Şimdi Ara

11 Eylül yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
4
Favori
3.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 11 eylül saldırına inanan objektif bir Allah'ın kulu var mı gerçekten?

Bazen bu kadar açık gerçekler nasıl insanlar tarafından görünmüyor anlamaşılması güç!

11 eylül ile ilgili o kadar çok belgesel ve televizyon programı seyrettim ki!

Yani uzmanlar bas bas bağırıyor iki uçağın binaları yıkmasının bilimsel olarak mümkün olmadığını..

Neyse konu ile ilgili mini bir derleme yaptım.

Arşivimizde kalsın istedim.

Yarın torunlarımız belki görür de, siyasilerin kendi insanlarını bile nasıl bu kadar rahat öldürebildiklerini anlarlar.

Komplo mu? Facia mı?

11 Eylül'ün 5'inci yılında yapılan belgesele göre olaylar göründüğü gibi değil.

ABD'li üç gencin çektiği ve şimdiden 30 milyon kişinin izlediği belgesel 11 Eylül saldırılarının ardında ABD yönetimi ve ekonomik güç odaklarının olduğu teorisine dayanıyor.

Dylan Avery, Korey Rowe ve Jason Bermas'ın çektiği 'Loose Change' adlı belgesel, 11 Eylül'ün hemen ardından Bush yönetiminin üst düzey isimlerinden gelen çelişkili açıklamalarla başlıyor.

* Condoleezza Rice - Dönemin Milli Güvenlik Danışmanı:
    "Bu insanların bir uçağı alıp Dünya Ticaret Merkezi'ne çarptıracağını kimse tahmin edemezdi"

* Donald Rumsfeld - Dönemin Savunma Bakanı:
    "Pek çok uyarı vardı"

* Ari Fleischer - Dönemin Beyaz Saray Sözcüsü:
    "Hiçbir uyarı yoktu"

İnternet ortamına ilk kez Nisan 2005'te koyulan belgesel, 6 bin dolarlık bütçeyle güncelleştirildi. Kullanılan görüntülerin hemen hepsi, haber kanallarında yayınlanan görüntüler. Yapımcılar, belgeseldeki bilgilerin de ABD yönetiminin üst düzey isimlerinin yaptıkları açıklamalardan, bir dönem 'gizli' olup da sonradan kamuoyuna açıklanan devlet belgelerinden alındığını belirtiyor.

Belgesel, 11 Eylül'ün arkasında Usame Bin Ladin ve El Kaide'nin değil, saldırıların yarattığı ortamdan fayda sağlayacak ABD yönetiminin ve ekonomik güç odaklarının olduğu mesajını veriyor.

Loose Change, 11 Eylül olaylarını 6 bölümde inceliyor:

1. ZAMANLAMA
    CIA, 11 Eylül saldırılarından kısa süre önce 1962 Küba krizi günlerine denk gelen bazı belgeleri basına sızdırdı. Bu belgelerde Küba'nın işgalini meşru kılmak için gerçekleştirilen Northwoods operasyonunun arkasında yatan gerçekler yer alıyordu.
    2. PENTAGON
    Amerikan Havayolları'na ait Flight 77 uçağının Pentagon'a çarpma olasılığı bulunmuyor. Binadaki hasar, ancak Cruise füzesi veya daha küçük bir askeri uçak tarafından oluşturulmuş olabilir.
    3. KULELER ÇÖKERTİLDİ
    Kulelerin yıkılma sebebi, uçak çarpması değil. Görgü tanıkları, çarpmadan hemen önce binanın alt katlarında duman ve ışık gibi patlama belirtileri gördü. Çökme sırasında patlamalar gözlenebiliyor
    4. FLIGHT 93
    Beyaz Saray'a giderken kahraman yolcuların isyan etmesiyle Pensilvanya'da bir araziye düşürüldüğü söylenen uçak, aslında güvenli bir şekilde başka bir yere indirildi ve yolcular sağ salim tahliye edildi. Çünkü uçağın düştüğü söylenen yerde hiçbir enkaz veya ağır hasar bulunmuyor. Ayrıca, kayıtlarda, 11 Eylül tarihinde böyle bir uçuşa rastlanmadı.
    5. TUHAFLIKLAR
    Kaza esnasında uçaktan yapıldığı iddia edilen telefon görüşmeleri mümkün olamaz. Çünkü, bunu mümkün kılan sistem Amerikan Havayolları uçaklarına 11 Eylül'den çok sonra kuruldu. Ayrıca hükümetin açıkladığı listede bulunan hava korsanlarından bazılarının saldırılardan sonra hayatta oldukları ortaya çıktı.
    6. KİMİN İŞİNE GELDİ?
    Büyük meblağlardaki sigorta poliçelerinden faydalanabilecek kişiler, kulelerin yıkılacağından önceden haberdardı. 11 Eylül'den önce, milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi'nden çıkarıldı.
    MÜTHİŞ SORULAR
    - 1999'da Kuzey Amerika Hava Savunma Komuta Merkezi (NORAD), bir uçağın kaçırılıp İkiz Kuleler ve Pentagon'a çarpmasıyla ilgili tatbikatlara başladı.
    - 24 Ekim 2000: Pentagon, ilk egzersizleri MASCAL adıyla yürürlüğe koydu. Boeing 757'nin Pentagon'a çarpması simülasyonu bunlardan biriydi.
    - Nisan 2001: Usame bin Ladin, Dubai'deki Amerikan Hastanesi'nde CIA'nın bölge şefi tarafından ziyaret edildi.
    - 24 Temmuz 2001: Dünya Ticaret Merkezi'nin sahibi Larry A. Silverstein, olaydan 6 hafta önce kuleleri 99 yıllığına kiraladı. 3.5 milyon dolarlık sigorta poliçesi terörizmi de kapsıyordu.
    - 6 Eylül 2001: Bomba koklayıcı köpekler kulelerden çekildi. Güvenlik görevlilerinin vardiyaları 2 hafta boyunca 12 saatin sonunda bitiyordu.
    - 10 Eylül 2001: Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleeza Rice, San Francisco Belediye Başkanı Willie Brown'u arayarak ertesi sabah uçmamasını söyledi.
    - 11 Eylül 2001: Washington, Andrews Hava Üssü'nden üç F-16'yı, Pentagon'dan 15 mil uzaktaki Kuzey Carolina'daki eğitim görevine gönderdi. ABD'yi korumak için 14 uçak kaldı.

