Merhabalar 15 yaşından büyük araçlara neden kasko yapılmadığının, yapılsa bile aşırı yüksek fiyat çıkarmanın mantığını çözebilen var mı acaba? 80 90 lı yıllarda yaşasak tamam direksiyonu, freni eskiyor doğru düzgün muayne olmadığı için yapılmıyor diyelim. Artık araçlarların freni v.b. sürüş özellikleri çok daha sağlam üretiliyor. Ayrıca muayenede ciddi anlamda kontrol ediliyor. 2011 civic aracım henüz 35 binde ancak şimdi merakla bekliyorum yeni kasko poliçesini. Geçmişinde kazaya karışmamış, ödemesini aksatmamış, yıllardır bir vukuatı olmayan müşteriler neden araç biraz eski diye yok sayılıyor. Trafikte 15 yaş üzeri çok çok fazla araç var. ? Geçen sene makul bir ücrete kasko yapılıyorken 1 yıl eskidi diye 2-3 kat fiyat çıkarmanın olayı nedir ? |
15 Yaşından Büyük Araçlara Kasko Yaptıramama Durumu

-
-
15 yaşından büyük araçlara kasko yaptırılabiliyor hiçbir engel yok bu hususta. Hatta forumda sigortacı hocalarımız defalarca kez açıklamıştı bu durumu.
Ücretin yüksekliği ile ilgili bir şey diyemiyorum bildiğiniz gibi firmadan firmaya değişebiliyor.
-
Ya çok yüksek fiyat çıkarıyorlar yada yapmıyorlar.
Sigortam.net 2011 altına sorgu bile kabul etmiyor. Yani pahalı olmayı bırakın seçtirmiyor 2010 model araç.
-
Sigorta acentelerine sorun yardımcı olurlar
-
arkadaş haklı. eski arabaya kasko fiyatı alınca sıfır arabaya kasko yaptırıyormuşsun gibi fiyat veriyor şirketler.
-
Yillardir çalıştığım bir cok acenteligi bulunan kisi zaten sacmalik bu paraya kasko yaptirilmaz diyor. 2007 meriva aracimiz var. Sifir vukuat. Tertemiz bakimli gayet duzgun arac ama kasko 2007 diye ya fahis fiyat veriyor yada sigortam.net gibi hic sisteme bile giremiyorsunuz. 15 yil dolunca ne oluyorsa sigorta sirketleri istemiyor. 80 model araclar degil ki bunlar freni falan tutmasin zaten 2 yilda bir muayenede bakiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç değişikliği yapıyorsanız kaskonuz aktarılıyor engel bir durum yok sadece aracı satınca diğer araç alma suresinde kaskoyu iptal etmeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mand1ra_Hekimi -- 7 Mayıs 2025; 16:17:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
10 yıl sonra üretici firmaların parça temin zorunluluğu yok. Global büyük firmalar hariç çoğu markada 15 yaşındaki araç için parça temini ya yok ya da temini çok uzun zaman alıyor. Bunun da yasal bağlayıcılıkları olduğu gibi sigorta firmasına da mali açıdan ciddi yükler getirir.
-
Yedek parça bulması zor , ayrıca perte çıkartsalar satışı zor.
Dün 2012 f30 bmw için kasko yaptırdım. Yetkili serviste onarım hakkı vqr. 27.000 tl verdim. Bir farı kırılsa basit kazada 20lik oluruz zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 11 Mayıs 2025; 19:39:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumda konusu olan 2004 model Audi A8 4.2 aracıma Ocak ayında 8.000 tl civarı bir rakama kasko yaptırmıştım, hakeza 2002 Model ML400 cdi aracıma da 15.000 tl gibi bir rakama kasko yaptırdım üstelik bu araçlarda herhangi bir indirim basamağı yok.
Tek dezavantajlı durum kasko yaptırırken ekspertiz şartı sundular, belirledikleri firmaya randevu alıp araçlarımı şöförle gönderdim neye baktılar bilmiyorum ama kaskoya onay verdiklerini söylediler.
Dolayısıyla eski araca kasko kesilebiliyor, üstelik fiyatı da trafik sigortası ile neredeyse aynı fiyat.
Bu arada iyi ki kasko yaptırmışım genelde garajdaki 6-7 araca kasko yaptırıp koleksiyona eklediğim araçları çok kullanmadığım; yılda maksimum 1.000-1.500 km yaptığım için kasko yaptırmıyordum ama A8 aracım vahim bir kaza sonucu yandı ve pert oldu yaklaşık 1 ay önce
Geçmiş olsun, önemli olan cana gelmemesi.
