Şimdi Ara

12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
8
Favori
85.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oshey

Resimler

12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi

Alıntıları Göster
    Resimler

• quote:

Resimler

Alıntıları Göster
    deneyimleri paylaşman çok iyi,
    bende sorunlar yaşıyorum,
    kutuya koyunca, bir seviyede sabit kalıyor, ısınıyor sanırım. fan koydum ama, nasıl fan bilmiyorum, üflüyormu diye emin olmayıp ikide bir bakıyorum, ses var dönüyor ama rüzgar yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jannavori

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Taş direnç olması şart değil!Ben 3W, 0,1 ohm 3 adet kullandım.Devreyi kaç ampere gore tasarladınız ve nasıl trafo kullanıyorsunuz?Diğer dirençleriniz kaçar W?Özellikle 153k ve 9,5k geri bağlantı dirençleri min 1w olması gerekiyor.İlk denemede trimer kullandım 0,6w fakat yeterli olmadı ve 2w lık dirençler bağladım sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oshey -- 26 Mart 2012; 17:26:04 >

Taş direnç olması şart değil!Ben 3W, 0,1 ohm 3 adet kullandım.Devreyi kaç ampere gore tasarladınız ve nasıl trafo kullanıyorsunuz?Diğer dirençleriniz kaçar W?Özellikle 153k ve 9,5k geri bağlantı dirençleri min 1w olması gerekiyor.İlk denemede trimer kullandım 0,6w fakat yeterli olmadı ve 2w lık dirençler bağladım sorun yok.

Alıntıları Göster
    Rt dirençleri 0.22 ohm 1 w 5 tane paralel diğer tüm dirençler 0,5 watt. sizin yüksek olmalı değiniz Ra mı? 0.1 ohm 3 watt direnç dereden buluyorsunuz, ben internetten alıyorum, en düşük 0.22 ohm var, adres verebilirmisiniz.

• quote:

Rt dirençleri 0.22 ohm 1 w 5 tane paralel diğer tüm dirençler 0,5 watt. sizin yüksek olmalı değiniz Ra mı? 0.1 ohm 3 watt direnç dereden buluyorsunuz, ben internetten alıyorum, en düşük 0.22 ohm var, adres verebilirmisiniz.

Alıntıları Göster
    Aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz:http://tr.farnell.com/multicomp/mcknp03uj010kb00/resistor-wirewound-0-1ohm-3w-5/dp/1602122

• quote:

Aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz:http://tr.farnell.com/multicomp/mcknp03uj010kb00/resistor-wirewound-0-1ohm-3w-5/dp/1602122

Alıntıları Göster
    teşekkürler Oshey,

benim devremin voltajı farklı, sizin bahsettiğiniz 9,5 ve 153 k dirençler hangisi acaba, bende onlara denk gelenleri değiştireyim. birde sarı çok uzun süre de tamamlanıyor, şsrjın kalan %10nunu 1/10 oranında tamamladığı için yani akü %90 dolmuşken %10 için süreyi acaip uzatıyor. bir yerde 9 nolu pinde condansatör korsanız uzatırsınız diyor. kaldırsak mı acaba?

• quote:

teşekkürler Oshey,

benim devremin voltajı farklı, sizin bahsettiğiniz 9,5 ve 153 k dirençler hangisi acaba, bende onlara denk gelenleri değiştireyim. birde sarı çok uzun süre de tamamlanıyor, şsrjın kalan %10nunu 1/10 oranında tamamladığı için yani akü %90 dolmuşken %10 için süreyi acaip uzatıyor. bir yerde 9 nolu pinde condansatör korsanız uzatırsınız diyor. kaldırsak mı acaba?

Alıntıları Göster
    Fotoğraflar gayet güzel hocam.Ellerinize sağlık.

Dilimde Şarkıların Gündüz Gece!
  • quote:

Orijinalden alıntı: draguh

Fotoğraflar gayet güzel hocam.Ellerinize sağlık.

Alıntıları Göster
    Merhaba
    Benım bir proje için bu devreyı yapmam gerek fakat Areste Bana Baskı devre şeması lazım . daha önce verılmiş fakat zaman aşımı oldugundan raıd share kaldırmış tekrar verebılırmısınız ?

Orijinalden alıntı: 41ugur41

arkadaşlar ben bu devrenin proteus ortamında baskı devresini çizdim ve yapacak arkadaşlarla paylaşmak istiyorum devrenin sadece baskı devresini çizdim daha elemanları almadım baskı devreyi kontrol ettim bir hata yok gibi gözüküyor fakat hata yok demiyorum bu devreyi henüz yapmadım ama en kısa zamanda yapıp burada paylaşırım

işte link: http://****.com/files/411409628/60_ah_ak_____arj.rar

merhaba
    Linkı terkak atarsAnız sevınırım lınk olu hale gelmiş

Teşekkurler .

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Merhaba kenan bey bu devreyi güneş paneli akü şarjında kullanabilirmiyim ne gibi değişiklilkler yapmama gerekir...?

