Şimdi Ara

-15 Palavrası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hilmi-c

Muratçım sharp ı ben çok eleştirdim bu forumda fakat kesinlikle kötü bir klima diyemeyiz. Hele eve sokulmıycak klima hiç değildir. hala eski seri densede 9000 btu inverter modeli yanılmıyorsam 4,28 cop değerine sahip bu klimanın hükmü geçmiş değildir.. 12000 btu için bakmadım ama siz siz olun çok fazla takmayın bu konulara. Arçeliğin cop değeri kaç tırki güzel ısıtıyor demişsiniz. sharp ten oldukça geridedir .. Şu varki arçelik invereter olmadığı için sıcağı daha fazla algılıyor olabilirsiniz. Bu bir gerçektir normal klimalara inverter klimadan biraz daha fazla ısı veriyormu desem kendi tecrübeme dayanarakbunu açıklamak zor oldukça. İnveter klimalarsa daha randımanlı çalıştıkları için ani bir soba sıcaklığı alamıyorsunuz. fakat zaman faktörü var belli bir saat sonrası o odada normal klimadan daha çok ısınırsınız. Ben size şunu tavsiye edim ters mantık ama en yüksek dereceden başlatın klimanızı 24 saat hatta daha fazla bu ayarada çalıştırın duvarlarınız iyice ısıya doysun. sonra yavaş yavaş değeri düşürüsünüz..

İklimsadaki şahsın dediklerinde doğruluk payı var ama eksik.. O eski mantıkta kalmış ona sizin demeniz gereken arçelik nasıl ısıtıyor ... demiş olduğunuz laf arçelik ve onun ayarındaki klimalara mahsus bir sözdür.. Diyin bakalım nediyecek size... 0 derceden sonra ısıtmazmış benim klima nasıl ısıtıyor...

Diğer benim72 arkadaş klima ısıtma aracı değildir demiş . ya bu aslında doğru hiç bir zaman klima bir sobanın bir kalorifer sisteminin verdiği sıcaklığı vermez .. Fakat ben doğalgaz yakıp iliklerime kadar ısınırsam ödememi kim yapacak.. klimada bal gibi ısıtıyor hemde çok ekonomik ısıtıyor..

Sharp ın bana göre tek dez avantajı iç ünitesinin sesli olması . dış ünitesi oldukça sessiz olması lazım benim klima sesiz çünkü . hatta inverter mitsubishinin dış ünitesi bile sharptan sesli. plazma sistemide hiç bir klimada olmayan bir özellik..... ama bu özelliği sadece oda boşken kullanın.. çocuk odasında sizin odanızda kullanılacak bir bir özellik değildir insanın ciğerlerini çürütür faydalı olduğu koca bir yalan.. ion demek çamaışır suyu demek aman... fakat oda boşken oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz benim anladığım budur..

Klimanıza bakıtın canavar gibi ıstacağına eminim canınız çok sıkmayın.. Vakum olayınız falan yapıldı değilmi bunlarda etken olabilir..

Abi arçelik te inverter bende, yalnız ısıttığı alan 15 m2. klima 24 saat hiç çalışmadı. akşam 7 gibi geliyoruz eve gece 11 gibi de kapanıyor klima. yani akşam 5 ten gece 11 e kadar 6 saat çalışıyor maksimum. ben şimdi bunu 24 saat çalıştırsam gelecek elektrik faturasına yazık günah, şurda odada bulunduğumuz 4 saat için. Aslında seni dinlememekte hata yaptım sen o zaman söylemiştin bana sıcağı çok seviyosan normal klima al diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞeytanSofrası

quote:

Orijinalden alıntı: dtlevent

quote:

Orijinalden alıntı: ŞeytanSofrası

alınacak klimaları almıyor sonra burada üzülüyorsunuz,
    alınacaklar neymi
    daıkın
    panasonic
    general-fujitsu,
    mitsubishi elektirk (kirimane)
    gerisi almaya degmez

soru yalnış anlasılmasın ben hangi klimayı alayım diye birşey sormuyorum . Onu sorduk bir zaman şimdi cevabımızı alıyoruz.benim sorum su an yapılabilecek birşey varmı ?soru acık gereksiz cevaba gerek yok

sen ne üstüne alınıyorsunda atlıyorsun asıl gereksiz sizsiniz

Kişiye özel cevap veriyorsan alıntı yapmalısın; Benden sonra benim de sorumla alakalı bir konuda cevap yazıyorsan bende muhatabımdir ilk mesajımı bir daha oku. Burada soru kimin gerekli kimin gereksiz olduğu değil şu durumda neler yapılabilecegidir. Forumlarda bunun için vardır

