Şimdi Ara

11. Sınıf TM-2 Öğrencisi Ne Yapmalı, Nasıl Çalışmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. 11. sınıfım ve ygs'ye neredeyse 1 yıl kaldı. İlk dönemi falan baya önemsemeden geçirdim. Hedefim ise Ankara Hukuk

Bu gün genel güvender sınavına girdim. Türkçede bir saat harcayınca matematikten 27 soru, sosyalden 35 soru çözebildim gerisine bakamadım. Fen testini açamadım bile. Aslında matematikte çok yavaş ilerliyordum ama her soruyu da doğru yapıyormuş hissiyle gidiyordum. Yani matematik bilgim çok da kötü değil. Türkçede ise dil bilgisi eksiğim var. Evde deneme yapmıştım türkçeden 6 yanlış çıkmıştı 4'ü dil bilgisiydi. Sorunum ne; sorunum sosyal bilgiler ve süreyi yetiştirememek. Matematikten biraz daha konu çalışıp test çözersem ve türkçeden sadece dil bilgisi çalışıp genel test çözersem bu iki dersi halledeceğimi düşünüyorum. Ama tarihi coğrafyayı falan nasıl ezberleyeceğim? Ezberlesem bile nasıl kafamda kalacak o kadar bilgi bilmiyorum. Bir de süre sorunu sizce deneme yaparak geçer mi? Heyecanlanan biri değilim sadece soruyu çözebileceğimi düşünüp birkaç dakika uğraşıyorum. Edebiyat/Tarih/Coğrafya derslerini dinleyerek öğrenmeyi daha çok istiyorum. Bunun için önerebileceğiniz siteler ve videolar varsa çok sevinirim.

Bu güvender sınavından 70 net bile gelip gelmeyeceğinden emin değilim o kadar kötü geçti. Bana gereken 110 net ve bu orantıda lys netleri. Bundan 4-5 ay önce güvenderin 8'li ygs deneme setinden ilkini çözmüştüm ve 101 net yapmıştım. Ygs çalışmama gerek bile yok deyip çok sevinmiştim ama öğrendim ki güvenderin normal denemeleri çok kolaymış. Okulda olduğumuz denemelerde 80 civarı yaptım.

Halletmem gereken şeyler: Dil bilgisi, Tarih, Coğrafyanın ezber kısmı, Edebiyat, LYS Matematik ve ygs'de süreyi yetiştirmek.

Bu arada bu dönem dershaneye başladım ondan önce hiç gitmedim dershaneye. Okuduğum okula ise 460 sbs ortalamasıyla girmiştim ama çoğu kişi gibi sbs umrumda bile değildi ve hiç çalışmamıştım. Bana yol gösterirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

Özet: ygs süre sıkıntımı, tarih, coğrafya, edebiyat ve mat-2 sıkıntımı halletmem için en iyi yöntemler nelerdir? Hedef ankara hukuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 28 Şubat 2014; 18:10:24 >

• Özet eklendi
  • Tavsiye verirseniz çok mutlu olurum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle kazanırsın önemli olan sene içinde rehavete kapılmamak günde 16 saat çalısarak seneye girdim şimdi 5 saati geçemiyorum.Rehavete kapılmıyacaksın kapıldığın zamanların süresini kısa tutacaksın.%90 kazanırsın böyle gidersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: trajle1453

Bu gidişle kazanırsın önemli olan sene içinde rehavete kapılmamak günde 16 saat çalısarak seneye girdim şimdi 5 saati geçemiyorum.Rehavete kapılmıyacaksın kapıldığın zamanların süresini kısa tutacaksın.%90 kazanırsın böyle gidersen

Hocam moral verdiğin için sağol. Şimdiye kadar günde bir saat bile düzenli çalışmadım. Bundan sonra vaktimi çok alan bazı şeyleri kendime yasaklayacağım ve günde 3 saat çalışmak için uğraşacağım. Aslında tek sorunumun çalışamamak olduğunu bildiğim için daha az çalışarak bir şeyler yapma yoluna başvurmuştum. Günde 3 saat çalışsam bana yeteceğini biliyorum. Ezber dersleri için video sitesi ve mat-2 için tavsiye verirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

quote:

Bu gidişle kazanırsın önemli olan sene içinde rehavete kapılmamak günde 16 saat çalısarak seneye girdim şimdi 5 saati geçemiyorum.Rehavete kapılmıyacaksın kapıldığın zamanların süresini kısa tutacaksın.%90 kazanırsın böyle gidersen

Hocam moral verdiğin için sağol. Şimdiye kadar günde bir saat bile düzenli çalışmadım. Bundan sonra vaktimi çok alan bazı şeyleri kendime yasaklayacağım ve günde 3 saat çalışmak için uğraşacağım. Aslında tek sorunumun çalışamamak olduğunu bildiğim için daha az çalışarak bir şeyler yapma yoluna başvurmuştum. Günde 3 saat çalışsam bana yeteceğini biliyorum. Ezber dersleri için video sitesi ve mat-2 için tavsiye verirseniz çok sevinirim.