Kaynak: İnternet

11 Eylül'ün kahramanından tartışılacak açıklamalar

Rodrigez: "Daha uçaklar binalara çarpmadan içerde patlamalar oldu"

20 Kasım 2011 Pazar

11 Eylül'ün kahramanı William Rodrigez, olaydan 6 yıl sonra Müslüman olduğunu belirterek, ''11 Eylülsaldırıları Amerika'nın Irak'a girmesini haklı göstermek için yapıldı. Saldırının Müslümanlara atılmaya çalışılmasına dayanamıyorum. Daha uçaklar binalara çarpmadan içerde patlamalar oldu'' dedi.

Dünya, William Rodrigezadını ilk kez Amerika'daki Dünya Ticaret Merkezinin 11 Eylül2001'de yıkılmasında duydu. İkiz kulelerde temizlik elemanı olarak çalışan Rodrigez, hayatını hiçe sayarak, çok sayıda insanı kurtardı. Gösterdiği cesaret nedeniyle ulusal kahraman ilan edilen Rodrigez, bir anda Amerika'nın en ünlü ismi oldu. Sinema ve siyaset dünyasından aldığı teklifleri, ''hayatını kaybeden insanların üzerinden para kazanmayı kendime yakıştıramıyorum'' diyerek, reddetti.

Saldırının bir komplo olduğunu iddia etmesinin yarattığı şaşkınlık atılamamışken Rodrigez'in, Müslüman olduğunu açıklaması onu bir kez daha ülkesinin ve dünyanın gündemine taşıdı.

Amerika'da 'Hero-kahraman'' ilan edilen William Rodrigez, eşi Elizabeth ile birlikte ilk kez geldiği Türkiye'de, AA muhabirine 11 Eylül'de yaşadıklarını ve hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

Rodrigez, Porto Riko'da doğduğunu, iyi bir sihirbaz olmak için 20'li yaşlarda Amerika'ya gittiğini söyledi.

Umduğu gibi sihirbaz olamayınca, kendini Dünya Ticaret Merkezinde temizlik elamanı olarak bulduğunu kaydeden Rodrigez, 11 Eylül2001 sabahı yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Güneşli bir gündü. Havayı bu kadar güzel görünce içimden işe gitmek gelmedi. Şefimi arayıp hasta olduğumu, işe gelemeyeceğimi söyledim. Çok kızdı ve izin vermedi. İstemeyerek saat 08.30 da işe gittim. Saat 08.46 gibi zemin 2. kattan bir patlama sesi geldi. Ben ve 14 arkadaşım bu sırada zemin 1. kattaydık. Jeneratör patladı sandık, herkes panik oldu etrafa koşuşturmaya başladı. Aradan 7 dakika geçtikten sonra yukarıda bir patlama daha oldu. Bu patlamanın aslında binanın tepesine çarpan uçaktan kaynakladığını o sırada hiçbirimiz anlayamadık. Yani uçağın çarpmasından önce zemin katta bir patlama meydana geldi.