Yaptırdığınız kaskolar full kapsamlı kaskolar mıydı yoksa sadece pert klozu olan kasko muydu?
Eğer 15 yaşından büyük aracın öncesinden gelen kaskosu mevcutsa ona aynı şirketten kasko yapılabiliyor. Sizinkiler de önceden kaskolu muydu?
Perte dair ödeme süreci ne durumda, teklif yaptılar mı, eğer yaptılarsa teklifi nasıl buldunuz? Bununla ilgili zamanında bir başlık açmıştım:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160600681
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160986912
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, kasko full kapsamlı olandı.quote:
Orijinalden alıntı: H4-
Geçmiş olsun, önemli olan cana gelmemesi.
Yaptırdığınız kaskolar full kapsamlı kaskolar mıydı yoksa sadece pert klozu olan kasko muydu?
Eğer 15 yaşından büyük aracın öncesinden gelen kaskosu mevcutsa ona aynı şirketten kasko yapılabiliyor. Sizinkiler de önceden kaskolu muydu?
Perte dair ödeme süreci ne durumda, teklif yaptılar mı, eğer yaptılarsa teklifi nasıl buldunuz? Bununla ilgili zamanında bir başlık açmıştım:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160600681
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160986912
Aracım benden önceki sahibinde 5 yıldır kaskolu değildi zaten kendileri de garaja çekip bıraktığı için kasko yaptırmamışlar, bende aracı aldıktan 1.5 yıl sonra kasko yaptırdım. Daha öncesinde kaskosu yoktu yani.
Genelde araçlarımı boyattığım yer butik bir işletme olduğu için yetkili servisi seçmedik. Bir de ön cam değişiminde eşdeğer parça klozu vardı. 2X15 gün olmak üzere ikame araç seçeneği varmış gerek olmamasına rağmen sigortacım ekletmiş bunun yerine orijinal ön cam isterdim doğrusu.
Şu an teklif yaptılar, karşı taraf %100 kusurlu olmasına rağmen ciddi anlamda düşük bir fiyat geldi hatta aracımı sovtaj firmasının ihalesinden alan arkadaş da bana ulaşıp bilgi verdi kaskonun cebinden 5 kuruş çıkmıyor sovtaj+karşı tarafın sigortasından alacağı bedeli teklif etmiş resmen.
Biz de doğal olarak aracın onarım bedelini istedik; eksper firma yaklaşık 1.385.000 tl onarım bedeli çıkartmış kaskodan bu hasarın ne kadarını ödeyeceğine dair bilgi bekliyorum zira aracı bu halde almak isteyen 2-3 kişi var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam teknik kısmını bilmiyorum hiç sigortacı hocalarımız daha net açıklar bu hususları.
-
Hocam plakaları gizleyerek koleksiyonunuzun fotoğrafını ekleyebilir misiniz merak ettim. Yan yana fotoğrafları var mı?
-
Bir video var hocam ama plakalari kapatmayi becerebilirsem videoyu koyabilirimquote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Hocam plakaları gizleyerek koleksiyonunuzun fotoğrafını ekleyebilir misiniz merak ettim. Yan yana fotoğrafları var mı?
Hocam oldu da yapamadın, yapabilecek birisine yaptır da görelim koleksiyonunu merak ettik
-
Ben de o yaşa iyice yaklaştım. 12 yaşındaki araca sınırsız İMM'li kasko için 22 bin lira teklif aldım. Devam eden müşteri olduğum için kabul edeceğim.
-
2024 yılı kasım ayında satın aldığım 20 yaş 320 bin kilometredeki (binek) araca hem kasko hem de sınırsız imm yaptırdım. Sigorta acentanızla konuşmanızı tavsiye ederim
En Beğenilen Yanıtlar

10 yıl sonra üretici firmaların parça temin zorunluluğu yok. Global büyük firmalar hariç çoğu markada 15 yaşındaki araç için parça temini ya yok ya da temini çok uzun zaman alıyor. Bunun da yasal bağlayıcılıkları olduğu gibi sigorta firmasına da mali açıdan ciddi yükler getirir. |
Benzer içerikler
- yoğun trafikte dur kalk nasıl yapılır
- findeks notuna bakmayan araç kiralama
- motor suyu hava yaparsa ne olur
- lpg düğmesi arıza belirtileri
- ankara otomatik şanzıman
- renault austral bagaj hacmi
- kia ev4
- yeni c3
- 2024 corsa
- icar chery
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X