Şimdi Ara

-15 Palavrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süren araştırmalar sonucunda en sonunda 22 m2 arakat çift camlı oda için bir adet sharp ayxp 12 fr inverter klima taktırdım. Klima 7-8 derecelerde fena değil. İçerisini ısıtmaya çalışıyor. Dün akşam dış sıcaklık -1 i gördü ve klima tam bir fiyasko... Bandırma servisini aradık durumu bildirdik, geliriz ama arıza yoksa yol ücreti alırız dediler. İklimsanın genbel müdürlüğünü aradık dönüş yaptılar ve oradaki ilgili şahsiyet hava sıcaklığı 0' ın altına düştüğünde çalışır ama ısıtmayabilir diye bir açıklama yaptı. Çocuk odasında 12000 lik arçelik klima var içerisini gayet güzel ısıtıyor. Odadaki klima sözde japon ısıtmadan duruyor. Zaten ısıtamıyor. Şimdi ben ne yapabilirim arkadaşlar. Klimayı değiştirip daha yüksek kapasiteli bir klima alabilirmiyim böyle bir hakkım varmı öncelikle? yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler...

• bence kardeş sonuna kadar git , çünkü böyle bir şey olması tam bir fiyasko.bence klimada bir sorun olabilir. iklimsa benim bildiğim kadarıyla böyle durumlarda muhakkak çözüm buluyor.birde şikayetim var com a şikayet yazdır muhakkak ilgilenirler dostum. ilk kez böyle bir şey duyuyorum, tamam - derecelerde verim % 5 civarı düşebilir ama defroza düşüp çalışmaması garip bir durum.
  • iklimsa nın numarası 444 55 46 bayilerle değilde direk merkez ile görüşün genel müdürlük ise 0.216.458 36 36

arçeliğin ısıttığı yerde sharp ısıtmaması bana ilginç geldi aradığınız servis de sizden hiçbir ücret talep edemez sonuçta 2 yıl garantili ve sizin her türlü şikayetlerinizde size yardımcı olmak zorundalar aradığınız serviside iklimsa ya şikayet edebilirsiniz o size kalmış

bende klimamı iklimsa dan aldım klima takıldıktan 10-15 gün sonra beni aradılar nasılsınız memnunmusunuz hizmetimizden servisten bayiden diye bir probleminiz olursa bu numarayı arayın falan dediler yani müşteri memnuniyeti ön plana çıkıyor artık belki klimanın gazı falan kaçmıştır belki klima arızalıdır ne bileyim birsürü arıza olabilir biraz yaptırıcı konuşun arçeliğin ısıttığı yerde bu nasıl ısıtmaz falan deyin servisi çağırın sizden servis ücreti talep edemezler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

iklimsa nın numarası 444 55 46 bayilerle değilde direk merkez ile görüşün genel müdürlük ise 0.216.458 36 36

arçeliğin ısıttığı yerde sharp ısıtmaması bana ilginç geldi aradığınız servis de sizden hiçbir ücret talep edemez sonuçta 2 yıl garantili ve sizin her türlü şikayetlerinizde size yardımcı olmak zorundalar aradığınız serviside iklimsa ya şikayet edebilirsiniz o size kalmış

bende klimamı iklimsa dan aldım klima takıldıktan 10-15 gün sonra beni aradılar nasılsınız memnunmusunuz hizmetimizden servisten bayiden diye bir probleminiz olursa bu numarayı arayın falan dediler yani müşteri memnuniyeti ön plana çıkıyor artık belki klimanın gazı falan kaçmıştır belki klima arızalıdır ne bileyim birsürü arıza olabilir biraz yaptırıcı konuşun arçeliğin ısıttığı yerde bu nasıl ısıtmaz falan deyin servisi çağırın sizden servis ücreti talep edemezler

Yaşadığım yer Avşa Adası, deniz ulaşımı ile geleceklerinden bu parayı talep ettiler diye düşünüyorum. Klima için beni de aradılar 15 gün sonra ama taktırdığım zaman ağustos ayıydı yani henüz ısıtma için kullanılmamıştı. Benimle aynı durumda olan bir arkadaşım daha var onun da odası 20 m2 civarı ve ikimiz de donuyoruz.

