120 bin tl param var nereye yatırmalıyım ?

-
-
Hocam kendi paranı, sadece birilerinin lafına inanarak bir yerlere yatırmak çok akıl karı bir iş olmaz. Biraz finans okur yazarlığı elde etmeye bak, birkaç ayda zaten basit dinamiklere piyasanın nasıl tepki vereceğine az çok anlarsın.
Eğer illa bir yerlere yatıracaksan. Sadece senin fikirlerinden yola çıkarak şunu söylüyorum. Mevduat için 22 Ekim'i bekle, ppk toplantısı var. Swap faizlerini arttırarak, politika faizlerini arttırmaya da yeşil ışık yakmış oldular. Mevduat'a atıcaksan, 22de artış olursa atarsın.
Altın için ise, ABD'de teşvik olaylarını takip et. Tekrar gündeme gelmesi bile bugün ons altını yükseltti. Eğer gerçekten çıkarsa altına talep artar buda fiyatı etkiler.
-
selamlar paramı altına yatırmaya karar verdim uzun vade de zarar etmeyeceğim bunu bliyorum en azından ortalama 200bin tl civarı oldu yatırım yapacağım miktar,tek şunu araştırıyorum et bilgi edinemedim,bazıları bankalarda sanal altın hesabı diyor,bazı kişilerde alırken vergi kesiliyor karlı iş değil diyor,çoğunluk ise altın al,bankadan kasa kirala koy ,yani fiziki altın deniliyor siz ne dersiniz ?
-
Yüksek meblağda kesinlikle sağlam bir kuyumcuyla pazarlık yapıp fiziki almak ve kiralık kasaya koymak daha mantıklı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: vaypcnetYüksek meblağda kesinlikle sağlam bir kuyumcuyla pazarlık yapıp fiziki almak ve kiralık kasaya koymak daha mantıklı.
neden ?
-
Bence tam tersi ama siz bilirsiniz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yatırım fonlarına göz atmanızı tavsiye ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kadirt
Yatırım fonlarına göz atmanızı tavsiye ederim.anlasam keşke dostum hiç bilmediğim şeyler bunlar,sanırım paranın hepsiyle cumhuriyet altını alıp bir bankanın kasasına koyacağım
-
Çok basit aslında. Herhangi bir banka üzerinden bütün yatırım fonlarını alabilirsiniz. Sabit getirili az riskli olanlardan yüksek getiri ve riske sahip farklı türde fonlar var. Risk anlayışınıza göre bir portföy oluşturmanız mantıklı olur.www.tefas.gov.tr üzerinden bütün yatırım fonlarını inceleyebilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Altın ile ilgili ufak bir bilgi vereyim. Ons altın 2011 yılı ile şuan aynı fiyatlarda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X