Şimdi Ara

11.sınıf sayısallar ne yapmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 11. sınıf bitti sayısalım bu yaz ne yapmalıyım arkadaşlar ?

bu senenin matematiği fena değil, fizik sıfır diyebilirim, kimyadan da yarısını hallettim, biyolojinin de yarısı tamam

bu seneyi tekrara mı gideyim ygs ye mi başlayım ?

• +1

Biliyoruz lys daha bitmedi ama haziranin sonuna kadar bir yol haritasi çizip ders çalışmamız gerekiyor.

Geçen seneden tecrübeli abilerimiz ablalarımız neler yaptılar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygs başlama kardeşim. net 11. sınıf fen tekrarına git. bide fizik sıfır demişsin. mf3 ya da mf4 ol farketmez fizik ikisindede çok önemli. 11 fen hallet sene içinde ygs yi rahat halledersin.
  • Kimyanın YGSde yarısı bittiyse 1.5-2 ayda rahat tamammı biter . Diğer derslerde 11. sınıfa ağırlık vermelisin . Bir de yazın dil bilgisi , coğrafya ve tarih çalışmaya bak . Kışın lysden ygs konularına pek zaman kalmıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 2 Haziran 2017; 15:41:56 >
  • Bak kardeşim yazını okuduğumda direk kendimi gördüm bnde senin gibi biyo kimya idare eder fizik 0 dı nerdyse lys mi ygs mi dedim bi anda özel kurslarda ygs rüzgarına kapıldım ve o fizik öyle kaldı şuan pişmanmıyım evet 11 fiziği çok önemli ygs yi salla hiç fayda etmio yazın çalışman ha tavsiyen ne dersn o yazın lysyi sağlamlaştır hele fiziği ygs deneme at yavaştan bak abanma boşa ygsye deneme çöz az az git asıl çalışman lys olsun bn olsam lys yazın bitirirdim eylülde ise ygs ye başlardım lysyide tekrarla giderdm hadi başarılar

• 11.Sınıf fizik ve kimyaya ve matematikten Trigonometri çalış yaz döneminde ygs den çok 11.sınıfla uğraş derim
  • öncelikle facebook, instagram, snapchat ve bilimum uygulamaları siliyorsun.

studyblr şekillerine girmeden disiplini kuruyorsun.

adam gibi kaynaklar alıp başlıyorsun kitaptan çalışmaya.

bak bura çok önemli. konuyu bitirip soru bankasından çözmeye zamanın varken bol bol soru özümsemeye çalış. ne kadar pratik o kadar ustalık demektir. öyle bi konu anlatımdan okuyup örneklerden çözüp geçersen ösym yamultur.

internetten dinleyeceksen de çok disiplinli hareket etmen lazım. yapışacaksın ekrana. işin bitince çat diye kapatacaksın. aaa daha ağustosdayız yeaaaa demiceksin.

ilk gün okula gidersin. böyle herkeste bi ygs mat sb olur. bilmiş bilmiş konuşanlar falan olur. aradan 1-2 gevşek bu aralar mezuna kalmayı düşünür ve senide çekmeye çalışır. direkt sileceksin o adamı. lamı cimi yok.

konuları disiplinli bir şekilde bitireceksin. "Bilmek ve hala bilmediğimizi düşünmek en yüce marifettir. Bilmemek ve buna rağmen bildiğimizi düşünmek bir hastalıktır." konular bitmeye yakın böyle bilmiş triplerine girdiğin anda al bi deneme çözmeye başla bakalım.

kasımda bi modlar düşer.. sen bu arada lys'yide ihmal etmiyosun tabii. haziranda gömerler, acımazlar haberin ola

aralıkta patır patır bi dökülenler olur.. yine bu arkadaşlar aklınıza mezuna kalma fikrini sokmaya başlarsa direkt siliyosun

ocakta artık lys içinde son kozlarını oynarsın. ygs tabiki bitmiş olmalı. deneme gömüceksin. paket paket, yaprak yaprak... çözeceksin. yatmayacaksın. daha yarışın ortasındasın.