• bende de alarko carrier crystal 12000lik var 20 m2 odada, saat 19.00 çalıştırdığımda içerisi 14 dereceydi, 2 saat sonra 19 dereceye getirebildi odayı, 12.00 ye neredeyse sürekli çalıştı, dış ünite buz tutuyor verim düştüğü içinde auto fan modunda soğuk hava üflememek için tamamen kısıyor kendini, bakıyorum dış ünite buzlanmış fanı havayı üfleyemiyor ama defrosta geçmeyeceğim diye diretiyor, sonra keyfi yerine geldi klimamızın defrosta girdi, sonrasında birsüre güzel çalıştı 2. defrosta kadar yine tamamen buz tutuyor cihazda hiç verim kalmıyor ancak öyle defrost yapıyor, bazende hava 10-15 dereceyken defrosta giriyor, buzdan eser yok kafasına göre takılıyor sizce cihazda biz sorun var mıdır, arızalı parça ne olabilir?

@muratekdi snn klimanın dış ünitesini hiç gözlemledin mi buzlanma varmıydı? benim klimam gibi defrosta mı çok geç geçiyor acaba?

• Klimanın defrosta girmesini kontrol eden parça nedir?
  • Muratçım kliman hayırlı olsun. Umarım bu klimayı almama sen sebep oldun demezsin :)) Zaten forumla arayı açtımki millete yanlış etkin olmayayım klimacılar varken dedim.. Sizede aynı şeyleri söyledim klimadan memnuniyetimi yazdım inverter alırsanız daha avantajlı olcağınızı söyledim . ama sıcağı seviyorsanız normal klima alın dedim biliyorsunuz.. Durun hemen panik yapmayın.. Çözülür herşey .. Sharp klimalar -15 standartında değil -7 veya -8 olması lazım. Bayiler yalan söylemiş olabilir. Zamanında iklimsanında bir yanlış beyanını forumda okumuştum.. Fakat sizin klimada mutlaka bir sorun vardır. Peşini bırakmayın ben bu klimayı karda buzda kullanıyorum hemde normal klima ısıtmaması için sorun olması lazım . Nemli havalarda katılırım her klima şişer ama -1 demişsin bu havada nem olmaması lazım . İklimsa mutlaka ilgilenecektir. Kem küm yaptıklarına bakmayın.

quote:

Orijinalden alıntı: muratekdi

Merhaba arkadaşlar, uzun süren araştırmalar sonucunda en sonunda 22 m2 arakat çift camlı oda için bir adet sharp ayxp 12 fr inverter klima taktırdım. Klima 7-8 derecelerde fena değil. İçerisini ısıtmaya çalışıyor. Dün akşam dış sıcaklık -1 i gördü ve klima tam bir fiyasko... Bandırma servisini aradık durumu bildirdik, geliriz ama arıza yoksa yol ücreti alırız dediler. İklimsanın genbel müdürlüğünü aradık dönüş yaptılar ve oradaki ilgili şahsiyet hava sıcaklığı 0' ın altına düştüğünde çalışır ama ısıtmayabilir diye bir açıklama yaptı. Çocuk odasında 12000 lik arçelik klima var içerisini gayet güzel ısıtıyor. Odadaki klima sözde japon ısıtmadan duruyor. Zaten ısıtamıyor. Şimdi ben ne yapabilirim arkadaşlar. Klimayı değiştirip daha yüksek kapasiteli bir klima alabilirmiyim böyle bir hakkım varmı öncelikle? yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende iklimsa merkezi aradım ve banada -8 dediler size kim dedi acaba -15, sharp klimalar 5 sene önceki teknolojiyi dahalen türkiyede satıyorlar almanız bir kere buradan hata, forumda biliyorsunuz general, fujitsu öviliyor bende general aldım yanıyorum yanıyor.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, uzun süren araştırmalar sonucunda en sonunda 22 m2 arakat çift camlı oda için bir adet sharp ayxp 12 fr inverter klima taktırdım. Klima 7-8 derecelerde fena değil. İçerisini ısıtmaya çalışıyor. Dün akşam dış sıcaklık -1 i gördü ve klima tam bir fiyasko... Bandırma servisini aradık durumu bildirdik, geliriz ama arıza yoksa yol ücreti alırız dediler. İklimsanın genbel müdürlüğünü aradık dönüş yaptılar ve oradaki ilgili şahsiyet hava sıcaklığı 0' ın altına düştüğünde çalışır ama ısıtmayabilir diye bir açıklama yaptı. Çocuk odasında 12000 lik arçelik klima var içerisini gayet güzel ısıtıyor. Odadaki klima sözde japon ısıtmadan duruyor. Zaten ısıtamıyor. Şimdi ben ne yapabilirim arkadaşlar. Klimayı değiştirip daha yüksek kapasiteli bir klima alabilirmiyim böyle bir hakkım varmı öncelikle? yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler...

