Şimdi Ara

14k ile hangi mühendislik yazılabilir??(say) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam benim gönlümden de o geçiyor itü olmazsa eğer ama geçen sene yaklaşık 3k çekmiş bu sene de çeker diye korkuyorum :(
  • Idizzy kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam ama diğer alternatifleri de araştırıp tercih listenizi hazırlayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Çok sağ olun. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antikeleş kullanıcısına yanıt
    Tam da bahsettiğiniz kısımdayım hocam teşekkürler yanıtınız için :)
  • SvenNoderT kullanıcısına yanıt
    Düşüneceğim hocam teşekkürler yanıtınız için :)
  • jnothsnow kullanıcısına yanıt
    Hepsinde tam sınırdayım hocam bir tek elektrik daha olası duruyor ama bakalım hakkımızda hayırlısı teşekkürler yanıtınız için :)
  • Fiziksel kondisyonun iyiyse, gezer sahalara cıkarım bundan da keyif alırım dersen.

Odtü Jeoloji.

Mezunu olarak söylüyorum eger tutarsa ve dediklerim sana uyuyorsa tek geç. İlk 2 yıl tüm mühendisliklerde aynı şekilde kasacaksın zaten ODTÜ de. Calculus, phys, strenght static vs. Sonrasında olay bölüm derslerine bakar. Arazi dersleri eglencelidir ve sonunda elinde söyle bir artın olur;

Ben okuldan kopmam idealist olacagım dersen akademisyen
    Ev yol baraj işlerine girecegim dersen insaat sektoru
    Yok ben maden işini çok seviyorum dersen tüm maden şirketleri kömürden altına kadar global iş imkanı
    Asıl aksiyon nerde dersen(benim oldugum gibi) petrol platformu ya da kara petrol sahası
    Yok ben masa başı isterim dersen içinde iş güvenliğinden, çizime ÇED den zemin analizine sayısız sektorde iş şansı.

Abi tavsiyesi;
    Petrol krizi çıkar, insaata kayarsın, beton krizi çıkar, madene kayarsın, maden ruhsatları sıkıntılaşır, ÇED e geçersin, şansına efsane kriz çıkar hepsi patlar akademisyen olursun, yok kadro bulamazsan gider bireysel sismik veri takip eder rasathanelere danışman bile olabilirsin.

Genel özet
    Jeoloji bilim dalıdır ve sayısız seçenegin var. Maden, insaat, petrol, malzeme, vb bircok mühendislik yan daldır ve çıktıgında spesifik olarak o işi yaparsın. Ama jeoloji'de çıktıgında seçim sana ait, piyasalara göre zevkine göre secersin. Ben madende basladım, insaat devam ettim ve 10 yıldır petroldeyim umarım böyle de devam eder.

Ciddi miktarda paralar da kazanabilirsin biraz ufkunu geniş tutup sahaya çıkarsan. En büyük artısıda dogdugun yer kaderindir uygulamasını artık kullanmayacagın olması. Ek olarak cogu mühendislikle yurtdısında denklik aranır ama hiçbir saha muhendisliğinde buna gerek yoktur.

Ben 2002'de 12 K ile girmiştim su an durumu ne bilmiyorum. Şimdiden bol sans

• itü makinada 4.senem.Sorularınızı buradan alıntılayıp liste halinde sorarsanız merak ettiklerinizi cevaplandırmaya çalışırım elimden geldiğince.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTU' Mekatronik

14k ile hangi mühendislik yazılabilir??(say)

Hepsinden biraz biraz ortaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II.Yahya -- 28 Temmuz 2020; 14:21:14 >
  • Bilgisayar - > GTÜ
    Elektrik -> İTÜ
    Makine -> YTÜ
    Elektrik-Elektronik -> Hacettepe

hocam ben 14.100 ile kontrole son sıralardan girdim geçen sene, bu sene kontenjan 20 kisi arttigi icin ufak bir gerileme olabilir. tebrik ederim sizi hayirlisi artik

• captainace C kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel anlatmışsınız,ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim bunları mutlaka değerlendireceğim :) Hayatınızda başarılar dilerim,her şey gönlünüzce olsun :))
  • II.Yahya kullanıcısına yanıt
    Hocam mekatronik korkutuyor ama bu seçeneği de düşüneceğim,fikir belirttiğiniz için teşekkürler :)
  • manavmuhittin kullanıcısına yanıt
    Hocam gtü çok yabancı geliyor bana sanırım yazmayacağım ama diğer söyledikleriniz benim aklımda da var teşekkürler fikrinizi belirttiğiniz için :)
  • jnothsnow kullanıcısına yanıt
    Hocam kontrol ve otomasyon mühendisliği deyince benim gözümün önüne bir fabrikadaki üretim bandı geliyor sizce zihnim yanıltıyor mu beni :D ??
  • Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle merhabalar :) Benim sınavdan çıktıktan sonraki süreçte hedefim itü uzaydı ama maalesef gelmeyecek büyük ihtimalle bunun için ben de alternatif araştırmaya başladım. Genel olarak itü düşünüyorum hem akademik kadrosu olsun hem de şanı şöhreti olsun çekiyor açıkçası, şu an gerilerse eğer makina ve elektrik aklımda.sizce;

