Şimdi Ara

11m2 için bookshelf mi floorstanding mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,12m2'de kullanacağım bookshelf veya floorstanding hoparlör bakıyorum.Sizce bu m2 için hangi tür hoparlör daha avantajlı olur?Bookshelfte alternatifler Harbeth Compact 7es3,Dali Epicon 2 ve Sonus Faber Minima Vintage.Floorstanding olarak ise Vienna Acoustics Mozart Grand,Sonus Faber Venere 2.5 ve eğer bulabilirsem Dynaudio Excite x34.Sizin öneriniz hangisi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaraer -- 17 Haziran 2015; 22:52:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ikaraer İ kullanıcısına yanıt
    Jm labs focal diablo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    35000 lira sıfırı.Bütçeyi fazlasıyla aşar

• Ne tür Müzikler dinliyorsunuz bilmiyorum ama 12m2 için büyük yatırım yapmayın bence keza oda tepkisi kontrol edilemez bir şekilde alacağınız zevkin önüne geçebilir.Odanın olabildiğince eşya ile dolu olması ya da Akustik düzenlemeler yapılması Şartı ile ...
    Ben olsam Kef LS50 , R100 veya Tannoy Revolution XT6 gibi coaxial veya concentric yapıda Sürücüler barındıran bir setup tercih ederdim. keza hoparlöre uzaklığınız 2mt civarında olacak yanılmıyorum değil mi?

• Bu alan için 2 yollu mini bookshelflerden şaşmayın derim. 12 m2 de daha önce kullandığım ve çok memnun kaldığım totem model 1 Signature öneririm. Bulmak zor olabilir. Küçük ve zor yerleşim alanlarında bence iyi tepki veriyor. Yalnız çok ciddi ampli beklentisi var...
    Ilave olarak ülkemize yeni gelecek olan scansonic mb1 olabilir.
    Yine monitör tadında benchmark Sms1 yakın dinleme için oldukça basarılı.
    Atc ürünlerinden de 19 biraz büyük olur ama altındakiler uyabilir.
    Ref3a dulcet yine bu alanlar için oldukça uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 18 Haziran 2015; 10:47:01 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Evet hoparlöre uzaklığım 1.5 veya 2 metre olacak.Dinleyip çok beğendiğim fakat uzun süredir Türkiye'de olmayan Elaclar'da gelmiş gördüğüm kadarıyla.Rock,Caz ve Enstrumantal müzikler dinliyorum. Edit:Elaclar gelmemiş,demo ürünüymüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaraer -- 19 Haziran 2015; 3:09:35 >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Eğer bookshelf alacaksam PMC ve ATC gibi alternatifleri de incelemek istiyorum.Uzun süredir araştırıyorum fakat kurların yüksek olması sebebiyle hem beklemek durumunda kaldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikaraer İ kullanıcısına yanıt
    Hidefman'a katılıyorum. İleride büyük odaya geçiş olabilir. Speaker ise f/p olarak iyi çok bütçeli bir şey almayın. Mesela ls50 iyidir f/p olarak ama güç ister yoksa tiz çalar. Tannoy revolution da alınabilir iyi bir tadı vardır caz müzikle. Ama epicon 2 gibi bütçelere çıkılabiliniyorsa Tannoy dc8 bookshelfi de listeye alın. Büyük odalardada seni üzmez alt frekanslarıda çok başarılıdır bookshelflerinden şaşırtıcı bass'lar alabilirsin tannoyların ama güçlü amfi ister. Yani 100 watt altına inmemen gerekir iyi randiman alınabilinmek isteniyorsa tannoy'lardan.

• Halihazırda Paradigm Monitor 9 kullanıyorum zaten.Büyük odaya geçiş piyangodan bir para çıkmadığı sürece zor Synthesis Magnum 100 amfim var fakat ileriki aşamada onu da değiştirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaraer -- 19 Haziran 2015; 0:10:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaraer

Evet hoparlöre uzaklığım 1.5 veya 2 metre olacak.Dinleyip çok beğendiğim fakat uzun süredir Türkiye'de olmayan Elaclar'da gelmiş gördüğüm kadarıyla.Rock,Caz ve Enstrumantal müzikler dinliyorum. Edit:Elaclar gelmemiş,demo ürünüymüş.

5-6 sene evvel yanyana 6-7 marka ile Jazz müzik demosu yaptım 2-3 saat. Elac'lar çok zevkli kolonlardı.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Usta elac bende beğenmiştim gelen giden çok kişide begen misti ama bir tek. Beğenmeyen elac satan Eşref beydi enteresan galiba elindeki diger hoparlörlere gore kıyaslıyordu

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Eray ben aynı gün 5-6 kolon takımında aynı Cd'leri dinledim. Elac'ları dinlemek bana müthiş zevkli gelmişti. Çok sıcak bir ses dengesi var. Tabi bu zevk meselesi. Ama ben alacak olsam Elac alırdım. Özellikle de Jazz'da bayılmıştım.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Aynı kanıdayım

• Bende Elac'ı dinleyip çok beğenmiştim fakat Actual Power uzun süredir ürün ithal etmiyor.Eğer ürün olsaydı çok yüksek ihtimalle alacaktım.Hem hoparlörün boyutları dinleyeceğim odaya göre çok iyiydi hem de performansı.

• Amaç Elac dinlemek değildi amfi arayışımda Naim 5 ve Naim Supernait lerle şimdi modelini hatırlamadığım kule tipi Elaclar ile dinleme yapmıştım bende. güzel hoparlörler olduğu fikrine kapılmıştım.
    12 m2 oda için benim de naçizane görüşüm bookshelf hoparlör. Bütçe belirtmemişsiniz lakin 3.500 TL bütçe beni aşar yorumunuza göre değerlendirme yapmam gerekirse diğer önerilenler içinden LS50 de bneim ilk sıraya koyacağım hoparlör olurdu
  • Zaten Kef'ten sonra dinledim Elac'ları. Tam karşı mağazasında satılıyordu Elac'lar. Eski ithalatçısında. Keften sonra çok daha iyi geldi Elac'lar. Ben kesinlikle Kef almam. Ayrıca Elac var piyasa da tek tük. Eğer Elac almaya niyetliysen. Bence alınır Elac. Ama Kef, kesinlikle almam şahsen ben.
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Eray Beyin söylediği hoparlör 35.000 Lira Bütçe 10-12 bin lira civarı.

• Ben yanlış anlamışım
    O zaman sıkıntı yok. Seçenek bol.
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Aslında çok bol değil hoparlörler genellikle 6-7 ve 15-20 bin lira skalasında yoğunlaşmış durumdalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikaraer

Aslında çok bol değil hoparlörler genellikle 6-7 ve 15-20 bin lira skalasında yoğunlaşmış durumdalar.

Ulen biz 20.000 Tl'ye 7.1 Reference devasa kolon takımını ilana koyduk anlayan olmadı be. Şimdilerde 10-20.000 Tl'lere bir çift oyuncak kolon takımı satıyorlar be. Milleti de anlamak mümkün değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.