benzer sorunları bende hıtachi ile yaşıyorum, -15 dediğiniz gibi aldatmacadan başka bişey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: hilmi-c

Muratçım kliman hayırlı olsun. Umarım bu klimayı almama sen sebep oldun demezsin :)) Zaten forumla arayı açtımki millete yanlış etkin olmayayım klimacılar varken dedim.. Sizede aynı şeyleri söyledim klimadan memnuniyetimi yazdım inverter alırsanız daha avantajlı olcağınızı söyledim . ama sıcağı seviyorsanız normal klima alın dedim biliyorsunuz.. Durun hemen panik yapmayın.. Çözülür herşey .. Sharp klimalar -15 standartında değil -7 veya -8 olması lazım. Bayiler yalan söylemiş olabilir. Zamanında iklimsanında bir yanlış beyanını forumda okumuştum.. Fakat sizin klimada mutlaka bir sorun vardır. Peşini bırakmayın ben bu klimayı karda buzda kullanıyorum hemde normal klima ısıtmaması için sorun olması lazım . Nemli havalarda katılırım her klima şişer ama -1 demişsin bu havada nem olmaması lazım . İklimsa mutlaka ilgilenecektir. Kem küm yaptıklarına bakmayın.

Abi ne demek olur mu öyle şey :)) Diyelim ki -8 ama müşteri hizmetlerinden bize dedikleri aynen şu "Klima hava sıcaklığı - ye düştüğünde çalışır ama ısıtmayabilir." Ben aslında bayinin de yönlendirmesiyle 12000 lik aldım ve bayinin bana halen dediği şey o klima 45 m2 odayı bile ısıtır. Gideceğiz bakalım gidebildiğimiz yere kadar ama şu an ısınamadıktan sonra bir kıymeti yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hilmi-c

Muratçım kliman hayırlı olsun. Umarım bu klimayı almama sen sebep oldun demezsin :)) Zaten forumla arayı açtımki millete yanlış etkin olmayayım klimacılar varken dedim.. Sizede aynı şeyleri söyledim klimadan memnuniyetimi yazdım inverter alırsanız daha avantajlı olcağınızı söyledim . ama sıcağı seviyorsanız normal klima alın dedim biliyorsunuz.. Durun hemen panik yapmayın.. Çözülür herşey .. Sharp klimalar -15 standartında değil -7 veya -8 olması lazım. Bayiler yalan söylemiş olabilir. Zamanında iklimsanında bir yanlış beyanını forumda okumuştum.. Fakat sizin klimada mutlaka bir sorun vardır. Peşini bırakmayın ben bu klimayı karda buzda kullanıyorum hemde normal klima ısıtmaması için sorun olması lazım . Nemli havalarda katılırım her klima şişer ama -1 demişsin bu havada nem olmaması lazım . İklimsa mutlaka ilgilenecektir. Kem küm yaptıklarına bakmayın.