Biz kuzey kuledeydik, Güneye geçmek isterken bir patlama daha oldu. Bu çok daha kuvvetliydi. Duvarlar yıkılmaya başladı. O panik haliyle içeri mi girsek, dışarı mı çıksak bilemedik. Alttan patlamalar devam ediyordu, deprem zannettik. Herkes lobiye çıkmak istiyordu. Ama bir arkadaşımız yüzü gözü kan içinde 'bomba' diye bağırarak, lobiden yanımıza gelince oraya gitmekten de vazgeçtik. Bütün binayı çok iyi bildiğim için etrafımda toplanan 14 kişiyi binadan çıkarmayı başardım. Bu sırada dışarda ambulansları gördüm yaralıları ambulansa kadar taşıdım. Dışarı çıkınca binaya uçak çarptığını söylediler. O zamana kadar ne olduğunu bilmiyorduk.''

"CAMLARDAN ATLAYAN İNSANLARIN PARÇALANMIŞ CESETLERİNİ GÖRDÜM"
    Rodrigez, dışarının toz duman içinde olduğunu görünce şaşkınlığının daha da arttığını vurgulayarak, ''İlk başta çöp olduklarını düşündüğüm, camlardan atlayan insanların parçalanmış cesetleriymiş gördüklerim. İnsanlar paramparça olmuşlardı. En üst kat olan 106. katta restoran vardı. Orada kahvaltı yapan insanlar aşağıya atlıyordu. Eğer ben de işe geç gelmeseydim onlar gibi kahvaltı yapmak için 106. katta olacaktım'' diye konuştu.

Arkadaşlarını kurtarmak için tekrar içeri girdiğini ifade eden Rodrigez, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şefim içeri girmeme izin vermese de güney kulesine gittim. Güney kulede gördüğüm güvenlik görevlisini dışarı çıkardım. Sonra tekrar binaya döndüm herkes bana bağırıyor 'binaya dönme öleceksin' diyordu. Tekrar kuzeydeki kuleye döndüm. Her taraf su içindeydi. Asansörlerden 'yardım edin' diye sesler geliyordu. Bana en yakın olan asansörde sıkışıp kalan 2 kişiyi dışarı çıkarıp, ambulansa götürdüm. Sonra tekrar içeri döndüm, herkes 'deli misin gitme' diye bağırıyordu arkamdan.''

Rodrigez, kendisinde binadaki bütün kapıları açan bir mastır anahtar olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu anahtardan benim dışımda 4 kişi de daha vardı ki, onlar böyle bir anda insanların kurtulması için kapıları açması gereken görevlilerdi. Ama gördüm ki, bu kişiler herkesten önce kaçıp gitmiş. Lobiye çıktığımda itfaiyecileri gördüm. Lobiden 106. kata doğru çıkmaya başladık. Katlardaki insanları dışarı çıkardık. Cam kenarında oturan insanların yüzlerine camlar saplanmıştı.''

"11 EYLÜL'DEN SONRA UZUN BİR SÜRE ASANSÖRE BİNEMEDİM"
    Rodrigez, 33. kata kadar tek başına çıktığını anlatarak, şöyle konuştu:

''Orada bir polis iki itfaiyeci daha bana yetişti. Öbür binadan büyük bir patlama sesi daha geldi. Sonradan öğrendik ki, ikinci binaya çarpan uçaktan kaynaklanmış bu patlama. Polis 'William artık dönmeliyiz bunun için sana para vermeyecekler' dedi oysa ben para için değil, arkadaşlarımı kurtarmak için yapıyordum. Tekerlekli sandalyede birini gördük. İtfaiyecilerin yardımıyla dışarı çıkardık. Bu sırada asansörlerde sıkışıp kalan insanların sesini duyuyor ama çıkaramıyorduk. O yüzden 11 Eylül'den sonra uzun bir süre asansöre binemedim. Adamı, ambulansa taşımak için dışarı çıktığımda bina tamamen çöktü enkazın altında kaldım. İki saat sonra çıkarıldım. Ambulansta gözümü açtığımda bir muhabir '30 saniye sonra canlı yayındasınız' diye mikrofonu uzattı. Sadece dizim yırtılmıştı başka da bir şey olmadı'' şeklinde konuştu.

Rodrigez, olaydan sonra 11 Eylülkurbanları için bir dernek kurduğunu belirterek, ''Bir anda kahraman haline geldim. Sokakta herkes beni tanıyordu. Bu nedenle politikacılar bir merdiven temizleyicisi olmama rağmen partilerine katmak için para teklif ettiler, liderlik eğitimlerine gönderdiler. Bu sırada işimi de kaybetmiştim, evsiz kaldım. Bir süre arabada ve köprü altlarında yaşadım. Buna rağmen siyasete girmedim, film tekliflerini kabul etmedim. 200'den fazla arkadaşımı kaybettim, toplam 4 binden fazla insan öldü. Onların üzerinden pirim yapmak istemedim'' diye konuştu.

