Şimdi Ara

12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
702
Cevap
16
Favori
35.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar stok fan ile ısı değerleri nedir? Akasa Nero 3 kullanıyorum 55 derece maksimum yükte. İyi midir?
  • NeCRiS kullanıcısına yanıt
    80'e kadar yolu var sorun yok. Max dayanabileceği ısı 95 derecedir.
  • 1.22v 3.7ghz :( 4 yapınca pc açılmıyor :D
  • Arkadaşlar konuyla alakasız ama bu işlemcinin kendi yazılımı var mı? Sıcaklık değerlerini speccy programından takip ediyorum. 93-94 gösteriyor boşta.

Henüz dün topladık kasayı. Sanırım program hatalı fakat emin olmak istedim. Fazla tecrübemiz yok.

Sistemi kapatıp elimle yokladığımda sıcak değil işlemci bloğu falan. Kasanın içi de buz gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Ryzen Master diye bir program var ama elzem değil hwinfo ile takip edebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Ryzen Master diye bir program var ama elzem değil hwinfo ile takip edebilirsiniz
    Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar Gigabyte b450m s23h ve ryzen 5 1600 var kule tipi ucuz soğutucum var ama bir türlü 3.8 ghz ye bile çıkaramadım maksimum 3.75 görebiliyorum 1.4 voltajı geçmem gerekiyor. Bakıyorum herkes 1.2 lerle 4.0 ları görüyor bu nasıl olabiliyor.Biostan voltajda versem ryzen masterden de yapsam hiç bi şekilde geçemiyorum 3.8i. sistem açılsa bile test başladığı an ekran gidiyo.3.8 ghz ye alıp auto voltaj dersem sistem açılmıyor bile.Güç kaynağım high power 750w 80+plus gold.
  • turankaya42 T kullanıcısına yanıt
    Aynı anakart ve işlemci var. 3,85 yakaladım eski mesajlarıma bak
  • turankaya42 T kullanıcısına yanıt
    Şansa kalmış bir şey. 3.650Mhz için 1.20v gerekiyor bende. 3700 yapınca kapanıyor sistem.
  • Bu düşük ghz alan arkadaşlar soc voltajı düşürmeyi deneyebilir mi?
    Stockda 1.15 soc v veriyor die hatırlıyorum. Ben tomahawkla 1.05 soc v ile çalıştırdım.
    Gigabyte b450m s2h işlemciye max 100 110watt arasında verdiğinden. Soc v den tsarruf edilip bunu işlemciye yönlendirmiş oluruz 5 10w kar sağlar die düşünüyorum.

• gigabyte b450m s2h - ryzen 5 1600 12 nm stok soğutucu.

3.9 ghz 1.248V'da sabitleyebildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maskeli Bilo -- 4 Haziran 2020; 1:4:15 >
  • Slayer_ kullanıcısına yanıt
    Baktım hocamdan bizim aynı anakartla 4.0 yapanlar var onlar nasıl yapabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slayer_ kullanıcısına yanıt
    Dostum +0.250 falan vermek tehlikelimi arctic freezer var

• Msi B450 A Pro Max ile, otomatik voltaj-stok soğutucuda 3,8'de çalışıyor.
    3,9 denediğimde stres testlerde reset attı. Voltaj vs. uğraşmak istemedim 100 mhz için.
  • Dostlar bende de gigabyte b450m s2h - ryzen 5 1600 12 nm iklisi var biostan voltaj ayarını nasıl yapıyoruz tam olarak ? Ryzen Master ile 1.3V 3.8Ghz'de stabil çalışıyor.
  • Maskeli Bilo kullanıcısına yanıt
    OCCT5 testi yaptınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecayirli

Dostlar bende de gigabyte b450m s2h - ryzen 5 1600 12 nm iklisi var biostan voltaj ayarını nasıl yapıyoruz tam olarak ? Ryzen Master ile 1.3V 3.8Ghz'de stabil çalışıyor.
    peripherals

amd cbs

pstate overclocking

pstate 0

pstate calculator;

• Teşekkürler hocam faydalı bir yazı bulamamıştım. Deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecayirli

Teşekkürler hocam faydalı bir yazı bulamamıştım. Deneyeceğim.
    yalnız şunu söyleyeyim gigabit anakartlarda llc yok

dijital vrm kontrolcüsü yok, tamamen analog

yani avx yükleri (prime95 small fft) altında ağır vdrop yersiniz

ne yazık ki bu anakartlarda sabit voltajla test yapmak için çok absürt voltaj vermeniz lazım

oyunların cogu henüz avx yükü kullanmadıgı için bana kalırsa oyunlarla test edin

keza oyunlarda bu şekilde bir vdroop yaşanmıyor (en baba oyunda 0.03 vdroop gördüm)

prime95de vdroop sebebiyle absürt voltajlarda bile stabil olamayabilirsiniz belli başlı hızlarda.

benim işlemcim örneğin oyunlarda 1.25v 4 ghz sabit verebiliyor (2700x)

ama prime95 atarsam 1.18vye vdroop yiyorum ve birkaç dakika içinde crash atıyor

1.25v 4 ghz ile 1.5 hafta oyun oynadım ve pcyi kullandım, hiç crash yemedim

bunları da göz önünde bulundurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 4 Haziran 2020; 18:47:24 >

• Evet arayüz bana da biraz karışık geldi bakınca, YouTube'ta Dynamic Vcore üzerinden +, - vererek yapanlar olmuş. Dediğiniz yerden nasıl yapacağıma biraz daha bakmam lazım sanırım. Brick etmeyelim işlemciyi şimdi . Kullandığım ekran kartı rx 5500 XT oyunlarda çoğu zaman işlemci %50 kapasitede çalışıyor zaten ama hwmonitorden bakınca 1.45V falan çıkıyor voltaj ve max 3.45ghz veriyor otoda. Bunu daha stabil çalışması için uğraşacaktim da deger mi uğraşmaya sizce?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.