Abi ne demek olur mu öyle şey :)) Diyelim ki -8 ama müşteri hizmetlerinden bize dedikleri aynen şu "Klima hava sıcaklığı - ye düştüğünde çalışır ama ısıtmayabilir." Ben aslında bayinin de yönlendirmesiyle 12000 lik aldım ve bayinin bana halen dediği şey o klima 45 m2 odayı bile ısıtır. Gideceğiz bakalım gidebildiğimiz yere kadar ama şu an ısınamadıktan sonra bir kıymeti yok.

12.000 lik cihazla 45 metrekare yeri ısıtır diye n bayiden çok fazla bişey beklemeyin bence.

• 12.000lik klima 45m2 yi ısıtır diyen klimacının ben ta bilgisine tüküreyim be kardeşim olmaz böyle bir şey ya, nasıl klamacı olmuş acaba merak ediyorum? akıl var mantık var ama bu klimacıda yok anlaşılan.....
  • ben de yeni inverterli miksubisi aldım benzer sıkıntılar bende de var. dun burada hava -2 derecedeydi klimanın oldugu yer 16 dereceyi geçemedi alet 45 dk 1 saatte defrosta düştü acayıp moralım bozuldu cihazı alırken iki iklimsa bayisine sordum ikiside 25 m2 lik alan için bu aldıgım klimayı önerdiler birde başka marka klimalara bakıyorum sanki daha sıcak hava üflüyor gibi geliyor bu normal mi .Sonuç olarak o kadar para verdik sonuç fiyasko başka arkadaşlarda sormuş ama simdi ben ne yapayım
  • alınacak klimaları almıyor sonra burada üzülüyorsunuz,
    alınacaklar neymi
    daıkın
    panasonic
    general-fujitsu,
    mitsubishi elektirk (kirimane)
    gerisi almaya degmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞeytanSofrası

alınacak klimaları almıyor sonra burada üzülüyorsunuz,
    alınacaklar neymi
    daıkın
    panasonic
    general-fujitsu,
    gerisi almaya degmez

Arkadaş,

Bir bak bakalım bu saydığın klimalardan hangisi yaşadığım yer Avşa Adasına servis götürebiliyor. Mitsubishi Elektrik bayisine resmen yalvardığımı biliyorum montajı yaptırabilmek için ve bir başka mitsubishi servisinin montaj için benden 540 TL. istediğini. Büyük şehirde benim aldığım klimayı kapıdan sokmam ama şartlar onu gerektirdiği için mecbur kaldık seçenekler arasından. Alınacak klimaları bende biliyorum kaç yıldır yaptığım araştırmalardan.
  • quote:

alınacaklar neymi
    daıkın
    panasonic
    general-fujitsu,
    gerisi almaya degmez

soru yalnış anlasılmasın ben hangi klimayı alayım diye birşey sormuyorum . Onu sorduk bir zaman şimdi cevabımızı alıyoruz.benim sorum su an yapılabilecek birşey varmı ?soru acık gereksiz cevaba gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtlevent

quote:

alınacaklar neymi
    daıkın
    panasonic
    general-fujitsu,
    gerisi almaya degmez

soru yalnış anlasılmasın ben hangi klimayı alayım diye birşey sormuyorum . Onu sorduk bir zaman şimdi cevabımızı alıyoruz.benim sorum su an yapılabilecek birşey varmı ?soru acık gereksiz cevaba gerek yok

