Şimdi Ara

15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi (1086. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.738
Cevap
76
Favori
898.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
68 oy
Giriş
  • Akp gidene kadar ülkeyi ohalle yönetecek, feto nun elini öpenler hala serbestler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihin en kanlı işgal girişimini hafife alan, tiyatroydu, kontrollüydü diyenler o gecenin ilk dakikalarında burada ve her yerde " Keşke darbe başarılı olsa ve Erdoğan gitse " diye içten içe umut ve keyifle seyrediyorlardı olup bitenleri.

Vereceğiniz linki...

• Adil öksüz ile ilgili saatin yalan olduğunu açıklayan bir video, bana mantıklı geldi.
    Birileri saklıyor zaten yaptıkları şeylerle hala gerçeği ortaya çıkaramayan yönetimden başka ne beklenir ki.

Twitter videolarını nasıl ekliyoruz?
    quote:

15 Temmuz Gerçeği‏ @15temmuzgercegi

15Temmuz'da A.Öksüz'ün saati gibi basit bir hususta bile yalan söyleyenler, başka hangi konularda yalan söylüyorlar?
    https://twitter.com/15temmuzgercegi/status/898869180350423040
    https://twitter.com/15temmuzgercegi/status/899930615394353152

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 23 Ağustos 2017; 11:41:37 >

• "Evet buyrun suçlu değilim, eğer suçluysam asıl bizi bu hale getiren başa sorun demiş!"
    Adamı böyle satarlar işte.

quote:

Çapkın: "Beni Erdoğan'a sorun"Ana Sayfa» Güncel24.08.2017 10:56FETÖ'nün mülkiye yapılanmasının davasında ifade veren FETÖ sanığı eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Beni Erdoğan'a sorun" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın yargılaması sürüyor. Duruşmanın ikinci gününde Hüseyin Avni Mutlu ifade vermeye başladı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu karşısında bulunan salonda görülen davanın ilk gününde ise Eski İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın savunma verdi. 

'CUMHURBAŞKANI'NA SORSUNLAR'FETÖ mensubu olmadığını belirten Çapkın, "Dört buçuk yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptım. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana çalıştım. FETÖ'cü olup olmadığımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorsunlar. Eğer FETÖ'cü derse savunma yapmayı bırakacağım. 1984 yılından beri beni kim hangi göreve getirmiş bellidir. Şükür hepsi yaşıyor. Tanık olarak dinlenebilirler" dedi. Çapkın, 17-25 Aralık operasyonlarının nasıl öne çekildiğini şöyle anlattı:"17 Aralık öncesiydi. İçişleri Bakanı Muammer Güler aradı. 'Rıza Sarraf denilen iş adamının kendisini arayarak, etrafında kılıksız şahıslar gördüğünü, hayati tehlike derecesinde korktuğunu' söylediğini aktararak bu durumu araştırmamı istedi.

Ben de İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbal'a söyledim. O da ekipleriyle Sarraf'ın gittiği yerlerde araştırma yaptı. Meğer Mali Şube de Rıza Sarraf'ı o günlerde takip ediyor ve operasyona hazırlık yapıyorlardı. Mali şube, İstihbarat şubesindeki polisleri görünce düşman görmüş gibi olmuşlar. Sonra da bu kripto operasyonları bozulacak endişesi ile operasyonu erken yapmaya karar verdiler. İstihbarat Müdürü hakkında da soruşturmayı sekteye uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular. İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbal da görevi benim verdiğimi söyledi. Ona bu görevi ben verdiğim için de sonrasında bana ulaşarak beni de tutuklamak istediler. Alelacele operasyon yapmalarının sebebi istihbarat ekiplerini fark etmeleriydi."

'OLAYIN PATLAYACAĞINI TAHMİN ETMİŞLER'Operasyon olduğunda İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kendisini aradığını dile getiren Çapkın, "Ben de şaşkınım bilgim yok dedim.  İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbal'ı aradım onun da bilgisi yoktu.  Nazmi Ardıç'ı aradım 'Bizim operasyonumuz' dedi. bağırdım çağırdım, yanıma gelmelerini söylerim. O ve Yakup Saygılı, olayın patlayacığını tahmin etmişler ki takım elbise ile yanıma gelmişlerdi hatta bilgi notunu bile hazırlamışlardı" diye konuştu.

