Şimdi Ara

12 ay Yedek Subaylık hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 yıllık üniversite mezunuyum, geçenlerde tecilimi bozdurdum, aralıkta askerim kısmetse. Önce diyordum ki, kısa dönem gideyim geleyim, kurtulayım şu işten, ancak sonra farklı düşünmeye başladım...

Kuzenim geçen yıl askerliğini uzun dönem olarak yapmıştı, Aydın'da yaptı, dikkatimi çekenleri paylaşayım:

1) Akşamları askeriyeden çıkış
    2) Daha üst bir rütbeyle askerliği yapmak
    3) Maaş

Bu durum beni de cezbetti, yani bir nevi sivil bir hayat, işe gidermiş gibi sabah gidiyorsunuz akşam dönüyorsunuz, üstüne maaş alıyorsunuz.

Uzun-Kısa dönem olayı için bugün askerlik şubesini aradım, kasımda gidildiğinde tercih ediliyormuş.

Benim aklıma takılansa şu:

Erlere, komandolara daha çok ihtiyaç duyulduğundan doğuya gönderilme ihtimalleri daha yüksek, ancak üst rütbeli olayında genelde askeri okul çıkışlı ya da sözleşmeli personelleri doğuya gönderiyorlar diye biliyorum. Yani uzun dönem olunca doğuya gitme ihtimali de düşük sanki?

Bu konuda herhangi bir bilgisi ya da tecrübesi olan varsa, beni aydınlatırsa sevinirim...

• o akraban ender durumdur meslekci olmustur

genelde uzun donemler cok zorlu bir askerlik gecirirler tuzla piyade okulu egridir foca buralarinin egitimi cok agirdir 3 ay civari surer
    daha sonra da dogu guneydogu (bati da olabilir tabi ama az) takım komutanı vs olurlar sorumlulugu cok

kisa donemde zaten 3ay sonra bitirmis gibi olur

ayrıca her yedek subay aksamları askeriye den cıkmaz benim karakolumda yedek subay kaliyordu erlerle geceleri
    cunki sınır karakolu oldugundan uzaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 27 Ekim 2011; 12:07:17 >
  • Ben iktisat mezunuyum mesela. Benim meslekçi olma ihtimalim nedir?

Benim kuzenim öğretmendi zaten, dediğine göre orda da öğretmen gibiymiş...
  • İstatistiklere buradan ulaşabilirsin:

http://www.yedeksubay.tk/Statistics.aspx

Şahsen ben uzun gitmek istiyorum. Gitmişken paramızı alalım, değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 27 Ekim 2011; 13:15:08 >
  • Yedek subaylık akıllı bir insanın yapıcağı iş değil bence.Her ne kadar askerde en rahat iş onların olsa bile.(Çoğu yerde böyledir).6 ay askerlik yapmak varken 12 aya uzatmanın bir mantığı yok.En mantıklısı izin kullanmadan 5 ayda bitirip kurtulmak.

1) Akşamları askeriyeden çıkış = Kısa dönem yapıp , temelli çıkış yapmak daha mantıklı değil mi.
    2) daha üst bir rütbeyle askerliği yapmak = Egonu mu tatmin ediceksin?
    3) Maaş = Sivilde kendi işini yapsan yine aynı parayı alabilirsin.

Bizim arkadaşlardan da çok vardı uzman çavuş olmak isteyen.Şimdi uzman çavuşluk mu , tövbe ediyorlar.Yani herşey dışardan gözüktüğü gibi basit değil.Askere gelince fikri değişiyor insanların.
  • Nisan ayından 2013 Eylül'üne kadar boşum. Kısa dönem yapıp gelirsem Eylül-Ekim gibi askerlik bitiyor. Arada tam 1 sene boşluk var. 1 sene için kimse bir mühendisi işe almaz. Cepte beş kuruş para olmayacak.

Yedek subay olursam 9 ay 2.000 TL civarı maaş alıcam. Ayrıca Nisan ayında geri döneceğim için boş duracağım süre 5 ay olacak.

Akıllı bir insan olarak kısa mı yapardınız, uzun mu?