sen ne üstüne alınıyorsunda atlıyorsun asıl gereksiz sizsiniz

• arkadaşlar klima ısınma aracı deyildir.eksileri bırak sıfır derecede bile foss eder.bu forumda haddini bilmeyen cok klima satıcısı var,bunların gazına gelmeyin.Murat arkadaşın düştügü durum herkese ders olsun.
  • benimtr72 arkadaşım, benim evimde general plazma serisi var dün -1 lerede banamısın demeden canavar gibi ısıttı, birde salonda mitsu heavy hyper serisi klimamam var oda bu soğuklarda gayet iyi ısıtıyor ve benim oturdugum yer soguğu net alıyor ve dışarısı inanın buz gibi çünkü evim açık alanda ve soğuk rüzgarları alıyor duvarlara. ama benim evim 3 katta ve ısı yalıtımı iyi cift cam. ben bir sorun yaşamadım ama arkadaşlar yaşıyor ve bu montajdan veya klimanın alana yetememesinden ve yine iyi bir yalıtıma sahip olamaması neden olabilir. umarım arkadaşların yaşadıkları sorunları kısa zamanda çözülür ve memnun olurlar klimalarından. vede iklimsanın muhakkak üstüne düşsünler ve iklimsadan haklarını arasınlar çünkü eger iklimsa türkiyenin lider klima firması ise müşterilerini memnun etmek zorunda ve bizde burdan arkadaşlarımıza destek ve yardımcı olmamız lazım. lütfen yardımı dokunabilecek tüm arkadaşlar bu klima sorunu yaşayan arkadaşlara yardım edelim

• Muratçım sharp ı ben çok eleştirdim bu forumda fakat kesinlikle kötü bir klima diyemeyiz. Hele eve sokulmıycak klima hiç değildir. hala eski seri densede 9000 btu inverter modeli yanılmıyorsam 4,28 cop değerine sahip bu klimanın hükmü geçmiş değildir.. 12000 btu için bakmadım ama siz siz olun çok fazla takmayın bu konulara. Arçeliğin cop değeri kaç tırki güzel ısıtıyor demişsiniz. sharp ten oldukça geridedir .. Şu varki arçelik invereter olmadığı için sıcağı daha fazla algılıyor olabilirsiniz. Bu bir gerçektir normal klimalara inverter klimadan biraz daha fazla ısı veriyormu desem kendi tecrübeme dayanarakbunu açıklamak zor oldukça. İnveter klimalarsa daha randımanlı çalıştıkları için ani bir soba sıcaklığı alamıyorsunuz. fakat zaman faktörü var belli bir saat sonrası o odada normal klimadan daha çok ısınırsınız. Ben size şunu tavsiye edim ters mantık ama en yüksek dereceden başlatın klimanızı 24 saat hatta daha fazla bu ayarada çalıştırın duvarlarınız iyice ısıya doysun. sonra yavaş yavaş değeri düşürüsünüz..

İklimsadaki şahsın dediklerinde doğruluk payı var ama eksik.. O eski mantıkta kalmış ona sizin demeniz gereken arçelik nasıl ısıtıyor ... demiş olduğunuz laf arçelik ve onun ayarındaki klimalara mahsus bir sözdür.. Diyin bakalım nediyecek size... 0 derceden sonra ısıtmazmış benim klima nasıl ısıtıyor...

Diğer benim72 arkadaş klima ısıtma aracı değildir demiş . ya bu aslında doğru hiç bir zaman klima bir sobanın bir kalorifer sisteminin verdiği sıcaklığı vermez .. Fakat ben doğalgaz yakıp iliklerime kadar ısınırsam ödememi kim yapacak.. klimada bal gibi ısıtıyor hemde çok ekonomik ısıtıyor..

Sharp ın bana göre tek dez avantajı iç ünitesinin sesli olması . dış ünitesi oldukça sessiz olması lazım benim klima sesiz çünkü . hatta inverter mitsubishinin dış ünitesi bile sharptan sesli. plazma sistemide hiç bir klimada olmayan bir özellik..... ama bu özelliği sadece oda boşken kullanın.. çocuk odasında sizin odanızda kullanılacak bir bir özellik değildir insanın ciğerlerini çürütür faydalı olduğu koca bir yalan.. ion demek çamaışır suyu demek aman... fakat oda boşken oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz benim anladığım budur..

Klimanıza bakıtın canavar gibi ıstacağına eminim canınız çok sıkmayın.. Vakum olayınız falan yapıldı değilmi bunlarda etken olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmi-c -- 21 Ocak 2010; 22:17:30 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.