Şimdi Ara

12V dc motor..önerilerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rc araçlara uzun zamandır ilgim var ve kendi aracımı yapmaya karar verdim.Birkaç parça dışında herşey bana ait olacak.Çok hızlı bir araba olmasını istiyorum Fakat kullanacağım motora karar veremedim.Birkaç parçacı dolaştım ama bulabildiğim en büyük motor johnson marka 7cm uzunluğunda bir motor. kullanacağım motor hakkında bana fikir verebilcek ,daha güçlü motoru nerde bulabilirim veya nerden sökebilirim böyle bir motoru?

• Eğer RC araç yapacaksak aşağıdaki motorlara benzer motorlar kullanabilirsin.
    Bu motorlar fırçasız tip motorlardır.
    Gittigidiyor da fırçasız motor diye aratırsan bir çok model bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: lakiska

Eğer RC araç yapacaksak aşağıdaki motorlara benzer motorlar kullanabilirsin.
    Bu motorlar fırçasız tip motorlardır.
    Gittigidiyor da fırçasız motor diye aratırsan bir çok model bulabilirsin.

Resimlerdeki motorların fiyatlarını 100$ civarı sanıyordum, gg de baya düşük fiyatları. çok teşekkür ederim dostum. bu arada bişey sorcam ;fırçasız motor ne demek

• Fırçasız motorlarda, fırça veya kömür yerine, elektronik faz kaydırma yöntemi kullanılır.
  • 1000 devir yınede bir fırcasız motor için cok dusuk, bu tur hızlı rc araçlar için , gnelde 2000kw lık fırcaçıs motorlar ve cook yuksek güçte lipo piller kullanılır oda tabbi baya bi maaliyet ister ,
    orneğin şu motor 500wlık sizin işinizi fazlasıyla görecektir, ama bu motoru calsıtrabilmek için no limit bir esc kullanmaız lazım

http://www.kyoshoturkiye.com/resimpop.php?rid=18443
  • Çok yüksek güç değerleri okudum bu motorlarda; hadi onu çevireceklerini düşüneyim; ucuna bağlı kablolardan bile geçmez o kadar akım?
    2000W demiş adam yahu, ne iş bu? Ütü mü fırın mı alıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Çok yüksek güç değerleri okudum bu motorlarda; hadi onu çevireceklerini düşüneyim; ucuna bağlı kablolardan bile geçmez o kadar akım?

Aşağıdaki motor 3.250 Watt.

Kablolar çok kısa ve kalın tutuluyor, o yüzden o akımlar rahatlıkla geçer.

Model: SK63-74 170
    Kv: 170rpm/v
    Turns: 9
    Resistance: 50m-Ohm
    Idle Current: 1.9A
    Shaft: 10mm
    Weight: 840g

Rated Power: 3250W
    ESC: 100A+

Cell count: 6-10
    Suggested Prop: 22x10~26x10

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

Çok yüksek güç değerleri okudum bu motorlarda; hadi onu çevireceklerini düşüneyim; ucuna bağlı kablolardan bile geçmez o kadar akım?

Aşağıdaki motor 3.250 Watt.

Kablolar çok kısa ve kalın tutuluyor, o yüzden o akımlar rahatlıkla geçer.

Model: SK63-74 170
    Kv: 170rpm/v
    Turns: 9
    Resistance: 50m-Ohm
    Idle Current: 1.9A
    Shaft: 10mm
    Weight: 840g

Rated Power: 3250W
    ESC: 100A+

Cell count: 6-10
    Suggested Prop: 22x10~26x10

şimdi demişiniz o kadar akım o kablodan nası geçicek, psu larda nasıl verım war ise motorlarda da wardır , en ıyı fırçalı motor , surtunme ve fırca hareketınden dolayı %80 cvarındadarı %60-%80 arası bi verimilik dmektır,
    furcalı motorlardakı surtunme sdece 2 rulmandan kaylanklanır , kömur yoktur, arkadasın dedği gbi faz kaydırma yonmei ile % 97 lere waran verim ile yuksek tork ve yuksek güç elde eerler, saten amaçta bu ve normal olarak çalışmaları zor olur ısınırlar onuda sogutucalra cömek mümkün, hooby sitelerini araştrrsanız bu konuda baya bilgi edinebilirsiniz , hobby dh versıyornu hobbyrc.com dur, ama bizde her türlü yardımda bulunuruz,

birde buradakı kw elektrik gücü deil, elde edlen güç olamsı lazım , o mootr normal 2 amper , yukte 10 amper felan çeker tahminen, ama anı duruş ve ters dönuşlerde 50-60 ampere çıkacagına eminim. buda ancak lityum polimer pillerle olablir

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

birde buradakı kw elektrik gücü deil, elde edlen güç olamsı lazım

Şimdi oldu işte.
  • quote:

quote:

Şimdi oldu işte.

