Şimdi Ara

12v'a en fazla kaç LED?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Aşağıdaki düzende bir sesle eş zamanlı yanıp sönecek bir projem var fakat bu resimde 4 led var ben bunun yerine 10 led bağlasam ledlerin ışık gücü azalır mı? yoksa bir şey fark etmez mi? Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAAltuntas -- 20 Haziran 2011; 16:38:22 >

• ledler seri bağlanmış o yüzden fark eder paralel bir şekilde bağlanırsa da sanırım ledler patlar çünkü her birine 12 v gider bu devrede 3v gidiyo yani ledlerin tam ihtiyacı olduğu şekilde sanırım sen bu devreye 2 tane daha led bağlasan ışık gücü baya bir düşer o yüzden bilen kişilerden yardım bekle benden bu kadar
  • Merhaba, 10 LED bağlarsanız ışık gücü kesinlikle azalacaktır.
    Eğer toplamda 10 LED bağlamanız gerekiyorsa 3-3-4 şeklinde paralel bağlayabilirsiniz.
    Bu durumda 4 LED'in olduğu grup 3 LED'in olduğu gruba göre biraz daha az parlak yanacaktır.
  • Kırmızı led 1.8v , mavi led 3.2v civarı gerilim tutar üzerinde.Şeffaf 5mm'lik led'ler de 10mA civarında optimum parlaklığını verir.Bir de transistörün doyuma ulaşması için Collector-Emitter arasında 1.2V olmalıdır.Buna göre ledlerini ayarlayabilirsin.
    Gelelim sesle çalışmasına.Transistörlerin iletime geçebilmesi için Base-Emitter arasında bir gerilim uygulanması gerekir.Bu genellikle 0.7V civarıdır , ancak tip31 transistöründe bu değer 1.4V olarak verilmiş.
    Çoğu LineOut çıkışı 1V ya da 2V max gerilim verir.Yani sesi sonuna kadar açarsan müziğin bazı bölümlerinde anca yanar Led'ler.

Bununla uğraşmak yerine VuMetre yapmayı düşünebilirsin
  • PEA Arkadaşa katılıyorum. Vumetre daha parlak bir fikir. Üstelik maliyeti çok az. 5-10 TL ye halledebilirsiniz.
  • Değerli cevaplarınız için teşekkürler. İki şekilde de deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.