" 'MALEZYA'YA GİTME MÜSLÜMANLAR SENİ ÖLDÜRÜR' DENDİ"
    11 Eylül'den sonra yaşadıklarını anlatmak için dünyanın dört bir yanından davet aldığını belirten Rodrigez, şunları kaydetti:

''Malezya Başbakanından davet aldığımda 'Malezya'ya gitme Müslümanlar seni öldürür' dendi. New York'ta da Müslüman arkadaşlarım vardı ama ilk defa İslamiyetle orada yakın temas kurdum. Malezya'da İslam'a duyduğum samimiyetten sonra Londra'da Şeyh Yusuf Estes ile tanıştım. Ondan sonra şahadet ettim ve 2006'da Müslüman oldum. Müslüman olduktan sonra herkes bana saldırdı ama ben Allah'ın dostluğunu kazandım. Hükümetle daha fazla problem yaşamaya başladım. Ulusal bir kahramandım, onlar benim siyasetçi olmamı istiyorlardı. Onların duymak istediklerini değil, doğru olanları söyledim. 11 Eylül'ün üzeri örtülmeye çalışıldı. Monica Lewinski davası için bile 35 milyon dolar harcanırken, 11 Eylüliçin 15 milyon dolar harcandı. 11 Eylülsaldırıları Amerika'nın Irak'a girmesini haklı göstermek için yapıldı. Saldırının Müslümanlara atılmaya çalışılmasına dayanamıyorum. Daha uçaklar binalara çarpmadan içerde patlamalar oldu. Bu bir komploydu.

Kurbanlar üzerinden bir siyaset yapıldı. Ama Amerikan halkı bunu biliyor artık. Ancak Amerikalılar koltuklarında oturur, 'bu kötü' der değiştirmek için bir şey yapmaz. Bugünün gençleri daha farklı. Wall Street olaylarında gördüğünüz gibi. Haksızlığa sessiz kalmıyor. Şimdi de İran'a karşı çok güçlü bir propaganda yapılıyor. Önümüzde seçim var bu da seçim için kullanılıyor. Ama benim umudum var sonunda gerçekler ortaya çıkacak. 11 Eylül'ün unutulmaması için bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim.''

ÖNEMLİ OLAN İSİM DEĞİL YAPTIĞIN İBADETTİR"
    William Rodrigez, kendisine sürekli adını neden değiştirip, Müslüman ismi almadığının sorulduğunu vurgulayarak, ''Dünya beni William Rodrigezolarak tanıyor ve değiştirmek istemedim. Önemli olan isim değil, yaptığın ibadettir. Annem Müslüman olduğumu öğrendiğinde şok oldu çünkü kendisi koyu bir Katoliktir. Ben kimseye inançları konusunda baskı yapmıyorum, örnek olmaya çalışıyorum'' dedi.

11 Eylül'ün hayatını tamamen değiştirdiğini ifade eden Rodrigez, '' Eşim Elizabeth de bir gazeteci. Benimle röportaj yaptığında tanıştık. O sırada nişanlıydı ama ilk görüşte aşık olduk. Nişanlısından ayrılarak, benimle evlendi'' dedi.

Rodrigez, eşiyle birlikte Türkiye'ye ilk kez tatil için geldiğini, Van'daki depremi duyunca orayı da ziyaret etmeye karar verdiğini söyledi.

Bir kahramanın eşi olmanın onurunu taşıdığını belirten Elizabeth Rodrgiez ise bir kahramanla yaşamanın zaman zaman zor olduğunu, hayranlarıyla eşini paylaşmak durumunda kaldığını ifade etti.

Eşinin İslam'ı seçerek Müslüman olmasını saygıyla karşıladığını ifade eden Elizabeth Rodrigez, ''Ben Katolik'im. Ama ikimizde birbirimize inançlarımız konusunda bir baskı yapmıyoruz. Kocam İslam inancına göre orucunu tutuyor ve namazını kılıyor. Ben de kendi inancımın gereklerini yerine getiriyorum'' dedi.

AA

11 Eylül ve 5 komplo teorisi

11 Eylül saldırılarına yönelik 5 komplo teorisi ve resmi makamların bunlara verdiği yanıtlar

31 Ağustos 2011 Çarşamba

11 Eylülsaldırılarının üzerinden yıllar geçti ama saldırıların kaynağına dair tartışmalar bitmedi... İşte 5 komplo teorisi ve resmi roporların bu teorilere verdiği yanıtlar...

