Şimdi Ara

(14.11.2016-güncelleme) Bisiklet ve fotoğraf iki hobi bir arada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendime uğraşacak ve ilerleme kaydedebileceğim bi hobi ararken aklıma fotografçılık geldi. Daha sonra bunu halen aktif bi şekilde yürüttüğüm bisiklet sporu ile birleştirebileceğimi düşündüm. Bisiklet ile turlara giderken tripodumu bisikletin bagajına bağlar, makineyi çantama alır yanımda götürürüm diye düşünüyorum. Böylece hem spor yapıp hem de gittiğim yerlerde fotoğraf çekebilirim : )
    Bu arada bisikletim ile bi fotoğraf ekliyim; : )
     (14.11.2016-güncelleme) Bisiklet ve fotoğraf iki hobi bir arada
    Biraz araştırdım canon eos700d iyi bir body gibi gözüküyor. Ancak yanına nasıl bir lens almalıyım karar veremedim.
    18-55mm kit lens ile mi kullansam yoksa 18-135mm ile mi bilemiyorum. 18-135 in hedef çekim amacı nedir mesela? hangi amaçla kullanılır? 18-55 şimdilik yeterli olur mu yoksa? ya da yok hayır çok saçma seçimlerin var bunlar yerine şu seti almalısın dediğiniz bir set var mı?
    Tabi birde son olarak bunları en uygun hangi siteden ya da dükkandan alabilirim?
    2. el almak belki daha avantajlı ama uzmanı olmadığım bir cihazı ikinci el almak mantıklı gelmiyor.

Edit: Herkese selam. Makineyi dün sirkecide fotoğraf dunyasından aldım.
    Öncelikle hayyamda odak fotoya gittim. Ancak ellerinde 50mm stm yoktu. Bu nedenle diğer dükkanlara baktım ve farkettim ki hayyamda esnaf yokmuş. Sanki cihazı paramla almıyorum da babasının hayrına sevabına istiyorum adamlardan. Vazgectim çıktım hayyamdan. Niyetim fotopazara gitmekti. Hani fiyatları az da olsa pahalıydı ama en azından müşteriyle ilgileniyorlar.
    Yol uzerinde fotoğraf dunyasını fark ettim ve uğradım. Satıcının önerisiyle canon eos700d ve 18-55 is stm, 55-250 is stm, 50mm f1.8 stm seti 2820 tl ye aldım.
    Birçok yer 18-55 i stm verirken 55-250 yi is veriyor ve daha pahalıya satıyordu. Ben her iki lensi de stm aldım ve setin fiyatı 2400 tl ye geldi. 420 tl ye de 50mm stm aldım. Yanında çantası, hafıza kartı vs de ekstrası.
    iyi bir fiyata iyi bir set aldığımı düşünüyorum. Bilemiyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

