Şimdi Ara

12v akü ile 6v led çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kızımın 6v ile çalışan akülü arabası var ve üzerinde de ledler var. Akü zamanla bittiği için yenisini almak yerine elimdeki 12v aküyü değerlendireyim dedim.

Soru 1: 6v ile çalışan motoru 12v ile çalıştırırsam ne olur? (Aslında çalıştırdım şuan için performansı artmış şekilde çalışıyor.)

Soru 2: Aracın üzerindeki ledler 6v olduğu için 12v bağlayınca yandı. Elimde yedekleri var ama 12v yi 6v düşürmem lazım. Bunu nasıl sağlarım?

• Cevap1: Kısa süreli çalıştırmada (bir kaç saniye) bi sıkıntı olmayabilir. Ancak uzun süreli kullanımlarda motorun sargıları yanabilir.
    Cevap2: lm7806 adlı regülatör kullanarak yapılabilir. Lm7806 pek kullanılan bir regülatör olmadığı için her elektronikçide bulamayabilirsiniz. Onun yerine sık kullanılan lm7805 te olabilir. Ledler 6 volt yerine 5 volt ile çalışır. Pek farkı olmaz.
    Yada uygun değerde direnç'te bağlayabilirsiniz.Ama uygun değeri bulmanız için avometre ile çektikleri akımı ölçmek gerekiyor.
    Ledlerin resmini yüklerseniz daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptığım araştırmada 1k direnç ile çözebileceğimi öğrendim. bu sayede direnç renk kodlarını ve kodlara göre direnç hesaplamayı öğrendim.

sonra sakladığım bozuk kartların üzerinde 1k direnci bulup lede bağladım. sorun çözüldü.

kızın motorunu yapıcam diye temel elektroniğe daldım resmen :D

motora gelince bir kaç saniye değil de 15 - 20 dk çalıştırdım herhangi bir soruna rastlamadım

yinede yanar diyorsanız kullanmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalg

yaptığım araştırmada 1k direnç ile çözebileceğimi öğrendim. bu sayede direnç renk kodlarını ve kodlara göre direnç hesaplamayı öğrendim.

sonra sakladığım bozuk kartların üzerinde 1k direnci bulup lede bağladım. sorun çözüldü.

kızın motorunu yapıcam diye temel elektroniğe daldım resmen :D

motora gelince bir kaç saniye değil de 15 - 20 dk çalıştırdım herhangi bir soruna rastlamadım

yinede yanar diyorsanız kullanmıyım?

15 dk yüksek k voltajda çalıştirmak için fazla bir sure. Motora dokunabilseydiniz anlarsınız ne kadar ısındığını. Arkadaşın dediği gibi uzun sürelerde motorun bobinler yanacaktır.

Benimde elimde matkap olarak kullandığım 6v motor var fakat ben 1 yada 2 sn kullanıp durduruyorum ısınmadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motoru 6v yerine 12 V ile çalıştırırsanız daha hızlı çalışır ancak bi süre sonra ısınmaya başlayacaktır,Ledler için direnç kullana bilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.