Şimdi Ara

1400 km yol nasıl yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
11.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben Hakkari'den Bursa'ya tek şoför gelmiştim 2001 clio ile toplam yolculuk 21 saat sürmüştü. Hakkari-Mersin arasını 12 saatte, Mersin-Bursa arasını 9 saatte katetmiştim. Uzun yolda zırt pırt mola vermek iyi değildir konsantrasyonu azaltır diye düşünüyorum. Yorulduğunu hissettiğin anda mola ver ve bol bol sıvı tüket.
  • Bünyem yorgunluğa ve uykusuzluğa dayanıklıdır.Ona rağmen 15'er dakikalık 4-5 molayla 1200 kilometre yolu zor yapmıştım.

Gideceğim yere vardığımda karşıdan gelen arabaları çift görüyordum.Akşam kafayı bir vurdum aralıksız 14 saat uyumuşum

Size tavsiyem; enerji içeceğine dayanmayın.Toplamda 500 ml sınırını aşmayın.Termosta sıcak su bulundurup bol bol kahve için.

Meyvenizi ve suyunuzu eksik etmeyin.Ara sıra camı açın soğuk soğuk vursun rüzgar.

Çok zorlanırsanız da Gripin+Çay yuvarlayıp vücudunuza reset atabilirsiniz.
  • öncelikle yola çıkmadan arabanın bakımı yapılması gerekiyorsa bakımını yaptırın gerekmiyor ise lastik basınçlarını, yağını ve suyunu bir gün önceden kontrol edin.

Depoyuda bir gün önceden doldurunki evden çıktığınızda arabayı ilk durduğunuzda en az ilk 300 kilometre bitmiş olsun. Evden çıkıp 1 saat sonra depo doldurmaya durmayın zaten yol uzun.

Araç dizel ise yakıtı güvenilir yerden alın dağ başında yolda kalmayın.

Aynı akşam yolda dinlemek için cdleri hazırlayın, arabadaki gereksiz ağırlıkları eve çıkartın

Yola çıkacağınız akşam erken yatın, uykunuzu alın.

Sabah 3-4 civarı yola çıkmak iyidir. Hem şehir içinde trafiğe kalmadan otoyola çıkarsınız hemde klima açmak zorunda kalmadan 6-7 saat yol almış olursunuz.

Ayağınızda en rahat ayakkabı, altınızda şort üsttede ince bir t-shirt giyin. Terlemeye karşı yedek t-shirt bulundurun.

Arabada mutlaka bolca su, meşrubat, meyve ve yiyecek şeyler olsun. Hem sıkıntıyı alır hem dinç tutar. Ayran içmeyin, midenizi tıka basa doldurmayın uyku getirir. Ishal tarzı tehlikelere karşı arabada muz bulundurmak iyidir.(klimadan direk etkilenen bünyeler var)

Gözleriniz kapanmaya başladığında hiç sorun yapmayın çekin bi benzinciye yatırın koltugu ya da arkaya geçin 1 saat uyuyun. Uyuyamasanız bile yarım saat gözlerini dinlendirmeniz, motor yolun rüzgarın sesini duymaktan yorgun düşen kulakları ve arabada sallanmaktan rahatsız olan beyninizi dinlendirmeniz bile çok işe yarayacaktır.

Yolda oyalanacak şeyler bulun. Şarkı dinleyin, haberleri takip edin, tuttuğunuz takımın tezahuratlarını bağıra bağıra yapın, sizin hızlarınızda giden bir arabanın peşine takılın bir o geçsin bir siz geçin (yarıştan bahsetmiyorum) vs vs

ve en önemlisi güvenli sürün, trafik kurallarına uyun.

Kısmetse bende 3 hafta sonra İstanbul-Bodrum Bodrum-İstanbul yapacağım.

şimdiden iyi yolculuklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 26 Haziran 2013; 1:09:24 >

• Hocam uykunuzu iyi alıp yola çıkın. Sersemlemeyi falan beklemeyin durmak için yolun yarısında mola verin. Geçtiğimiz yaz başımıza gelen bir olayı anlatayım. Dedemin vefat haberi üzerinde ansızın gecenin bir yarısı yola çıktık 6-7 saat gittik dayım kullanıyordu arabayı dinlenmek için birazdan dururuz dedi o sırada birden uykusu bastırdı araba hafif sendeli ben direksiyona müdahele etmek durumunda kaldım. Sonra şöför değişimi yaptık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

öncelikle yola çıkmadan arabanın bakımı yapılması gerekiyorsa bakımını yaptırın gerekmiyor ise lastik basınçlarını, yağını ve suyunu bir gün önceden kontrol edin.

