Şimdi Ara

1280 x 1024 çözünürlük veren ekran kartı (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 17 inch lcd acer monitor aldım ama benim ekran kartı 1024x768 veriyor şu an renkler soluk gibi

256 mb herhangi bir ekran kartı işimi görür mü ,

1280 x 1024 çözünürlük verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::SpyNet::: -- 24 Aralık 2006; 3:26:45 >

• Verir tabiki monitör desteklediği sürece daha üstünü de verir
  • Rahatlıkla görür hatta 128 bile görür
  • X550 ile bile görürsün.. Ama almışken iyi bir şey al.. Hatta biraz daha bekle dx10 uyumlu orta sınıf bi kart al
  • hangi ekran kartını kullanıyorsun şu an. hemen hemen bütün agp 4x ekran kartları o çözünürlüğü destekler.. sendeki daha alt bir model olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dinçer

hangi ekran kartını kullanıyorsun şu an. hemen hemen bütün agp 4x ekran kartları o çözünürlüğü destekler.. sendeki daha alt bir model olmalı.

BUNUN SOKETT YAPİSİYLE NE ALAKSİ VAR SİMDİ hadi gforce2 mx400 ekran kartid destekler desen anlicamda cozunurlugun soket yapisiyle hic bir alaksi yok
  • Monitörlü ilgili bir problemin yok inşallah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  1280 x 1024 çözünürlük veren ekran kartı  (çözüldü)

• Bunu belirleyen ekran kartı belleğidir.

Bellek yetmiyorsa 32 bit rengi 16 bit e alın o zaman 1024*1280 olur.
    ama renklerin solukluğu driverin uygun yüklenmemesi yada montorün arızasından da olabilir. Ekran kartınız onboard ise biostan ayrılan rami artırın.
    (şimdi tam hatırlamıyorum hesabı ama şöyle olmalı
    1280*1024*32= 41943040 bit,
    41943040/8=5242880 byte yaklaşık 5 meg ekran kartı belleği ister buda yok 8 mb lik bir karta ihtiyacınız var.)

17 LCD monitorler genel olarak 1280*1024 e 60 Hz yi doğal olarak destekler bunun dışında görüntü kalitesizdir. (yani 1024*768 monitorun içindeki bir devre tarafından 1280*1024 e uydurulduğu için mesela yazılarda karekterlerde sapmalar olur. dikkatli bakarsanız gözle görülür.)
    bu nedenle doğal çözünürlükte ve mümkünse ekrana tam oturma için dvi bağlantı ile kullanın.
  • ben de biliyorum soket yapısıyla alakalı olmadığını ancak eğer kart agp 4x ise o çözünürlükte çalışacak güçte bir karttır. anlatabildim umarım
    yani agp 4x olup da 2mb bellği olan model yok. çözünürlük ekran kartı belleği ile alakalıdır

quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

quote:

Orjinalden alıntı: Dinçer

hangi ekran kartını kullanıyorsun şu an. hemen hemen bütün agp 4x ekran kartları o çözünürlüğü destekler.. sendeki daha alt bir model olmalı.

BUNUN SOKETT YAPİSİYLE NE ALAKSİ VAR SİMDİ hadi gforce2 mx400 ekran kartid destekler desen anlicamda cozunurlugun soket yapisiyle hic bir alaksi yok

• arkadaşlar hallettim

şu program sayesinde oldu sanırım

http://www.entechtaiwan.com/util/multires.shtm

+ siteden de yeni driver yükledim

ati radeonve 64 mb kullanıyorum daha 2002 yılında almıştım

mesajlar için sağolun bu arada

1280 x 1024 çözünürlük veren ekran kartı  (çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::SpyNet::: -- 24 Aralık 2006; 3:35:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.