Şimdi Ara

Araçta 12v dan 220v invertör kullanımı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde sıkça karşımıza çıkan, araç çakmaklığından gelen 12 volt gücü 220 volt'a dönüştüren, araçta laptop,televizyon, mini buzdalabı ya da daha sayamayacağım çok sayıda 220 volt ile çalışan aleti çalıştıran invertörler hakkında bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kısa bir süre sonra almayı düşünüyorum fakat güvenemiyorum. Amacım 2+1 ses sitemi ve laptop çalıştırmak. Neye göre almalıyım, üzerindeki değerlerin anlamları ne? Cihazlarıma zarar verir mi? Daha da önemlisi araca zarar verir mi ?

Not : Bu arada araç çalışırken kullanıcam, aküyü bitirir falan gibi bişeyler yazmayın (tabi araç çalışırken de bitirmiyorsa)

• Bu dediğim işi yapan ürünlerden sadece 1 tanesi, görsel olursa yorum yapan olur diye düşündüm.
    bu da link :http://www.hepsiburada.com/liste/koselli-300-w-12-volttan-220-volt-cikis-donusturucu-660002-/productDetails.aspx?productId=otm660002&categoryId=252871#Gorseller

• Hatta şunlar da var;

• 2 yıl önce bimden 150 watt inverter almıştım. Laptop için kullanıyorum , Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım
  • arabamda son resimdeki balck decker 500w inverter bağlı..en arka koltukta 220v priz var
    laptop tablet fotograf makinası vs.şarj ediyorum sıkıntı yok..
    mini buzdolabı bağladım.gayet güzel.araçta bir sıkıntı çıkarmıyor.
    dağa bayıra kampa gittiğimde seyyar kablo çekip 3adet ampul bile bağlıyorum.

müzik sistemi bağlamadım.fikrim yok. ama müzik sistemi bağlanacaksa en az 1000w inverter baglanmallı.
    aküden invertere direk çekilen kablo sağlam olmalı ve sigorta konmalı.çakmaklık girişinden bağlama.aşırı yüklenmede çakmaklığı yakarsın
    birde inverteri araca sabitleyeceksen hava alabilecek bir yere bağla.yoksa inverteri yakarsın.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 7 Nisan 2014; 14:41:44 >

• falken34 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.. yararlı odu bu. Ben aküden değil de direk 12v çakmaktan kullanıcam. İlerde karavan hayalleri falan var daha kapsamlısı ilerde inşallah. Şimdilik sadece laptop vs.. kullanımı için.
  •  Araçta 12v dan 220v invertör kullanımı...

abi bu ürünün aynısından kullanıyorum 2,5 yıl oldu. herhangi bi sıkıntı çıkarmadı. arada kullanıyorum yine. 200 wattı geçmemesine dikkat etmek gerek.
    note book lar falan 10-15 watt kullanıyor. her türlü kaldırıyor yani.
    şu an da evde 4+1 hoparlör sisteminin +1'ini subwoofer'ı indirdim koydum bagaja. arada iyi oluyor. açınca.
    çakmaklıktan kullanmakta sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
    sormak istediğn soru olursa abi dilim döndüğünce cevaplayabilirm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah razı olsun, hemen sormaya başlayayım.
    Aracımda orjinal teyp var ve sökmek istemiyorum. Fakat orjinal cd olmayınca çalmıyor hata veriyor. Başka bir teyp alsam zaten aracı sattıktan sonra elimde kalacak. En iyisi böyle bir aparat alıp ilerde de kullanayım dedim.
    2+1 logitech ses sistemim ve laptopumu bağlayacağım. Yani dediğin gibi 100 watt bile işimi çok rahat görür. Benim kaygım şu;
    Aküye zararı olur mu? Çünkü aküyü daha yeni değiştirdim 190 lira evlat acısı gibi geldi :) Diğer bir sorum da akım sorunu olur mu yani cihazlarımız hatta arabanın beyni falan zarar görmesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.