1-matematik ve fiziği çok seviyorum.Bir sorunu çözümleyebilmek,kafa yormak ve somut bir şeyler üretmek çok hoşuma gidiyor.bunları göz önünde bulundurduğunuzda sizce mutlu olur muyum?
    2-Eğer aradığımı bulamazsam ortalama kasıp yatay geçiş yapma olasılığım nedir ?
    3-En başta da dediğim gibi asıl hedefim havacılıkla ilgilenmekti makinada son sınıflarda bu konuda uzmanlaşabilir miyim?
    4-Bir yandan makina okurken diğer yandan yandal ya da çap yapmak ne kadar zorlar ?
    5-Son olarak sizce sıralama olarak geriler mi yoksa ilerler mi ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,iyi günler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Idizzy

Hocam öncelikle merhabalar :) Benim sınavdan çıktıktan sonraki süreçte hedefim itü uzaydı ama maalesef gelmeyecek büyük ihtimalle bunun için ben de alternatif araştırmaya başladım. Genel olarak itü düşünüyorum hem akademik kadrosu olsun hem de şanı şöhreti olsun çekiyor açıkçası, şu an gerilerse eğer makina ve elektrik aklımda.sizce;

1-matematik ve fiziği çok seviyorum.Bir sorunu çözümleyebilmek,kafa yormak ve somut bir şeyler üretmek çok hoşuma gidiyor.bunları göz önünde bulundurduğunuzda sizce mutlu olur muyum?
    3-En başta da dediğim gibi asıl hedefim havacılıkla ilgilenmekti makinada son sınıflarda bu konuda uzmanlaşabilir miyim?
    4-Bir yandan makina okurken diğer yandan yandal ya da çap yapmak ne kadar zorlar ?

Hocam mesajını yarın detaylıca cevaplandıracağım unuttuğumu düşünme , iyi akşamlar dilerim.

Hiç sıkıntı yok hocam ne zaman müsait olursanız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Idizzy

2.sorudan başlayayım hocam , itü makinada ortalama yapamazsınız.En azından yatay geçişe yetecek kadar yapamayacağınız kesin diyeyim.Yatay geçiş yapmak isteyenler genelde madeni tercih ediyor ve irregular(hazırlıgı yarım dönemde bitirmek)olup 3 dönem 1.sınıfı okuyarak ortalama yapıyorlar.Bu şekilde bölüm değiştiren çok arkadaşım var.
    3.Soru için bir uçak kadar havacılığa yoğunlaşamazsınız çünkü uçak/uzay direkt o alan için özelleşmiş makinadan kopmuş bölümler.Makina daha genel konulara değiniyor.Ama tabiki havacılık alanına yönelebilirsiniz.(Uçak uzayın ve makinanın ders planlarını açıp bakarsanız itünün sitesinden ne demek istediğimi anlayacaksınız.)Bu arada ben de havacılık alanıyla ilgileniyorum.Roket üzerine çalışmalar yürüten bir proje takımında aktif rol alıyorum hatta.
    1.soru için bu özellikler bende de vardı ama ilk 2 sınıf derslerini yüksek vermek için bu kalıptan biraz sıyrılıp sisteme ayak uydurmak gerekiyor ne yazık ki.Matematik fizikten zevk alıyor olmanız direkt makinayı seveceğiniz anlamına gelmiyor tabi ama daha kolay bir alışma süreci geçirirsiniz.Yalnız özellikle itü de temel fizik dersleri (makina bölümü dinamik dersi gibi) çok geniş çaplı ve zor veriliyor.Geldikten sonra benim sevdiğim fizik bu değildi diyebilirsiniz.(şöyle de bir şey var aynı dersi 3 4 farklı hoca açıyor mesela , 1inden çok kolay yüksek not alınabiliyorken diğerinde geçmek için çırpınıyorsunuz)
    4. Çap yapamazsınız yani yapan görmedim bu zamana kadar ne ortalamayı tutturmak kolay ne de o yoğunluğa bir şeyler eklemek.Çap yerine bir proje takımında vakit geçirirseniz hem sosyalleşme imkanı bulursunuz hemde bir uğraşınız olur.Atölyede çalışmak/sabahlamak çok yorucu olsa da çok zevkli oluyor genelde.Yandal yapmak ise nispeten daha rahat.Makina okuyup iyi bir ortalama ile uzay yandalına başvurabilirsiniz.Oluru var.
    5- sıralama konusunda daha iyi bir sıraya geleceğini düşünmüyorum.Ama pek de gerilemez gibi , aşağı yukarı aynı bantlarda dolaşır muhtemelen.Gerçi bu sene imalat kapandı.İmalat yazıp ortalama yapıp makinaya geçmeye çalışıyordu eskiden insanlar.80 kontenjanı falan vardı.Bu sene o kapanınca makinanın puanı biraz artabilir.Fakültenin kontenjanı ciddi anlamda azalmış olacak çünkü.
    Aklınıza takılanları yazın yine hocam, aslında daha detaylı cevap verecektim fakat inanın vakit bulamadım.Telefondan yazıyorum bunları tekrar ertelemek istemedim.

Verdiğiniz her bir cevap benim ve benim gibi araştırma yapan arkadaşlar için çok önemliydi hocam çok teşekkürler, iyi günler :))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.