Bence olmadı, bu motor 32 voltta tam gazda 100 Amper akım çeker. 32 volt X 100 amper = 3.200 Watt

Kendisi zaten 1 kiloya yakın, takılacağı model uçaklar 6 - 10 kg. ağırlığında. Bu motorlar, 120 -200 cc'lik büyük patlar motorların yerine takılıyor. 50 cc'lik benzinli jeneratör 750 Watt elektrik verir, buradan mukayese yapın.

Aşağıdaki fotoğrafta başka bir marka ve daha güçsüz motorlar için teknik detaylar var.

Normal koşullarda (Operating Current Amps) KA63-18L 25 - 60 Amper akım çekiyor, 15 saniye için zorlama akımı (Peak Amps 15sec) 72 Amper.

• quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

quote:

Şimdi oldu işte.

Bence olmadı, bu motor 32 voltta tam gazda 100 Amper akım çeker. 32 volt X 100 amper = 3.200 Watt

Kendisi zaten 1 kiloya yakın, takılacağı model uçaklar 6 - 10 kg. ağırlığında. Bu motorlar, 120 -200 cc'lik büyük patlar motorların yerine takılıyor. 50 cc'lik benzinli jeneratör 750 Watt elektrik verir, buradan mukayese yapın.

Aşağıdaki fotoğrafta başka bir marka ve daha güçsüz motorlar için teknik detaylar var.

Normal koşullarda (Operating Current Amps) KA63-18L 25 - 60 Amper akım çekiyor, 15 saniye için zorlama akımı (Peak Amps 15sec) 72 Amper.

doğrudur gnelde hep 3 tne pil felan takıyorlar, ama bilmeme rağmen bana hep ters gelmiştr o esc üzerinden nasıl o kadar akım geçecekte motorun o ince sargılarında yanmıyacak , adamlar yapmış. hatta tekne ile hız rekoru sanırsam turklerde, brisi 5.4kw lık bi motor ile 130km gbı bı surata çıkmıştı, bu konuda haklısınız

ama o motorların ucaklara takılmama sesebı agırlık ve bakım grektırmesınden de kaynakalnıyor,

• arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. bende çok yüksek hızlra ulaşmak istiyorum. motorları incelediğimde birşey dikkatimi çekti. "rpm/v değerleri". buna göre yukarda verdiğiniz 3250w lık motor 12 voltda 2040 devir yapabilir volt başına 4000 devir yapan motorlar varken bu az değilmi?

örnek http://urun.gittigidiyor.com/Turnigy-2615-Fircasiz-EDF-motoru-4800kv_W0QQidZZ25370184

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admiral9999 -- 10 Nisan 2010; 11:45:41 >
  • quote:

ama o motorların ucaklara takılmama sesebı agırlık ve bakım grektırmesınden de kaynakalnıyor,

Verdiğim motorların hepsi, model uçaklar içindir. Patlar motorlar, daha fazla bakım istediğinden, gavurlar artık elektrikli model uçuruyorlar. Lityum pillerle, ağırlık sorunu epeyce aşıldı.

Not: Sargıların inceliği sizi yanıltmasın, en az 20 tane paralel sargı var, her dilimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 10 Nisan 2010; 14:45:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: admiral9999

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. bende çok yüksek hızlra ulaşmak istiyorum. motorları incelediğimde birşey dikkatimi çekti. "rpm/v değerleri". buna göre yukarda verdiğiniz 3250w lık motor 12 voltda 2040 devir yapabilir volt başına 4000 devir yapan motorlar varken bu az değilmi?