Tm-2den girceksen ezber sadece edebiyat var.Edb şuan çalısman zaman kaybıdır.Mat-2 de geçen sene benim aklımda okul açılınca tüm mat2 yi bitirmek vardı ama beceremedim.Türeve kadar geldim benim sana önerim türeve kadar yazın gelebiliyorsan gel.Geoda dönüşüm soruları standart sapma sorularıdır müfredata yeni girdi 2 sene felan oldu.Mat-2 için Behzat Rasulinin videolarını dinleyebilirsin ultra ayrıntı ama boş ayrıntı değil videoları izledikten sonra konu hakkında çözemicen soru kalmaz.Sana şunu tavsiye ediyim kesinlikle oturup evde ygs çalısma bol bol deneme çöz denemelerin çözümlü olsun ki zaten seneye dersaneye gitcen orda konuları baştan alcaklar boşuna zaman kaybetmiş olcan.Otur lys çalıs ve paragraf yorumunu güçlendir.YGS fene gelirsek süren yeterse biyoloji kimya çalısır.Kolay fizik sorularını yaparak ygsden +440 alabilirsin.Lysde ise ygs bitiminin hemen ardından konu eksiğinin sadece edb olduğunu düşünürsek.Günde 2 tane lys-1 denemesi çözeceksin 160 soru yapıyor.Geri kalan zamana edb zaten sınavı kazancan zaman bu zaman son 2 ay burda çalısan kazanıyor sen bakma ygsye felan sınav son 2 ay kazanılır.Neyse sıktım biraz galiba özet geçersem.Lys-1 konularını yaz sonuna halletmeye çalıs yüzeysel olarak ygsden full deneme çöz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

quote:

Tm-2den girceksen ezber sadece edebiyat var.Edb şuan çalısman zaman kaybıdır.Mat-2 de geçen sene benim aklımda okul açılınca tüm mat2 yi bitirmek vardı ama beceremedim.Türeve kadar geldim benim sana önerim türeve kadar yazın gelebiliyorsan gel.Geoda dönüşüm soruları standart sapma sorularıdır müfredata yeni girdi 2 sene felan oldu.Mat-2 için Behzat Rasulinin videolarını dinleyebilirsin ultra ayrıntı ama boş ayrıntı değil videoları izledikten sonra konu hakkında çözemicen soru kalmaz.Sana şunu tavsiye ediyim kesinlikle oturup evde ygs çalısma bol bol deneme çöz denemelerin çözümlü olsun ki zaten seneye dersaneye gitcen orda konuları baştan alcaklar boşuna zaman kaybetmiş olcan.Otur lys çalıs ve paragraf yorumunu güçlendir.YGS fene gelirsek süren yeterse biyoloji kimya çalısır.Kolay fizik sorularını yaparak ygsden +440 alabilirsin.Lysde ise ygs bitiminin hemen ardından konu eksiğinin sadece edb olduğunu düşünürsek.Günde 2 tane lys-1 denemesi çözeceksin 160 soru yapıyor.Geri kalan zamana edb zaten sınavı kazancan zaman bu zaman son 2 ay burda çalısan kazanıyor sen bakma ygsye felan sınav son 2 ay kazanılır.Neyse sıktım biraz galiba özet geçersem.Lys-1 konularını yaz sonuna halletmeye çalıs yüzeysel olarak ygsden full deneme çöz

Hocam ne kadar teşekkür etsem az. Bu tavsiyelerinize uyacağım. Umarım herkes istediği bölüme girer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Netin o kadar kötü değil bence. Ben zaman denemelerinde 60-70 arası net yapıyorum (11. Sınıfım) mat ygs hiç bir şey bilmiyorum türkçe dil bilgisi temel var ama hiç çalışma yok bayadır sosyalde temel var ama bayadır çalışmıyorudum. Buna rağmen 60-70 temel yapıyorsam konuları öğrenince netlerim fena artacak mantığıyla düşün. Ayrıca günde 1 ders seç ona çalış. Çünkü konu eksiğin var ve günde 2-3 farklı dersin konusunu çlışmak kafayı allak bullak ediyo. Ayrıca coğrafya edebiyat tarih çalışmak bence çok zevkli. Bu derslerin özellikle lys bölümleri genel kültür gibi bişi. Ön yargılarını kır bence çünkü bunları eninde sonunda öğrencen en azından zevk al öğrenirke.
  • 11. bitir. Bu kadar. Şimdilik bu yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esesli44