-14.11.2016 güncelleme
    Daha önceki bir mesajım da tarihe not düştüğümü ve 1 yıl sonraki durumumu merak ettiğimi yazmışım. Şu an bu işe başlayalı 10 ay olmuş. Bu 10 ay içerisin de neler olduğundan bahsedeyim biraz.
    İlk aylarım makineyi tanımak, manuel moda tamamen hakim olabilmeyi öğrenmek ile geçti. Bu süreçte büyük çoğunlukla 50mm lensi kullandım. Her ihtimale karşı olarak da 18-55'i yanımda bulundurdum.
    Spontane olarak sokaklar da ne ilgimi çekiyorsa onu çektim açıkçası. Çektiğim fotoğrafları instagram da paylaştım.
    Bir süre sonra makine aldığımı fark eden arkadaşlar, bi ara beni de çek demeye başladılar. Portre de kendimi geliştirebilmek için mankene ihtiyacım olduğundan, bu durum benim de işime geldi ve teklifleri kabul ettim.
    Kendime çekim yapılabilecek mekanlar, sokaklar, parklar belirledim ve hep bu noktalar da çekimler yaptım.
    Hep aynı konumlar da çekim yapmak bana birşeyi fark ettirdi.
    Işık.
    Her mekanın kendine has bir çekim saati olduğunu gördüm ve ışığa daha fazla dikkat etmem gerektiğini fark ettim. Doğru ışık fotoğrafın en önemli kriterlerinde biriymiş.
    Portre çekmeye ağırlık verince 55-250'yi hiç kullanmadığım için elden çıkarttım. Hatta fotoğrafdan zaman bulamadığımdan, eskisi gibi vakit ayıramadığım için bisikleti de bıraktım ve tüm ekipmanlarımı sattım.
    Tek hobim fotoğraf olmuştu artık.
    İnstagram sağolsun fotoğraflar beğenildikçe kendi çapımda kitlem arttı ve model sorunum tamamen bitti. Artık kimi ne zaman çekmek istediğimi dahi seçer duruma geldim : )
    Ardından gene instagram da satış yapan bir arkadaşım ürünlerinin fotoğraflarını çekmemi istedi. Nedir nasıl yapılır diye araştırırken lightbox'a ihtiyacım olduğunu gördüm. Çekimi ücretsiz yapmak karşılığında ekipmanları arkadaşıma satın aldırdım. Fotoğraflar çok beğenildi ve gene aynı arkadaşım aracılığıyla başka kişilerde benzer isteklerde bulundular. Yaptığım hiçbir çekimden ücret almadım çünkü benim için de eğitim gibi oluyordu bu durum ve bu benim için yeterliydi. Onlar bu işi çok iyi yaptığımı düşünürken ben aslında deneme yanılma yapıyordum 😀
    Zaman içinde prime lenslerin kıymetini daha iyi anladım. 35mm ve 85mm lensleri de ekipmanlarıma ekledim.
    Canontürk,500px gibi siteleri sürekli takip ederek hem teorik bilgimi arttırmaya çalıştım hem de kadrajımı geliştirmeye çalıştım-çalışıyorum.
    Gene süreç içerisinde fotoğraf sergisi olursa kaçırmadım gittim. Hatta en son ekim ayındaki fotoistanbul sergisine gitmişim.
    Bir anlık karar ile bu işe başlamışken, şu sıralar eve sütüdyo kurmaya çalışıyorum. :) Amacım ışığa daha iyi hakim olabilmeyi öğrenmek. Yurtdışından yn-560, tetikleyici ve soft box sipariş ettim. Fon askısı ve fonu da hayyam dan halletmeyi düşünüyorum.
    Hep bir heves ve merakım olan bir konuydu fotoğrafçılık. Ancak başlarken hiçbirşey bilmiyordum. Ki aslında hala pek bişey bilmiyorum. Ama ilerleme kaydettiğimin farkındayım. Bu da beni heyecanlandırmaya ve daha fazlasını yapilmek için teşvik etmeye yetiyor. Şu an arkama dönüp geçen 10 ay'a bakınca iyi ki başlamışım diyorum.
    Eğer bir hayaliniz, biraz da merakınız varsa ve maddi bir engeliniz de yoksa hiçbirşeyi ertelemeyin derim. Ertelemek insana sadece kaybettiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 14 Kasım 2016; 0:09:11 >

• Öncelik f/p ise 600d + canon 10-18 + canon 55-250 + Dcr250 tercih edilebilir. Sirkeci'de uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

quote:

bunlar yerine şu seti almalısın dediğiniz bir set var mı?
  • Oncelikle bisikletle yolculuk yapacaginiz icin ekipmaniniz ne kadar hafif olursa sizin icin daha iyi olur bu yuzden Canon 100D ve 18-135mm kit almaniz avantajli olur. 18-135mm ile manzarada cekebilirsiniz ucan martilarida

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de amatör olarak bisiklet kullanıyorum, amatör olarak fotoğrafçılıkla da uğraşıyorum, henüz ikisini birleştiremedim port bagajım olmadığı için çantada da çok zor oluyor. Bende de 700d 18-55 var. Açıkçası şu an 18-135 almadığıma biraz pişmanım. Ama şimdi bir tele 55-250 yada 70-300 almayı düşünüyorum, bu set daha iyi olacak sanırım. Size de tavsiyem 650d yada 700d ( aralarında çok fark yok ) body ve lens olarak da sadece kit taşırım derseniz 18-135 is, yok ben ilerde tele de alırım derseniz 18-55 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada tripod seçiminde de dikkat edin, kapalı hali port bagaja yerleştirebileceğiniz şekilde olsun. 100d nin özelliklerini çok bilmiyorum ama sadece hafif diye ona yönelmeyin, zaten port bagajınız var , arada çok aman aman bi ağırlık farkı yoktur.