örnek http://urun.gittigidiyor.com/Turnigy-2615-Fircasiz-EDF-motoru-4800kv_W0QQidZZ25370184

Verdiğim motorlar 32 Volt içindir ondan devirleri 12 voltta düşük çıkar, hepsi model uçak motorudur.

Sizin verdiğiniz linkteki de, model uçak motoru ducted fanlar için tasarlanmış.

İkinci linkteki Tamiya motor, fırçalı motordur.

Model arabalar için kulanılacak motorlar, aşağıdaki linkteki gibi olmalıdır.

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0093p?&C=CKF

• ilgin için teşekkürler dostum. uçak motorunu arabada kullanamazmıyız peki?
  • kullanımaz die bi kaide yok tabikide, ama onların amacı farklı adı ustunde ucak motoru, araba motorlarında daha cok tork wardır ve byukler, ama unutmamn greken bşi war , sdece motoru alıp akuye baglaman grekmez byuk motorlar için limitsiz esc alman gerekir, oda bya para , ve tbkide lıpo piller :D onemli olan devir deil torktur, f1 arabasının motoruda 20 000 devir diner ama traktör onu yokus yukarı bile çeker
    bu arada Mreha modelcikle ilgileniyorsnu glıba.
  • quote:

kullanımaz die bi kaide yok tabikide, ama onların amacı farklı adı ustunde ucak motoru, araba motorlarında daha cok tork wardır ve byukler, ama unutmamn greken bşi war , sdece motoru alıp akuye baglaman grekmez byuk motorlar için limitsiz esc alman gerekir, oda bya para , ve tbkide lıpo piller :D onemli olan devir deil torktur, f1 arabasının motoruda 20 000 devir diner ama traktör onu yokus yukarı bile çeker

lipo pil kullanmam şart mı peki? 12v 2.2A batarya kullansam nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: admiral9999

quote:

kullanımaz die bi kaide yok tabikide, ama onların amacı farklı adı ustunde ucak motoru, araba motorlarında daha cok tork wardır ve byukler, ama unutmamn greken bşi war , sdece motoru alıp akuye baglaman grekmez byuk motorlar için limitsiz esc alman gerekir, oda bya para , ve tbkide lıpo piller :D onemli olan devir deil torktur, f1 arabasının motoruda 20 000 devir diner ama traktör onu yokus yukarı bile çeker

lipo pil kullanmam şart mı peki? 12v 2.2A batarya kullansam nasıl olur?

lipo piller normal pill ve akülere göre iç drencı en duşuk olanlardır, yıne pılın ozel olmasından standart sarz aletleri ile şarz edilemezler!! bu pillerim özelliği ilk olarak uzerlerinden yuksek akım geçirebilmesi ve, daha uzun süre yüke dayamasıdır, eger 2 amperlik akuden o voltaı geçrrsek akü zarar görür, 2 cı olarak bu billerin şarz etmek için bitirmek gerekmez ve 20 dk gbı bı surede sarz edılıp kullanmaya hazır olur. aku ve sarzlı pillerden daha hafiftir. genede 11 volt olurlar. belirli bir C değerleri vardır bu iç drencıdır, orta halli piller 20-25C dir, ne kadar dsuk olursa pilden o kadar yuksek akım geçireblirsiz.
    eger amacınız ilk etapta kendi arabnızı yapmaksa ki bnmde o hisleri yaşadım, o tarz aku ile fırcalı motor kullanmanız, dha sonra fırcasız motora geçerseniz daha iyi olur. cnki alacagınız parcalar ucuz olmayacaktır, motor esc pil sarz aleti en azından 300tl yı blur heralde ama bu sistemi fırcalı motordan yaparsanız 50-60 lira tutar heralde, karar sizin.
    zamanında bende rc araba ile cok ugraştım ve kndı arabanmıda yaptım derme çatma , ama iskelede oynamanın sonucunu arabayı denıze ucurarak ödedim. artık tekne ile ilgileniyorum

• quote:

birde buradakı kw elektrik gücü deil, elde edlen güç olamsı lazım , o mootr normal 2 amper , yukte 10 amper felan çeker tahminen, ama anı duruş ve ters dönuşlerde 50-60 ampere çıkacagına eminim. buda ancak lityum polimer pillerle olablir

Elde edilebilecek mekanik gücün harcanan elektriksel güçten yüksek olması gibi bir şey söz konusu değildir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.