Şimdi Ara

12v->220v Inverter (Lütfen Yardım Edin) ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıcak yaz günlerinde boş boş otururken aklıma bir şey geldi biraz araştırdım bir kaç bilgi buldum sizlerden de yardım almak isterim.Şimdi düşüncem 12 volt u 220 volta dönüştürmek bunun için inverter denen bir alete ihtiyaç varmış.Kullanacağım ürünün watt ına göre inverter almam gerekiyor(muş).
    Kısaca şöyle söyleyeyim bu aletten almak ve bir kaç eşyamda kullanmak istiyorum.Mesela elektrikler kesildiğinde 12volt veren bir aküye bağlayarak televizyon ve uydu alıcımı çalıştırabilir miyim? veya piknik gezi vb. yerlere gittiğimde arabamın çakmak girişinden aldığım gücü bu aletten 220volta çevirip yine 37 ekran bir televizyonu çalıştırabilir miyim?şimdilik öğrenmek istediklerim bu kadar cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Bugünlerde bu işlerle çok ilgilenmeye başladım ama hadi hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilecerme -- 28 Temmuz 2007; 18:53:47 >

• kare dalga çıkışıolan bir inverter işini görür smps beslemeli cihazlarda.

37 ekran tv ve recevierin güç kaynakları smps dir. sana tavsiyem 40-50 ytl lik yeni bir ups yada daha ucuza pili bitmiş ikinci el bir ups alıp ; şarj devresini iptal etmen, kullanacağın büyük aküyü upsin şarj devresi şarj edemez ve ups in zarar görebilir. ayrı bir şarj devresi hazırlayarak bu sorunu da çözersin. ups in uzun süreli kullanımından dolayı, bir tanede eski-bozuk pc powersupplysinin 8cm fanı ile ups in güç katını soğutman tavsiyemdir.

yukarıda tarif ettiğim şekilde yaparsan hem daha stabil hemde, yok trafoydu baskı devreydi uğraşmassın, invertörü kendim yapmak istiyorum diyorsan inan sana daha pahalı ve daha fazla zamana patlayacaktır. hobi duygularım tatmin olsun diyorsan eğer yapacağın akü şarj cihazının bunu halledeceğini düşünüyorum.

kolay gelsin...
  • evet bu amaçla yapılan cihazlar var.dediğin gibi piknik ve benzeri durumlarda çakmak girişinden kullanılabilir.
    çalıştıracağın cihazların gücüne göre uygun fiyatlı bir tane alabilirsin.araba için üretilenler de var.arabanın içine sabit bir şekilde monte ediyorlarmış.istanbul "perpa" da görmüştüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: epsis

kare dalga çıkışıolan bir inverter işini görür smps beslemeli cihazlarda.

37 ekran tv ve recevierin güç kaynakları smps dir. sana tavsiyem 40-50 ytl lik yeni bir ups yada daha ucuza pili bitmiş ikinci el bir ups alıp ; şarj devresini iptal etmen, kullanacağın büyük aküyü upsin şarj devresi şarj edemez ve ups in zarar görebilir. ayrı bir şarj devresi hazırlayarak bu sorunu da çözersin. ups in uzun süreli kullanımından dolayı, bir tanede eski-bozuk pc powersupplysinin 8cm fanı ile ups in güç katını soğutman tavsiyemdir.

yukarıda tarif ettiğim şekilde yaparsan hem daha stabil hemde, yok trafoydu baskı devreydi uğraşmassın, invertörü kendim yapmak istiyorum diyorsan inan sana daha pahalı ve daha fazla zamana patlayacaktır. hobi duygularım tatmin olsun diyorsan eğer yapacağın akü şarj cihazının bunu halledeceğini düşünüyorum.

kolay gelsin...

hocam öncelikle cevabın için teşekkürler ancak inverter ı ben kendim yapmak istemiyorum belirli bir watt a sahip bir tane alıp bu sistemi kurmak istiyorum yani tv yi çalıştırmak için.sonuç olumlu olur mu?

