Şimdi Ara

11.Sınıflar 15 TATİL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    11.sınıflar 15 tatili nasıl degerlendirecek bende bi 11.sınıf olarak nasıl yapsam neler yapsam karar veremedim sizler ne düşünüyorsunuz ne yapacaksınız YGS mi başlayacaksınız tekrarmı yapacaksınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben kendi adıma konuşursam eğer geometri ygs üçgenleri en baştan bitireceğim en az 2 kaynaktan. Zaten dörtgenler-çokgenler için üçgen olmadan olmuyor, baya kasıyor bende geometri. Matematikten de problemleri bitirmeyi amaçlıyorum. Biyoloji için de işte 10.sınıfta gördüğümüz konuları tekrar edicem herhalde. En azından böylece daha verimli geçer düşüncesindeyim. Bunları sadece ilk 1 hafta için düşünüyorum. Tatilin son haftası sadece 11 çalışıcam, ygs ile kafamı meşgul etmeyi düşünmüyorum son hafta.

Tek bir derse odaklanırsak 2 hafta gibi sürede 40 seansta Kolay Matematik veya finalin şu konu özetli mavi kitabından rahatça ygs matematiği biter de çok verimli geçmez. O yüzden en iyisi amaç birazda ben çalışıyorum deyip gelecek için vicdan rahatlatmaksa tatili iki haftaya bölüp 1 hafta ygs 1 hafta 11 yapılmalı. Yine de siz bilirsiniz, iyi çalışmalar :)

• Bizim özel derste ilk hafta her gün 3 saat geometri kampı var. YGS Konu anlatımlı geometri kitabı + üçgenler kitabı da aldık. 2. haftada ise 11. sınıf fizik kitabı alıp bitirmeye çalışırım sanırım.

Orijinalden alıntı: Tethark

Vay be azme bak adamlardaki, ben gecen sene 15 tatilde nasil maksimum zevkle maksimum sure Lol oynarim hesabi yapiyordum

Aynı zamanda 18K ip ile rün indirimini bekliyorum

Orijinalden alıntı: Pahukatawa

Arkadaşlar elimde 11.sınıf fem dersanesinin bütün 11.sınıf ve 11.sınıflar için ygs kitapları var ilgilenenler pm atabilir
    hocam hala var mı ???

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.