1. Kaçırılan uçaklar niye durdurulamadı?

Soru:Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri, kaçırılan dört uçaktan hiçbirini neden durduramadı ya da düşüremedi?
    Komplo teorisyenleri: ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney uçaklara dokunmamaları için orduya talimat verdi.
    Resmi raporlar: Benzeri görülmedik bir şekilde birden fazla uçak kaçırılmıştı; uçaklarda kavgalar çıkmıştı ve uçağın tam yerini bildiren radyo vericileri kapatılmış ya da değiştirilmişti. Ayrıca o gün Amerikan hava kuvvetleri merkezinde olağan bir tatbikat yapılıyordu. Sivil hava trafik denetimi ile ordu arasında iletişim bozukluğu ve karmaşa vardı. Ordunun teçhizatı eskiydi; hala Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi okyanustan gelecek tehditleri belirlemeye programlanmıştı.

2. İkiz Kuleler'in Çökmesi
    Soru: İkiz Kulelerneden bu kadar çabuk (yani birkaç katta çıkan yangın 1-2 saattir sürüyorken) ve kendi içine doğru çöktü?
    Komplo teorisyenleri: İkiz Kulelerkontrollü patlamalarla yıkıldı. Binaların yaklaşık 10 saniyede yıkılması, yangınların nisbeten kısa sürmesi (2. kulede 56 dakika, 1. kulede 102 dakika), çöküşten kısa süre önce patlamalar duyanların olması, çöküşün başladığı katlardan çok altlardaki bazı pencerelerde şiddetli enkaz püskürmeleri görülmesi buna işaret ediyor.
    Resmi raporlar: Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nün yaptığı kapsamlı araştırmada, uçakların binadaki ana kolonları yıktığı ve yangın kontrol aygıtlarını devreden çıkardığı belirlendi. Yaklaşık 10 bin ton uçak yakıtı, pekçok kata yayıldı ve farklı noktalarda şiddetli yangınlar çıktı. Bin dereceye varan sıcaklıklar yüzünden katlar çöktü, çeper kolonlar büküldü; "patlama" sesleri de bundan kaynaklandı. Çöken katların muazzam yükü, kolonların taşıyabileceğinin çok üzerindeydi. Üst katlar çökerken enkaz parçaları aşağıdaki pencerelerden fırladı. Kontrollü patlama olsaydı önce alt katlar çökerdi, üsttekiler değil. Ayrıca kulelerin enkazında karış karış yapılan aramalara rağmen patlayıcı maddeye veya kontrollü patlamadan önce muhakkak yapıldığı gibi kolon ya da duvarların kesildiğine dair bulguya rastlanmadı.

3. Pentagon Saldırısı
    Soru: Amatör bir pilot, ticari bir uçağı çok zor bir manevrayla dünyanın en güçlü ordusunun komuta merkezine nasıl çarpabilir? Üstelik bunu olası bir uçak kaçırma uyarısından 78 dakika sonra nasıl yapabilir?
    Komplo teorisyenleri: Binaya ticari Boeing 757 çarpmadı; bir füze, küçük bir uçak ya da insansız uçak çarptı. Ancak American Havayolları'nın 77 sefer sayılı uçağının binaya çarptığına dair kanıtlar arttıktan sonra, komplocular binaya yaklaşırkenki manevranın güçlüğüne yoğunlaşmaya başladı. Uçağı el Kaidecilerin değil de Pentagon'un yönettiği öne sürüldü.
    Resmi raporlar: Olay yerinde uçağın kalıntıları ve kara kutuları bulundu; bunlar FBI'ın resmi kayıtlarına yansıdı. Pentagon'dan gelen ilk görüntüler fazla enkaz göstermese de, sonradan uçağın enkazını ve (kırık lambalar gibi) binaya uçuş güzergahını gösteren pek çok video ve fotoğraf yayınlandı. Yolcu ve mürettebatın cesetleri bulundu; DNA testleriyle kimlikleri ortaya kondu. Ayrıca uçağın Pentagon'a çarptığını gören görgü tanıkları da var.

4. Dördüncü Uçak: United Havayolları'nın 93 sefer sayılı uçağı
    Soru: Pensilvanya'nın Shanksville bölgesindeki enkaz alanı neden o kadar küçüktü ve uçağın parçaları görülmedi?
    Komplo teorisyenleri: Uçağı füzeyle vurdular; havada infilak ettiği için de enkazı geniş bir alana yayıldı.
    Resmi raporlar: Uçağın enkazını gösteren çok sayıda fotoğraf var. Yolcuların isyan ettiğini ve korsanların da uçağı kasten yere çaktığını kanıtlayan kokpit ses kayıtları da bulundu. Uçağın kalıntılarının geniş bir alana yayıldığı teorileri doğru çıkmadı. Rüzgar, enkazın kağıt ve kumaş gibi hafif parçalarını yaklaşık 2 kilometre çapında bir alana yaymıştı. Ordu da jetlerine, ticari uçağı vurma emri vermemişti.