• up
  • arkadaşlar aklıma bir şey daha geldi bu inverter ın güç girişine 12volt üreten güneş paneli koysam o enerjiyle 220 volt üretebilir miyim nasıl olur?
    valla olursa süper olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 37 ekran TV. uydu alıcısı gibi cihazları 150 W. bir inverter rahat çalıştırır. 60,70 YTL. bulunabilir,Güneş pilleri 1 amper civarında akım verebilir.10 adedi paralel bağlanırsa inverter çalıştırır.Bilginize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

arkadaşlar aklıma bir şey daha geldi bu inverter ın güç girişine 12volt üreten güneş paneli koysam o enerjiyle 220 volt üretebilir miyim nasıl olur?
    valla olursa süper olur

Buna da ben cevap vereyim. Güneş panelleri günümüzde çok yaygın değil ve verimlerine göre fiyatları eksponansiyel artıyor. Yani senin işini görebilecek kadar panel baya para tutar Türkçe' si...
    Sana örnek fiyatlar vereyim.
    Verimlilik Euro/Watt fiyatı Euro/m2 fiyatı
    1. Modül %17 11.26 1914.20

2. Modül %17,5 11.67 2041.88

3. Modül %19 13.28 2522.80

4. Modül %21,5 15.49 3331.25

Gerisini sen hesapla... (Fiyatlar Formula G ile uğraşırken bir firmadan aldığımız fiyatlardı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 1 Ağustos 2007; 1:54:17 >

• arkadaşlar şunalara bir bakabilir misiniz güneş paneli ve inverter buldum teknik özellikleri aşağıda yazıyor bunları kullanarak bahsettiğim sistemi yapabilir miyim?TEŞEKKÜRLER
    GÜNEŞ PANELİ:
    * Panel Converts Solar Energy Into DC Current
    * Prevent Dead Batteries Caused By Electronic Drain
    * Perfect For Keeping Your 12 Volt Batteries Fully Charged
    * Great For Cars, Trucks, RV's, Motorhomes, Boats, Tractors, Motorcycles, Snowmobiles
    * Also Works On Notebook Computers, Cellular Phones, And More!
    * Weatherproof Casing is just 15"x6-1/2"x7/8"
    * 1.5 Watts - Maximum Output: 120mA
    * Right Angled Lighter Adapter With 91" Cord Length
    * Owners Manual & Operating Instructions
    INVERTER:
    # Operating voltage: 11V-15V
    # Continuous output power: 400W
    # 30 minutes continuous power: 500W
    # Peak power: 1000W
    # Output frequency: 50±2Hz
    # Output waveform: modified sine wave
    # Zero-load current consumption with 12V input: <0.25A
    # Maximum efficacy: 90%
    # Ambient temperature: -10degC to 40degC
    # Under-voltage alarm: 10.4-11V
    # Low-voltage shut-off: 9.7V-10.3V
    # Over-voltage shut-off: 14.5-15.5V
    # Dimensions (L×W×H): 180×175×76mm
    # Weight: 1kg

• Selamlar...
    Gunes pili isi biraz zor,gunes pillerinin akimlari cok dusuk oldugundan akuyu sarj etmen cok uzun surer.buyuk bir akuyu sarj icin devre yapman gerekir.
    Tam bilemiyorum ama tahminimce butun gun gunes pili ile sarj olmus bir aku bence 1-2 saat anca calistirir televizyonu- belkide daha kisa bilemiyorum.
    Bende senin gibi arabaya ev amplifikatoru koyup (RMS 200 watt lik bir amplifikator) arabaya ses sistemi yapmak istiyordum - Bunun için standart eski model bir ups kullandim kare dalga cikisli,buda amfide dusukte olsa bir vinlama yapiyor,cizzzz diye bir ses geliyor.Kondansatorlu bir parazit gidericide almama ragmen bu sesi sifira indiremedim,ama yeni nesil UPS ler sinus cikisliymis- ve senin 1200VA (volt amper) sanirim 800watt a denk gelir,isini gorur.
    Bir arkadasinda fln warsa takip dene.
    Baska bir hususta su sekilde
    Babam elektrikler kesildiginde apartmanin ic aydinlarmasinin calismasi icin ups koydu-ancak ups in akuleri cok cabuk bittiginden ona bi 45 amperlik araba akusu aldim bagladim 20 dakika fln idare ediyor,ve elektrikler warkende surekli sarjda duruyor,ups in sarj trafosu cok kaliteli,yuvarlak nuveli bir trafo, oyle asiri isinmadan o koca akuyu sarj edebiliyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: iengin