Akıllı insanmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Nisan ayından 2013 Eylül'üne kadar boşum. Kısa dönem yapıp gelirsem Eylül-Ekim gibi askerlik bitiyor. Arada tam 1 sene boşluk var. 1 sene için kimse bir mühendisi işe almaz. Cepte beş kuruş para olmayacak.

Yedek subay olursam 9 ay 2.000 TL civarı maaş alıcam. Ayrıca Nisan ayında geri döneceğim için boş duracağım süre 5 ay olacak.

Akıllı bir insan olarak kısa mı yapardınız, uzun mu?

Akıllı insanmış...

Gidince anlarsın kısa mı yapsaydım, uzun mu yapsaydım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence bu konu kişiye göre değişir hemen kestirip atmayın.
    ben istemeyerek uzun dönem oldum ama iyi ki de uzun yapmışım.3 ay foça'da çok zahmet çektim fakat sonra çok rahat geçti günlerim.kafam rahat değildi tabi sürekli başımda işler vardı sorumluluğum vardı ama bence tadılması gereken birşey.askerde üst rütbelilerle beraber sanki harp okulu çıkışlıymışım gibi onlarla birlikte çalışmak zevkti...evim vardı sabah askeriyenin servisine binerdim akşam dönerdim.maaşımı da takır takır alırdım.kısa dönemler yerleri silerken....
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

bence bu konu kişiye göre değişir hemen kestirip atmayın.
    ben istemeyerek uzun dönem oldum ama iyi ki de uzun yapmışım.3 ay foça'da çok zahmet çektim fakat sonra çok rahat geçti günlerim.kafam rahat değildi tabi sürekli başımda işler vardı sorumluluğum vardı ama bence tadılması gereken birşey.askerde üst rütbelilerle beraber sanki harp okulu çıkışlıymışım gibi onlarla birlikte çalışmak zevkti...evim vardı sabah askeriyenin servisine binerdim akşam dönerdim.maaşımı da takır takır alırdım.kısa dönemler yerleri silerken....

O kısa dönemler 2 ay yer silicek , sen 9 ay kamuflaj giyeceksin.

Alıntıdır :

asteğmen olmak,askerlik yapacak yeni mezun arkadaşlara ne kadar cazip gelsede aslında madalyonun diğer yüzü biraz farklıdır.üç aylık bir periyotda gayet sıkı bir askeri eğitime tabi tutulan asteğmen adayları,kısa dönem tertiplerine kıyasla gerçek bir harp eğitimi alırlar.sabah spor öğlen ders derken asteğmen adayları eğitimlerini tamamlayıp asteğmenliğe hak kazanarak yurdun muhtelif köşelerine vazifelerini tamamlamak üzere atanırlar.işte bu kısımdan sonrası nereye atandıklarına bağlı olarak büyük farklılıklar gösterir. kalan sekiz ayı büyük şehirde olmanın avantajlarını kullanarak rahat geçirebilecekleri gibi kendilerini bir hudut karakolunda hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bir kabusun içinde de bulabilirler.asteğmenin asteğmenden başka dostu olmaz önermesinin doğruluğundan yola çıkarak asteğmenin silahlı kuvvetlerde kolay kolay arkadaş bulamayacağını söyleyebiliriz.askerliğe beraber başladığı kısa dönem tertipleri tezkere alıp giderken hala altı ay kadar askerlik yapacak olan asteğmen o andan sonra durumu kabullenir.yüzbaşının ağız kokusu ve angarya işleri bir yana,asteğmenlerle araları daimi limoni olan astsubayların entrikalarıyla uğraşıp duran asteğmene tezkeresine bir ay kala teğmenlik rütbesi takılır.bu gazla askerliğini tamamlayan asteğmen vatana borcunu fazlasıyla ödemiştir,içi rahattır ama emin olduğu birşey vardır;herşeyi başa sarıp bir daha tercih yapacak olsa kısa dönem olmak isteyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

bence bu konu kişiye göre değişir hemen kestirip atmayın.

O kısa dönemler 2 ay yer silicek , sen 9 ay kamuflaj giyeceksin.