5. Dünya Ticaret Merkezi'nde 7 numaralı binanın yıkılması
    Soru: Bugüne dek hiçbir çelik kafesli gökdelen yangın yüzünden yıkılmamışken, uçağın çarpmadığı bir bina nasıl bu kadar çabuk ve simetrik bir şekilde yıkılabilir?

Komplo teorisyenleri:Acil durumlar, CIA ve istihbarat servislerinin bulunduğu 7 numaralı bina, patlayıcı ve yanıcı maddeler kullanılarak kontrollü bir şekilde yıkıldı. Dikkatler önce binanın sahibi Larry Silverstein'ın bir TV söyleşisinde sarf ettiği "Çekin" sözleri üzerinde yoğunlaştı. Ancak Silverstein, itfaiyecileri geri çekmekten söz ediyordu. (Bina yıkma uzmanlarının da "pimi çekmek" manasında "çekin" gibi bir meslek argosu kullanmadığı belirtiliyor.) Şimdi daha çok 2,25 saniyede serbest düşüşe geçen binanın çöküş hızı üzerinde duruluyor. Bu kadar hızlı ve simetrik bir çöküşe ancak patlayıcıların yol açabileceği söyleniyor. Resmi söyleme güvenmeyen bazı bilim adamları, olay yerinden aldıkları dört ayrı toz örneğini incelediklerini ve ısıtıldığında şiddetli patlamaya yol açan alaşımlar bulduklarını öne sürüyor. Bu çevreler yalnızca 7 numaralı binada değil İkiz Kuleler'in içinde de tonlarca alüminyum-demir oksit karışımının ve başka patlayıcıların bulunduğunu savunuyor.

Resmi raporlar:Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nün üç yıllık soruşturması, binanın yanıbaşındaki Kuzey Kulesi'nin çöküşüyle başlayıp denetim altına alınamayan ve yedi saat süren yangınlar yüzünden çöktüğü sonucuna vardı. Yangın söndürücü fıskiyelere su veren ana su borusu tahrip olmuştu. Patlayıcı madde izine asla rastlanmadı ve kontrollü patlama sırasında duyulması gereken güçlü infilak sesleri de duyulmadı. Tozda bulunduğu söylenen şiddetli patlamaya yol açan alaşımlar ise astar boyadan ibaret. Dünya Ticaret Merkezi'nde 1,2 milyon ton inşaat malzemesinin tuzla buz olduğu tahmin ediliyor.

(BBC Türkçe)

İKİ FARKLI BELGESEL

2001…

7:59 AMBoston Logan Uluslararası Havalanı’ndan American Airlines’a ait 11 uçuş nolu Boeing 767, Los Angeles’a gitmek üzere havalandı.

8:14United Airlines’a ait 175 uçuş nolu Boeing 767 de, 56 yolcusu ve 9 mürettabatıyla birlikte Boston Logan Havaalanı’ndan, Los Angeles’a gitmek üzere havalandı.

8:42 United Airlines’a ait 93 uçuş nolu bir Boeing 757, 37 yolcu ve 7 mürettabatıyla, San Fransisco’ya gitmek üzere Newark Havalimanı’ndan havalandı. Dünya Ticaret Merkezi, Uçuş 93’ün olağan rotasının üzerindeydi.

8:46:26 Uçuş 11, 790 km hızla Dünya Ticaret Merkezi’nin Kuzey Kulesi’nin kuzeyine, 94. ve 98. katların arasına çarptı.

9:03:13 Uçuş 175, 950 km’lik bir hızla Güney Kulesi’nin güneyine, 78. ve 84. katların arasına çarptı. Medya, İkiz Kuleler’den canlı yayında olduğu için milyonlarca kişi bu olayı canlı izledi.

9:33 Ohio Kontrol Kulesi, Beyaz Saray’a, 77 nolu uçuşu kastederek, “Size doğru bir uçak yaklaşıyor ve uçakla iletişim kuramıyoruz” bilgisini verdi.

9:37:46 Uçuş 77, Pentagon’un batı kanadına çarptı. Uçaktaki 64 kişiyle birlikte 125 Pentagon görevlisi öldü.

9:59:04 175 nolu uçuşun çarpışından 55 dakika 51 saniye sonra, DTM’nin güney kulesi tüm dünyanın gözleri önünde çöktü.

