alma.Bisikletle daha hızlı gider
  • O cezayı amcası yiyen birisi olarak yazıyım

Çevirmede bağlarlar motorunu otoparka çekerler
    Ceza gelir cezayı ödersin alırsın makbuzunu gidersin otoparka
    Otoparkta kaç gün kaldıysa onunda parasını ödersin
    Otoparktaki bütün motorlar üst üste atılmıştır dağan olmuş haldebulursun motorunu motorunu almak için en baştan bütün motorlarlı kaldırısın.
    Motorunu aldıktan sonra ehliyeti olan birisi ile çıkarsın benim motor 4 gün otoparkta kaldı ve toplam 1200 TL ödedik.

Ehliyetin yoksa olmuyor bu iş.
    Yapabileceğin şeyler siyah vizörlü kask takmak kask yokken çevirme olmadanda durdurulursun ama kask takarsan yoldan çevirmiyorlar.
    2 senedir Allaha şükür vukkatsız şekilde biniyorum.

Çevirmede kesinlikle polisten kaçmayı düşünme ( eğer altında 250cc ve üstü seri bi makina yoksa hiç düşünme ) mutlaka yakalıyolar çünkü çevirme yerinde genellikle arabalı polisler dışında transalp li yunuslar hazır vaziyetti bekliyodur. Çok iyi bi şekilde kıvrılıp kaçman lazım ama çok zor plakan açıktaysa yine hiç uğraşma çek kenara dur.

Eğer sokak arasında kasksız yakalarsa duygu sömürüsü yapıcaksın başka yolun yok.
    Biz çektik sağa durduk ehliyet ruhsat dediğinde ruhsatı verdik ehiyet dedi yok dedik. Peki inin bakalım motordan dedi.Motorunu bağlamadan içindekileri alabiliyosun ( koltuk altında yada arka bagajında çantan anahtarın vs. varsa istersen alabiliyosun.)

Plakan açıkytaysa dediğim gibihiç kaçmaya girişme.

Motorumuzun bu gün ederi 500-600 ama şu ana kadar ceza muayne motor parası derken ( benzin hariç ) 3000 TL ödemişizdir.

Mahkeme olayı bizde olmadı o yüzden bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoBoy26 -- 13 Temmuz 2010; 16:40:19 >

• 17 yaşında bundan 4-5 yıl önce kaza yaptım ehliyetim yoktu bana çarpan araç suçluydu ben şikayetçi olmadım o tüm masrafımı karşıladı motorum hiçbiryere çekilmedi kimse sorduysam o zaman %100 ceza gelir dedi ehliyetsizlikten 1 sene oldu bekle gelir 2 sene oldu bekle 3-4 derken 5 yıl oldu gelen giden yok sanırım büyük bir yanlış yada eksik yapıldı ama Allahtan yapıldı yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

17 yaşında bundan 4-5 yıl önce kaza yaptım ehliyetim yoktu bana çarpan araç suçluydu ben şikayetçi olmadım o tüm masrafımı karşıladı motorum hiçbiryere çekilmedi kimse sorduysam o zaman %100 ceza gelir dedi ehliyetsizlikten 1 sene oldu bekle gelir 2 sene oldu bekle 3-4 derken 5 yıl oldu gelen giden yok sanırım büyük bir yanlış yada eksik yapıldı ama Allahtan yapıldı yoksa

Yoks mokoko
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

biraz eksik. öncelikle sadece ehliyet için 700 TL ceza yiyorsunuz. kaskınız, sigortanız, muayeneniz, ruhsatınız ve plakanız yoksa her biri için ayrı ayrı yine ceza yiyorsunuz. tabi motosikleti bağlıyorlar alıncaya kadar olan otopark masrafınıda ödüyorsunuz. ehliyetsiz araç kullandığınız için mahkemeye çıkıyorsunuz (çoğu kişi bu önemli noktayı es geçiyor). hakim buradada ortalama ehliyetsiz kullanma cezası kadar yani 700 TL gibi ceza kesiyor ve bir motosiklet parası verip bu macerayı sonlandırıyorsunuz. eğerki Allah göstermesin bir kazaya karışırsanız ne olursa olsun ehliyetiniz olmadığı için siz suçlu pozisyona düşüyorsunuz.

Evet, birine çarparsan ''Annee beni kurtar'' diye ağlarsın. Ağlamakla kalmazsın hapis cezası vs vs.. Şahsen bizim arkadaş ağladı Anne diye. İşin garip yanı, motosiklet benimdi ve o çarptı ehliyeti de yoktu. Beni gülme krizi tuttu o ağlarken.