Depoyuda bir gün önceden doldurunki evden çıktığınızda arabayı ilk durduğunuzda en az ilk 300 kilometre bitmiş olsun. Evden çıkıp 1 saat sonra depo doldurmaya durmayın zaten yol uzun.

Araç dizel ise yakıtı güvenilir yerden alın dağ başında yolda kalmayın.

Aynı akşam yolda dinlemek için cdleri hazırlayın, arabadaki gereksiz ağırlıkları eve çıkartın

Yola çıkacağınız akşam erken yatın, uykunuzu alın.

Sabah 3-4 civarı yola çıkmak iyidir. Hem şehir içinde trafiğe kalmadan otoyola çıkarsınız hemde klima açmak zorunda kalmadan 6-7 saat yol almış olursunuz.

Ayağınızda en rahat ayakkabı, altınızda şort üsttede ince bir t-shirt giyin. Terlemeye karşı yedek t-shirt bulundurun.

Arabada mutlaka bolca su, meşrubat, meyve ve yiyecek şeyler olsun. Hem sıkıntıyı alır hem dinç tutar. Ayran içmeyin, midenizi tıka basa doldurmayın uyku getirir. Ishal tarzı tehlikelere karşı arabada muz bulundurmak iyidir.(klimadan direk etkilenen bünyeler var)

Gözleriniz kapanmaya başladığında hiç sorun yapmayın çekin bi benzinciye yatırın koltugu ya da arkaya geçin 1 saat uyuyun. Uyuyamasanız bile yarım saat gözlerini dinlendirmeniz, motor yolun rüzgarın sesini duymaktan yorgun düşen kulakları ve arabada sallanmaktan rahatsız olan beyninizi dinlendirmeniz bile çok işe yarayacaktır.

Yolda oyalanacak şeyler bulun. Şarkı dinleyin, haberleri takip edin, tuttuğunuz takımın tezahuratlarını bağıra bağıra yapın, sizin hızlarınızda giden bir arabanın peşine takılın bir o geçsin bir siz geçin (yarıştan bahsetmiyorum) vs vs

ve en önemlisi güvenli sürün, trafik kurallarına uyun.

Kısmetse bende 3 hafta sonra İstanbul-Bodrum Bodrum-İstanbul yapacağım.

şimdiden iyi yolculuklar

Tam benim tarzım.

• bence fırsat buldukça sürat yapın fazla abartmadan
    sabah erkenden çık yola 3-4 gibi belki adrenalin yaparık giderseniz uykunuz gelmez bide yabancı hareketli müzikler filan
  • Erzurumda çalışırken yılda en az 2 defa Erzurum-Denizli yapardım. 1370Km süren uzun ve keyifli bir yolculuk olurdu.

Öncelikle ben sabah 5 gibi çıkardım yola. Her ne kadar riskli ve yorucu olsada tek seferde 17 saatte Denizliye varırdım. Ortalama 3 saatte bir mola verir kahve içerdim. Yorulduğumu hissettiğim anda mola verir yürüyüş yapar bişeyler atıştırırdım. Normal şartlarda yol 15 saat sürer molalarla beraber 17 saatte biterdi.Erzurum -Sivas arası 5 saat Refahiyede yarım saat mola. Sivas-Ankara 5 saat Akdağmadeninde yarım saat Mola. Ankara Kentparkta yarım saat mola. Ankara-Denizli 5 saat özdilekte yarım saat molaile toplam 17 saat sürerdi ortalama. Ama şuda bi gerçek Afyon veya Sandıklıdan sonrası çok yorucu olurdu.
    Çocuk olduktan sonra mecburen Ankarada kalırdık bir gece.
  • uykulu araba sürmek, akolden de aşırı hızdan da tehlikelidir.
    çok sinsi ve çok tehlikelidir.
    acemiyken uzun yoolculuğumun birinde uyumuş ve yoldan çıkmıştım.
    ölümden döndüm.
    çok tehlikelidir.
    arkadaşımı da sıkı sıkı uyarmıştım.
    o da uyumuş ve yoldan çıkmış.
    bir gürültüyle uyanmış,
    birşeye çarpmış ama ne olduğunu bilmiyor.
    tapmonda dikine bir göçük varmış.
    uykulu araba sürmek çooooooooooooooooooooooook sinsi ve tehlikelidir.
    hiç değemz.
    mutlaka yolun ortasında bir yerde, otelde, misafirhanede felan mola ver, uykunu al.
    sonra devam et.
    yolda her 2-3 saatde bir kenara çek, arabadan in, aracın etrafında dolaş, bacakların kan dolaşımı yapsın.
    her 50-60 dk da bir 4 camı da açaıp içerdeki oksijensiz kirli havayı araç dışına at.
    bak tekrar ediyorum, uykulu araç sürme.
    kazaların çoğu yolun son kısımlarında olurmuş.
    varacağın yere 10 km kalmış bile olsa, uykun gelirse kenara çek uy.
    assssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssslaaaaaaaaaaaaaaaaaaa uykulu araç kullanma.
    uyursan, ölürsün.