şubatta millet inceden bi yusuflamaya başlar. bu tipler genelde fantastik planlarıyla soru bankası çözmeden. youtube'dan hocalara geldik playlistini kalan gün sayısına bölerler. video izleyip bu işi halledebileceğini zannederler.

bunlarıda bir güzel sileceksin.

martta bi saldım çayıracılar ve azimli karıncalar olur. bu azimliler 12 lerde kabaca % 20 oranındadır. (lise kalitesine göre değişir)

HAH!

martta sınavdan çıktın mı? güzeeel. lys devamm.

millet polinomdan başlarken sen denemelerle başlıcaksın.

çünkü sonbaharda çoğunu halletmiştik. .

marttan sonra bayağı bir kişi salacak...

bak bu arada bu salanlar lisenin verdiği son ergenlik sevdalarıyla karı kız peşine düşerler.. banko mezuna bırakırlar. (mezunda da patlama ihtimalleri var da sen karışma boşver )

biz yolumuza bakıyoruz. meb kitaplarını da yalayıp yutuyoruz.

konular bitti artık. yine alıyosun tekrarları. paket paket denemelerii. yardırıyorsun.. bu aralar rehavet isteği hat safadadır. çookk çokk dikkatli olman lazım.. kafa dinlemek için kendine biraz vakit ayırmaya başlıyorsun .. bağımlı olmayacak şekilde kafanı dağıtıyosun.

hedefe adım adım.. bitiyo.

girdin sınava bu iş tamamdır. bedeli ödedin.

hadi şimdi napıyorsan yap.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: questioner

öncelikle facebook, instagram, snapchat ve bilimum uygulamaları siliyorsun.

bak bura çok önemli. konuyu bitirip soru bankasından çözmeye zamanın varken bol bol soru özümsemeye çalış. ne kadar pratik o kadar ustalık demektir. öyle bi konu anlatımdan okuyup örneklerden çözüp geçersen ösym yamultur.

internetten dinleyeceksen de çok disiplinli hareket etmen lazım. yapışacaksın ekrana. işin bitince çat diye kapatacaksın. aaa daha ağustosdayız yeaaaa demiceksin.

ilk gün okula gidersin. böyle herkeste bi ygs mat sb olur. bilmiş bilmiş konuşanlar falan olur. aradan 1-2 gevşek bu aralar mezuna kalmayı düşünür ve senide çekmeye çalışır. direkt sileceksin o adamı. lamı cimi yok.

konuları disiplinli bir şekilde bitireceksin. "Bilmek ve hala bilmediğimizi düşünmek en yüce marifettir. Bilmemek ve buna rağmen bildiğimizi düşünmek bir hastalıktır." konular bitmeye yakın böyle bilmiş triplerine girdiğin anda al bi deneme çözmeye başla bakalım.

kasımda bi modlar düşer.. sen bu arada lys'yide ihmal etmiyosun tabii. haziranda gömerler, acımazlar haberin ola

aralıkta patır patır bi dökülenler olur.. yine bu arkadaşlar aklınıza mezuna kalma fikrini sokmaya başlarsa direkt siliyosun

ocakta artık lys içinde son kozlarını oynarsın. ygs tabiki bitmiş olmalı. deneme gömüceksin. paket paket, yaprak yaprak... çözeceksin. yatmayacaksın. daha yarışın ortasındasın.

