Şimdi Ara

15 yaşında motor almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
19.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba saygıdeğer arkadaşlar. Sanırım anlaşılmayan birkaç nokta var, ve bu konu hakkında sanırım tam net bir bilgiye sahip değiliz. Ben sizlere şöyle kısaca özet geçmek istiyorum. Böylece yaşım tutuyor mu, kaç cc kullanabilirim, kaç yıl kullanabilirim gibi sorular da yanıt bulur. Biliyorsunuz yeni yasa ile bazı değişikliklere gidildi. Bizi ilgilendiren kısmına değinmek istiyorum. Eskiden yaşı 17 olan her sağlıklı TÜRK genci a2 ehliyet sahibi olup, istediği motosikleti alma ve kullanma hakkına sahipti. Artık öyle değil. Şimdi 16 yaşında stajyer motosiklet ehliyeti alabiliyorsunuz. 1 yaş geriye alındı. Tabi ki belirli bir şartı var. 50cc hacmi geçmeyen, küçük --MOPED-- tarzı motosiklet kullanmak koşulu ile. Ybr 125, her türlü cub, yani 50cc hacmi geçen hiçbir motosiklet kullanamayacksınız bu a1 ehliyet ile. Umarım burada anlaşılmayan bir nokta yoktur. 2 yıl geçti, Geldiniz 18 yaşına, şimdi 50cc ve üzerindeki tüm motosikletleri kapsayan A2 ehliyetinizi alabilirsiniz. Ve bu ehliyetten sonra cc sınırı olmayacak. 17 yaşında alınabilen a2 şimdi 18e çıkmış oldu. A1 aldıktan sonra, alkollü yakalanma, hız sınırlarını aşma, trafik kuralları ihlali, kırmızıda geçme, kazaya karışma gibi durumlar sizin a2 almanızda zorluk veya engel teşkil edecektir. Bu yüzden oldukça dikkatli ve temkinli olunuz. Yolunuz açık, kazasız belasız yolculuklar dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: brutalmen38

Merhaba saygıdeğer arkadaşlar. Sanırım anlaşılmayan birkaç nokta var, ve bu konu hakkında sanırım tam net bir bilgiye sahip değiliz. Ben sizlere şöyle kısaca özet geçmek istiyorum. Böylece yaşım tutuyor mu, kaç cc kullanabilirim, kaç yıl kullanabilirim gibi sorular da yanıt bulur. Biliyorsunuz yeni yasa ile bazı değişikliklere gidildi. Bizi ilgilendiren kısmına değinmek istiyorum. Eskiden yaşı 17 olan her sağlıklı TÜRK genci a2 ehliyet sahibi olup, istediği motosikleti alma ve kullanma hakkına sahipti. Artık öyle değil. Şimdi 16 yaşında stajyer motosiklet ehliyeti alabiliyorsunuz. 1 yaş geriye alındı. Tabi ki belirli bir şartı var. 50cc hacmi geçmeyen, küçük --MOPED-- tarzı motosiklet kullanmak koşulu ile. Ybr 125, her türlü cub, yani 50cc hacmi geçen hiçbir motosiklet kullanamayacksınız bu a1 ehliyet ile. Umarım burada anlaşılmayan bir nokta yoktur. 2 yıl geçti, Geldiniz 18 yaşına, şimdi 50cc ve üzerindeki tüm motosikletleri kapsayan A2 ehliyetinizi alabilirsiniz. Ve bu ehliyetten sonra cc sınırı olmayacak. 17 yaşında alınabilen a2 şimdi 18e çıkmış oldu. A1 aldıktan sonra, alkollü yakalanma, hız sınırlarını aşma, trafik kuralları ihlali, kırmızıda geçme, kazaya karışma gibi durumlar sizin a2 almanızda zorluk veya engel teşkil edecektir. Bu yüzden oldukça dikkatli ve temkinli olunuz. Yolunuz açık, kazasız belasız yolculuklar dilerim..

