Şimdi Ara

12 AY RÜTBELİ ASKERLİK YAPMAK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni mezun oldum lisans diplomamı aldım.askere uzun donem gitmek istiyorum evet benim elimde deil biliyorum.fakat ogrenmek istedim bişe var şimdi araştırdıgıma göre herkes bir sınavdan bahsediyor ?

1- bu sınava ne zaman nerde giriliyor ?
    2- sınav tarihlerini nasıl ögrenebilirim ?

yada bu işin mantıgı yolları nelerdir bana söylermisiniz ?

• selcukdalaslan S kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylıktan bahsediyorsun di mi ? Onun için artık sınav yok. Önceden bir sınava giriliyordu ama onun yerine artık askerlik işlemlerini yaptırırken uzun dönem ve komando isteyip istemediğini belirtiyorsun ama snrada askeriyenin ihtiyacına göre yüzde 50 şansın var
  • sanırım evet ondan bahsediyorum yani askerligimi 6 ay deilde 12 ay yapıp rütbeli yapıp para kazanmak amacım ?sınav duyuyorumda heryerde o yuzden
    Sınav kaldırıldı zaten gereksiz bir şeydi ve zaman kaybıydı. Sen gidip sadece işlemlerini yapıyorsun gerisini şansına bırakıyorsun. Belki yds seçilmen için okuduğun bölüm not ortalaması dil puanı yüksek lisans doktora vs bunlarda etken olabilir ama kimse neye göre seçildiğini bilmiyor. Kısa isteyip uzun gidende var uzun isteyip kısa dönem gidende var. Ben inşaat mühendisiyim. Mezun olduğum zaman ki arkadaşlarımdan ikisi aynı anda başvurup askere gitmek için biri uzun dönem yaptı biri kısa. O yüzden neye göre seçiliyor bilmiyorum ama belki ara dönemde başvurursan mart mayıs celbi gibi onlarda şansın biraz daha yüksek olabilir. Yeni mezun lisans öğrencileri olmayacağı için.
  • anladım ama benim yaşım 29 ya agustos celbinde gidicem ya kasım neyse şansımıza artık her ikiside bana uyar ama uzun olursa daha ii olurdu artık kısmet tşk. cevap için
    rica ederim bu arada ağustos celbi için başvurular bitti biliyor musun? Mayıs 30 da bitmişti şu an kasım celbi başvuruları var
  • Kasım için yoğunluk olacağı için kısa dönem ihtimali fazla olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik için saat
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12 aylık askerliğinin 12 ayı da rütbeli değil. 1-2 branş hariç 2,5 ay askeri öğrencisin. Rütbeni okulu bitirirsen takarsın.
  • 1-2 brans derken? Meslekcilerden bahsediyorsunuz sanirim. Muhendis ya da tipcidir onlar.
    Ayrica ben 29 yasinda askere gidip de yedek subay olan duymadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 30 yaşımda gidip asteğmen olarak yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Ben 30 yaşımda gidip asteğmen olarak yaptım.

Artik duymus oldum
    Bolum neydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Haziran 2014 de Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden -bir vakıf üniversitesinden- mezun oldum. Askerliğimi uzun dönem yedek subay olarak yapmak istiyorum çıkma ihtimali nedir? Askerlik şubesinde bir askerle konuştum sırasıyla; uzun dönem istemenin önemli olduğunu , toefl kpds gibi sınavlara girmiş olmak -ingilizce bildiğine dair- son olarak ta transkript notu nun iyi olması gerektiğini -dört üzerinden üç gibi - söyledi doğruluğu nedir? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.