BANA HERŞEYİ GÖZE ALDIK DEDİLERÇapkın, burada eski İçişleri Bakanı Güler'in tekrar kendisini aradığını, sorulan sorulara söz konusu iki şube müdürlerine sorarak Güler'e cevaplar verdiğini belirterek, şöyle devam etti: "İkisine  'bu durum sizi yakacak' dediğimde, Nazmi Ardıç, 'Herşeyi göze aldık' dedi. Saygılı da  başını salladı. Herşeyi göze alarak, amirlerinden habersiz savcılarla birlikte dar bir kadro ile bunu yaptıkları ortala çıktı. Tarihte ilk kez poliste bir paralel bir yapılanmayla yüzyüze geldiğimizi anladık. Daha sonra tüm Türkiye'de karşılaştık.

"Çapkın, "Başbakanımız ikinci ameliyatına gireceği gün Erol Demirhan ile Yurt Atayün ellerinde bir kararla geldiler. Savcılık mı mahkeme mi hatırlamıyorum. MİT krizinden bir gün önceydi. Kararda Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu üst düzey MİT görevlilerinin telefonlarının dinlenmesi isteniyordu. Bunu görünce çıldırdım… 'Siz iki kurumu birbirine mi düşüreceksiniz. Bu aklı savcıya yoksa siz mi verdiniz' diye bağırdım. Sonra da savcıya gidip nasıl aldıysanız o şekilde bu kararı kaldırın dedim. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kısıklı da görüştüm. Konuyu anlattım. Dinleme kararını gösterdim, şaşırdı.

'İdris'e söyleyin (Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin) üçünü de yani Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Erol Demirhan'ı görevden alsınlar' dedi. Ancak o dönem FETÖ ile mücadele sert olmadığı için bu üç müdür de Ankara'da farklı görevlere getirildi. Bir süre sonra Yurt Atayün İstanbul'a idari kararla geri döndü" dedi.Çapkın, "Hüseyin Avni Mutlu ile 3 yıl vali emniyet müdürü olarak çalıştım. 3 yıl içinde bayramda kandilde 7-8 kez telefon görüşmüşüm. Bence az bile yapmışız. Benim ihmalimin olduğunu düşünüyorum. Ben mülkiyeli değilim ki, mülkiye yapılanması içinde olayım. Çocukluğumdan beri polisim. FETÖ parlatması bir kaymakam hiç olmadım hep polistim" dedi.Kaynak: Çapkın: "Beni Erdoğan'a sorun"

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/capkin-beni-erdogana-sorun-171228h.htm

• Sonra kendi içlerinden biri çıkıpta sormasın bu adamı kim koruyor diye, aynı konya spor başkanına olduğu gibi.
    quote:

Hakan Fidan'ın tanık olarak dinlenmesi Erdoğan'ın iznine bağlandı
    Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 693 ve 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 693 ve 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnamelere göre; 928 kişi kamudaki görevinden ihraç edilirken 60 kişinin göreve dönüşünün yolu açıldı. 10 emekli TSK personelinin rütbeleri alındı ve 6 kurum kapatıldı. 694 sayılı KHK ile de MİT Müsteşarı'nın tanıklığı Cumhurbaşkanı’nın iznine bağlandı. Ayrıca milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabileceği, Albay ve generallerin rütbe süresi dolmadan terfi alabileceği de KHK'da yer aldı.

http://odatv.com/hakan-fidanin-tanik-olarak-dinlenmesi-erdoganin-iznine-baglandi-2508171200.html

• Khk cok guzel sen de gelsene

Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• 3ay Ohal ilan edildi.Ohal halen devam ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 Temmuz AKP darbesine dönüştüğü bir gerçek. Meclisi, yargıyı herşeyi saf dışı bırakarak uzun süre daha KHK lar ile ülkeyi yönetecekler. 2019 da Türk milleti iradesine oyuna sahip çıkması lazım. Bylock kullandığı iddaa edilen kimi Fetöcü mensublar aramızda geziyor göz altına alınıp salınıyor neler dönüyor bilen yok..
    https://forum.donanimhaber.com/telefonunda-bylock-oldugu-iddaa-edilen-konyaspor-baskani-serbest--128583511