Şuan ben 04.07.1999 doğumluyum seneye yazın ehliyet alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: digerkisi

quote:

Orijinalden alıntı: sevilesi adam

quote:

quote:

Ailen büyük ihtimalle ya bir kazaya şahit oldular yada akrabalarınızdan biri aklını çeldi.

Aileni ikna etmek için ısrarcı olmayı deneyebilirsin.
    125-250cc motorla başlayabilirsin. 15 yaşında olduğun için boyun daha tam oturmamıştır sana büyük gelecek motor alma duracağın zaman ayağın yere sağlam bassın

Teşşekkürler öncelikle büyük ihtimal akrabalar ama bide 6 7 ay önce iş ortaklarından birinin oğlu motosiklet kazasında ölmüş ondan dolayı çok korkuyolar diyorum günde kaç kişi arabayla kaza yapıyo ölüyo sizde araba kullanmayın ama anlayan yokki.Bu arada önerebileceğiniz bir motor var mı?

Boyun kaç bilmiyorum genel olarak motosiklet önericem.

Genellikle liste bellidir. Supersport kullanmak istiyorsan,
    1- Honda cbr 125 veya 250
    2-Yamaha yzf r125
    3-Hyosung gt250r
    4-Tvs apache rtr150
    5-Yamaha ybr 125
    5-Bumoto calibre 250cc

Bu listede olmasını dahi istemediğim bir de yuki spitzer 250 var. Bu motora bakınca şekil açısından güzel diyeceksin. Kötü yorumları okuduğun halde vazgeçmiyeceksin olsun ben bu motora bakarım bir şey olmaz gibi düşüneceksin (kendimden biliyorum ) Fuarda bu motosikleti inceledim grenaj kalitesi berbat ötesi yan grenajı az zorlayıp çeksem elimde kalacaktı o derece hassas

Scooter ile aram pek yok hangi markanın kaliteli olduğunuda bilmiyorum

Cross şehir içinde kullanmak istiyorsan mutlaka lastikleri değiştirmelisin aldığında,
    1-Honda crf 150
    2-mondial x-treme max 250
    3-Honda xl 200 (düşük km'li bulabilirsen öneririm)
    4-Kanuni cross 150

Sadece kullandığım crossları sıraya dizdim başka iyi cross motosiklet varsa bilemem

Öncelikle cevap için teşşekkürler önerdiğiniz motorlara baktım hepsi birbirinden güzel fakat ben babamı daha mobilete bile zor ikna ediyoken (3 ay önce 250 lik cadde atvsine muhteşem, alırız diyodu) bunları alcağını hiç sanmıyorum ama denicez şansımızı zaten ileride de büyük ccli motor almayı planlıyoruz ekonomik durumumuzda iyi dolayısıyla bi 1000 cc düşünüyorum fakat bunlar başlangıç için biraz ağır değil mi ? 100 cub gibi scooterlar önerirsen daha iyi olur gibi :D bu arada boyum 168 falan bide nasıl ikna edebilirim yazarsan :D

Tek sorun ikna etmekse ısrarcı ol. Ben babamı kolay ikna etmiştim zor olan annemdi
    Anneme aynen konuşmamı buraya yazıyorum.

+Burası İstanbul olmaz!
    -Ankara olsa olurmuydu?
    +Hayır efendim görmüyomusun vızır vızır arabalar geçiyor?
    -Anne onlar geçerken ben yolun ortasında sap gibi durmayacam heralde alacağım alette gidiyor.
    +Her gün kaza haberleri görüyoruz olmaz!
    -Gördüğün o yaralanmalı ölümlü kazaların hangisinde doğru düzgün ekipman vardı?
    +Onlar çok işe yarıyor sanki
    -İşe yaramasa kim alırdı?
    +Olmaz!! Motosiklet çok tehlikeli! (Burada adeta çıldırmıştı )
    -Anne dediğin kadar tehlikeli olsa motosikletli kuryeler bu işi yaparmıydı? Adamlar her gün her saat motorun üstünde sapasağlam insanlar. Hem kask vs. o kadar işe yaramaz diyorsunda hayatında 1 kez olsun eline kask aldın mı? Onu geçtim motosiklete bindinmi? Hadi onuda geçtim bi motosiklete dokunmadan nasıl bu kadar ön yargılı oluyorsun anlamıyorum...
    +.... (Annem burada yumuşadı biraz sonrada tatlı tatlı konuşarak ikna ettim)

