< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 25 Ocak 2025; 1:34:7 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
12700k > ultra 9 285k (2. sayfa)

-
-
Ben zaten mesajları okuyorum. Sabit fikirli olmasan fark edeceksin.
Çözünürlük arttığında işlemciyi, anakarttan sök çıkar at diyen olmadı. RTX5090'ı SiS656 chipsete tak p4 ile bile kullanırsın durumu yok yani.
UHD için tablolara bakarsan 7500F çok rahat kullanılır. Hatta intel 11. nesil ve amd 5000 serisi üstü ile kullanılabilir. Bu demek değil ki Ryzen 9 ya da i9 gibi olur.
RTX 5090'a;
11.nesil intelle idarelik kullanıyor diyelim, fhd/qhd oynamak zor, bir sonraki nesilde darboğaz daha belirgin olur, zaten sınırlarda artık
i5 14600k olsa fhd ile bile çok rahat kullanır, ekran kartında bir kaç nesil sonrasını rahatça besler.
Kullanıcının bir bütçesi, isteği, tercihi, kullanım senaryosu olur. Bir denge kurmak zorundasın.
Şimdi bir oyuncunun UHD 144Hz monitörü, b-die ram kiti ve eski efsane 970 ekran kartı olsun. "5800x3d ve 3090la bazen islemci bottlenecki gozlemliyorum halen pubgde falan" diyecek olduğunu biliyor. AM5'e geçmeden yaşanan sorunun çözemeyecek, AM4 için en iyi oyun işlemcisi zaten var. 12'ye 9700x, 8'e orta/orta üst anakart, 3-4'e F/P ram aldı. Oldu hesap 23K. Bu bütçeyi ekran kartına yatırmasa AM5 ama 4070'li ekran kartı olacaktı .Bazen sorun yaşanmasını tercih etti ve mevcut sisteme rtx3090 aldı.
Bu oyuncunun yakın arkadaşı olsun. Bu arkadaşlar beraber almış sistemi yani UHD 144Hz monitörü, b-die ram kiti ve eski efsane 970 ekran kartı var ikisinde de. Bütçe kısıtlaması yok arkadaşının. "Eskidi sistem" dedi bir teknoloji sitesine girip fiyatı pahalıdan ucuza doğru sıralayarak 1.5 kat fazla vererek en pahalı sistemi satın aldı.
Hatta bir arkadaşları daha olsun. Onda da yine aynı sistem vs var ama sürekli seyahat halinde. Bu yüzden performanslı bir oyuncu dizüstü bilgisayarı almak istediğini ilk iki arkadaşına söyledi.
İlk iki arkadaşı "dizüstü, masaüstü kadar performans vermez. anlatamıyoruz sana." dedi. Son arkadaş, ilk iki arkadaşa anlatamıyordu kendi seyahat durumundan dolayı taşınabilirliğin, performanstan daha önemli olduğunu...
Ayrıca bahsetmiş olduğun PUBG işlemci odaklı rekabetçi çevrimiçi oyun ve optimizasyon olarak vasat. Oyuncu bu tarz oyunlar oynayacaksa zaten fhd+ yüksek segment işlemci + düşük/orta segment ekran kartı tercih etmeli.
Bir başka spesifik durum olarak:
Cod 6 için amd ekran kartları bariz iyi. Bir de ARK'ta benzer durum olmalı.
https://www.techpowerup.com/review/call-of-duty-black-ops-6-fps-performance-benchmark/5.html
-
Sanırım forumda 285k kullanan henüz yok yada varsa da konuyu görmedi
-
Ultra serisi tutmadi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırım gerçekten öyle. Intel batmadan son düzgün bir işlemci daha çıkarsa bari
-
Amazonda en çok satan 10 işlemcinin hepsi amd. Kullanan olmaması normal değil mi? Ayrıca dizüstü pazarında tekel olan intel'li modellerin yanında amd işlemcili dizüstü bilgisayarları peş peşe duyuruyor markalar. Ek olarak dahili ekran kartı alanında çok iyi. Ultrabook cihazlarda kesinlikle amd.
İntel daha çok üretkenlik kısmında önde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12. nesil ile 13. ve 14. nesildeki performans farkı temelde önbellekten dolayı değişiyor. bende 13900K var, 12700K de kullandım 14700K de. çok para vermeden 13700K alıp yola devam etmek mantıklı olabilir. hem tek çekirdek performansını %11 civarı yükseltmiş olursunuz hem de intel işlemcilerinin esasında çok çekirdekten kaynaklanan voltaj sorununa uğrama ihtimaliniz azalır.