• ben daha inverterli klimalarda - derecede calışmıyor diye bir sorun yaşamadım ama yağmurun çok yagdıgı anlarda, nemden ötürü randıman kaybı dış ünite yüzünden olur. onun dışında - derecelerde çalışacagına teknik olarak inanıyorum.....
  • murat arkadaşım bende general plazma var demiştim biraz yukarıda dün izmir önceki günden daha soğuktu ve odanın içi 25-26 derece de dolaşıyordu kayınpeder yeter artık kapat şunu baygınlık verdi dedi en sonunda (kendisi kömür sobası yakar) sharp klimayı bende araştırdım kataloglarını falan inceledim -15 ibaresini bende görmedim ama -1 derecede de ısıtmamazlık yapmaz hilmi arkadaşın dediği gibi set ayarını yükseltin ve fan hızını otomatik hıza alın

ve iklimsa ile irtibata geçin ben zannetmem hiç bir klimacı montaj için ayrıca 540 tl para istesin

ayrıca buradan hala klimayı ısıtma aracı olarak görmeyenlere çalışma sistemi ISI POMPASI ile çalışıyor
  • Murat kardeşim alınmış alınmıştır sonuçta kötü bir klima almadın.. 6 saat için tabi normal klima alsaydınız daha iyi olurdu. Ben durumu çözmüş gibiyim .. 24 saat hiç çalışmadı diyorsunuz. şunları somak istiyorum 15m2 alanda çalışan arçelikle sharp ın oda şartları aynımı? söz gelimi arçelik korunmalı alandadır veya güney cephededir gibi. 24 saat sonunda arçeliğin bulunduğu alan sıcaksa daha sıcak emiş yaptığı için çabuk toplayıp daha iyi ısıtması normal. Sharpsa daha soğuk odanın iç sıcaklığını emiş yaparak ısıtmaya geçtiyse sorun budur. Benzer bir durum hatırlıyorum bir ara burda veya özelden bir bilgi var aklımda.. Bakın bir öneride bulunayım size gülünç gelebilir ama gerçektir sharp ın üflediği aalan bir elektrikli soba koyun çok değil 30 dk çalıştırın sıcak bir emiş yapsın nekadar çabuk toplayacak kendini.. Sonra bakın o oda yı gümbür gümbür soba yanıyormuş gibi hissedecekmisiniz hissetmeycekmisiniz.. Deneyin zararlı çıkmazsınız klimanızada ısınmış olursunuz.. Şu çok önemli yanlız, süreleriniz kısıtlı her iki klimanızda karlı çalışmaz . 6 saat çalıştırmanızla 16 saat çalıştırmanızın arasında önemli değil bence hiç fark olmaz. İnverterein mantığı zaten uzun saatte kar ediyor olması. Siz tam kara geçecekkkn klimayı kapatıyorsunuz:)) Deneyin faturalarınızı karşılaştırın... kayda değer %10 bile belki fark olmayacak bana göre. Ben defrost a şaştım termohigrometre alıp ölçseniz nem oranını... Bak başka topikte kamerhan isimli arkadaş yazmış . Benim klimam nemli havada daha çok defrost yapıyor demiş. kuru havada defrost daha az olur .. Ama adadaki nem şartları farklı olbailir oralarda yazında nem oranı yüksek birkez gelmiştim ondan biliyorum..

quote:

Orijinalden alıntı: muratekdi

Abi arçelik te inverter bende, yalnız ısıttığı alan 15 m2. klima 24 saat hiç çalışmadı. akşam 7 gibi geliyoruz eve gece 11 gibi de kapanıyor klima. yani akşam 5 ten gece 11 e kadar 6 saat çalışıyor maksimum. ben şimdi bunu 24 saat çalıştırsam gelecek elektrik faturasına yazık günah, şurda odada bulunduğumuz 4 saat için. Aslında seni dinlememekte hata yaptım sen o zaman söylemiştin bana sıcağı çok seviyosan normal klima al diye.