Benim konuşmamın benzerini yapmanı öneririm
    Hatta babanla ilk konuşman da başarılı olamazsan bilgisayardan kask testlerini yazıcıdan çıkart. Gerekli videoları babana izlet.
    Hatta kaza videolarınıda izlet bak burda bunu yapmasaydı bir şey olmazdı. Adam düştü ama sapasağlam ayağa kalktı bak korumalar ne işe yarıyormuş gibi şeyler söyle emin ol yumuşayacaktır.
    Edit : Babamı ikna ederken yaptığım konuşma,
    +Müdür motosiklet alalım mı?
    -Olmaz oğlum tehlikeli aletler onlar
    +Baba ne tehlikesi var
    -Her gün işe giderken görüyorum motosikletlileri nasıl sıkıştırdıklarını
    +Benim trafikte ne işim olur baba evden okula okuldan eve ne dersin?
    -Düşünürüz
    (Eve gidince ilanları gösterdim. İlk aldığım motosiklet cbr 600'dü. Fotoğraflar aklına yatınca sokakta bi abimin yanına götürüp motoru göstermiştim)

-Lan bune tank gibi nasıl kullanacaksın bunu?
    +Baba ben kullandım bi kaç kere ayaz abiden ödünç alıp bi sorun yok yani benim için.
    -Çok hızlı gider oğlum bunlar öldürmek mi istiyorsun kendini?
    +Yok baba bunlar düşündüğün kadar hızlı gitmiyor hem ara sokaklarda ne kadar hız yapabilirim allasen
    -Nereye koyacaksın bunu bizim evde yer mi var?
    +Otoparkçı nedim abiyle konuştum aylık 50tl'ye kapattım işi her akşam oraya bırakıcam sabahta ordan alıcam
    (sonra babamı artçı olarak alıp 2 sokak arkadan döndüm ve ikna oldu.)

Maddi olarak sıkışık olduğumuz döneme denk geldi. Benzini parası yetiştiremiyordum bende sattım motosikleti hyosung aldım ihtiyacımı karşılıyor şuan
    quote:

Merhaba saygıdeğer arkadaşlar. Sanırım anlaşılmayan birkaç nokta var, ve bu konu hakkında sanırım tam net bir bilgiye sahip değiliz. Ben sizlere şöyle kısaca özet geçmek istiyorum. Böylece yaşım tutuyor mu, kaç cc kullanabilirim, kaç yıl kullanabilirim gibi sorular da yanıt bulur. Biliyorsunuz yeni yasa ile bazı değişikliklere gidildi. Bizi ilgilendiren kısmına değinmek istiyorum. Eskiden yaşı 17 olan her sağlıklı TÜRK genci a2 ehliyet sahibi olup, istediği motosikleti alma ve kullanma hakkına sahipti. Artık öyle değil. Şimdi 16 yaşında stajyer motosiklet ehliyeti alabiliyorsunuz. 1 yaş geriye alındı. Tabi ki belirli bir şartı var. 50cc hacmi geçmeyen, küçük --MOPED-- tarzı motosiklet kullanmak koşulu ile. Ybr 125, her türlü cub, yani 50cc hacmi geçen hiçbir motosiklet kullanamayacksınız bu a1 ehliyet ile. Umarım burada anlaşılmayan bir nokta yoktur. 2 yıl geçti, Geldiniz 18 yaşına, şimdi 50cc ve üzerindeki tüm motosikletleri kapsayan A2 ehliyetinizi alabilirsiniz. Ve bu ehliyetten sonra cc sınırı olmayacak. 17 yaşında alınabilen a2 şimdi 18e çıkmış oldu. A1 aldıktan sonra, alkollü yakalanma, hız sınırlarını aşma, trafik kuralları ihlali, kırmızıda geçme, kazaya karışma gibi durumlar sizin a2 almanızda zorluk veya engel teşkil edecektir. Bu yüzden oldukça dikkatli ve temkinli olunuz. Yolunuz açık, kazasız belasız yolculuklar dilerim..