Netin o kadar kötü değil bence. Ben zaman denemelerinde 60-70 arası net yapıyorum (11. Sınıfım) mat ygs hiç bir şey bilmiyorum türkçe dil bilgisi temel var ama hiç çalışma yok bayadır sosyalde temel var ama bayadır çalışmıyorudum. Buna rağmen 60-70 temel yapıyorsam konuları öğrenince netlerim fena artacak mantığıyla düşün. Ayrıca günde 1 ders seç ona çalış. Çünkü konu eksiğin var ve günde 2-3 farklı dersin konusunu çlışmak kafayı allak bullak ediyo. Ayrıca coğrafya edebiyat tarih çalışmak bence çok zevkli. Bu derslerin özellikle lys bölümleri genel kültür gibi bişi. Ön yargılarını kır bence çünkü bunları eninde sonunda öğrencen en azından zevk al öğrenirke.

Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Sen matematik sıfırken 60-70 yapıyorsan o baya yükselir. Ben de sosyali falan artırıp hızlanırsam ben de yükseltebilirim aslında.

@Kadherin
    Hocam ankara hukuk isteyen ve 70-80 net ygs zor yapan biri için bu yeterli olur mu ki ya

• YGS gibi bir sınavda 70-80 yapıyorsan konu eksiğin vardır.Onları kapatırsın yazın olur biter.11 yani LYS her zaman daha önemli olmalı.Ve şunu da düşün eğer seneye dersaneye falan gidersen sana istemediğin kadar YGS denemesi çözdürecekler.Yani YGS'yi bir şekilde halledersin.Ama hedefinin yüksek olmasından dolayı diğer arkadaşlarından daha fazla çalışmak zorundasın.Onlar fenden 10 net yapıyorsa sen 20 yapmalısın.Ama bunu gözünde o kadar da büyütmene gerek yok emin ol.Zaten işin içine ciddi biçimde girince göreceksin bunu.YGS abartılan kadar zor bir sınav değildir, en azından bilgiseviyesi olarak.Sınavda senden bildiğini yorumlamanı isteyecekler sen de yorumlayacaksın.Zaten TM öğrencisi olduğun için sözel alt yapın daha fazla yani yorum yeteneğin iyidir.YGS'ye yazın çalışırsan netini 120-130 yaparsın.Ondan sonra yükseltmek biraz zor oluyor ama sınavdan çok daha iyi bir sonuç alıyorsun.Örneğin ben 11'de 115 ile başladım.12 başında 125 idi.YGS öncesi max 135 yaptım.Ama YGS'den 139 veya 137 ikisinden biri olması lazım böyle bir net yaptım.
    Ayrıca kesinlikle sene içinde girdiğin ve kendi kendine çözdüğün denemeler ,ile gerçek sınavı kıyaslama.Ortam çok farklı, o anda hissettiklerin çok farklı.Bunu zaten zamanı gelince göreceksin.
    Bu kadar yazı yazdım sadece şunu söylemek için:11 de 11 çalış yazın YGS eksik konularını tamamla bu iş bu kadar.Gerisini 12'de halledersin.Zaten bir yerden sonra da iş senden çıkıyor nasibinde ne varsa o oluyor.Bunları yaptıktan sonra Allah'a dua edip sınava gireceksin.Çıkacaksın.Bitti.

• Birde fen netlerini çok önemseme. Ben tm ye yeni geçtim. Sınıf olarak hala sayısaldayım ama anca seneye tm sınıfına geçebiliyorum. Feni hüç kimse takmayınca şaşırdım. Hocalarımın hepside derece yapmak istiyorsan fen ygs çalış yoksa feni iyi yapman seni tm de çok ileri atmaz dedi. Ben yinede azıcık bakıyom. Denemelerde ve ygsde de sende en sona feni bırak yetişirse öyle çöz. Yoksa sayısalcı birinin sosyal çözüp feni yetiştirememesi gibi komik duruma benzer nitelikte tablo çıkar.
  • Desene seneye rakibiz
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. 11'e ağırlık veriyorum o zaman ama ygsyi de komple bırakmam azar azar çalışırım.

@Rabia
    Evet hocam, umarım istediğimiz yerleri kazanırız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.