• general marka klima aldım 18 btu
    eksi 12 derecede bile çalıştı
    inverter general
    iklimsa daki çalışan tavsiye etmişti
    çok memnunum
    çok sessiz
    çok iyi ısıtıyor
  • Arkadaşlar bendede General ASHB18LDCZ plazma serisi var.20 metre kare oda için ayreten bu odanın karşısında diğer bir oda var ,10,metre kare onuda açıyorum.Bu -giden soguk havalarda cihaz 2,5-veya 3,saatte bir defrosa giriyor ama öyle coz.fos gibi sesler çıkmıyor.İç ünüte duruyor dış ünüteye baktıgımda arkası karlanma yapmış iç ünüte çalışmıyor iç ünütede kırmızı ışık yanıp sönüyor dış ünüte 5,veya on dakika çalışıyor.Daha sonra iç ünütede çalışmaya başlıyor ve sıcak olarak verdiği ısıdan hiç bir düşüklük olmadan işine devam ediyor.Arkadaşların dediği gibi benim cihazda coslama ve başka ses olmuyor....Yani General mükemmel ısıtıyor 20+10=30,Metre iki odayı...
  • 20m2 için ideal
  • klima alacak olanlar!...gaza gelmeyin!...sonra neden böyle şöyle deyip,buradan yardım umarsınız.düştükten sonra akıl veren cok olur ama ne olursa önce sağlık sonra parana ziyan olur...alabilirsen ve varsa kalorifer( kömür yada doğalgaz) yoksa kömür sobası...gerisi yalan...Elektrikden ısınma olmaz.ayaklarım üşüdükden sonra yemişim klimayı...biriside ısı pompası diyor,gülermisin aglarmısın bilmiyorum.bu adamlar klima sattırmak icin ne yazacaklarını bilmiyolar.Allah aşkına bi vatandaşda tarafsız olarak yazsın yahu...Bu millete yazık,Anadolumun temiz ve iyi niyetli insanını suistimal etmesin kimse...
  • yok arkadaşım, o kadarda değil. bir arkadaşım 10000 btuluk inverter mitsubishi kullanıyor 10 m2 oda ve sıcaklık dışarıda -13 dereceyi gösterdiği halde odanın içi 30 derece.
    klimayı 7/24 kullanıyor ve 30 dereceye ayarlı. söylediğine göre defrosta bile girmemiş daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimtr72

klima alacak olanlar!...gaza gelmeyin!...sonra neden böyle şöyle deyip,buradan yardım umarsınız.düştükten sonra akıl veren cok olur ama ne olursa önce sağlık sonra parana ziyan olur...alabilirsen ve varsa kalorifer( kömür yada doğalgaz) yoksa kömür sobası...gerisi yalan...Elektrikden ısınma olmaz.ayaklarım üşüdükden sonra yemişim klimayı...biriside ısı pompası diyor,gülermisin aglarmısın bilmiyorum.bu adamlar klima sattırmak icin ne yazacaklarını bilmiyolar.Allah aşkına bi vatandaşda tarafsız olarak yazsın yahu...Bu millete yazık,Anadolumun temiz ve iyi niyetli insanını suistimal etmesin kimse...

Bu kadar insan general - fujitsu klimalar için yalanmı konuşuyor, bir arkadaş yazmış - 8,8 dışarısı içerisi 23 derece diye siz alacagınız klimayı bilmiyorsnuz yada klimanızda sorun çıkınca problemnizi halledemiyorsunuz diye bunca insana sanki yalancı dermiş gibi,
    ama satıcılara inanmayın adamlar her şeyi derler (bazılarını ayrı tutuyorum) ama etrafınızda general - fujitsu klima kullanan varsa gidin bakın bakalım klima neymiş görün, 2 senenin tek lideri.

• benimtr72 .Arkadaşım bak ben manisanın soma ilçesinde oturuyorum.Kömürün bol olduğu yer.Arkadaşım bak kimsenin vebalini almaya gelmez bu işler ben daha önce degişik marka klimalar kullandım ve General gibi ısıtanı görmedim bak benim oğlum öğretmen öğretmenlik yaptığı yerden yarım saat önce arkadaşları vardı vallahi bir saat açtım general klimayı abi yandık vallahi kapat dediler.Bak arkadaş havalar soğudu gazı mazı bırak seni somaya davet ediyorum.Gel gör klimayı.24,derecede cihazı çalıştıralım sen çalıştır eger agzından çıkan hava elini yakmassa ne dersen de.Tamammı arkadaşım.ben klimacı degilim.Emekliyim.Bak kömürün bol oldugu yerde general kullanıyorum.Yalan söylemenin anlamı yok.Şüphen varsa gelip görürsün...
  • bende de general ashb plazma 12 serisi var ve 28 derecede elini 30 saniyeden fazla tutamassın, ben kullanıcıyım neden yalan söyliyeyim? senenin kliması GENERAL burası artık kesin arkadaşlar
  • Arkadaşlar ben tüketiciyim klimacı degilim.Kısacası esnafta degilim.GENERAL fabrikasınlada ortak degilim.GENERAL dande bir menfaatim yok.Arkadaşlar gerçekten cebini düşünenelere söylüyorum.Klima alacak olan arkadaşlar klima almadan önce gitsinler general klimayı yakından görsünler görsünlerde öyle karşıdan degil.Cihazı ısıtırken görsünler.Açsınlar kapatsınlar alsınlar kumandayı ellerine onlar çalıştırsın görsünler general ısıtıyormu ısıtmıyormu.Arkadaşlar bu forumda kimse kimseyi kandırmasın,menfaat için yalanda söylemesin.Klima alacak benim gibi emekli parasıyla zor cihaz alacak kişiler size söylüyorum General alın sonra pişman olmayın kardeşim,arkadaşlar general acaip ısıtıyor.Millet ne derse desin generali kullanmayanlar ne derse desin kullananlara inansınlar,cihaz almayanlar.almadan önce general için yazılanları okuyun manisaya yakın olanlar gelin görün benim cihazı kendiniz çalıştırın.Daha ne yazayım arkadaşlar.yalan degil GENERAL klima dan çok memnunum ayda cihaz için 210,.lira taksit veriyorum ama bu cihaz ısıtıyor arkadaşlar.şu andada 9,ay daha taksitim var..GENERAL...........sssüüüüüüüppppppppeeeeerrr................