Hocam resmi bir kaynak var mı bunu söyleyen?
    Bana televizyon haberini yada internet haberlerini atmayın lütfen. Televizyondada yalan haberler çok var. En son milli eğitim bakanı performans ödevlerini kaldıracağız dedi kendi ağzıyla ama hala oturmuş performans ödevi hazırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevilesi adam -- 8 Mart 2014; 21:00:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ailen büyük ihtimalle ya bir kazaya şahit oldular yada akrabalarınızdan biri aklını çeldi.

Aileni ikna etmek için ısrarcı olmayı deneyebilirsin.
    125-250cc motorla başlayabilirsin. 15 yaşında olduğun için boyun daha tam oturmamıştır sana büyük gelecek motor alma duracağın zaman ayağın yere sağlam bassın

Teşşekkürler öncelikle büyük ihtimal akrabalar ama bide 6 7 ay önce iş ortaklarından birinin oğlu motosiklet kazasında ölmüş ondan dolayı çok korkuyolar diyorum günde kaç kişi arabayla kaza yapıyo ölüyo sizde araba kullanmayın ama anlayan yokki.Bu arada önerebileceğiniz bir motor var mı?

Boyun kaç bilmiyorum genel olarak motosiklet önericem.

Genellikle liste bellidir. Supersport kullanmak istiyorsan,
    1- Honda cbr 125 veya 250
    2-Yamaha yzf r125
    3-Hyosung gt250r
    4-Tvs apache rtr150
    5-Yamaha ybr 125
    5-Bumoto calibre 250cc

Bu listede olmasını dahi istemediğim bir de yuki spitzer 250 var. Bu motora bakınca şekil açısından güzel diyeceksin. Kötü yorumları okuduğun halde vazgeçmiyeceksin olsun ben bu motora bakarım bir şey olmaz gibi düşüneceksin (kendimden biliyorum ) Fuarda bu motosikleti inceledim grenaj kalitesi berbat ötesi yan grenajı az zorlayıp çeksem elimde kalacaktı o derece hassas

Scooter ile aram pek yok hangi markanın kaliteli olduğunuda bilmiyorum

Cross şehir içinde kullanmak istiyorsan mutlaka lastikleri değiştirmelisin aldığında,
    1-Honda crf 150
    2-mondial x-treme max 250
    3-Honda xl 200 (düşük km'li bulabilirsen öneririm)
    4-Kanuni cross 150

Sadece kullandığım crossları sıraya dizdim başka iyi cross motosiklet varsa bilemem

Öncelikle cevap için teşşekkürler önerdiğiniz motorlara baktım hepsi birbirinden güzel fakat ben babamı daha mobilete bile zor ikna ediyoken (3 ay önce 250 lik cadde atvsine muhteşem, alırız diyodu) bunları alcağını hiç sanmıyorum ama denicez şansımızı zaten ileride de büyük ccli motor almayı planlıyoruz ekonomik durumumuzda iyi dolayısıyla bi 1000 cc düşünüyorum fakat bunlar başlangıç için biraz ağır değil mi ? 100 cub gibi scooterlar önerirsen daha iyi olur gibi :D bu arada boyum 168 falan bide nasıl ikna edebilirim yazarsan :D

Tek sorun ikna etmekse ısrarcı ol. Ben babamı kolay ikna etmiştim zor olan annemdi
    Anneme aynen konuşmamı buraya yazıyorum.