• Ben de amatör olarak bisiklet kullanıyorum, amatör olarak fotoğrafçılıkla da uğraşıyorum, henüz ikisini birleştiremedim port bagajım olmadığı için çantada da çok zor oluyor. Bende de 700d 18-55 var. Açıkçası şu an 18-135 almadığıma biraz pişmanım. Ama şimdi bir tele 55-250 yada 70-300 almayı düşünüyorum, bu set daha iyi olacak sanırım. Size de tavsiyem 650d yada 700d ( aralarında çok fark yok ) body ve lens olarak da sadece kit taşırım derseniz 18-135 is, yok ben ilerde tele de alırım derseniz 18-55 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada tripod seçiminde de dikkat edin, kapalı hali port bagaja yerleştirebileceğiniz şekilde olsun. 100d nin özelliklerini çok bilmiyorum ama sadece hafif diye ona yönelmeyin, zaten port bagajınız var , arada çok aman aman bi ağırlık farkı yoktur.

• Fotoğraf ve ekipman olarak çok ilerlemeyecekseniz dslr yerine aynasız bir makine alın. Tripod ihtiyacınız muhtemelen zaten olmayacaktır. Bisiklet ile doğa turuna çıktığınızı var sayarsak, 800 -1600 isolara kadar artık rahatsız edici bir kumlama etkisi olmayacağından ve manzara fotoğrafı (landscape) çekeceğiniz için çok düşük esnstantene ihtiyacınız olmayacak. Anclak ırmak nehir gibi alanlarda - gökyüzünü uzun pozlama ile çekmek isteyebilirsiniz. Bunlar da da tripodsuz cihazı sabitlemeniz doğada oldukça kolay olacaktır.

Bu yüzden dediğim gibi tripod almanızı tavsiye etmiyorum.

Dslr ve yanında ekipmanlar ile ilerleyen günlerde sıkılabilirsiniz. Taşıması zor gele bilir ekipmanları. Belirli bir seviye üzerine çıkmayacaksanız bu yüzden aynasız bir makine alın derim. Yok ben ilerleteceğim, iyi portreler çekmek istiyorum, zamanla lens çeşitliliğini arttıracağım derseniz bu iş biraz masraflı ve hobi söylemini oldukça aşan yönlere doğru gidebilir.

Kim bilir iyi bir fotoğrafçı olabilir, ünlü birisi de olabilirsiniz veya 3-5 fotoğraf çektikten sonra sıkılıp bir kenara da atabilirsiniz makineyi.

İlk etapta 18-105 - 18-135 gibi lensler 18-55 lenslere göre daha avantajlıdır. Lens değiştirmeden uzun bir süre idare edilebilecek lensler. 18-105'ler Nikon kit lensleri. 18-135 Canon. 18-55 alırsanız ileride başka bir lens ihtiyacı doğacak. Dolayısı ile çıkart - tak yapmak zorunda kalacaksınız. Bu yüzden DSLR seçiminiz olursa önceliğiniz 18-135 gibi lenslerden olursa iyi olur.

• Butce belirtmemissiniz. Tasinabilirlik onemlu o yuzden aynasiz makinelere bakin derim. Nx mini olabilir cok uygun cidden sizin icin. Gorunusune aldanmyain performansi fiyatinin cok ustunde. Olympus e-pm2, e-p5, e-pl5 e de bakin derim. Govdeden titresim engelleme ile tripod ihtiyacinizi en aza indirirler.

• Aynasız bir makine düşünmüyorum. Çünkü aslında yeni başlamıyorum bu işe. Daha önceleri ilk olarak canon a490 daha sonra da nikon 3000 kullanmıştım. Enstantene, iso, diyafram arasındaki denklemi ayarlayabilecek kadar az da olsa bişeyler öğrenmiştim.

"Hobi" kelimesi beni biraz yanlış ifade etti. Ben artık üzerinde uzmanlaşabileceğim ve bundan zevk alabileceğim bir uğraş arıyorum.

Canon eos100 ile 700 arasında sadece 150 gr fark var. Bu eos100 ü tercih etmem için bir sebep değil. Zira yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi, port bagajım olduğundan ağırlık konusuna pek takılmıyorum.

Bütçe belirtmeyi unutmuşum. Bu işe başlamak için kendime max.3000 tl barajı koydum. Daha üst seviyelere çıkmak için önce bunu hakketmek istiyorum.

Ağaç, böcek, martı vs çekmek gibi bir amacım yok. Klişe fotoğrafları herkes çekiyor. İstanbul'un 12654 açıdan fotoğrafı var. Hepsi de aynı İstanbul ve hepsini çeken "fotoğrafçı" oluyor : )

Ben bu konuda gelişim kitapları okuyarak ve ders niteliğindeki yayınları izleyerek özgün portreler çekmek istiyorum. Elbetteki manzara fotoğrafları da çekicem ama önceliğim bu şekilde olacak.

