Şimdi Ara

14.Zırhlı Tug.1.Mknz.P.Tb.2.Mknz.P.Bl.K.lığı Değirmenlik/KIBRIS a dağıtım<===

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
42.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsun 15.P.Eğt.Tug.Çvş.Eğt Tb den dağıtımım Kıbrıs a düştü.herhalde bu kadar uzağa dağıtılan başka kısa dönem olmamıştır 7 gün dağıtım izni kullandım bende.Acaba benden başka arkadaşlar varmı benim durumumda?

• Yapay Zekanın Yanıtı

14. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na Dağıtım Rehberi

Sevgili askerler,

14. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na dağıtımınız için gereken bilgileri bu rehberde bulabilirsiniz.

Dağıtım Süreci:

Dağıtımınız, seçildiğiniz birlik olan 1. Mekanize Piyade Taburu'na bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Dağıtım tarihiniz ve yeri hakkında bilgilendirileceksiniz.

Komutanlık Konumu:

1. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kıbrıs'ın Değirmenlik ilçesinde yer almaktadır.

Konaklama:

Askerler için komutanlıkta konaklama imkanı sağlanmaktadır. Konaklama koşulları birliklere göre değişebilir.

Çarşı İzni:

Çarşı izni, birliğinizin komutanının yetkisindedir. Çarşı izni saatleri ve prosedürleri hakkında bilgileriniz olacaktır.

Yorumlar:

1. Zırhlı Tugay Komutanlığı hakkında merak ettiğiniz hususları Lefkoşa'daki ilgili birimlere sorabilirsiniz. Ayrıca, internette bazı yorumlar ve deneyim paylaşımları da bulabilirsiniz.

Önemli Not:

Dağıtım öncesi ve sırasında tüm talimatlara uymanız gerekmektedir. Komutanlık ve birliklerin kurallarına saygı göstererek uyum içinde bir görev süreci geçirmeniz beklenmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vallahi onu bilmem de ayvayi yedin bi onu bilirim. rezalet bir yer gidince goreceksin. iyiki doguya dusmemisim diye sevinmissindir ama gidince dogudan farki olmadigini anlarsin :) gecmis olsun
  • Arkadasim, moralini bozmak istemem ama hazirlikli gitmen acisindan biraz uyari yapayim: Tugayda imkanlari en az olanlar ve en agir askerlik yapanlar piyadelerdir. Ana kislada rumlardan terk, yurt/otel bozmasi koguslarda kalacaksiniz. Icilebilir su sadece bazi musluklardan akar, diger musluklardan tuzlu su akar. Egitim, spor agirdir, cogu asker RDM'liktir, doguda oldugu gibi askere deger verilmez. Ilk gunlerde psikolojin cok bozulur ancak sonradan toparlarsin. Askerligi sevmeyen, zayif bir yapin varsa kisa donem olduguna cok sukredeceksin, bolukte kalmamaya calis, yazici veya revirci olabilirsin. Iki haftada bir carsi izniniz olacak eger kilitlenmezse. Kibris'ta askerlikle ilgili asagidaki linkteki yazimi dikkate almani onemle tavsiye ederim. Hayirli tezkereler...

http://forum.donanimhaber.com/m_19572672/mpage_3/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuniga -- 10 Ocak 2010; 3:49:14 >

• sağolun arkadaslar i,çim rahatladı artık neyse kısmetimiz görücez
  • ben samsundan dagitim oldum da acaba merak ettim orda alisveris imkanı nasil mesela samsuna hic birsey goturmesek bile ordan temin edebilirdik acaba orda kantin vs imkanlari ne durumda????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolutions

ben samsundan dagitim oldum da acaba merak ettim orda alisveris imkanı nasil mesela samsuna hic birsey goturmesek bile ordan temin edebilirdik acaba orda kantin vs imkanlari ne durumda????

Simdiye kadar hep Manisa'dan kisa donem giderdi, demek bu sefer Samsun'dan da gondermisler. Orasi kit'a, yani acemi egitimi verilen bir yer olmadigi icin kantininde daha cok gida maddeleri var, dolayisiyla aradigin seyleri orada bulamayacaksin. Ancak haftasonu carsi iznine cikan uzun donemlere ihtiyaclarini ismarlayabilirsin, onlar Lefkosa veya Girne'den temin edip sana getirirler. Atis yapana kadar carsiya cikamayacaksiniz, bu da duruma gore iki ila dort hafta demektir. Ercan'a inince muhtemelen seni inzibatlar karsilar ve Degirmenlik'e gotururler, degilse bir taksiyle pazarlik yaparak "Girne dag yolundaki" halkin "tank taburlari" olarak bildigi Degirmenlik beldesinde konuslu 14'uncu Zh.Tug.K.ligina gidebilirsin, 15-20TL'den fazlasini verme sakin. Haftaici gorev carsisina cikarsan eger kisla onunden Girne-Magusa minibusleri gecer, onlarla Girne'ye veya Magusa'ya gidebilirsin. Lefkosa'ya gitmek icinse Magusa-Lefkosa anayoluna kadar yuruyup Magusa'dan gelen minibuslere binerek Lefkosa'ya gidebilirsin. Sormak istedigin seyler varsa cekinmeden yazabilirsin...