şubatta millet inceden bi yusuflamaya başlar. bu tipler genelde fantastik planlarıyla soru bankası çözmeden. youtube'dan hocalara geldik playlistini kalan gün sayısına bölerler. video izleyip bu işi halledebileceğini zannederler.

martta bi saldım çayıracılar ve azimli karıncalar olur. bu azimliler 12 lerde kabaca % 20 oranındadır. (lise kalitesine göre değişir)

HAH!

bak bu arada bu salanlar lisenin verdiği son ergenlik sevdalarıyla karı kız peşine düşerler.. banko mezuna bırakırlar. (mezunda da patlama ihtimalleri var da sen karışma boşver )

konular bitti artık. yine alıyosun tekrarları. paket paket denemelerii. yardırıyorsun.. bu aralar rehavet isteği hat safadadır. çookk çokk dikkatli olman lazım.. kafa dinlemek için kendine biraz vakit ayırmaya başlıyorsun .. bağımlı olmayacak şekilde kafanı dağıtıyosun.

Güzel özetlemişsiniz hocam elinize sağlık.

• questioner Q kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız hocam ama yazın ne yapacağımız hakkında biraz daha yardım eder misiniz?

Uyarılarınız sunu yapma bunu yapma dediğiniz şeyler var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: behzat baratheon

Çok güzel açıklamışsınız hocam ama yazın ne yapacağımız hakkında biraz daha yardım eder misiniz?

Konu vs. olarak yönlendirmem anlamsız olur. Aslında nerden başlayacağınız vs. temelinize bağlı olmakla beraber kabaca aynıdır.

Uyarılarım ise :

-Zamanın farkında olun. Bak bu çok önemli. Zamanın nasıl geçtiğini anlamazsan, zamana hakim olmazsan psikolojik olarak sıkıntı yaşamaya başlarsın. İpin ucunun kaçtığını hissetmeye başlarsın. Bunun için tavsiyem her gün kendinizi sorguya çekin. Adeta iç mahkemenize çıkarın. Hatalarınızı not alın. Nerede zaman kaybettiğinizi, yapmamanız gerektiği halde neden yaptığınızı dahi kendinize sorup, çözüm bulun. Bu özdenetiminizi kuvvetlendirir.

-Planlarınızı makul ayarlayın. Yarışa vites 5 te başlamaya çalışmayın. Kademe kademe ilerleyin. bir gün 300 soru çözüp diğer gün salmak yerine 2 gün boyunca 150, 150 soru çözün. Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.

-Mümin Sekman'ın Her şey seninle başlar isimli kitabını alın okuyun. Bazı şeyleri daha iyi kavrayacaksınız.

-Dinlediğiniz müziklere, takıldığınız arkadaşlara dikkat edin. Bunlar psikolojinizi etkiler. Melankolik takılıp ergen triplerine sokan şarkılarla kendinizi uyuşturmayın.

-Kim ne derse desin. Bir şeyler kazanmak kolay değil. 2-3 ay sonra forumda 5-10 k lık sonuçlar görüp heves edeceksiniz. Etmelisiniz de. Ama bu sonuçlar için hepsi çok bedel ödediler. Soğuk bir aralık gecesi sıcacık yatağına kıvrılmak yerine 5-10 test daha çözdüler.. biraz daha kafa yordular. Kolay mı? değil. Ama güzel olan hiçbir şey bedava değil. Gol atmadan önce ne kadar koşacaksın.. bunu düşün. Klişe olacak ama hepsi bir yere varıyor aslında : ACI YOKSA KAZANMAK YOK.

...

..

.

Bu liste böyle uzar gider. Arada konuyu güncelleyip bu yazıları daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz. İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questioner -- 2 Haziran 2017; 16:49:16 >

• questioner Q kullanıcısına yanıt
    Sizin sonucunuz nedir hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Konu vs. olarak yönlendirmem anlamsız olur. Aslında nerden başlayacağınız vs. temelinize bağlı olmakla beraber kabaca aynıdır.

Uyarılarım ise :

-Zamanın farkında olun. Bak bu çok önemli. Zamanın nasıl geçtiğini anlamazsan, zamana hakim olmazsan psikolojik olarak sıkıntı yaşamaya başlarsın. İpin ucunun kaçtığını hissetmeye başlarsın. Bunun için tavsiyem her gün kendinizi sorguya çekin. Adeta iç mahkemenize çıkarın. Hatalarınızı not alın. Nerede zaman kaybettiğinizi, yapmamanız gerektiği halde neden yaptığınızı dahi kendinize sorup, çözüm bulun. Bu özdenetiminizi kuvvetlendirir.

