Teğmen
09 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 45 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Herkese merhaba,

Yeni eve taşındık ve ankastreden eve kadar kablo geliyor. Ama modemi bağlamak için kabloyu kestiğimde 2 tel beklerken içinde bir tek sarı tel ve ipler çıktı. Daha önce bu tip bir kablo görmedim. Bununla nasıl bağlantı sağlayabilirim yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Basit bir yolu varsa boşu boşuna elektrikçi çağırmak istemiyorum.

Bu arada daha önce evde oturanların internet kullandıklarını biliyorum.

Kablonun görselini de şöyle bıraktım.

Merhabalar

Şöyle bir sıkıntım var. İnternet hızımda sürekli sıkıntı yaşıyorum ve bunun sebebinin telefon hattından modeme gelen kabloda olduğunu düşünüyorum. Ucuz eski tip bir sabit telefon kablosu bağlamıştım. İnternet üzerinden yeni kablo alacağım ama kabloların türlerini bilmiyorum. Bir modemden kasaya giden var ucu büyük olan, bir de modeme gelen var ucu küçük benim ihtiyacım olan. Bu küçük uçlu kabloyu ne olarak aratabilirim söylerseniz sevinirim.

Hatta 35 mbitlik VDSL internetim için uygun kablo linki atabilirseniz çok iyi olur. 2-3 metre kadar ihtiyacımı görür.
Merhabalar,

Bundan 1-2 ay öncesine kadar Chrome'da bir video açıkken klavyemdeki durdur/oynat tuşuna bastığımda videoyu durdurmuyordu, Spotify'da çalan şarkıyı durduruyordu. Şimdiyse Spotifiy'da şarkı çalıyor bir video açıyorum ve şarkıyı durdurmak için durdura bastığımda videoyu durduruyor şarkı çalmaya devam ediyor.

Bu medya tuşlarını Chrome'da nasıl pasif hale getirebilirim? Hatta -böyle bir şey varsa- önceliği nasıl Spotify'a verebilirim?
Merhabalar,
Sabah 9 akşam 6 masa başı işim var. Kilo vermek için haftada 3-4 gün işten çıkıp spora gitmek istiyorum. Öğle yemeğini 1 gibi yiyorum iş çıkışında acıkmış oluyorum. İşten çıkıp yemek yesem tok karınla spor olmayacak, aç karınla hiç olmayacak.

boy 1,85 kilo 100 bana ne önerirsiniz bim migros a101 gibi yerlerden alıp tüketebileceğim bir şeyler var mıdır? saat kaçta ne yiyebilirim ki 6dan sonra spora gidebileyim?
Filmde bir kız vardı ablasıyla aynı okula gidiyodu ablasının kesilen parmağını yiyordu, sevgilisini öldürüp etini yiyordu falan neydi o film.
Öğrenciler okula kabul töreni gibi bi şey yapıyolardı tavşan ciğeri yediriyolardı yeni öğrencilere öyle değişik bir filmdi
1995 doğumluyum, 2005 civarı yıllarda sabahları okula gitmeden önce Cine5'te izlediğim bir çizgi film vardı. Hamam böceği, sinek falan bir sürü böceğin gitar, bateri falan çalıp şarkı söylediği bir çizgi filmdi. Belki çizgi film bile değildi sadece şarkı söylediklerini hatırlıyorum, başka hikaye olay falan yok. İngilizce olarak şarkı söylüyorlardı sadece.

Hiç umudum yok ama nasıl bulabilirim ben bunu? Var mı bilen hatırlayan?

Ekleme: Öyle hikayesi olan, her bölüm başka maceraları olan bir şey değildi. Diğer çizgi filmlerin arasına koyulan 5 dakikalık animasyon klip gibi bir şeydi. Her gün çalardı o şarkı ve o klip gösterilirdi.

Böcekli animasyon klip
Yaşım 23. Lisede Makine-CNC bölümünden 5 yıl önce mezun oldum. Şu an ise 4 yıllık İktisat bölümü son sınıfta okuyorum. Ama İktisat bölümünü kesinlikle sevmiyorum, 4 yılımı buna harcadığım için çok pişmanım.

Teknik ressam olmak istiyorum. Autocad, Solid iyi kullanırdım lisedeyken. 1 aylık kurs ile tekrar hatırlarım programları.

Teknik ressamlığı üniversitede okumadan iş bulabilme imkanım nedir? Lisede de CNC okudum gerçi ama aklım hep makine ressamlığındaydı. Sizce ne yapmalıyım, benzer tecrübeleri olanlar varsa yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. Umutsuz bir haldeyim.
Samsung telefonumu orijinal şarj cihazıyla şarja taktığımda temassızlık varmış gibi art arda şarj oluyor yazısı çıkıp tekrar gidiyodu. Powerbank ile denedim hiç sıkıntı olmadan şarj oldu. Dün iphone adaptörü ile denedim sıkıntı olmamıştı ama bugün onda da aynı sıkıntı oldu. Acaba sorun bataryada mı diye düşündüm ama powerbank ile sıkıntı olmadığı için anlamadım. Sorun nedir acaba?
Ayağım 46,5 numara ve ayakkabı bulmakta zorlanıyorum. Yaz kış demeden fileli adidas koşu ayakkabısı giymekten bıktım. Sorun sadece numara bulmak değil, rahat bulmak da çok zor. Flo'ya gittim 45 numara lumberjack botlar iyi geliyo ama tabanı o kadar sert ki çıplak ayak betona basıyomuşum gibi. Adidas koşu ayakkabısı haricinde bir ayakkabı giydiğimde serçe parmaklarım su topluyo ayağım ağrıyo çekmediğim eziyet kalmıyo.
Her markadan ayakkabı alıp denemek de çok masraflı 250 lira bile ucuz kalıyo artık ayakkabıda.

Uzun oldu biraz kusura bakmayın ama sıkıntımı iyice anlatayım da doğru tavsiyeler alayım dedim. Şöyle 300 liraya kadar doğru düzgün rahat bir ayakkabı yok mudur?

(42 numara ayağı olup da şu ayakkabı çok rahat diyenler, bilin ki o ayakkabı sadece size rahat.)