Şimdi Ara

1327 yılından kalma osmanlı parası ( ss'li ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
20.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şöyle hızlıca baktım ama net cevabı kimse vermemiş sanırım. Arkadaşlar uzun zamandır amatör olarak nümizmatik (eski parama bilimi) ile ugraşıyorum. Paraların tarihlerini ve pek çoğunun yapılarını ortaya koyabilirim. Ama günümüzde kaç lira edeceğine dair yanlış yönlendirmeler yapmak istemem. Çünkü belirli tarihi geçmiş eserlerin alıcısı ya devlet ya da devletin izin ve ehliyet verdiği kimseler olmalı. Devletin ne kadar vereceğini tahmini olarak söyleyebilirim.

Bu para 20 metelik. Meteliğe kurşun atmak deyimi bu paradan geliyor. 5-10-20 ve 40 metelikler halinde 1911 yılında İstanbul darphanesinde Sultan V. Mehmet'in tahtdaki 3. yılında basılmıştır. (Aslında 2 olması gerekiyor ama sanırım takvim farkından arkada seni-i 3 yazıyor) para ilginç bir şekilde nikel cevherinden yapılmıştır. Mıknatısa yaklaştırırsanız tuttuğunu görürsünüz. Bu kadar bilgi yeterli sanırım.

Her türlü paranızın tanımını yapmaya çalışırım. Isteyenler özelden her iki yüzünün net fotoğraflarıyla mesaj gönderebilirler.

Selamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• üzerinde 20 yazıyor ama değeri varmıdır bilmem
  • bugrahan18 B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah çok sağolasın daha önce mıknatısa deydirmeyi denememiştim hiç dediğin gibi yapışıyo
    Şimdi bu para zamanında kaç tane basılmış yani değerli midir yukarlarda 2 dolar falan yazıyo doğru mudur
  • Aksaray da antikacılar çarşısı var. Oralar da satabilirsin ama fazla bir değeri olacağını sanmıyorum. Kapalı Çarşı da koleksiyonculara da gösterebilirsin ama dediğim gibi fazla bir ücret ödeyecekleri sanmıyorum. Korkmana gerek yok Legal yani satabilirsin. Ben olsam satmam hatıra olarak saklardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmoor kullanıcısına yanıt
    internette yazana göre temizi 1 çok temizi 2 dolar yani satmaya hiç gerek yok. Pek inanmam böyle şeylere ama uğur param olsun dursun bende torunuma verrim
  • 1327 yılının parası olsaydı 200 liraya alırdım. Ama malesef ki tarihi bi 600 yıl kadar şaşırmışsın
  • Bu 108 yıllık bir para, kolleksiyon değeri var fakat altın yada gümüş olmadığı için değeri çok fazla değildir...
  • Lentus kullanıcısına yanıt
    Eğer üzerinde ki tarihi okursan 1327 yazdığını görürsün ve hicri olarak belirtme gereği duymamıştım ama gerekli olduğunu şuan anladım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th13teen

quote:

Orijinalden alıntı: osmanturan

Aynı olduğundan emin misin tuğranın altındaki küçük 3 rakamı bile çok şey değiştirebiliyomuş ve değersiz olduğunu nereden öğrendin bende öğrensem

Büyük ihtimal aynı, haftaya paraya bakarım, şuan da istanbuldayım, para ç.kaledeki evimde.

Parayı elinde tut torunlarının torunlarına kadar giderse akarsın milyarder olurlar :D

Değerini bir para satıcısına sormuştum. Gerçi doğru bir değer mi biçti bilinmez.

Paranın üstünde yazan arapça yazıları okuyabilecek arkadaşım var. Ona okuturum

yazılar arapça değil osmanlıca

• 100 yillik sikke hocam. Bir sey cikmaz ondan.
  • V. Mehmed Reşat döneminde basılmış bir para pek ederi yoktur
  • quote:

Arkadaşlar bi bilgisi olan var mı ordan anlaşılabilir mi bilmiyorum ama gerçek midir değerli midir satılması illegal midir
     1327 yılından kalma osmanlı parası ( ss'li ) 1327 yılından kalma osmanlı parası ( ss'li )

bunlar hkkında bilgim var . gerçek olacağını düşünmöüyorum çünkü çok düzgün ve şekillii.

• gerçek olsa bile değersizmiş teşekkürler
  • osmanturan kullanıcısına yanıt
    Maddi bir değeri yok. Bazı Anadolu şehirlerinde pazardan 1 liraya bile alabilirsin. Tarihi eski değil, çok fazla sayıda basılmış ve geniş bölgelere yayılmış. Ayrıca tarihi eser statüsüne girmesi için yaklaşık 57 yılı var.

• quote:

Arkadaşlar bi bilgisi olan var mı ordan anlaşılabilir mi bilmiyorum ama gerçek midir değerli midir satılması illegal midir
     1327 yılından kalma osmanlı parası ( ss'li ) 1327 yılından kalma osmanlı parası ( ss'li )

aynısından bende var..

para etmiyor malesef..

• orta okulda iken bende de aynı paradan vardı uğurlu param derdim ama kayboldu gitti, şimdi aynısını görünce duygulandım

• 1300 yılından paramı kalır hocam 1900 dür o
  • quote:

bildiğim kadarıyla bir eşya 100 yıllık olunca tarihi eser olarak geçiyo şimdi bu para ( gerçek ise ) tarihi eser mi?

döğüş bir sanat ise dayak yiyen sanat eserimi oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simos

eğer gerçekse cidden koleksiyoncular falan kaç para vericekleri belli değil hacı satma cinnnnnnnnnnnnnnnnnnahh

koy gitsin koy koy koy sat gitsin
  • Düğmedir düğme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.