Ekleme: 18-135mm yanına portre ve sokak fotoğrafçılığı için bir 50mm lens de alsam nasıl olur sizce? Bu bana ne kadar fayda sağlar?

Bu yazı da tarihe not olsun. 1 yıl sonra bakalım ne ölçüde aşama kaydedebilicem : ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 17 Ocak 2016; 22:34:56 >

• Bisikletle gezdiğiniz yerlerin geniş açılı fotoğraflarını çekmek istersiniz herhalde. Gezi yapanlar için 10-18mm ilk alınacak lens olmalı bence.

700D + 18-135mm IS (tercihen STM) + 10-18mm STM + 50mm 1.8 STM seti 3000 liranın altına alınır. Hatta 700D için o kadar fark vereceğinize 500 lira daha altına 100D alabilirsiniz. Aynı makinenin küçük hali. Sadece dönen ekranı yok ama vizörü daha büyük ve video odaklaması daha gelişmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Ocak 2016; 12:53:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam. Makineyi dün sirkecide fotoğraf dunyasından aldım.
    Öncelikle hayyamda odak fotoya gittim. Ancak ellerinde 50mm stm yoktu. Bu nedenle diğer dükkanlara baktım ve farkettim ki hayyamda esnaf yokmuş. Sanki cihazı paramla almıyorum da babasının hayrına sevabına istiyorum adamlardan. Vazgectim çıktım hayyamdan. Niyetim fotopazara gitmekti. Hani fiyatları az da olsa pahalıydı ama en azından müşteriyle ilgileniyorlar.
    Yol uzerinde fotoğraf dunyasını fark ettim ve uğradım. Satıcının önerisiyle canon eos700d ve 18-55 is stm, 55-250 is stm, 50mm f1.8 stm seti 2820 tl ye aldım.
    Birçok yer 18-55 i stm verirken 55-250 yi is veriyor ve daha pahalıya satıyordu. Ben her iki lensi de stm aldım ve setin fiyatı 2400 tl ye geldi. 420 tl ye de 50mm stm aldım. Yanında çantası, hafıza kartı vs de ekstrası.
    iyi bir fiyata iyi bir set aldığımı düşünüyorum. Bilemiyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

• Xallez kullanıcısına yanıt
    Hocam çok iyi yapmışsınız iyi günlerde kullanın. Tüm objektifler stm ve ekstraları ile iyi bir fiyata almışsınız.

Bende benzer bir durumda gövde ve objektif arıyoruma ama işin içinden çıkamadım. Max 2500tl bütçe ayırdım. Ki bu bütçe zaten yok, kart ile taksitli alacağım.

Fiyatlar birbirine yakın olsa 700d alacağım. Hatta 750d bile düşünmüştüm. Ama objektiflere para kalsın diye 100d ye döndüm.

100d+ sigma 17-50 2350tl. Objektif kalite ama makineden ağır, tutuşta sıkıntı olur mu denemek lazım.

100d 18-55 stm + 50mm stm 1899tl fotopazarda. Fiyat performans oranı fena değil gibi. İleride tele objektif ile set tamamlanır gibi.

Sigma 17-50 nin portrelerde yeteri kadar alan derinliği verip veremeyeceğini tam öğrenemedim.

Araştırmaya devam ediyoruz.

Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Hocam çok iyi yapmışsınız iyi günlerde kullanın. Tüm objektifler stm ve ekstraları ile iyi bir fiyata almışsınız.

Bende benzer bir durumda gövde ve objektif arıyoruma ama işin içinden çıkamadım. Max 2500tl bütçe ayırdım. Ki bu bütçe zaten yok, kart ile taksitli alacağım.

Fiyatlar birbirine yakın olsa 700d alacağım. Hatta 750d bile düşünmüştüm. Ama objektiflere para kalsın diye 100d ye döndüm.

100d+ sigma 17-50 2350tl. Objektif kalite ama makineden ağır, tutuşta sıkıntı olur mu denemek lazım.

100d 18-55 stm + 50mm stm 1899tl fotopazarda. Fiyat performans oranı fena değil gibi. İleride tele objektif ile set tamamlanır gibi.