+Burası İstanbul olmaz!
    -Ankara olsa olurmuydu?
    +Hayır efendim görmüyomusun vızır vızır arabalar geçiyor?
    -Anne onlar geçerken ben yolun ortasında sap gibi durmayacam heralde alacağım alette gidiyor.
    +Her gün kaza haberleri görüyoruz olmaz!
    -Gördüğün o yaralanmalı ölümlü kazaların hangisinde doğru düzgün ekipman vardı?
    +Onlar çok işe yarıyor sanki
    -İşe yaramasa kim alırdı?
    +Olmaz!! Motosiklet çok tehlikeli! (Burada adeta çıldırmıştı )
    -Anne dediğin kadar tehlikeli olsa motosikletli kuryeler bu işi yaparmıydı? Adamlar her gün her saat motorun üstünde sapasağlam insanlar. Hem kask vs. o kadar işe yaramaz diyorsunda hayatında 1 kez olsun eline kask aldın mı? Onu geçtim motosiklete bindinmi? Hadi onuda geçtim bi motosiklete dokunmadan nasıl bu kadar ön yargılı oluyorsun anlamıyorum...
    +.... (Annem burada yumuşadı biraz sonrada tatlı tatlı konuşarak ikna ettim)

Benim konuşmamın benzerini yapmanı öneririm
    Hatta babanla ilk konuşman da başarılı olamazsan bilgisayardan kask testlerini yazıcıdan çıkart. Gerekli videoları babana izlet.
    Hatta kaza videolarınıda izlet bak burda bunu yapmasaydı bir şey olmazdı. Adam düştü ama sapasağlam ayağa kalktı bak korumalar ne işe yarıyormuş gibi şeyler söyle emin ol yumuşayacaktır.
    Edit : Babamı ikna ederken yaptığım konuşma,
    +Müdür motosiklet alalım mı?
    -Olmaz oğlum tehlikeli aletler onlar
    +Baba ne tehlikesi var
    -Her gün işe giderken görüyorum motosikletlileri nasıl sıkıştırdıklarını
    +Benim trafikte ne işim olur baba evden okula okuldan eve ne dersin?
    -Düşünürüz
    (Eve gidince ilanları gösterdim. İlk aldığım motosiklet cbr 600'dü. Fotoğraflar aklına yatınca sokakta bi abimin yanına götürüp motoru göstermiştim)

-Lan bune tank gibi nasıl kullanacaksın bunu?
    +Baba ben kullandım bi kaç kere ayaz abiden ödünç alıp bi sorun yok yani benim için.
    -Çok hızlı gider oğlum bunlar öldürmek mi istiyorsun kendini?
    +Yok baba bunlar düşündüğün kadar hızlı gitmiyor hem ara sokaklarda ne kadar hız yapabilirim allasen
    -Nereye koyacaksın bunu bizim evde yer mi var?
    +Otoparkçı nedim abiyle konuştum aylık 50tl'ye kapattım işi her akşam oraya bırakıcam sabahta ordan alıcam
    (sonra babamı artçı olarak alıp 2 sokak arkadan döndüm ve ikna oldu.)

Maddi olarak sıkışık olduğumuz döneme denk geldi. Benzini parası yetiştiremiyordum bende sattım motosikleti hyosung aldım ihtiyacımı karşılıyor şuan
    quote:

Hocam resmi bir kaynak var mı bunu söyleyen?
    Bana televizyon haberini yada internet haberlerini atmayın lütfen. Televizyondada yalan haberler çok var. En son milli eğitim bakanı performans ödevlerini kaldıracağız dedi kendi ağzıyla ama hala oturmuş performans ödevi hazırlıyorum

O 600 lük motoru aldığında kaç yaşındaydın? :D

• bildiğim kadarıyla 16 yaşında A1 ehliyeti alınabiliyor. A1 ehliyetle 50cc ye kadar olan motorlar sürülebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    600cc ile başlanmaz diyorlar ama o yaşımda ben başlayabildiysem çoğu insan 600cc ile başlayabilir. Düşük devirde kullanınca sıkıntı olmuyor.