1 senedir halen temizleyemediler nasıl iş bu.. AB veya Amerika olsa 1 ayı geçirtmezdi ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 25 Ağustos 2017; 23:39:10 >

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

darbe girişimi oldu başarısız sonuçlandı belliki
    şimdi ne olucak bize darbe yapmaya kalkıştılar demokrasiyi çiğnediler başkanlık gelsin bunlar olmayacak der ve başkanlık gelir

İleri görüşlülük

quote:

'Yarın da bizi METÖ kandırdı demeyin' dedi, sonra pişman olduAna Sayfa» Medya07.09.2017 21:19

Fatih Altaylı, dünkü yazısında FETÖ'den boşalan koltukları Menzil tarikatının doldurduğunu yazdı. Bu yazı sonrası binlerce mail aldığını bildiren Altaylı, "Yazdım ve yazdığıma pişman oldum" dedi.Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısında "Yarın da 'METÖ bizi kandırdı' demeyin" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve bürokraside FETÖ'den boşalan yerleri Menzil Tarikatı'nın doldurduğunu ileri sürdü. Bu yazı sonrasında binlerce mail aldığını köşesine taşıyan Altaylı, "Yazdım ve yazdığıma pişman oldum" dedi.Fatih Altaylı'nın "İleride hatırlatmak için yazıyorum" başlığıyla aktardığı görüşleri şöyle:Atı alan Üsküdar'ı geçti

"Dün devletin hâlâ eski hatayı sürdürme eğiliminde olduğunu, FETÖ’den boşalan kamu görevlerine, başlıca birkaç tarikatın hızla aktığını ve örgütlendiğini yazarak “Yarın da ‘METÖ bizi kandırdı’ demeyin sakın” diye yazdım.Birkaç saat içerisinde ben diyeyim yüzlerce, siz deyin binlerce mail yağdı. Farklı kamu kurumlarından pek çok “dertli” bürokrat. Pek çoğu, “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek kurumlarında kimi tarikatların örgütlenmeyi tamamladığını, bazılarının zaten yıllardır örgütlendiğini ve artık kurumların tamamen tarikat kontrolüne girdiğini anlatıyor.

Bu kişilerin belirli simgeleri fütursuzca üzerlerinde taşıdıklarını, kimilerinin yüzükleriyle, kimilerinin giysilerinde taşıdıkları bazı renklerle tarikat bağlantılarını ortaya koyduklarını anlatan okurlar.Şunu söylemem lazım.'Canı çekenin bunlarla içli dışlı olmasına...'Tarikat veya cemaat mensubiyetini tasvip etmemekle beraber, canı çekenin bunlarla içli dışlı olmasına, aklını, fikrini, hatta bazen namusunu ve şerefini şeyhine emanet etmesine karışmam.

Böyle bir hakkım da yok yetkim de.İnanç dünyasında aklına ve kendine güvenmeyip, kendini bir tarikatın şemsiyesi altına sokan birinin kamuda görev almasına da doğrudan karşı çıkmam.Ancak Gülen Cemaati henüz FETÖ olmadan ve pek çoğunca makbul bulunduğu dönemlerde yazdıklarımı tekrarlamak isterim.

- Bir kamu çalışanı, hangi görevde veya makamda olursa olsun, devlet görevini yerine getirirken tarikat hiyerarşisini devlet hiyerarşisinden üstte tutuyorsa,- Bir kamu çalışanı, kamunun veya halkın çoğunluğunun çıkarındansa mensubu olduğu cemaatin çıkarını korumaya çalışıyorsa,- Yetkili makamdaki kamu görevlisi, delegasyonunda liyakate değil, tarikat bağına önem veriyorsa,