Alıntıdır :

asteğmen olmak,askerlik yapacak yeni mezun arkadaşlara ne kadar cazip gelsede aslında madalyonun diğer yüzü biraz farklıdır.üç aylık bir periyotda gayet sıkı bir askeri eğitime tabi tutulan asteğmen adayları,kısa dönem tertiplerine kıyasla gerçek bir harp eğitimi alırlar.sabah spor öğlen ders derken asteğmen adayları eğitimlerini tamamlayıp asteğmenliğe hak kazanarak yurdun muhtelif köşelerine vazifelerini tamamlamak üzere atanırlar.işte bu kısımdan sonrası nereye atandıklarına bağlı olarak büyük farklılıklar gösterir. kalan sekiz ayı büyük şehirde olmanın avantajlarını kullanarak rahat geçirebilecekleri gibi kendilerini bir hudut karakolunda hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bir kabusun içinde de bulabilirler.asteğmenin asteğmenden başka dostu olmaz önermesinin doğruluğundan yola çıkarak asteğmenin silahlı kuvvetlerde kolay kolay arkadaş bulamayacağını söyleyebiliriz.askerliğe beraber başladığı kısa dönem tertipleri tezkere alıp giderken hala altı ay kadar askerlik yapacak olan asteğmen o andan sonra durumu kabullenir.yüzbaşının ağız kokusu ve angarya işleri bir yana,asteğmenlerle araları daimi limoni olan astsubayların entrikalarıyla uğraşıp duran asteğmene tezkeresine bir ay kala teğmenlik rütbesi takılır.bu gazla askerliğini tamamlayan asteğmen vatana borcunu fazlasıyla ödemiştir,içi rahattır ama emin olduğu birşey vardır;herşeyi başa sarıp bir daha tercih yapacak olsa kısa dönem olmak isteyecektir.

Asteğmenin astegmenden başka dostu yoktur önermesine katılmıyorum en azından ben herkesle iyi geçindim herkesle arkadaş gibiydik.asteğmenler şunu iyi bilsinler ki astsubaylara ve uzmanlara muhtaçlar çünkü arada çok büyük tecrübe farkı var.sağolsunlar bana çok yardımcı oldular.başkalarının fikirlerini bilemem ama benim 12 aylik asteğmenlik izlenimim böyle..Bana soranlara hep tavsiye ettim bu şans bir kere değerlendirilebilir insan hayatında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 27 Ekim 2011; 18:32:47 >

• Çok güzel paylaşmısınız ikinizde, ikinize birden teşekkür ediyorum...

Açıkçası ne sorunum kamuflajı giymekle, ne üst rütbelilerle. Egomu tatmin edecek olsaydım, üniversitede rahatlıkla yapabileceğim çok ama çok yer vardı. Amacım daha az kişinin ağız kokusunu çekmek...

Tek kafama takılan doğuda bir yere verirlerse... Doğu da elbet bir askerlik ama işte o zaman alıntı yaptığınız gibi o 6 ay geçmek bilmez...

Zaten büyük şehire filan da gidersem öyle bir durumda KPSS kursu düşünüyorum, iktisat çıkışlıyım, çalışacak çok sınav ve çok konu var...

Yani büyük şehire düşersek işler kolay da doğuya düşersek hiç düşünmedim ne olur...

Hala uzun-kısa meselesini enine boyuna düşünüyorum, sanırım şubeye gidinceye kadar da bir türlü tam karar veremicem

• quote:

Orijinalden alıntı: addictive

Erlere, komandolara daha çok ihtiyaç duyulduğundan doğuya gönderilme ihtimalleri daha yüksek, ancak üst rütbeli olayında genelde askeri okul çıkışlı ya da sözleşmeli personelleri doğuya gönderiyorlar diye biliyorum. Yani uzun dönem olunca doğuya gitme ihtimali de düşük sanki?

Bu konuda herhangi bir bilgisi ya da tecrübesi olan varsa, beni aydınlatırsa sevinirim...

341. dönem Asteğmenim. Hakkari Yüksekovadayım ve bulunduğum birliğe bağlı 40 küsür asteğmen var. Jandarma Asteğmenlerin sayısını bilmiyorum.
  • Kolaygelsin kardeş foça mı ıspartamı çıkışlısın
  • o senin kefiyetine kalmış bişey değil askeriyenin ihtiyaçları daha öncelikli bir kriter
  • quote:

Kolaygelsin kardeş foça mı ıspartamı çıkışlısın

ben komando değiim kardeş Samsun çıkışlıyım RDM de görevliyim diğer asteğmen arkadaşlara göre daha rahat sayılırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maunal60

quote:

ben komando değiim kardeş Samsun çıkışlıyım RDM de görevliyim diğer asteğmen arkadaşlara göre daha rahat sayılırım.