• quote:

Orijinalden alıntı: iclavak

Arkadaşlar ben tüketiciyim klimacı degilim.Kısacası esnafta degilim.GENERAL fabrikasınlada ortak degilim.GENERAL dande bir menfaatim yok.Arkadaşlar gerçekten cebini düşünenelere söylüyorum.Klima alacak olan arkadaşlar klima almadan önce gitsinler general klimayı yakından görsünler görsünlerde öyle karşıdan degil.Cihazı ısıtırken görsünler.Açsınlar kapatsınlar alsınlar kumandayı ellerine onlar çalıştırsın görsünler general ısıtıyormu ısıtmıyormu.Arkadaşlar bu forumda kimse kimseyi kandırmasın,menfaat için yalanda söylemesin.Klima alacak benim gibi emekli parasıyla zor cihaz alacak kişiler size söylüyorum General alın sonra pişman olmayın kardeşim,arkadaşlar general acaip ısıtıyor.Millet ne derse desin generali kullanmayanlar ne derse desin kullananlara inansınlar,cihaz almayanlar.almadan önce general için yazılanları okuyun manisaya yakın olanlar gelin görün benim cihazı kendiniz çalıştırın.Daha ne yazayım arkadaşlar.yalan degil GENERAL klima dan çok memnunum ayda cihaz için 210,.lira taksit veriyorum ama bu cihaz ısıtıyor arkadaşlar.şu andada 9,ay daha taksitim var..GENERAL...........sssüüüüüüüppppppppeeeeerrr................

aldığı cihazdan son derece memnun adeta nokta atışı yapmış bir üye ben okurken bile ne kadar sevinçle yazdığını tahmin ediyorum kelimelerle anlatamamış klimayı

ama sevindirecek heyecanlandıracak kadar var aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden bir cihaz

• quote:

benimtr72 .Arkadaşım bak ben manisanın soma ilçesinde oturuyorum.Kömürün bol olduğu yer.Arkadaşım bak kimsenin vebalini almaya gelmez bu işler ben daha önce degişik marka klimalar kullandım ve General gibi ısıtanı görmedim bak benim oğlum öğretmen öğretmenlik yaptığı yerden yarım saat önce arkadaşları vardı vallahi bir saat açtım general klimayı abi yandık vallahi kapat dediler.Bak arkadaş havalar soğudu gazı mazı bırak seni somaya davet ediyorum.Gel gör klimayı.24,derecede cihazı çalıştıralım sen çalıştır eger agzından çıkan hava elini yakmassa ne dersen de.Tamammı arkadaşım.ben klimacı degilim.Emekliyim.Bak kömürün bol oldugu yerde general kullanıyorum.Yalan söylemenin anlamı yok.Şüphen varsa gelip görürsün...

size lafım yok,belliki tüketicisiniz,ben bu formda menfii hareket icinde olupda milleti kandıranlarla mücadele ediyorum.ama bu cihaz arıza yapipda sogukda üşüme riskinizde var.Bu formda aldıkları cihazın servisiyle ugraşan ve parcasını taktıramayan,taktırsada bi yıgın parca parası ödemek zorunda kalanlarda var.Belliki klimayı yeni almışsınız ve verimli oldugunu düsündügünüzden sevinclisiniz.insallah öyle olur...Ama ya zamanla tersi olmaya başlarsa!..yazık deyilmi bi ton verdigin paraya soba ve kömür alıpda 1yılda yapacagın harcamayı hesapla bide klimanın parası haricinde elektrige verecegin parayı hesapla.bide bozulusa;En azından sobanın bozulma derdide yok.bunları yazarken yanlış anlamayın sadece fikrimi söylüyorum..sizin dogru dediginizede inanıyorum.ben bütün bunları düsünerek ve hesabımı bilerek kömürlü soba kullanıyorum.zaten odunuda köyden getiriyorum.300-400 tllik kömür ile kışı bitiriyorum

