Şimdi Ara

12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
702
Cevap
16
Favori
35.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatanızı düzeltmek isterim. Termal macun zaten sürülebilecek en ince ayarda sürülmelidir. Termal macunun görevi iki metal parça arasında ki micronluk boşlukları doldurmaktır.
    Örneklendirmek gerekirse kalıp gibi termal macun süreceğinize hiç sürmeden taksanız yüksek ihtimal ısıl transfer daha iyi olur. Termal macun soğutma görevi görmez sadece iki metal parça arasındaki temas yüzeyini arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 18 Şubat 2020; 17:16:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmenvirüs

Hatanızı düzeltmek isterim. Termal macun zaten sürülebilecek en ince ayarda sürülmelidir. Termal macunun görevi iki metal parça arasında ki micronluk boşlukları doldurmaktır.
    Örneklendirmek gerekirse kalıp gibi termal macun süreceğinize hiç sürmeden taksanız yüksek ihtimal ısıl transfer daha iyi olur. Termal macun soğutma görevi görmez sadece iki metal parça arasındaki temas yüzeyini arttırır.
    O kadarda ince sürülmemeli diye biliyorum deneyimlediğime göre de çok ince tabaka halinde sürdüğüm durumlarda daha çok ısınma elde ettim.Tabii ki kapkalın bir tabaka olmayacak ama o kadarda ince olmamalı yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Macunununuzun kalitesinden olabilir. Özellikle bunu 3 farklı macunla kalın ve ince sürerek test etmiştik. Hatta yaptığımız testten sonra kendi fanımdaki 2 aylık macunu söküp zar gibi incecik sürmüştüm etkisi öyle mütiş değil fakat 82den 78e düştü.(Normalde de çok ince sürerim. Test : prime95 small ffts)

• quote:

Orijinalden alıntı: xmenvirüs

Macunununuzun kalitesinden olabilir. Özellikle bunu 3 farklı macunla kalın ve ince sürerek test etmiştik. Hatta yaptığımız testten sonra kendi fanımdaki 2 aylık macunu söküp zar gibi incecik sürmüştüm etkisi öyle mütiş değil fakat 82den 78e düştü.(Normalde de çok ince sürerim. Test : prime95 small ffts)
    Herhalde macundandır ama öyle incecik sürünce her zaman iyi olacak diye bir şey de duymamıştım.

• xmenvirüs kullanıcısına yanıt
    Hocam kısa bir sorum var: Sizdeki 12nm Ryzen 5 1600 AF (mesela Hardwareinfo64' te bakınca) RAM FREKANSINI KAÇ MHZ de çalışıyor olarak gösteriyor (DDR olduğu için gerçek değerin yarısı yazacak orda)? 1333 mü yoksa 1500+ bir değer mi?

(Ryzen 5 1600 ram controller maksimum frekansı 2666 Mhz miş Ryzen 5 1600 AF' de de öyle mi diye merak etmiştim)
    en.wikichip.org
    Ryzen 5 1600 - AMD - WikiChip
    https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_5/1600

12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri

• quote:

Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

Hocam kısa bir sorum var: Sizdeki 12nm Ryzen 5 1600 AF (mesela Hardwareinfo64' te bakınca) RAM FREKANSINI KAÇ MHZ de çalışıyor olarak gösteriyor (DDR olduğu için gerçek değerin yarısı yazacak orda)? 1333 mü yoksa 1500+ bir değer mi?

(Ryzen 5 1600 ram controller maksimum frekansı 2666 Mhz miş Ryzen 5 1600 AF' de de öyle mi diye merak etmiştim)
    https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_5/1600

Hocam galiba zen+ olduğu için ryzen 2600 ile aynı şekilde.

• HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Hocam ram konusuna yukarısaki arkadaşa katılıyorum. Ryzen 1600af ler ryzen 2600 ün aynısı demek yanlış olmaz. Crucial ballistix 8gb 3000mhz ramleri Tomahawk (max olmayan) anakart ile taktığım gibi 3000mhz çalışmıştı. Xmpden 3200 mhzyide tek tıkla aldı. En son cl16 ile 3533 mhz yakalamıştım. Hwinfodaki değer yarısı mıydı hatırlamıyorum ama ramin o.cli stabilite testlerini yapmıştım, yani sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 19 Şubat 2020; 7:46:40 >
    hocam hwinfo64 güzel uygulamadırhttps://www.hwinfo.com/download/

Ordan ram hakkında birçok bilgi de görülebilir:
    Ana ekranda ağacın altında memory de bir adet ram modülünü işaretleyerek yan sekmeden bir SS atabilir misiniz?

Bende de aynı ram var 3200 cl 16 stock voltaj ile bazen pc kitleniyordu bende 3000 e geri çektim. Tomahawk max var, 1600ü 4.05 ghz yaptım 1.26 voltaj ile.
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Cl 16 ile 3200 mhz görememeniz çok garip. Ben 1.35v ile cl 16 3533mhzyi yakaladım. CL15 ile 3200 ü çok rahat görürüm die tahmin ediyorum. Sadece cl değerini yükseltmek yetmemiş olabilir. Xmp ile ble çok rahat 3200 görmeniz gerek.