Anladım.yüksekova deyince komando okulu çıkışlısın sandım.yüksekovada rdm ci olmak ta kolay değil,jiletçisi tozcusuyla çok uğraşıyorsundur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 18 Kasım 2011; 19:04:26 >
  • quote:

quote:

quote:

Anladım.yüksekova deyince komando okulu çıkışlısın sandım.yüksekovada rdm ci olmak ta kolay değil,jiletçisi tozcusuyla çok uğraşıyorsundur

merhaba, bugün askerliğimi foça jandarma komando yedek subay olarak yapacağımı öğrendim. bi kaç sorum olacak.

1- foça 4. ve 7. olarak ikiye ayrılıyor sanırım. farkı nedir? ben hangisine gideceğim? (sayfamda rakam belirtilmemiş)

2- götürülmesi gerekenleri 3 aşşağı 5 yukarı topladık ama özellikle acemilik için MUTLAKA götürülmesi gereken şeyler belirtirsen sevinirim.

teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

quote:

quote:

quote:

merhaba, bugün askerliğimi foça jandarma komando yedek subay olarak yapacağımı öğrendim. bi kaç sorum olacak.

1- foça 4. ve 7. olarak ikiye ayrılıyor sanırım. farkı nedir? ben hangisine gideceğim? (sayfamda rakam belirtilmemiş)

2- götürülmesi gerekenleri 3 aşşağı 5 yukarı topladık ama özellikle acemilik için MUTLAKA götürülmesi gereken şeyler belirtirsen sevinirim.

teşekkürler...

sizin gideceğiniz yer 4.jandarma komando tugayı
    sizin gideceğiniz yerde asteğmenler uzman çavuşlar yeri geliyor teğmenler kurs görüyor.kısaca rütbeliler için eğitim yeri.
    7. alayda da acemi erler eğitiliyor.
    ben de sizin gibi aralık ayında gittim oraya.4 sene önce.
    malum kış geliyor.orasının da dağlara çıktığın zaman soğuğu meşhurdur.(sakın nasıl olsa izmir deme,gece dağda uyurken üstüme kar yağdığını bilirim)
    ben de klasik şunu al bunu al diyeceğim.çok fazla eşya götürmene gerek yok kantininde hemen hemen herşey var.olmazsa da çarşı iznine çıktığında foçada bir dünya satan yer var.
    mesela onların vereceği botlar ayağını sıkarda foça çarşısında daha rahat botlardan alabilirsin.benim ayağımı çok sıkmıştı,arkası bezlilerden almıştım.bize serbestti.
    pudra al yanına.akşamları eğitimden dönünce ayaklarını soğuk suyla yıkayıp pudrala ki çeşitli hastalıklar oluşmasın.
    aslında çok şey sayardım ama oradaki eğitim de artık bizim dönemler gibi değilmiş.mesela 3 ay sonunda biz 1 hafta dağda yattık bir gecede yaklaşık 10 km yürüyorduk ama bu eğitimler çok azaltmışlar artık.çünkü yedeksubayları batıdaki birliklere gönderiyorlarmış.ama muhtemelen bütün silahları kulllandırırlar.bu zevklidir.piyade tüfeklerinden tut makinalılar roketler el bombaları.bir atış yapmak için bile 8 km git 8 km gel yapıyorduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 10 Aralık 2011; 9:02:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler...

