Şimdi Ara

120GB SDD Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. SDD ile ilk tanışmam olacak. Araştırmalarım sonucunda seçenekler oluştu kafamda fakat sizinde değerli tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum.

Corsair 120GB LS Serisi SATA 3.0 (535MB Okuma / 440MB Yazma)

Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB)

Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 (Okuma 450MB / Yazma 450MB)

OCZ 120GB Vertex 460 Serisi Sata 3.0 (530MB Okuma / 420MB Yazma)

Şöyle ki bütün oklar EVO' yu işaret ediyor fakat 50TL daha ucuza V300 almak daha mı mantıklı olur kararsız kaldım.

Son olarak alacağım SDD' yi kasaya monte konusunda şu aparat işimi görür mü ?

KINGSTON SNA-BR2/35 Solid State Drive 2.5-3.5 Dönüştürücü Aparat SSD sabitdisk
    http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=2267

• benim de vertex 460 hazır indirimdeyken alasım var aslında. biraz yorum yapılsın ben de kararımı vereyim.
    ssdler mekanik aletler olmadıkları için takma kısmı pek sorun olmaz. en olmadı kasanın bi yerine atarsın durur, çok sıkıntı etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 2 Kasım 2014; 17:31:44 >
  • PWNAGE kullanıcısına yanıt
    Kingstone v300 ve Corsair LS serisi orta karar ürünlerdir.

Samsung evo ve OCZ vertex 460 üst seviye ürünlerdir.Yanlız EVO TLC tipinde NAND bellek kullandığı için uzun vadede dayadıklılığı daha düşüktür.

Eğer ağırlıklı olarak EVO almayı düşünüyorsanız benim naçizane tavsiyem büyük kapasiteli olanlardan almanız yönündedir örneğin 500> GB ve üzeri alırsanız TLC'nin olumsuzluklarından etkilenme ihtimalini en aza indirgemiş olursunuz.

O aparat işinizi görür hatta aparat kullanmadan yuvanın içine iki vida ile sağa veya sola vidalasanızda olur çünkü ssd'ler hafif ve darbe dayanımı yüksek ürünlerdir sorun olmaz yani.Kasayla futbol oynamadıkça problem yok!

Düşük kapasite olanlarda ise Corsair LS ve OCZ vertex 460 tavsiye ederim.

• Ben önerimi,HDD ve SSD`lerde.genelde Samsung`dan yana kullanıyorum.Taş gibiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnqelTR kullanıcısına yanıt
    Bende samsung hdd üretiyorken öyle yapardım fakat samsung geleceği gördü ve tüm gücünü SSD işine yatırdı.Zaten samsung 850 pro ilede rakiplerine resmen tur bindirdi.840 ve yeni çıkan 850 serisini tek geçerim başka SSD tanımam.
  • Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yalnız ikilemde kaldım OCZ SDD' leri hakkında pek de iyi yorumlar okumadım forumda. brev arkadaşımızda TLC belleklerin ömründen bahsetmiş yüksek boyutlar içinde bütçem yetersiz. Kafam iyice karışmış durumda
  • Samsung EVO
  • Dostum Samsung 840 Evo 120 gb Şiddetle öneririm. Özellikle Sata 6 gb/s portun varsa efsane
  • Evet Sata3 ile bağlayacağım SDD' yi. Bunca olumlu yoruma dayanarak seçimimi EVO' dan yana kullanıyorum. TAvsiyeleriniz için teşekkür ederim
  • http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html
    ben bu ürünü kullanıyorum çok memnunum raid 0 olarak kullanıyorum
  • Uzun süre Kingston HyperX 3K kullandım. Canavar gibiydi. Tavsiye ederim.
  • PWNAGE kullanıcısına yanıt
    samsung evo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.