Şimdi Ara

1200km tek başıma yol gideceğim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbul - Bayburt arası yola cıkıyorum bu gece bır arkadas ayarladım yanıma ama son dk işi cıktı tek gideceğim arabada da kimse yok. daha once 850 km. tek sofor cok kullandım. ama bu kadar uzun ilk defa ve yalnız, kahve termosum yanımda , başka Öneri varsa alabilirim.

edit: yolculuğu tamamladım arkadaşlar, genel olarak iyi gecti biraz uzun sürdü uyku arasıyla beraber toplam 4 saat durmuşum biraz cok oldu ama dikkatim hiç dağılmadı. trafik coktu maalesef 6 kişinin hayatını kaybettiği kazayı gordum, 1216km yol yaptım aracım 2010 model linea 1.3 multijet emotion paket yolda beni yormadı, ortalama 4.5 litre yaktı, trafik ve sureklı rakımın yükseldiğini hesaba katınca iyi gibi 4.5 litre. önerileriniz için teşekkürler işime çok yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 16 Temmuz 2015; 15:55:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yufat

istanbul - Bayburt arası yola cıkıyorum bu gece bır arkadas ayarladım yanıma ama son dk işi cıktı tek gideceğim arabada da kimse yok. daha once 850 km. tek sofor cok kullandım. ama bu kadar uzun ilk defa ve yalnız, kahve termosum yanımda , başka Öneri varsa alabilirim.

1200 km kahveyle falan olacak iş değil, ya 2. bir şöför bulacaksınız ya da yolda en az 1 defa 3-4 saat uyuyacaksınız. Allah korusun böyle işler şakaya gelmez. Mola vereceğin yeri önceden belirleyip orada mutlaka uyumalısın.

• Cabuk gidicem diye kendinizi yormayin 2 -3 saate bir mola verin arabadan inince yürüyun.Kamyonlara aman dikkat.

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    kesinlikle doğru bir yer belirledim yaklaşık 750km kadar sonra uyku molası vereceğim arka koltukta boş rahat olur.

• Aynı günün sabahı 7 de kalkmıştım saat gece 12 de apar topar yola çıktım. 1000 km yol yaptım 11 saatte varmıştım. Hiç uyumadan 24 saati geçtim kısacası. Tek başımaydım birşey olmadı, çok bastırırsa çek bi benzinliğe biraz kestir. Arada camı aç rüzgar essin.

• 4. saatte bir mola ver, her molada 10 dakika serbest yürü. İkinci 4.saatteki molada bir saat uykun yoksa bile kapat gözlerini beynin dinlensin. Sonra Bismllah yola koyul,hayırlı yolculuklar.
  • Araçta minimum 1 maksimum 2 enerji içeceği bulundurmanızda fayda var, ama fazlası zarar, bir de neidü belirsiz markalar değil, tanındık markalar alın zor zamanda yardımcı olur. Arkadaşların dediği gibi 3-4 saatte bir mola verin, kız arkadaşınız veya eşiniz vs varsa telefon bluetooth ile onla da konuşabilirsiniz, tabi eğer bu işlem dikkatinizi dağıtmayacaksa... Hayırlı yolculuklar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hızınızı sürekli değiştirin ve Hız sabitleyici kullanmayın.

Aynı sanatçının şarkılarını dinlemektense, değişik sanatçıları dinleyin yada en güzeli radyolar arası gezinin.

Uykunuz geldi mi, çekin temiz bir yere uyuyun

Hepimize Hayırlı ve Kazasız Yolculuklar...
  • arac ne?

• Hayırlı yolculuklar arkadaşların dediği gibi mola vermek çok iyi gelecektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bünyeye göre değişir ama uykunuz vs gelirse gölge bir yere çekin uyuyun.Onun haricinde yanınıza kahve haricinde meyve,çerez,birkaç tanede enerji içeceği ve Farklı tarz müziklerle dolu arşivinizi hazırlayın.HAYIRLI VE KEYİFLİ YOLCULUKLAR.
  • Müzik yerine; tavsiyem şudur; ki epeyce tek başıma uzun yol yapmışlığım var..

Eğer TV'lerde ya da radyolarda, meraklıysanız, normalde dinliyorsanız, söyleşi, açık oturum, tartışma proğramları, podcast yayınları vs.. indirin internetten.. Sonra bunları dinleyin.. Hem uykunuz gelmez, dikkatiniz dağılmaz, yolculuk da gayet keyifli geçiyor bence...

Sağ koltuğun üstünü dökülmeyecek tarzda yiyecek, içeceklerinizi hazır edin.. Kolay ulaşılacak şekilde.. Uzun yolda, çerez (kabuksuz, fındık, fıstık, leblebi, kaju... vs..) iyi gidiyor uyanık tutma açısından.. İçeçek olarak, nescafe'nin soğukları enerji içecekleri kadar etkili..

Herşeye rağmen uykunuz gelirse, asla ama asla ısrarcı olmayın.. Çekin kenara uyumaya veya uyanmaya çalışın..

Hayırlı yolculuklar..

• kopruyu gectim ve durdum arkadaslar 1.30 saati gecti köprüden çıkmam yollar cok kalabalık gurbetçiler ve bayram trafiği başlamış.

• Reason kullanıcısına yanıt
    Guzel onerıler teşekkürler

• Soğuk Nescafe en iyi yardımcın olur. Black cafe tercih edersen kolay kolay uykunuz gelmez rahat bir yolculuk yaparsın. Bayram üstü geçtiğimiz senelerde 11 saatlik yolu 24 saatte gidince iyi tecrübe edindim. Hayırlı yolculuklar.

• Hayırlı yolculuklar
    Mümkünse resim isteriz
  • hayırlı yollar,
  • Hocam en az 10 - 12 saatlik yolunuz var. Siz acele etmeyin 14 - 15 olsun o madem tek başınasınız. Yanınızda sizi ayık tutacak ya da daldığınızı fark edecek kimse yokken hiç riske girmeyin uykunuz gelmemiş olsa bile ilk 6. saatin sonunda biraz uyuyun Hayırlı yolculuklar olsun Allah hepimizi ve sevdiklerimizi kazalardan belalardan korusun
  • Hocam sakız çiğneyin ağzınız çalışır

• Gurbetciler çok giriş yaptı bu sene gümrüklerden ve uykusuz oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasret62 -- 15 Temmuz 2015; 2:18:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.