10:03 Kaçırılan Uçuş 93, Pittsburgh’un güneydoğusunda yere çakıldı.

10:28:25 DTM’nin kuzey kulesi de çökmeye başladı…

İşte dünyanın kaderini değiştiren 11 Eylül saldırıları, böyle yaşandı. Yaşanan bu dakikalardan sonra da, dünya asla eskisi gibi olamadı. Herkesin aklında şu soru vardı: “Kim yaptı tüm bunları?” Yanıt hiç gecikmeden geldi: Usama Bin Ladin ve El Kaide terör örgütü. Fakat bu yanıt bazılarını tatmin etmedi, çünkü onlara göre sorgulanması ve açığa kavuşması gereken noktalar vardı. Bir sürü komple teorisi üretilmeye başladı internet üzerinde ve derken Dylan Avery, Korey Rowe ve Jason Bermas adlarında üç üniversite öğrencisi, bu komplo teorilerini harmanlayarak “Loose Change” adlı filmi çektiler ve internet üzerinden yayınladılar. İlk film Nisan 2005’te yayınlanmış ve 2000 dolara malolmuştu. Ardından Kasım 2005’te filmin ikinci versiyonu yayınladılar ve bu versiyon da 6000 dolara malolmuştu. Son olarak da Ağustos 2006’da, çeşitli düzeltmelerin yapıldığı en son versiyon yayınlandı. İşte bu tarihte de Türk medyası bu filmi keşfedip, manşetlere taşıdı. Son yıllarda gitgide yayılan Amerikan karşıtı hareketin de etkisiyle, çeşitli çevreler bu filme nimet gibi atladı ve “Yapmıştır, yapmıştır, Amerika değil mi bu zaten, Dünya’ya egemen olmak için her şeyi yapar bunlar.” nidaları eşliğinde film ülkemizde yayılmaya başladı. Fakat bu filme karşıt çekilen “Screw Loose Change” filminden iki-üç köşe yazarı dışında kimse söz etmiyordu ve aslında karşıt çekilen bu filmi izlemeden “Loose Change” kesin doğrudur yargısına varmak son derece yanlıştı. İşte Esquire olarak bu iki filmi de izledik ve iki filmin de iddialarını sizlere sunmak istedik. Yazıda “L.C.” kısaltması ile Loose Change’in iddialarını, “S. L. C.” kısaltması ile de karşıt filmin iddialarını okuyacaksınız. Son kararı vermek size kalmış.

İDDİA: Pentagon’a Çarpan Bir Boeing 757 değil, bir Cruise Füzesi idi.

Loose Change’in İddiaları:

1) Uçuş 77’yi Pentagon’a çarpması için yönlendiren hava korsanı Hani Hanjour, küçük bir Cessna uçağını bile doğru düzgün indirip kaldıramıyordu ve uçuş becerileri böyle bir eylem için yetersizdi.

2) Uçak, Pentagon’a çarpmadan önce çimlere çarpar. Fakat görüntüler incelendiğinde çimlere herhangi bir zarar gelmemiştir.

3)Bir uçağın Pentagon'a çarptığına dair hiçbir bir iz yok. Nerede uçağın parçaları? Resmi açıklamaya göre, jet yakıtından kaynaklanan güçlü ısı nedeniyle tüm uçak buharlaştı; o zaman insan parçaları neden buharlaşmadı da ölenlerin kimlikleri tespit edilebildi?

4) Uçağın çarptığı söylenen delik çok ufak. Bu kadar büyük bir uçak bu kadar küçük delik mi açar? (15 feet genişliğinde)

5) Pentagon’un içteki duvarında bir uçağın burnu büyüklüğünde bir delik daha var. Nasıl olur da uçağın hafif karbondan oluşmuş burnu, Pentagon’un güçlendirilmiş duvarlarını geçip böyle bir delik açabilir?

6) Kısaca, tüm ipuçları gösteriyor ki Pentagon bir 757 ile değil, bir Cruise füzesi ile vuruldu.

Screw Loose Change’in Karşı İddiaları:

1) L.C. bu iddiayı Hanjour’un küçük bir uçak kiralamak için geldiği Freeway Havaalanı uçuş eğitmenlerinden Marcel Bernard’ın anlatımlarına dayandırıyor. Fakat aynı Bernard, şu demeci de vermiş: “Hanjour’un uçağı indiriş ve kaldırışlarında problem vardı evet. Ama bu, zaten havada olan bir uçağı Pentagon’a yönlendiremeyeceği anlamına gelmiyor.”

2) Hiçbir resmi rapor uçağın önce çimlere, sonra da Pentagon’a çarptığı hususunda en ufak bir veri içermiyor.

