Şimdi Ara

11. Sınıf Kaynak Tartışması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar selam. Ben bir 11. Sınıf öğrencisiyim ve okul hayatım boyunca çözdüğüm test kitaplarını toplasak 1 tane anca eder. Pek bilgili değilim ama malum YKS bilincine girip çalışmaya başlamak için kitap alışverişimi yapmaya başladım. Sayısal öğrencisi olduğum için Sosyal dersler falan zaten çokta umrumda değil açıkçası (TYT'den bahsetmiyorum sadece 11).

Şimdi 11. sınıfı 2 kaynaktan götürün sağlam tutun diyorlar o yüzden 2 kaynak almayı düşünüyorum, birisi kolay-orta birisi ise zor olucak şekilde;

Matematik soru bankası orta elimde mevcut, 1 adet zor kaynak alacağım. (Öneriniz varsa bekliyorum)

Biyoloji için Palme ve Biyotik düşündüm. (Yine bu kitapları çözen arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi, görüşlerinizi duymak isterim)

→ Fizik için kolay-orta olarak Bilgi sarmal düşündüm yalnız işleryayınevinin kaynak zorlukları listesi gibi bazı yerlerde zor bir soru bankası olduğunu duydum bu yüzden emin olamadım ama soru çözümlerine bakınca gayet orta gibi geldi. Zor olarak ise Nihat Bilgin önerildi.

→ Kimya için (Kimyam biraz vasattır. Hatta çok.) Herneyse devam edelim. Kolay-orta düzey bir sorubankası önerisine ihtiyacım var öneri gelmezse Bilgi sarmal almayı düşünüyorum fakat tekrardan bir araştırma yapabilirim kararsız kaldım. Zor kaynak olarak ise de Orbital düşünüyorum.

Düşüncelerinizi bekliyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• matematik icin orjinal alabilirsin. biyoloji icin palme bana cok uzun gelmisti proje olarak çökmüştüm baya cok soru var ama sistemli yanlislarini öğrenerek çözersen cok iyi kaynak bence 11de zaten zamanin bol palme cozup sinav senende biyotik cozersin. fizik sarmal iyidir ben miray cozmustum guzel sorulari var bakabilirsin. 11 kimya gazlar ve denge zaten. Gazlarda eger mol olayini oturttuysan halledersin ama dengede zorlanackasindir muhtemelen cunku hem ilk defa goreceksin cogu seyi hem ezber olayi var diger konulara gore. Bence kimyasal denge icin cap fasikul cozsen cok iyi olur. Turkce okul hocan ile dil bilgisi islemeyi teklif et bence bende oyle olmuştu cok iyi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kowexo hocam eğer paylaşmak isterseniz hedefiniz neydi? Okul derslerinde verim alma durumunuz nasıl takip edebiliyor musunuz sayısal alanınıza dair dersleri genel manada? Şu ana dek olan temeliniz nasıl fen ve matematik için?

Kendi adıma konuşacak olursam konuları iyi anlamanız falanca ya da filanca kaynağı çözmenizden daha önemli bence. Hele de 11'e daha yeni başladığınız için konuları zihninize atmak için oldukça bol vaktiniz var. O yüzden bence konuları iyi oturtmaya bakın. Yani öyle ki bırakın 100 tane soru eksik çözmüş olun ama fizikte elektrik formülleri nasıl birbirine dönüşüyor mesela F = q.E falan nasıl birbirinden türüyor onu bilin örneğin.

Temeliniz iyiyse bunu es geçin ama temelinizi yeterli görmüyorsanız özellikle fizik ve kimya için ilgili konuların 9. sınıfta gördüğünüz hallerini gözden geçirmenizi öneririm. Fizikte hız, kuvvet, skaler vektörel büyüklükler, grafik yorumlama ve 2. dönem için elektrik gibi konular var mesela. Kimyada da mol, periyodik tablo, asitler, bazlar gibi konular aklıma gelenler. Bunları iyice oturtursanız 11. sınıftaki halleri de bunlar üzerinden ilerleyeceğinden yorulmazsınız.

Kaynak adına temelinizi konu çalışarak (illaki soru çözmeseniz de olur önceki senelerin konuları için, yeter ki mantığını iyi anlamış olun) oturttuktan sonra aşama aşama ilerlersiniz. Gerek tyt gerek ayt konu bakmanız adına kaynak olarak fizikte umut öncül ve özcan aykın kanalı, kimyada aydın yayınlarının konu anlatımlı kitapları ve biyolojide biyoloji portalı sitesini öneririm hocam.

Soru kaynağı olarak ben çözeli uzun zaman olduğu için yayınlar tarzlarını değiştirmiş olabilir ama bildiğim kadarıyla aktarırsam: Başlangıç için fizik adına çap veya 345 önerebilirim. Eğer değişmediyse çap oldukça işlemliydi eğer sizi bunaltırsa başka bir kaynağa bakabilirsiniz. 345 de soru bakımından sayfa başına az soru içerse de her soru tarzını içerir az çok. Bunun ösym benzeri sorular kısmını çözerken başta belki karışık gelir çok takmayın konular oturdukça çözer hale gelirsiniz.

Kimyada başlangıç için orbital önerebilirim daha sonrasında aydın yayınlarının soru kitabı varsa onu çözebilirsiniz detaylara daha da hakim olmak için.

Biyoloji için dediğiniz yayınlar olabilir ama bence biyolojide konuyu çalışır çalışmaz testi tam yapma beklentisinde olmayın. Konuyu oturtmak ve yorum yapmak için üzerine biraz zaman geçirmek ve bilgi birikimini diğer konuları da öğrenip arttırmak gerekiyor biraz.

Uzunca bir yazı oldu hocam ama umarım faydası dokunur size

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.