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    8. pinden bir transistör beyzine bağlantı yapsam, transistörün diğer uçlarından fan için akım geçirsem. kırmızı led sönünce fan dururmu? olursa transistör olarak ne kullanmalıyım?

teşekkürler

Orijinalden alıntı: steml

8. pinden bir transistör beyzine bağlantı yapsam, transistörün diğer uçlarından fan için akım geçirsem. kırmızı led sönünce fan dururmu? olursa transistör olarak ne kullanmalıyım?

teşekkürler

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar bu uc3906 entegresi karaboraya düştü sanki hiçbir yerde bulamıyorum bu entegreye alternatif olarak state nikli arkadaş bir devre paylaşmıştı acaba bu devreyi yapıp test eden bir arkadaş varmı veya bu devreye altarnatif başka bir devre önerebilirmisiniz
    state in paylaştığı devre linki

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/42069/3E3DF87B9A0C45BC87423CB9BAEDAE9C.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

merhaba arkadaşlar bu uc3906 entegresi karaboraya düştü sanki hiçbir yerde bulamıyorum bu entegreye alternatif olarak state nikli arkadaş bir devre paylaşmıştı acaba bu devreyi yapıp test eden bir arkadaş varmı veya bu devreye altarnatif başka bir devre önerebilirmisiniz
    state in paylaştığı devre linki

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/42069/3E3DF87B9A0C45BC87423CB9BAEDAE9C.jpg

Alıntıları Göster
    UC3906 NIN 3 İLE 8. PİNİNE FAN takıp şarj esnasında çalışsın floatta dursun istedim. mantık doğru. öylede oldu ama, şöyle bir sorun var, kırmızı led yanarken fan devreye girer girmez yeşil ledde yanıyor. bu nu engelleyebilirmiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: state

quote:

Orijinalden alıntı: nneecoo

quote:

Arkadaşlar giriş verilerine göre devredeki dirençleri hesaplayan (datasheet'e göre) excell tablosu yaptım. devrenizin değerlerini giriyorsunuz otomatik hesaplıyor.
    http://www.mediafire.com/?co7nn2792dnkc7x

Merhaba State;

Yaptığın dosyayı çok sevdim. Üzerinde birkaç değer girerek kendime göre bir değer hesaplaması yapmaya çalıştım ancak senin de bunu kontrol etmeni rica ediyorum. 4 seri bağlanmış 12V 60Ah araba aküsü için aşağıdaki değerler uygun mudur?

bir diğer soru ise bu devre elemanları bu voltaja dayanır mı?

ne yazık ki entegre maximum 40V ile besleniyor. size uygun bir devre için bakayım, uygun birşey bulursam paylaşırım.

merhaba arkadaşlar state arkadaşın hazırlamış olduğu excel hesap tablosu linki silinmiş elinde bulunan arkadaş varsa paylaşabilirmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nneecoo

quote:

Arkadaşlar giriş verilerine göre devredeki dirençleri hesaplayan (datasheet'e göre) excell tablosu yaptım. devrenizin değerlerini giriyorsunuz otomatik hesaplıyor.
    http://www.mediafire.com/?co7nn2792dnkc7x

Merhaba State;

Yaptığın dosyayı çok sevdim. Üzerinde birkaç değer girerek kendime göre bir değer hesaplaması yapmaya çalıştım ancak senin de bunu kontrol etmeni rica ediyorum. 4 seri bağlanmış 12V 60Ah araba aküsü için aşağıdaki değerler uygun mudur?

bir diğer soru ise bu devre elemanları bu voltaja dayanır mı?

ne yazık ki entegre maximum 40V ile besleniyor. size uygun bir devre için bakayım, uygun birşey bulursam paylaşırım.

merhaba arkadaşlar state arkadaşın hazırlamış olduğu excel hesap tablosu linki silinmiş elinde bulunan arkadaş varsa paylaşabilirmi.

Alıntıları Göster
    Sayin evren kılıç bu kununun uzerinden epey zaman gecti ben devreyi yaptim ama calistiramadim benim aku bozukmus sarj edemedim ve arabayi sattim dolayisi ile hic deneyemedim belkide biryerlerde hata yaptim ozaman cok ugrasmistim oglece biryerlede duruyor.

Durenc hesaplama dosyasi yok bende ama baski devrenin rsimlerini veriyorum bir deneyin bakalim.
    Kolay gelsin.

12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi 12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi

• quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

Sayin evren kılıç bu kununun uzerinden epey zaman gecti ben devreyi yaptim ama calistiramadim benim aku bozukmus sarj edemedim ve arabayi sattim dolayisi ile hic deneyemedim belkide biryerlerde hata yaptim ozaman cok ugrasmistim oglece biryerlede duruyor.

Durenc hesaplama dosyasi yok bende ama baski devrenin rsimlerini veriyorum bir deneyin bakalim.
    Kolay gelsin.

12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi 12V 60ah lık bir akü için şarz cihazı devresi

Alıntıları Göster
    teşekkürler

• quote:

Selamlar ..
    Ekte devre şamasını çizdiğim Şarj devresi 12 volt aküler için maksimum 15 ampere kadar bir şarj sağlıyor. Siz bu devreyi ister 5 amperde, ister 15 amperde kullanın uygun efsafta trafo kullanırsanız sürece sorun olmaz... UC3906 ile yapılan birçok tartışma ve uygulamalara son noktayı koymak açısından tasarladığım bu devreyi kontrol ve test ettim, gayet iyi sonuç vermektedir. Yapmak isteyenlere kolaylıklar diliyorum...

kenan bey şemasını verdiğiniz devrenin pcb dosyası varmıdır paylaşa bilirmisiniz.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    evren1623@hotmail.com
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim.
  • quote:

Baskı devre ve montaj planı için Boardmaker çizimini PDF ye Çevirmem gerekiyor...

Kenan bey acaba rica etsem banada gonderebilirmisiniz.
    SAVSAT2000@yahoo.com
    tesekkurler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.