- Üst makama atanan kişi tarikata bağlı olmadığı zaman bu amire itaatsizlik başlıyorsa, devlet bitiyor demektir.Biz bunları FETÖ için de yıllarca yazdık ve uyardık.Karşılığını, karalama, dinleme olarak cemaatten, “Siz anlarsınız bu işlerden” diyerek siyasetten gördük.Ama biz yine de uyaralım.Biliyorum ki, yine bir işe yaramayacak.Ama bir süre sonra “METÖ ile mücadele” dedikleri zaman, en azından kendimizi tatmin için bu yazıları tekrar gündeme getiririz." Kaynak: 'Yarın da bizi METÖ kandırdı demeyin' dedi, sonra pişman oldu

https://www.gercekgundem.com/yarin-da-bizi-meto-kandirdi-demeyin-dedi-sonra-pisman-oldu-291080h.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Tarihin en kanlı işgal girişimini hafife alan, tiyatroydu, kontrollüydü diyenler o gecenin ilk dakikalarında burada ve her yerde " Keşke darbe başarılı olsa ve Erdoğan gitse " diye içten içe umut ve keyifle seyrediyorlardı olup bitenleri.

millet o hale gelmis ki dinsiz gitsin imansiz gelsin sukreder olmus. bunun bir tik ilerisi ic savastir herhalde.

bu kontrollu darbe olayi aslinda cok daha onceden bitirildi ama kendi yanaslarini sokaklara dokmek icin biraz uzatildi gorunen bu. bunun yaninda fetullah gelse idi tayyip ve ailesi muhtemelen yargilanacak ve asilacak lakin turkiye islami bir devlet huviyetine kavusacakti.

quote:

'FETÖ'nün görmek istediği hesaba ABD yargısı alet edilmiştir'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Zafer Çağlayan'ın ABD'deki davaya dahil edilmesine ilişkin, 'Fetullahçı Terör Örgütü'nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir.'dedi.
    11 Eylül 2017 Pazartesi 18:54

FETÖnün görmek istediği hesaba ABD yargısı alet edilmiştir

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Zafer Çağlayan'ın ABD'deki davaya dahil edilmesine ilişkin, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir. Burada çok farklı bir şey var, bunu hep beraber takip ediyoruz." dedi.

http://www.trthaber.com/haber/gundem/fetonun-gormek-istedigi-hesaba-abd-yargisi-alet-edilmistir-332854.html
    http://aa.com.tr/tr/gunun-basliklari/basbakan-yardimcisi-bozdag-fetonun-gormek-istedigi-hesaba-abd-yargisi-alet-edilmistir/906700

• quote:

Biliyor muydunuz? ®‏ @BilseniziyiOlur 8 Eyl

Melih Gökçek'in 8-9 saatlik 15 Temmuz gecesinde 33 saat telefon görüşmesi yaparak zaman boyutunu aştığını #Bilseniziyiolur 😂

15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi

https://twitter.com/BilseniziyiOlur/status/906093094113869824

• _____________________________
    "En faziletli cihat zalim bir idarecinin yanında ona adaleti söylemektir. HZ. MUHAMMED"
    "Bir insan taraf tutmaya başlar başlamaz, dünyada da o gerçekleri o kadar az görmeye başlar. HEYWOOD BRAUN"
    “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesin altına pisletmiştir.” Hindistan Atasözü"
  • quote:

Orijinalden alıntı: BladesTR

Hayret, bu konu kaldırılmamış veya silinmemiş. Çok şaşırdım.. Neyse.

Atlaya atlaya okudum yorumları.Hepsini değil tabiki haddinden fazla yorum var zaman yetmez ama gerçekten hala tiyatro diyen varmı? Tiyatro ise kanıt göstersinler, lütfen. Aranızda müjdat gezende okuyan varsa az çok bilir tiyatro böyle olmaz..

1107 sayfanın üstüne eklenecek birşey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

5 Temmuz gazisinden AKP isyanı
    15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin gazilerinden Cumali İbin, gazi maaşlarının ödenmediğini belirterek AKP’ye tepki gösterdi.
    118
    Facebook Paylaşımı

02.10.2017 16:19 Karakter boyutu :

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin gazilerinden Cumali İbin, gazi maaşlarının ödenmediğini belirterek AKP’ye tepki gösterdi.

Cumali İbin, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bizler 15 Temmuz gazileri olarak o gece Allah rızası için namusumuz, şerefimiz için dışarılarda canlarımızı siper ederek vatanımızı, milletimizi müdafaa ettik. Akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer devlet yetkilileri, gazililikle bizi onurlandırdı” ifadelerini kullandı.