-Planlarınızı makul ayarlayın. Yarışa vites 5 te başlamaya çalışmayın. Kademe kademe ilerleyin. bir gün 300 soru çözüp diğer gün salmak yerine 2 gün boyunca 150, 150 soru çözün. Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.

-Mümin Sekman'ın Her şey seninle başlar isimli kitabını alın okuyun. Bazı şeyleri daha iyi kavrayacaksınız.

-Dinlediğiniz müziklere, takıldığınız arkadaşlara dikkat edin. Bunlar psikolojinizi etkiler. Melankolik takılıp ergen triplerine sokan şarkılarla kendinizi uyuşturmayın.

-Kim ne derse desin. Bir şeyler kazanmak kolay değil. 2-3 ay sonra forumda 5-10 k lık sonuçlar görüp heves edeceksiniz. Etmelisiniz de. Ama bu sonuçlar için hepsi çok bedel ödediler. Soğuk bir aralık gecesi sıcacık yatağına kıvrılmak yerine 5-10 test daha çözdüler.. biraz daha kafa yordular. Kolay mı? değil. Ama güzel olan hiçbir şey bedava değil. Gol atmadan önce ne kadar koşacaksın.. bunu düşün. Klişe olacak ama hepsi bir yere varıyor aslında : ACI YOKSA KAZANMAK YOK.

...

..

.

Bu liste böyle uzar gider. Arada konuyu güncelleyip bu yazıları daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Teşekkürle hocam, sınav maratonunu harika bir şekilde anlatmışsınız. Bir çok kişiye rehber olacaktır.

• quote:

öncelikle facebook, instagram, snapchat ve bilimum uygulamaları siliyorsun.

HAH!

Allah senden razı olsun Gerçekçi ve Müthiş anlatmışsın. Ara ara yazarsan insanlara çok faydası olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: s1ms0n

Bu mesaj silindi.
    bekliyorum hocam ama yeni sisteme göre olusa müthiş olur

sevgilerimle
  • Bir hortlatici daha sende kendimi görüyorum dostum😁

• Sayısal sözel ayırt etmeden fikir sahibi olmak gerekiyor önce konular hakkında. Yoksa son sene damdan düşer gibi konulara çalışmak sıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimgero

Bir hortlatici daha sende kendimi görüyorum dostum😁
    eyw hocamm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-08210B126

Sayısal sözel ayırt etmeden fikir sahibi olmak gerekiyor önce konular hakkında. Yoksa son sene damdan düşer gibi konulara çalışmak sıkar.
    başka ne tavsiye verebilirsiniz hocam
  • quote:

quote:

Uyarılarım ise :

...

..

.

Alıntıları Göster
    hocam bak şu mesajlara

• quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

başka ne tavsiye verebilirsiniz hocam

Alıntıları Göster
    Hocam bir de yayınları küçümsemeden çözün. Kolay sorular da bile eksikleriniz ortaya çıkabiliyor. Sayısalcıyım diyip sözel derslere bakmamazlık etmeyin emin olun Türkçe, sosyal gibi dersler sayısallarda büyük fark yaratıyor. Geometri bence matematikten daha önemli. Dersler hakkında denge kurabilirsiniz, bu dersi zaten biliyorum diyip geçmeyin. Geçen senelerde en basit konulardan en eleyci sorular çıktığı olmuştur.

Rakiplerinizle aranızda hep bir fark olsun. Mesela aynı netleri yaptığınız adamın çalışma şekline bakmayın. Sizden daha iyileriyle kendinizi kıyaslayın. Soru çözmek konu öğrenmekten bence daha önemli. En emin olduğun dersler de bile hiç bilmiyormuş gibi çalışıp eksiklerinizi görün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.