• 4 ay önce kardeşimin yemin töreni için gidiş geliş dinlenmeden 1200 km yol yaptım aynı gün geri döndüm tam 36 saat uykusuz kaldım. en son 2.köprüden geçerken filmlerde olur sanırdım hakikaten gözümün önünde böyle şimşek çarpar gibi bişey oldu tarif edemem çok değişik saçma birşeydi bi an hakimiyeti kaybettim ama toparladım hemen siz siz olun en azından yolun yarısında gidin bir pansiyona dinlenin o eşşekliği bir kere yaptım bi dahada yapmam
  • Babam 13 yildir artvin ist gidip geliyo bi keresinde samsuna kadar hic durmamisti yorulana kadar gidiyo yorulunca cekiyo bi koseye 1 liraya mesaj yapan koltuklara biniyo 3/4 kez buzlu sulari unutma bu arada ensene felan koyarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 saatte bir mutlaka mola vermelisin...Yola bakarken dalıyorsan yorulmuşssun demektir.Ayran içme , çay iç, suyu çok tüket, yemekleri çok ağır yeme, yolda çok yavaş gitme ve kendini asla zorlama....Dinlenecek yer bulamzsan güvenli dikkatli bir yolda gölgelik bir yerde ser battaniyeni yerde yüzüstü yarım saat yat, yorgunluk kalmaz...Ama önerim pansiyonda filan konaklaman....
  • tek şöför tek marşta alamaz o yolu, mola şart ya da 2. şöför... Güvenliğinizden ödün vermeyin gerekirse geç gidin..

• Gurbetçilerden okuduğum kadarı ile Münih'ten 2400 km yolu 22 saatte gelen psikopatlar varmış. Tek şoför. Akıl alır gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udikisilik

Arkadaşlar cumartesi günü 1400 kmlik bir uzun yola çıkıyorum. Aracım 2004 model Citroen Xsara. Büyük ihtimalle tek başıma olacağım. Daha önce 2 3 saatlik yolculuklar yaptım. Fakat bu uyumadan gitsem -ki çok zor- 18 19 saat gibi bir zaman alacaktır. Daha önce bu kadar uzun yolculuk yapan var mı? Ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

7 Saatten sonra yorgunluk basar. Mutlaka arada iyice dinlenmeniz lazım 1 saatlik kestirme gibi. Sonlarına doğru başınız öne doğru düşmeye başlar yoksa.
  • Ben mola verince uykum geliyor nedense. Bir de kaç km gidersem gideyim. Ben yoldayken hava kararirsa uykum gelir. O yüzden benim sürüş seklim sabah gün doğmadan çıkıp hava kararana kadar yol gitmek.

Bir de güzergah yeni ise uykum gelmiyor. Ama aynı yerlerden gidiyorsam uykum gelir.

Ben de yollarfayim şuan istanbul - bolu - ankara - kayseri - Nevşehir - konya - bolu - istanbul.

Bu gece Ankara'ya geçiyorum inş.

• İzmir kayseri arası gittim en uzun. Gece erken uyuyun sabah erkenden yola çıkın en doğrusu bu. Geceye kalmasın hocam aman diyim kamyonlar tırlar acımasızca far yakıyor.

• Sıvı tüketirken sadece su içmeyin, şekerli limonata ve tuzlu ayran ile maden suyunu birlikte karıştırıp için vücuttan eksilen tuz ve şekeri takviye etmiş olursunuz.
    F1 pilotlarına dikkat edersen glikoz takviyeli özel içecek ile kendilerini diri tutmaya çalışırlar.
  • Abartacak bişey yok. Araca binin yola çıkın. Uykunuz gelirse çekin arka koltuğa yatıp biraz dinlenin. Sonra devam.
  • Yorul ya da yorulma, 2 saatte bir mola ver çünkü 2 saatten fazla hareketsiz oturunca bacak damarlarındaki kan pıhtılaşmaya başlar dolaşım sağlıklı olmadığından.
    Pıhtılaşan kan çözülemeden bulunduğu yerden kurtulup ciğere veya beyne giderse kötü sonuçlara yol açar.

2 saat kuralı işyerinde de geçerlidir.. Maksimum süredir, aşşılmamalı, hareket ederek kan dolaşımı sağlanmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Abartacak bişey yok. Araca binin yola çıkın. Uykunuz gelirse çekin arka koltuğa yatıp biraz dinlenin. Sonra devam.

işte herkes sizin bünyenize sahip değil
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.