Arkadaşlar 4gb ddr3 133mhz ramim var.yanına yine 4gb 1333mhz alıp 8gb yapsammı yoksa bunu atıp 4gb 1600mhzmi yapsam performans artar
quote:
Orijinalden alıntı: pentatlos
Arkadaşlar 4gb ddr3 133mhz ramim var.yanına yine 4gb 1333mhz alıp 8gb yapsammı yoksa bunu atıp 4gb 1600mhzmi yapsam performans artar
performans derken neyi kasdediyorsun? bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsun.eğer 3 boyutlu çizim tarzı programlar kullanmıyor,render felan almıyorsan 8 gb gereksiz olur.4 gb günümüzde oyun oynuyorsan bile yeterli gelir.
1333 ile 1600 mhz arasında öyle ahım şahım fark göremezsin,test programları ile micron farklar olur ancak.şu anda sisteminde hali hazırda 4 gb 1333 mhz varsa ve üstte yazdığım işleri yapmıyorsan bırak öyle kalsın,dediğim işleri yapıyorsan sisteminde takılı olan ramin bire bir aynı marka model kodlu olanını alıp 8 gb yap
quote:
Orijinalden alıntı: emrah.kas
quote:
performans derken neyi kasdediyorsun? bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsun.eğer 3 boyutlu çizim tarzı programlar kullanmıyor,render felan almıyorsan 8 gb gereksiz olur.4 gb günümüzde oyun oynuyorsan bile yeterli gelir.
1333 ile 1600 mhz arasında öyle ahım şahım fark göremezsin,test programları ile micron farklar olur ancak.şu anda sisteminde hali hazırda 4 gb 1333 mhz varsa ve üstte yazdığım işleri yapmıyorsan bırak öyle kalsın,dediğim işleri yapıyorsan sisteminde takılı olan ramin bire bir aynı marka model kodlu olanını alıp 8 gb yap
Yeni yeni başladım oyüzden alacağım zaten.render yaparken yetmiyor. peki birebir aynı marka model olmazsa herhangi bi sıkıntı yaşanabilirmi?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: emrah.kas
quote:
Yeni yeni başladım oyüzden alacağım zaten.render yaparken yetmiyor. peki birebir aynı marka model olmazsa herhangi bi sıkıntı yaşanabilirmi?
render yapıyorsan haklısın,4 gb yetersiz gelir.
mevcut sistemindeki 4 gb 1333 mhz ramin yanına farklı bir 4 gb 1333 mhz takarsan bir sıkıntı çıkmaz,çalışır.ama dual channel özelliğini tam olarak kullanabilmek için aynı marka-model-kodlu ram kiti önerilir.elinde mevcut hali hazırda farklı 4 gb varsa tak kullan,ama satın alacaksan birebir aynısını bulmaya çalış bence.iyi bayramlar
çok masrafa girmeden linkteki corsair gibi bir ram alman yeterli. render gibi işler yapacağım dediğin için kesinlikle 8gb çok işine yarayacaktır
aynen öyle yapcam teşekkürler
arkadaslar bugun 4x2 kingston 1333 mhz ram aldim... max bandwith kisminda pc3-10700 (667mhz), dram frequency kisminda ise 532 mhz yaziyor , yani benim ramlerim su an kac mhz de calisiyor anlayamadim eger 1333 te calismiyorsa bunu nasil duzeltebilirim cevaplariniz icin tesekkurler