Maaşının ısrar üzerine iki aydır 1561.20 TL olarak ödendiğini belirten Cumali İbin, açıklamasında şunlara dikkat çekti:

“O gecenin gözdesi olan ‘Nene Hatun’ diye adlandırdığımız ve siyasete malzeme edilen bizler gibi Gazi Safiye Bayat Başpınar, hala maaş alamamaktadır. Kendisine sorduğum zaman ‘Ya Cumali kardeşim istemeye utanıyorum. Bizler utanırken devlet büyüklerimiz ne yapıyor acaba!’ Bir tane gazimizin oğlu polislik sınavlarına başvurmak istiyor. Gazi çocuklarından 2 yıllık üniversite mezunu olanlar 56, 4 yıllık üniversite mezunu olanlardan ise 48 baraj şartı aranıyor. Buraya kadar her şey normal. Anormal olan şu: 15 Temmuz gazimizin çocuğu bu kapsamda başvurmak isteyince alınan cevap ‘Siz bizim emniyet içi yazışmalara göre (Gazi) değilseniz!’ Evet, gaziliğimizi tescilleyen 675 KHK kanunlaşmadığı için bizler hala askıda gazileriz.”

“SÖZLER VERDİK YERİNE GETİREMEYECEĞİZ DEMENİZ KAFİDİR”

AKP’nin resmi internet sitesinde 15 Temmuz gazilerinin 240 bin TL tazminat ve 3200 TL maaş aldığının yazdığına işaret eden Cumali İbin, şöyle devam etti:

“Bizim istediğimiz verilen sözlerin yerine getirilmesidir, başka bir şey değil! Evet biz o gecenin duygu seli içerisinde acele edici cümleler kurduk sözler verdik yerine getiremeyeceğiz demeniz kafidir. Böyle yaparsanız 15 Temmuz gazileri olarak gelip de kapınızda sizden bir şey talep eden namussuz ve şerefsizdir.”
    http://odatv.com/sozler-verdik-yerine-getiremeyecegiz-demeniz-kafi-0210171200.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 3 Ekim 2017; 8:53:23 >

•  15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi - Bastırıldı [ANA KONU] / 3 Ay OHAL İlan Edildi

http://odatv.com/bu-ifade-akpyi-de-devleti-de-sallar-0710171200.html
    quote:

FETÖ'YÜ “KORUYUP-KOLLAYAN” CUMHURBAŞKANI

“Muhterem Başsavcım” hitabıyla başlayan ifadesinin girişinde F.K., “Ömrümün mühim bir kısmını bugün memleketimizin başına kara bulut gibi çöken fitne FETÖ terör örgütüne vakfettim. Ergenekon kumpasında büyük şüphelere gark oldum. 17-25 Aralık kumpasından sonra ise bütünüyle bunlarla yolumu ayırdım. Aşağıda adlarını verdiğim başta Sayın Abdullah Gül olmak üzere bu çeteye mensup insanlara çok yakın vaziyette bulundum. Dilekçemi muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan cesaret alarak yazmaya karar verdim. Aşağıdaki detayların tamamı hakikattır. Bizlerden bu vatan hainlerini size bildirmek, sizlerden de icabına bakmak vazifesini beklemektir. Derin hürmetlerimle” diyor ve ilk sırada Abdullah Gül hakkında şu iddialarda bulunuyor:

“Sn. Gül, gerek Başbakanlığı ve gerekse Cumhurbaşkanlığı sırasında FETÖ'cülerin koruyucu ve kollayıcısı olarak görev yaptı. Maliye, Milli Eğitim, Adalet, Sağlık ve Hazine Sn. Gül'e bağlı olarak çalıştı. Sn. Erdoğan'ın emirleri, bizzat Sn. Gül'ün bilgi ve talimatları doğrultusunda bu bakanlık bürokratları tarafından dinlenmedi. Hatta Sn. Erdoğan'ın Maliye ve Hazine'ye gönderilen işadamlarına üst düzey FETÖ'cü bürokratlar tarafından, 'Bize yanlış kişiden geliyorsunuz. Bize Çankaya'dan gelmelisiniz' mesajları verildi. Söz konusu bakanlıklarda Sn. Gül'ün bilgisi ve koruması dahilinde FETÖ'cü kadrolaşma bizzat bakanlar ve müsteşarlar tarafından organize edilmiştir.”