• zuniga kardes cok sagol ya 40 yerde aradigim bulamadigim bilgilere sayende kavustum.aklima geldikce birseyler sorayım izninle.bildigin gibhi onbasi olarak gidiyorum simdi oraya herhalde bir sure sonra çavus olurum.bunun ne gibi bir faydası olur orda.samsunda olsa çavuslar baya baya kraldi.kıbrısta bir işe yarayacakmi acaba bu donemlerde havalar nasıl olur orada? cok fazla soguk olurmu içlik falan gotureyimmi yine?görev çarşısı ne demek çarsılar 2 haftadabir mi haftada bir mi?arkadaslarim var muharebeci onlarda 14.zirhlida acaba orda onlarla gorusme firsatim olur mu?birlikler ayni yerde falan mi? simdilik aklima bunlar geldi yardimlarin icin simdiden sagolasin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

zuniga kardes cok sagol ya 40 yerde aradigim bulamadigim bilgilere sayende kavustum.aklima geldikce birseyler sorayım izninle.bildigin gibhi onbasi olarak gidiyorum simdi oraya herhalde bir sure sonra çavus olurum.bunun ne gibi bir faydası olur orda.samsunda olsa çavuslar baya baya kraldi.kıbrısta bir işe yarayacakmi acaba bu donemlerde havalar nasıl olur orada? cok fazla soguk olurmu içlik falan gotureyimmi yine?görev çarşısı ne demek çarsılar 2 haftadabir mi haftada bir mi?arkadaslarim var muharebeci onlarda 14.zirhlida acaba orda onlarla gorusme firsatim olur mu?birlikler ayni yerde falan mi? simdilik aklima bunlar geldi yardimlarin icin simdiden sagolasin

1,5-2 ay sonra cavus olursunuz kadro varsa, cunku artik herkes cavus olamiyor, cok kisa donem var. Atis yapana kadar silah verilmez, cavus olana kadar da capraz nobet tutabilirsin, cavusluk nasbindan sonra ise devriye atarsin yani nobetci getirir, goturursun ve kolluk tutarsin yani o gun boluk senden sorulur. Egitim yerlerindeki gibi cavuslarin forsu yoktur, aksine sorumluluklari vardir, bol bol firca yiyebilirsin. Yasini bilmiyorum ama uzun donemlere karsi anlayisli olmalisin, benim gibi yasin oldukca buyukse onlara abilik yap, dertlerini dinle, fazla da laubali olma yani kendini saydir ve sevdir. Havalar soguktur bu mevsimde, ayaz olur, sert ada ruzgari eser. Iclik vs. ile tedarikli gitsen iyi olur. Gorev carsisi haftaici sana verilen bir gorev nedeniyle carsiya cikmandir, nadir olur. Baska boluklerle siz piyadelerin gorusmesi neredeyse imkansiz, cunku bana gore gercekten mahrumiyet bolgesinde konuslusunuz, civarinizda yakin boluk yok. Bir ihtimal arkadasin Cuma namazlarina sizin orada olan mescide gelebilirse boylelikle gorusebilirsiniz. Benim bildigim zorlu bir tabur komutaniniz vardi, eger degismediyse cunku ben 321. KD idim.

• ustad sen de tam olarak 1.tabur 2. bölük temiydin?? birde 1. taburdan baska boluklerle aynı yerdemiyiz.1.tabur 3. bölükte cok arkadasim varda onlarla görüşme sansım olur mu
  • quote:

ustad sen de tam olarak 1.tabur 2. bölük temiydin?? birde 1. taburdan baska boluklerle aynı yerdemiyiz.1.tabur 3. bölükte cok arkadasim varda onlarla görüşme sansım olur mu

Hayir kardesim, ben piyade degildim. 1'inci Mknz.P.Tb.'da hatirladigim kadariyla toplam bes boluk var: 1'inci Mknz.P.Bl., 2'nci Mknz.P.Bl., 3'uncu Mknz.P.Bl., Kh.Bl. ve Muh.Ds.Bl. yer alir. Ayni taburda oldugunuz icin diger boluklerden arkadaslarinla aksamlari gorusebilirsin. Bu arada iki haftada bir carsi izni var...
  • Bu arada tugayin sembolu kara panterdir.
  • 14'üncü zh. tug. loj. des. k.lığı ve kh tk KIBRIS LEFKOSA

TANK

KISA DONEM

B GRUBU bilgisi olan var mı

Ozellikle akıllı telefon kullanabiliyirmuyuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssshamannn S kullanıcısına yanıt
    müdür bende aynı yerdeyim bende araştırma içindeyim bişe bulursan banada pasla :D 5 5 3 1 9 8 2 1 2 4
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.