Sigma 17-50 nin portrelerde yeteri kadar alan derinliği verip veremeyeceğini tam öğrenemedim.

Araştırmaya devam ediyoruz.

Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Öncelikle tavsiyem ne çekmek istediğinize iyi karar verin ve öyle satın alın.

Mesela ben sirkeciye giderken aklımda 55-250 lens alma fikri yoktu. Ama tesadüfen iyi fiyata bulunca 3 objektif'i olan bir set aldım. Gayet karlı bir iş yaptığımı düşündüm o an. Çünkü fiyat, tüm lenslerin stm olduğu düşünüldüğünde çok iyiydi. Ama bugünlerde yavaş yavaş gereksiz lensler aldığımı düşünmeye başladım.55-250 lensi neredeyse hiç kullanmıyorum. Hatta yanımda götürmüyorum bile çoğunlukla. 18-55 de öyle çantada duruyor. Hani açı dar olduğunda ve geriye gidecek mesafe olmadığında 18-55 in geniş açısından yararlanmak için kullanıyorum. O kadar... Onun dışında hep 50mm lensi kullanıyorum. Keşke 700d body ve 50mm stm alsaydım diyorum bazen kendi kendime. Ya da aradaki farkla 760d body alıp yanına 50mm alsaydım. Çünkü 760d de 19 adet af noktası var ve af noktasının ne kar önemli olduğunu işin içine girince anladım. He 700d nin 9 adet af noktası yetmiyor mu? Yetiyor elbet. Ama dediğim gibi o aradaki farkı kullanmadığım lenslere vereceğime, daha çok işime yarayacak bir body'e verebilirdim.

Demem o ki ne çekmek istediğinize iyi karar verin ve sırf fiyatı iyi diye başka setlere yönelmeyin.
    Son olarak 55-250 lensi de o kadar gömdüm ama ileride belki de eğilimim değişecek ve çok işime yarayacak. Hiç belli olmaz. Şimdilik satılmaya aday adayı : ) : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 8 Mart 2016; 21:41:43 >

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Bende alışverişimi tamamladım.

Tercihim Canon 100D / Canon 18-55mm is stm + 50mm f:1.8 stm oldu.

Şimdilik memnunum. http://forum.donanimhaber.com/m_114753005/tm.htm

Sigmanın 17-50 ya da 17-70 objektifleri hala aklımda. Ama daha fazla bütçe ayıramayacaktım.

Makine ayarlarına adapte oldum ama yaratıcı konu bulmasında sıkıntı çekiyorum. Hayal gücüm mü körelmiş ne :D

Siz ne güzel iki hobiyi bir arada götürüyorsunuz. Konu sıkıntısı da çekmiyorsunuzdur.

Denizli'de en kısa sürede bir gruba dahil olmam gerek sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Bende alışverişimi tamamladım.

Tercihim Canon 100D / Canon 18-55mm is stm + 50mm f:1.8 stm oldu.

Şimdilik memnunum. http://forum.donanimhaber.com/m_114753005/tm.htm

Sigmanın 17-50 ya da 17-70 objektifleri hala aklımda. Ama daha fazla bütçe ayıramayacaktım.

Makine ayarlarına adapte oldum ama yaratıcı konu bulmasında sıkıntı çekiyorum. Hayal gücüm mü körelmiş ne :D

Siz ne güzel iki hobiyi bir arada götürüyorsunuz. Konu sıkıntısı da çekmiyorsunuzdur.

Denizli'de en kısa sürede bir gruba dahil olmam gerek sanırım.

Ürünü nereden aldınız, bilgi verebilir misiniz?

• tutakgokhan T kullanıcısına yanıt
    Alıntıladığınız mesajda link var. Orada gayet net açıklamıştım. Linke tıklarsanız N11den almış aldığım dükkan isimlerini görebilirsiniz.