“PENSİLVANYA'YA GÖBEĞİNDEN BAĞLI” VE ERDOĞAN'I “KANDIRAN” MİLLETVEKİLİ

İtirafçının hedefindeki ikinci isim, AKP Milletvekili eski Dışişleri ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan. Babacan ve bürokratları hakkında da şunları söylüyor:

“Sn. Babacan, Sn. Gül'ün asla emrinden çıkmayan, onun prensi ve Pensilvanya'ya göbeğinden ve beyninden bağlı bir genç adamdır. Uzun bakanlığı döneminde özellikle ABD'nin (FETÖ'nün) etkisiyle tüm dünya finans çevrelerinde güven unsuru olarak sunulmuştur. Bu durum adeta ona hükümet içinde dokunulmazlık zırhı yaratmıştır. Bu zırh kendisine bağlı birimlerde FETÖ'cü örgütlenmeyi alabildiğine yapması imkânı vermiştir. Sn. Ahmet Necdet Sezer'in FETÖ'cü olması nedeniyle TCMB'nın başına atamak istemediği Sn. Başçı'nın (Erdem Başçı) kararnamesini defalarca Köşk'e göndermiştir. Sn. Sezer bu kararnamelere kararlılıkla direnmiş ve Başçı'nın TCMB Başkanlığını engellemiş ve Sn. Durmuş Yılmaz temiz, dini bütün Müslüman bir tecrübeli merkez bankalı olarak Başkan olmuştur. Bunu içine hiç sindiremeyen Sn. Babacan, Sn. Başbakan Erdoğan'ı kandırarak, Sn. Yılmaz'ın süresinin dolmasından sonra FETÖ'nün talimatını ifa etmiş ve FETÖ müridi Sn. Başçı'yı TCMB Başkanı olarak atamayı başarmıştır. Böylelikle TCMB'da FETÖ'cü kadrolaşma başlamıştır. Sn. Başçı döneminde TCMB'da yapılan tüm üst düzey atamalar Pensilvanya talimatlıdır. Sn. Babacan'ın Hazine'deki FETÖ'cü örgütlenme işlemlerini, Hazine Müsteşarı yaptığı İbrahim Halil Çanakçı birinci elden yürütmüş ve Pensilvanya'nın emrinden hiç çıkmamış ve bu sayede on yıla yakın Hazine Müsteşarı kalmış, sonrasında da Pensilvanya ve ABD desteği ile IMF İcra Direktörlüğüne atanmıştır. Orada da FETÖ örgütü adına icraata devam etmektedir. Sn. Babacan'a bizzat FETÖ tarafından adı verilerek TMSF Başkanı yapılan Ahmet Ertürk, TMSF içinde terör örgütü yararına büyük işlere imza atmış, kanuni süresini tamamladıktan sonra FETÖ mensubu Sn. Gül'ün himayesine geçerek, Cumhurbaşkanı Danışmanı olmuştur.”

“EN BÜYÜK VATAN HAİNİ”

Evet, bu iddialar yıllarca kamuoyunda konuşulan ve Erdoğan'ın belirlediği “17/25 Aralık miladı” öncesine ait konular. Ancak devamı var. İtirafçı F.K. sonraki Hazine Müsteşarlarının, Personel Daire Başkanı, Hazine Hukuk Müşaviri vs.'nin neler yaptığını, Hazine Kontrolörleri Başkanı'nın Bank Asya'yı nasıl koruyup, kolladığını da anlatıyor. Dahası halen görevde olan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü hakkında, 1 TL'nin üzerinden Atatürk'ü çıkarıp, Türkçe Olimpiyatları logosunu koyduğu için “en büyük vatan haini” ifadesini kullanıyor. Yine halen Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten AKP'li eski Bakan Nazım Ekren'in, “FETÖ teşkilatında mühim bir pozisyona sahip” olduğunu bildiriyor...

Devamı üstteki linkte.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.