Orijinalden alıntı: muammer 42

Ehliyetsiz bir kullanımı asla tavsiye etmiyorum Daha tecribesizsiz bir kaza durumu Allah etmeye önüne bir çocuk atlasa hem kendini hemde motorun ruhsat sahibini yakarsın.
    Tavsiyem güçlü bir elektirikli bisiklet alman 50-60'km hız yapıyor onlarda direksiyonunu geliştirir pratik yaparsın motorun ağırlığını tartmayı viraj tekniklerini öğrenirsin az çok.

Ben oyle yapıyorum 2 senem kaldı ehliyet icin.

• O yaşta o cesaret biraz fazla gibi :D ben bile bu kadar hevesliyken 600 lükten korkarım öyle diyim şuanlık today gibi bi scooterla başlamak istiyorum 600de benim biraz hız sevgim vardır fazla basarım bişey olur diye ben bile korkarım :D bide şu var babam hiçbi şekilde arabayı esirgemiyo al gez falan onda da biraz hızlı gidiyorum malum fakat iş motora gelince yok düşersin tehlikeli vs vs ne yapıp edip almam lazım motosikleti bu yaz umarım başarırım :D bide cbr600 falan çok dikkat çekmez mi polis vs vs ?
  • 15 yasinda adama baslangic olarak SS oneren olmus kardesim biraz bisiklet forumlqrinda gez derim daha yasin erken birkac senr icerisindede bir scooterla baslarsin (Bisiklet iki teker icin baslangic)

bu bilginin doğru olduğuna emin misiniz? stajer ehliyet uygulaması sadece B sınıfında var diye biliyorum. A2 ile ilgili şartlarda bir değişiklik olmadı. A1 yaşı 16 ya indi sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

quote:

bu bilginin doğru olduğuna emin misiniz? stajer ehliyet uygulaması sadece B sınıfında var diye biliyorum. A2 ile ilgili şartlarda bir değişiklik olmadı. A1 yaşı 16 ya indi sadece.

tanıdığım biri akrabası olan polise sordu %100 değil ama %90 doğrudur

• digerkisi D kullanıcısına yanıt
    YA ABİLERİM BENDE 15 YAŞINDAYIM YAMAHA BWS 100 CC ALMAK İSTİYORUM BU KÜÇÜK MAKİNA SİZCE ÇOK DİKKAT CEKERMİ ? KASKIMI MONTUMU FALAN TAKSAM VE HIZ SINIRINI AŞMASAM SİZCE ÇEVİRİRLERMİ ? BİLGİSİ OLANLAR LÜTFEN CEVAP YAZSINN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • anneni babanı hapse attırırsın eğer yakalanırsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 10 Mayıs 2014; 14:02:52 >

Orijinalden alıntı: MERT*

Benim de 10 ay'ım kaldı motor almak için. Kısmetse seneye 50cc motor alıcam.

03,07.1998 doğumluyum ben ne zaman stajer ehliyet alabilirim ?

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

quote:

Ben yunanistanda yaşadığım için türkiyede 50cc motor ehliyeti kaç yaşında alınır bilmiyorum. Yunanistanda 16. yaşını doldurduğunda alabiliyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

quote:

Ben yunanistanda yaşadığım için türkiyede 50cc motor ehliyeti kaç yaşında alınır bilmiyorum. Yunanistanda 16. yaşını doldurduğunda alabiliyorsun.

peki saolun iyi akşamlar

• 17 yaşımdayım motor ehliyeti alsam seneye içinde yükseltme yapsam stajer ehliyeti olarak mı alacam yine

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.