• ryzen 5 1600af taktım pc'ye resmen orgazm oluyorum buz gibi çalışıyor ses yapmıyor ve güçlü.
    620kağıda 900kağıtlık performans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 20 Şubat 2020; 18:6:8 >
  • Selamlar ben yeni bir Ryzen 5 1600 AF12nm işlemci aldim stok fanla stealhle kullanmak istiyorum o.c islerini pek bilmiyorum ama zorlamadan ısındırmadan kullanmak istiyorum 3.7lere fln kaç voltaj vererek stabil bir şekilde çıkarım teste 75 80 in ustune cikmak istemiyorum şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaRecep -- 22 Şubat 2020; 3:8:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir adam 3.8ghz 1.2v 95 derece fln yapiyo testte. 3.7de 1.2 yapsam temiz bi şekilde stokla kullanabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaRecep -- 22 Şubat 2020; 3:39:39 >
  • ArdaRecep A kullanıcısına yanıt
    Hocam stok fan 1.2v 3.8ghz ile 95 derece yapsa bile oyunlarda kesinlikle o değerleri göremezsin. BF5 ve AC gibi oyunlarda max 80 derece görürsünüz. Forumdaki arkadaşlar dışında benim elimden geçen 3 kasanın birisinde 1.2v ile 4ghz diğerinde 1.25v ile 4.05ghz bir diğerinde 1.12v ile 3.8 gördüm. Anakartlar sırasıyla Msi B450 Gaming Plus(max değil), Msi B450 Tomahawk(max değil) ve Gigabyte B450m S2h.
    1.2v nin üzerine çıkmadan max alabileceğiniz ghz değerlerini test etmenizi öneririm. İşlemci orta düzeyse 3.9 görebilirsiniz, şanslı iseniz 4.0 hatta golden çipse 4.1 dahi görebilir.
    Edit: 3.7 ghz 3.8 ghzler işinizi görücekse size tavsiyem
    1.2v 3.8ghz ile teste başlayın stabilse ve sıcaklık size fazla geldiysen voltaj düşürün. Yok eğer sıcaklık iyi ve stabil diyorsanız ozaman ghz arttırıp tekrar test yapın. Bu şekilde 1 saat içerisinde optimum değerlere ulaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 22 Şubat 2020; 8:2:40 >
  • Ben de bu işlemciden aldım. Kelek çıktı ya da soğutucu yetersiz. 3.8ghz e 1.26 voltajla erisemiyorum. Bfv açar açmaz crash yiyor PC kapanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkka

Ben de bu işlemciden aldım. Kelek çıktı ya da soğutucu yetersiz. 3.8ghz e 1.26 voltajla erisemiyorum. Bfv açar açmaz crash yiyor PC kapanıyor.
    Kelek diyince nedense gülme geldi hocam :D.Soğutucu konusunda haklısınız bir arkadaşdan 45 liraya hiç kullanılmamış wraith spire soğutucu buldum onu alıcam hafta sonu.Bilmiyorum biliyor musunuz spire dediğim eski 1600 soğutucusu bloğu iki kat daha kalın neredeyse 10 derece farkettiriyor 12nm olanların soğutucu al idarelik kullan bunu diye verilmiş resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C

Kelek diyince nedense gülme geldi hocam :D.Soğutucu konusunda haklısınız bir arkadaşdan 45 liraya hiç kullanılmamış wraith spire soğutucu buldum onu alıcam hafta sonu.Bilmiyorum biliyor musunuz spire dediğim eski 1600 soğutucusu bloğu iki kat daha kalın neredeyse 10 derece farkettiriyor 12nm olanların soğutucu al idarelik kullan bunu diye verilmiş resmen.

Alıntıları Göster
    Benim soğutucu stok değil aslında. Stealth den de spiredan da kalın ve iki bakır çubuk var. Nitekim işlemci karakteri gereği ısınıyor. Günü kurtarmak için almıştım. 4. Nesil çıkınca zaten 3600 alacağım. 3.6ghz e çektim şimdilik.

• Standart calısmada Sıcaklık degerleri nedir?
    Benim 41-42 C de calısıyor.Anakart MSI B450I Gaming AC
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Standart calısmada Sıcaklık degerleri nedir?
    Benim 41-42 C de calısıyor.Anakart MSI B450I Gaming AC
    12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri12 Nm ryzen r5 1600 kullananlar overclock değerleri
    4 ghz 1,25 volt prime 95 yük altında ve yüksüz değerler bunlar benim. soğutucum akasa venom. anakart asrock b450m pro4

• ekselans001 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler Cevap İcin
    Ben X6 nın Bakır fanını taktım.Kendi fanı icin Anakartın bracketlerini cıkartmam lazımdı.O da sıkıntı olacaktı.Ben de X6 1055T nin bakır borulu sogutucusunu kullandım.Takmadan once CPU nun uzerine Xigmatek PTI-G3606 Thermal Macun surdum.Acıkcası bosta 28-30 C ler bekliyordum.
    Kasa Evga Hadron Air ITX
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.