-
Peki bu bahsedilen donma reset atma vb durumlardan tamamen bertaraf olur muyum? Amdden kacinmamdaki sebeplerden birisi rastgele zamanlarda pcnin donmasiydi
Açıkçası yeni microde güncellemesinden sonra hiç sorunla karşılaşmadım. Performans %1-2 düştü ama sorunsuzluk üst düzey.
Peki bu durum genel bir durumsa 14900k almam performans acisindan daha iyi olmaz mi ustadim? Sogutma simdilik h170i var ancak sogudugu surece sorunsuz calisacaksa ek direct die aio da alabilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reoix -- 26 Ocak 2025; 20:2:31 >
sıvı soğutucu varsa 14900K en ideali. güncel microcode ile 253watt ile de sınırlı kalıyor. uzun süre sorun yaşatmaz.
-
Peki performans icin anakarti da degistirmem gerekir mi zira bende z690 aorus master var ve maksimum 6400 mhz ram destekliyor ayni kartin z790’ini alsam daha yuksek hizda bellekler ile kayda deger performans artisi yasar miyim?
Tum bu degisimi 22 senelik warcraft 3 icin yapiyorum oyun tek cekirdek uzerinden calisiyor ve ekrandaki birim sayisi arttikca fps tek basamaga dusuyor. 285k’nin en yuksek tek cekirdek performansi olabilecegi tahminimden oturu basligi bu sekilde yazdim
Elinizdeki anakart çok iyi. Z790 nın sağlayacağı bant genişliği avantajı %1 ancak olur. Hiç gerek yok.
Msi pro z690 ddr5 6000mhz ve i7 13700k sahibiyim...sistem sorunsuz çalışıyor
Hocam cevaplariniz icin cok tesekkur ederim
Mevcut sistem performansın ile düşündüğün upgrade getirisi cebinden çıkan parayı yazık eder. Bence gerek yok, ama oynadığın oyunlar da seni rahatsız eden bir sorun hissediyorsan komple platform değiştirip 285k ya geçmektense 14. Nesil bir upgrade daha mantıklı olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhaba, bu konu aktif diye buraya yazıyorum...
12400f - asus b760 tuf plus d4 anakart - asus 12 gb 3060 ekran kartı- kule tipi soğıtucu kaliteli marka termalright miydi neydi
stabil olsun ısınmasın kafam rahat olsun diye böyle aldım...9-10 aydır kullanıyorum bir sorun yok..ama biraz video edit render ile uğraşmaya başladım...1080p.. render süresini adobe premier pro kısaltmak istiyorum örneğin bir render çıktı 60 dk sürüyorsa 30dk-max 35 dk düşsün..1 saat benim için çok fazla..(cuda seçili premier ayarları iyi)
bunu sağlamak için işlemci değiştirmek istiyorum;
>>eskisi gibi yok ısındı son sürat çalışıp fanlar vs kafamı ağrıtsın istemiyorum..önerinzi ne olur?ne alalım işşemci
>>anakart z serisi olmadığı için b760 olduğundan k serisi işlemci alsak mesela render da 13700k bu işlemci çok wat harcayacak çok ısınacak fanlar deli olacak...ben bu işlemcinin hızını düşüremez miyim..5ghz de çalışacakmış 4,4 te çalışsın nasılsa çekirdek fazla.. render sürem düşer.öyle şeyler olur mu yapılır mı
-
Hocam selamlar,bende 12700 (k olmayan model) ve asus tuf z690 ddr4 bir anakart kullanıyorum.Siz sisteminizi yenilediniz mi ?
Bende amd kullanmak istemeyenlerdenim,bir sürü ayar yap,yok ram hatası vay efendim 4 slot ram kullanamazsın ya da işlemci yanması vs (9800x3d asrock anakartlar ile sorun cıkarıyormus dıye bılıyorum)
Malesef çıkan 15.nesil işlemcilerde meydanı resmen amd ye bıraktı
İstemeyerek de olsa kafamda ki plan 12700 ve rtx 3080 ekran kartımı 9800x3d ve rx 9070xt ya da rtx 5080 e terfi ettirmek,sizde durum nedir ne yaptınız acaba?
-
2026 da yeni seri intel gelir ona gecersin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gerek yok ama illa ki bir şey yapmak istiyorum derseniz işlemciyi 12900k vey 13700kf yapıp ekran kartını rtx5080'e çıkarabilirsiniz. bence yine de gereksiz olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X