Selamlar...
    Gunes pili isi biraz zor,gunes pillerinin akimlari cok dusuk oldugundan akuyu sarj etmen cok uzun surer.buyuk bir akuyu sarj icin devre yapman gerekir.
    Tam bilemiyorum ama tahminimce butun gun gunes pili ile sarj olmus bir aku bence 1-2 saat anca calistirir televizyonu- belkide daha kisa bilemiyorum.
    Bende senin gibi arabaya ev amplifikatoru koyup (RMS 200 watt lik bir amplifikator) arabaya ses sistemi yapmak istiyordum - Bunun için standart eski model bir ups kullandim kare dalga cikisli,buda amfide dusukte olsa bir vinlama yapiyor,cizzzz diye bir ses geliyor.Kondansatorlu bir parazit gidericide almama ragmen bu sesi sifira indiremedim,ama yeni nesil UPS ler sinus cikisliymis- ve senin 1200VA (volt amper) sanirim 800watt a denk gelir,isini gorur.
    Babam elektrikler kesildiginde apartmanin ic aydinlarmasinin calismasi icin ups koydu-ancak ups in akuleri cok cabuk bittiginden ona bi 45 amperlik araba akusu aldim bagladim 20 dakika fln idare ediyor,ve elektrikler warkende surekli sarjda duruyor,ups in sarj trafosu cok kaliteli,yuvarlak nuveli bir trafo, oyle asiri isinmadan o koca akuyu sarj edebiliyor...

hocam ben akü bağlamak istemiyorum ki direk güneş panelinden gelen akım inverter a girecek ve 220 volta dönüşecek olmaz mı yani ?

• bu ve bunun gibi sistemlerde yani düzensiz enerji veren sistemlerde akü grubu şart. çünkü gerek küçük rüzgar türbinleri gerekse fotovoltaik paneller olsun aldıkları tahrik gücüne göre elektrik üretirler. yani fazla güneş alırsa fazla elektirik az güneş alırsa az elektirik üretir. rüzgar türbinlerinde de aynı olay mevcuttur. oysa invertör girişleri sabittir. 12 v veya 24 v gibi. eğer senin panelin her zaman aynı elektiriği üretebilirse direk invertöre bağlayabilirsin. yoksa araya bir şarj kontrol devresi koyulup akü gruplarına ordan da invertöre besleme yapmak zorundasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

quote:

Orjinalden alıntı: iengin

Selamlar...

hocam ben akü bağlamak istemiyorum ki direk güneş panelinden gelen akım inverter a girecek ve 220 volta dönüşecek olmaz mı yani ?

Arkadaşım UPS ler akım,güç isteyen cihazlardır onun için bu cihazlar kilolarca akülere bağlanır.Yani demek istedğim 'direk güneş panelini al ups ye bağla' şeklinde çok zor olur ve astronomik fiyatlar çıkar...@ibrahim miktarlarını belirtmiş.

• Arkadaslar zaten yazmis,Gunes pilini al direk ups e ver 220 çıksın diye birsey sozkonusu degil.Bir a4 buyuklugunde gunespili ;atiyorum 4.5 volt 100mA
    veriyor.Fakat bir araba akusu ortalama 12 volt 45A (1A = 1000mA) veriyor gerisini sen hesapla :D Bir cozum bulursan burayada yaz kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.