• Daha önceki bir mesajım da tarihe not düştüğümü ve 1 yıl sonraki durumumu merak ettiğimi yazmışım. Şu an bu işe başlayalı 10 ay olmuş. Bu 10 ay içerisin de neler olduğundan bahsedeyim biraz.
    İlk aylarım makineyi tanımak, manuel moda tamamen hakim olabilmeyi öğrenmek ile geçti. Bu süreçte büyük çoğunlukla 50mm lensi kullandım. Her ihtimale karşı olarak da 18-55'i yanımda bulundurdum.
    Spontane olarak sokaklar da ne ilgimi çekiyorsa onu çektim açıkçası. Çektiğim fotoğrafları instagram da paylaştım.
    Bir süre sonra makine aldığımı fark eden arkadaşlar, bi ara beni de çek demeye başladılar. Portre de kendimi geliştirebilmek için mankene ihtiyacım olduğundan, bu durum benim de işime geldi ve teklifleri kabul ettim.
    Kendime çekim yapılabilecek mekanlar, sokaklar, parklar belirledim ve hep bu noktalar da çekimler yaptım.
    Hep aynı konumlar da çekim yapmak bana birşeyi fark ettirdi.
    Işık.
    Her mekanın kendine has bir çekim saati olduğunu gördüm ve ışığa daha fazla dikkat etmem gerektiğini fark ettim. Doğru ışık fotoğrafın en önemli kriterlerinde biriymiş.
    Portre çekmeye ağırlık verince 55-250'yi hiç kullanmadığım için elden çıkarttım. Hatta fotoğrafdan zaman bulamadığımdan, eskisi gibi vakit ayıramadığım için bisikleti de bıraktım ve tüm ekipmanlarımı sattım.
    Tek hobim fotoğraf olmuştu artık.
    İnstagram sağolsun fotoğraflar beğenildikçe kendi çapımda kitlem arttı ve model sorunum tamamen bitti. Artık kimi ne zaman çekmek istediğimi dahi seçer duruma geldim : )
    Ardından gene instagram da satış yapan bir arkadaşım ürünlerinin fotoğraflarını çekmemi istedi. Nedir nasıl yapılır diye araştırırken lightbox'a ihtiyacım olduğunu gördüm. Çekimi ücretsiz yapmak karşılığında ekipmanları arkadaşıma satın aldırdım. Fotoğraflar çok beğenildi ve gene aynı arkadaşım aracılığıyla başka kişilerde benzer isteklerde bulundular. Yaptığım hiçbir çekimden ücret almadım çünkü benim için de eğitim gibi oluyordu bu durum ve bu benim için yeterliydi. Onlar bu işi çok iyi yaptığımı düşünürken ben aslında deneme yanılma yapıyordum 😀
    Zaman içinde prime lenslerin kıymetini daha iyi anladım. 35mm ve 85mm lensleri de ekipmanlarıma ekledim.
    Canontürk,500px gibi siteleri sürekli takip ederek hem teorik bilgimi arttırmaya çalıştım hem de kadrajımı geliştirmeye çalıştım-çalışıyorum.
    Gene süreç içerisinde fotoğraf sergisi olursa kaçırmadım gittim. Hatta en son ekim ayındaki fotoistanbul sergisine gitmişim.
    Bir anlık karar ile bu işe başlamışken, şu sıralar eve sütüdyo kurmaya çalışıyorum. :) Amacım ışığa daha iyi hakim olabilmeyi öğrenmek. Yurtdışından yn-560, tetikleyici ve soft box sipariş ettim. Fon askısı ve fonu da hayyam dan halletmeyi düşünüyorum.
    Hep bir heves ve merakım olan bir konuydu fotoğrafçılık. Ancak başlarken hiçbirşey bilmiyordum. Ki aslında hala pek bişey bilmiyorum. Ama ilerleme kaydettiğimin farkındayım. Bu da beni heyecanlandırmaya ve daha fazlasını yapilmek için teşvik etmeye yetiyor. Şu an arkama dönüp geçen 10 ay'a bakınca iyi ki başlamışım diyorum.
    Eğer bir hayaliniz, biraz da merakınız varsa ve maddi bir engeliniz de yoksa hiçbirşeyi ertelemeyin derim. Ertelemek insana sadece kaybettiriyor.

Yazdıklarınızı keyifle okudum.

Bende doğa yürüşleri ve fotoğraf gezilerine başladım.

Her hafta yeni yerler, yeni mekanlar, yeni insanlar... Büyük mutluluk.

Geçen gün doğmak üzere benim sırtta çanta, boyunda makine, elde baton otobüsü bekliyorum. Yukarıdan bisikletliler geliyor, adamlar performanslarını yavaşlatıp selam verdiler.
    Hem gururlandım hem özendim.

Yer sıkıntım olmasa sizin bıraktığınız yerden başlamayı çok isterdim.

Ne diyelim ışığınız bol olsun.

Edit: silinebilir, hort için özür, ocak 2016 yı taze mesaj zannettim, sahi biz 2017 ye girdik değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 22 Ocak 2017; 5:24:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.