sizin gideceğiniz yerde asteğmenler uzman çavuşlar yeri geliyor teğmenler kurs görüyor.kısaca rütbeliler için eğitim yeri.
    malum kış geliyor.orasının da dağlara çıktığın zaman soğuğu meşhurdur.(sakın nasıl olsa izmir deme,gece dağda uyurken üstüme kar yağdığını bilirim)
    ben de klasik şunu al bunu al diyeceğim.çok fazla eşya götürmene gerek yok kantininde hemen hemen herşey var.olmazsa da çarşı iznine çıktığında foçada bir dünya satan yer var.
    mesela onların vereceği botlar ayağını sıkarda foça çarşısında daha rahat botlardan alabilirsin.benim ayağımı çok sıkmıştı,arkası bezlilerden almıştım.bize serbestti.
    pudra al yanına.akşamları eğitimden dönünce ayaklarını soğuk suyla yıkayıp pudrala ki çeşitli hastalıklar oluşmasın.
    aslında çok şey sayardım ama oradaki eğitim de artık bizim dönemler gibi değilmiş.mesela 3 ay sonunda biz 1 hafta dağda yattık bir gecede yaklaşık 10 km yürüyorduk ama bu eğitimler çok azaltmışlar artık.çünkü yedeksubayları batıdaki birliklere gönderiyorlarmış.ama muhtemelen bütün silahları kulllandırırlar.bu zevklidir.piyade tüfeklerinden tut makinalılar roketler el bombaları.bir atış yapmak için bile 8 km git 8 km gel yapıyorduk.

cevap için teşekkürler. kısa dönem yapıp gelelim derken komando diyince tırstım iyice... birkaç soru daha:
    1- 3 aylık acemilik boyunca çarşı izni mevcut mu? ihtiyaçları nasıl temin edebiliriz?
    2- ustalığa geçince çok rahat oluyormu? 5 te birlikten çıkılıyor galiba memur gibi? ama 5 e kadar sanki acemilikteki gibi eğitim mi yapılıyor?
    3- refüze denilen olay tam olarak nedir? neye göre refüze olunuyor? refüze olanların akıbeti nedir, olmayanlara göre daha iyi midir?

son olarak sen de aralıkta gitmişsin. tam olarak ne zaman terhis olucaz biz?hangi ay yani? izin kullanmayla ilgisi var mı? iznimiz ne kadar?

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihzone89 -- 10 Aralık 2011; 12:49:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler...

cevap için teşekkürler. kısa dönem yapıp gelelim derken komando diyince tırstım iyice... birkaç soru daha:
    1- 3 aylık acemilik boyunca çarşı izni mevcut mu? ihtiyaçları nasıl temin edebiliriz?
    2- ustalığa geçince çok rahat oluyormu? 5 te birlikten çıkılıyor galiba memur gibi? ama 5 e kadar sanki acemilikteki gibi eğitim mi yapılıyor?
    3- refüze denilen olay tam olarak nedir? neye göre refüze olunuyor? refüze olanların akıbeti nedir, olmayanlara göre daha iyi midir?

son olarak sen de aralıkta gitmişsin. tam olarak ne zaman terhis olucaz biz?hangi ay yani? izin kullanmayla ilgisi var mı? iznimiz ne kadar?

teşekkürler...

1-evet çarşı izni var.yemin törenine kadar çarşı izni olmaz.yemin töreni aralık sonu olur.ondan sonra her hafta sonu 2 gün izniniz var.hemde erler gibi değil,cumartesi günleri akşamm 10 da,pazar günleri 9 da dönüyorsunuz.

2-usta birliğine bağlı.ama hiçbir şekilde usta birliğinde eğitim almayacaksın.aksine eğitim vereceksin.yani normal teğmenden farkın olmayacak.subaylarla astsubaylarla yemek yiyip dolaşacaksın.arkadaşlık edeceksin.mesai saatleri için birşey diyemem birliğe göre değişir.ben hatayda acemi er eğitim alayındaydım.sorumlu olduğum takım vardı 200 kişiden sorumluydum.bölük komutanı biryerlere gittiyse üstümde daha rütbeli biri yoksa bölük bana kalıyordu.yeri geldi binbaşıya bölük tekmili verdim alayın önünde.yani anlatmak istediğim artık eğitim almayacaksın.evde kalıyordumşehir merkezinde.askeri servis her sabah 7 de bizi alır 7.30 ta birliğe götürürdü.akşam 5-6 da da eve dönerdik.birliğin rahatsa anlatılmaz yaşanır onun tadı.

3-foçada refüze olup başka birliğe gönderilme şansı yok.foçaya düşen orasını bitirmek zorunda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.