• 3 sene odun kömür yaktım ve sizleri anlamıyorum kömürün neresi ucuz arkadaşım ben size kendimden örnek vereyim ben ayda 12 - 15 torba kömür yakıyordum bunun yanındda biraz odun ve tahta parçası tutuşturmak içşnde gaz şimdiki hesapla ayda en az 150 tl param gidiyordu ve pisligi, agırlıgıda cabası ama klima ile ayda evin termosifonu dahil, kettle dahil, elektrikli ocagım dahil, 2 tv dahil, bilgisayar 24 saat degil 150 tl ee hangisi ucuz ,
    kömür yakıpta o parayı verirken elektrik faturasını ayrı veriyordum yani klima her zaman daha ucuz ve saglıklı pratik, temiz.
  • Arkadaşlar ben gerçekleri yazdım.Bakın ben kömürün bol çıktıgı ve her kalite kömür olan bir yerden yazıyorum.Bakın bende kaloriferde var.Kaliteli kömürün tonu somada 320,tl bende bu paradan kömür aldım.Daha önce birkaç marka klimada kullandım.Bu cihazlar ALLAH yapısı degil tabiki bozulacaklar.Bozulmayan cihaz yoktur.Bundan önceki klimam samsungtu 3,sene garantiliydi.3,senenin sonunda cihaz beş kere arıza yaptı hep yaptırdım ama sonuncu arızası anakart arızası yaptı ve tamiri münkün olmadı yeni anakartta çok pahalı olduğundan bende ikinci el olarak düşük bir ücret ile sattım.Arkadaşlar tabiki bu cihazda arıza yapacak.İklimsadan almamızın anlamı diger senelerde parça bulabilmemiz içindir ve gerçektende cihaz bu eksi havalarda ısıttı.Yani yalanmı yazayım ısıtmadımı diyeyim ben bunlara şahidim.Cihaz ısıttı.Bazı arkadaşlar sevindi gibi laflar etmiş.Ya arkadaş neye sevineyim hayret bişeysiniz..gENERAL ISITIYOR EGER YAZIN DA SOĞUTMAZSA SOGUTMUYOR YAZACAGIM..aTALARIMIZ NE DEMİŞ YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME.Bu kadar basit General ISITIYOR..............

• quote:

Arkadaşlar ben gerçekleri yazdım.Bakın ben kömürün bol çıktıgı ve her kalite kömür olan bir yerden yazıyorum.Bakın bende kaloriferde var.Kaliteli kömürün tonu somada 320,tl bende bu paradan kömür aldım.Daha önce birkaç marka klimada kullandım.Bu cihazlar ALLAH yapısı degil tabiki bozulacaklar.Bozulmayan cihaz yoktur.Bundan önceki klimam samsungtu 3,sene garantiliydi.3,senenin sonunda cihaz beş kere arıza yaptı hep yaptırdım ama sonuncu arızası anakart arızası yaptı ve tamiri münkün olmadı yeni anakartta çok pahalı olduğundan bende ikinci el olarak düşük bir ücret ile sattım.Arkadaşlar tabiki bu cihazda arıza yapacak.İklimsadan almamızın anlamı diger senelerde parça bulabilmemiz içindir ve gerçektende cihaz bu eksi havalarda ısıttı.Yani yalanmı yazayım ısıtmadımı diyeyim ben bunlara şahidim.Cihaz ısıttı.Bazı arkadaşlar sevindi gibi laflar etmiş.Ya arkadaş neye sevineyim hayret bişeysiniz..gENERAL ISITIYOR EGER YAZIN DA SOĞUTMAZSA SOGUTMUYOR YAZACAGIM..aTALARIMIZ NE DEMİŞ YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME.Bu kadar basit General ISITIYOR..............

sayın kavalcı

bende general kullanıyorum - derecelerde bile ısıttığı için bende sevindim aynı sizin gibi anlatacak kelime bulunamıyor o sevinci insan bende o mesajda onu belirtmek istedim sanırım yanlış anladınız ama genede sizi kırdıysam özür dilerim kusura bakmayın

• Generalcinin halinden generalci anlar arkadaşlar bizibirimizi yanlış anlamayalım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.