• kardes ben kıbrıslıyım kıbrısda yaşıyorum.. 2 sene önce 3 dane ceza yedm ehliyetim yokdu die bu motorlar yüzünden hemen söyleyeyim..1. cezam 1milyar 600 dü .1200 ü ehliyetsiz motor kullanmakdan 400 üde sigorta kapsamadığından.2. cezam Trafiğe çıkması yasak olan fullcross yada motocross diye tabir eddiğimzi motorla ön dikerken yakalandım ..3milyar 800 yedim.. 3. cezam hala daha akıllanamadık hastaLık gibi bu motor 2800 yedm onun sebebide yakalandım normal işlem yapıldı normal ceza 1600 dü gene ama ben deince babamdan izinsz kullandım kaçırdım motoru falan filan herif 1 200 de sahibinden izinsz alındı die yazdı ama hiç birini ödemedim . Mahkemeye çıkdık affoldu çünkü cezayı 15 gün içnde ödemessen 2 ye katlanıyor ;) hapisLiğe kadar yolu war yani

• Valla kıbrısta hakimler herhalde vatandaştan yana karar alıyorlar. Ama malesef Türkiyede durum böyle değil.
    1997 senesinde hayatımda ilk cezamı ehliyetsiz motor kullanmaktan yedim. Cuma gecesiydi beni nezarete attılar pazartesi gününe kadar burada kalacaksın pazartesi mahkemeye cıkacaksın dediler. Sonra eger pazartesi gunu sizi mahkemeye getirecek bir kefil bulursanız cıkartırız dediler ve tlf hakkı verdiler. Bende tlf ettim abim geldi kendisi ehliyetli oldugu için motoruda ona teslim ettiler. Neyse pazartesi gübü mahkemeye çıktım hakim beni konusturmadı bile cezayı öde yoksa burada yıne karsılasırız dedi. Suanın parasıyla toplam 600 tl para ödedim. Ertesi günüde gittim ehliyete yazıldım. 1997 senesinde motor ehliyeti cogu kimsede yokdu ve kaideye bile alınmıyordu taki cin malları ülkemize gelene kadar. S..sallasan şimdi Cin motoruna çarpıyor. Kasksız-ehliyetsiz - sigortasız KESİNLİKLE - KESİNLİKLE Motosiklete binmeyin.

• yaşadığım bi anımıda ben anlatayım

evden çıktım babamın iş yerine gidiyordum,aylardan eylül yada ekim'di,Antalya'nın bu sıcağına rağmen kaskımı,ceketimi giydim,

neyse normal bi şekilde gidiyorum yanıma yunus geldi sağa çek dedi,ilk kez polis dur demişti bana yaşım 17.

ben korktum neden korktuysam artık,sanki canımı alıcak

korkmanın etkisiyle durmadım mal gibi kaçmayı denedim,polis geldi bi tekme attı hareket halindeyken,o zaman anlıyor zaten insan herşeyi

ehliyet,ruhsat dedi,ruhsatı verdik ehliyet yok,

bu ruhsatı aldı beni takip et dedi,önümden gidiyor şeytan yine dürttü kaç diye,ters yöne girdim kaçtım,,,

babamın yanına geldim olayı anlattım,babamda ruhsatı polise neden veriyosun oğlum,,motoru ver ama ruhsatı verme falan filan

neyse sonra babam tlf ile ruhsatın hangi poliste olduğunu öğrendi,gittik paşa paşa cezamızı yedik...

ama ben mahkemeye falan çıkmamıştım,cezalar mahkemede kesiliyormuş siz cezasınızı adliyeden alıyorsunuz...

olay böyle arkadaşlar,benden tavsiye poliste kaçmayın canınızı alıcak hali yok yaa,,,

babamında dediği gibi motoru verin ama ruhsatı sakın kimseye vermeyin,bu bana güzel bir ders olmuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccc_07 -- 19 Temmuz 2010; 10:25:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uwe

Valla kıbrısta hakimler herhalde vatandaştan yana karar alıyorlar. Ama malesef Türkiyede durum böyle değil.
    1997 senesinde hayatımda ilk cezamı ehliyetsiz motor kullanmaktan yedim. Cuma gecesiydi beni nezarete attılar pazartesi gününe kadar burada kalacaksın pazartesi mahkemeye cıkacaksın dediler. Sonra eger pazartesi gunu sizi mahkemeye getirecek bir kefil bulursanız cıkartırız dediler ve tlf hakkı verdiler. Bende tlf ettim abim geldi kendisi ehliyetli oldugu için motoruda ona teslim ettiler. Neyse pazartesi gübü mahkemeye çıktım hakim beni konusturmadı bile cezayı öde yoksa burada yıne karsılasırız dedi. Suanın parasıyla toplam 600 tl para ödedim. Ertesi günüde gittim ehliyete yazıldım. 1997 senesinde motor ehliyeti cogu kimsede yokdu ve kaideye bile alınmıyordu taki cin malları ülkemize gelene kadar. S..sallasan şimdi Cin motoruna çarpıyor. Kasksız-ehliyetsiz - sigortasız KESİNLİKLE - KESİNLİKLE Motosiklete binmeyin.

yani aslında kıbrısda geçen sistem biraz torpile bakıyor desek daha doğru .Neden diyecek olursan kıbrıs çok büyük bir yer değil çoğu kişi birbirini tanır .Yani dünyanın hemen hemen her yerinde torpil geçer ama burda daha birfazla..Ama söylediklerine katılıyorum kesinlikle kasksız ehliyetsiz sigortasız motor kullanmayın! sadece kendinzie değil çevrenizdekilere zarar verme şansınızda oldukça fazla

• en iyisi bisiklet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.