Şimdi Ara

144hz çok fark yaratıyor mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler 144hz reaksiyon zamanı olarak 60 hz'e göre çok fark yaratır mı ? kaç aydır ikilemdeyim alsam mı almasam mı diye. gözleri yormaması vs. umurumda değil pek. verdiğim paraya değer mi sizce ? önceden 60 hz kullanıp sonradan 144'e geçenler deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

beyler 144hz reaksiyon zamanı olarak 60 hz'e göre çok fark yaratır mı ? kaç aydır ikilemdeyim alsam mı almasam mı diye. gözleri yormaması vs. umurumda değil pek. verdiğim paraya değer mi sizce ? önceden 60 hz kullanıp sonradan 144'e geçenler deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

60 hz kullanırken 144 e geçtim, olurda monitörüm falan bozulursa oyun işine tamir edilene kadar ara veririm. Mouse hareketinde bile belli oluyor.
  • fark etmek ne kelime ucuyor adeta. 144den sonra 60a donunce gozlerim kanadi 20 fpsyle falan oynuyorum sandim. paran varsa kesinlikle almalisin. sabit 200 ustu fps aliyorsan tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f0rest kullanıcısına yanıt
    güncel monitor fps etkiliyor diye birşey duymuştum biryerde yani atıyorum 18 dandik bir 60hz makinede 150 fps alıyosan bunun gibi 144hz gibi bir makinede 200-250 gibi bir olasılık var mı?
  • yok yav olur mu oyle sey

• teşekkürler yorumlarınız için. şu dolar bu kadar artmasaydı şimdiye almıştım da işte fiyatları uçtu dolar da artınca. neyse bu yaz almaya çalışıcam o zaman bu kadar fark yaratıyorsa. bir de pingimiz kötü olunca hem monitörden kayıp var hem pingden en azından birini halledelim daha az kaybımız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-15C3E5993 -- 29 Mart 2016; 1:26:26 >
  • f0rest kullanıcısına yanıt
    sabit 144 de işini görür yav.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdd değerleri çok mu kötü
    4 ay önce açıldı
    Altyapı Çok Fark Ediyor Mu?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 60 hz'de oynuyordum epeydir 75hz'de oynayayım dedim, bu halde bile fark etti. Yeni alacağım monitör kesinlikle 144 hz olacak.
  • para verseler kullanmam 60hz 2 senedir 144 kullanıyorum kesinlikle denemelisin diyorum al eve koy bitane abi.
  • Bugun gelicek 144 hz monitor aksama yazarim yorumlarimi

• 75hz'den 144hz hızında bir monitöre geçtim ve çok fark etti.

Gözle görülür katkılarını şöyle sıralayayım;

Gözlerin daha az yoruluyor.
    Çok daha fazla efekt detayı.
    Ani refleks ve ekşınlarda olaya daha iyi hakim olmak.
    144hz monitörlerin hemen hepsinde olan black equalizer ve benzeri teknolojiyle aydınlatmayı çok artırmadan kapalı renklerin daha açık görünmesi (darktaki adamı görmek için aydınlatmayıu sona dayamaya gerek kalmıyor).
    Yakın çatışmada kontrolü daha iyi koruyorum.

Bunlar çok belirgin olarak fark ettiğim değişiklikler, bence fps oyunu için alınacak ilk şey ne canavar gibi bir işlemci nede uçuk kaçık ekran kartları, alınacak ilk şey 144hz bir monitördür.
  • hz ile fps yi karıştıranlar olmuş.

monitörün hertz değeri fps ye etki etmez ama aldığınız fpsnin gerçek değerini yansıtır.

fark var mı konusuna gelince, öyle böyle bir fark değil. aşırı fark var.

videolardan falan belli olmaz bu.

bunu ancak 60 hzden 144 hz ye geçip bir süre oynadıktan sonra tekrar 60 hz denereyerek anlarsınız. ben arkadaşıma oha sen nasıl oynuyorsun bu şekilde dedim. halbuki 2 sene ben de 60 hz oynadım.

ne ekipman ne maus ne kulaklık, fps oyunları için tek gerçek monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 29 Mart 2016; 9:52:36 >
  • 30 hzden 144hz e geçtim yazın. Farkı anlatmaya kelimeler yetmez

• notebookla kablosuz mousela oynuyoz bu oyunu. 40 fps ile. demekki bizim oynadigimiz sizinkinin yaninda super mario gibi kaliyor :D

• dağlar kadar fark var arada
  • bu yorumları okuduktan sonra ;

kaç para ulen 144 hz monitör diyesim geldi
  • :Fatih: kullanıcısına yanıt
    en ucuzu 1100-1200 lira arası :'( valla şöyle 800 civarına düşse keşke ama yorumlara göre verdiğin paranın karşlığını alıyorsun.
  • tek cümle ile açıklayayım, fark bariz fark ediliyor fakat oyun performansın değişmez 144hz'de böyle bişey yani.
  • 60 hertz'i kullanıp alışmış biri 144 hertz'i ilk kullanmaya başladığında pek bir şey hissetmez ancak 144'e alıştıktan sonra 60'a dönersen işte o zaman farkı anlarsın... Takılıyormuş gibi gelir akıcılık. He ama oyun performansını falan etkileceğini zannediyorsan öyle bir dünya yok maalesef. En fazla 1 tık üstüne çıkarsın eski performansının. Paran varsa al yoksa zorlamaya değmez.
  • Forumun 2. el bölümünde sıfır yada o ayarda bir çok monitör satılıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.