3) Uçaktan iz yok iddiası yanlış. (Filmde parçaların fotoğrafları gösteriliyor.) Ayrıca uçağın yanarak yokolduğu iddiası da uydurma, resmi raporlarda bu yönde en ufak bir açıklama yok. Dolayısıyla insan parçaları da buharlaşmadı ve kimlik tespiti yapılabildi.

4) Burada da yanlış bir yönlendirme söz konusu. L.C.’nin seçtiği resimde Pentagon duvarında küçük bir delik varmış gibi görünüyor, fakat aynı resmin sol tarafında 90 feetlik kocaman bir delik var. L.C., 90 feetlik bölümü göstermiyor.

5) Pentagon’un sadece dış duvarı güçlendirilmişti ve en alttaki 2 katın duvarı daha zayıftı. Uçak bu kısma çarptı. Ama o deliği açan uçağın burnu değil, daha sert bir parça olan uçak ön iniş takımlarıydı.

6) Hayır, çarpan kesinlikle bir Boeing 757 idi.

Ticaret Merkezi Kuleleri’ne çarpan uçaklar uzaktan kumanda ile yönetiliyordu ve kulelerin çökmesi için patlatıcılar kullanıldı.

1) 28 Temmuz 1945'te, bir B-25 bombardıman uçağı sisli bir havada Empire State Binası'nın 79'uncu katına çarptı.14 kişi hayatını kaybetti, 1 milyon dolarlık hasar oluştu.

Fakat bina şu zamana kadar dimdik ayakta kaldı. O binaya da uçak çarptı, neden yıkılmadı?

2) İkiz Kuleler yaklaşık olarak 200,000 ton çelikten oluşuyor, 425,000 metreküp beton kullanılmış yapılırken ve daha birçok güçlü özellikleri mevcutken; hükümet, böyle çok güçlü yapıların 37.000 litre jet yakıtıyla yıkılabileceğine mi inanmamızı istiyor?

3) Kuzey Kulesi’ne çarpan uçağın pencereleri yoktu. Bu bir yolcu uçağı değildi, bir kargo uçağıydı.

4) Görgü tanıkları binalarda uçaklar çarptıktan sonra da patlama seslerinin geldiğini söylüyorlar. Görgü tanıklarının duyduğu patlama sesleri ve Kuleler çökerken çekilen görüntüleri izlediğimizde Kuleler’in sistematik olarak patlatıldığı sonucuna varabiliriz.

5) Daria Coard, Kuzey Kulesinde güvenlik görevlisi, Newsday'e, “11 Eylül'den önce 2 hafta boyunca günde sadece 12 saat vardiya olarak çalıştıklarını, ama 6 Eylül Perşembe günü bomba koklama köpeklerinin de birdenbire binadan çekildiğini“ söyledi. Güvenlik neden azaltıldı? Bombaların daha rahat yerleştirilebilmesi için mi?

6) Kuleler çöktükten sonra araştırmacıların incelemesine izin verilmedi ve Kuleler’in yıkıntıları hemen kaldırıldı.

7) Son olarak şurası gerçek ki İkiz Kuleler, Amerikan halkını psikolojikman etkilemek amacıyla bilinçli ve kontrollü bir biçimde yıkıldılar.

Screw Loose Change’in İddiaları

1)Empire State’e çarpan uçakla, Kuleler’e çarpan uçak karşılaştırılamaz bile. Boeing 767, B-25’ten 8 kat ağırdır ve yakıt taşıma kapasitesi 25 kat fazladır. Ayrıca Kuleler’e B-25’in 3 katı bir hızla çarpmıştır. Keza iki binanın yapıları çok farklıdır.

2)Binaları yıkan etken sadece yakıt yanması değildi. Binalara yakıt tankları dolu Boeingler, saatte 800 km’ye yaklaşan bir hızla çarptı. Binalar siste yolunu kaybetmiş ve düşük hızda giden bir Boeing 707’nin çarpma olasılığında karşı dayanıklı yapılmışlardı. Ama kimse bir 767’nin 800 km hızla binaya dalacağını düşünmemişti.

3)Bu iddia, olayı uzaktan izleyen bir gazetecinin tanıklığına dayanıyor. Gazeteci, olayı 3 km öteden izliyormuş ve 3 km öteden gördükleriyle, uçağın pencereleri olmadığını iddia etmiş.

4)Kontrollü olarak çökertilen bir binada patlamalar, aşağıdan yukarıya doğrudur ve sistemlidir. Kulelerde ise patlamalar yukardan aşağıya doğru ve videolarda gösterilen patlamalar ise kuleler çökerken katlar arasına sıkışmış havanın dışarıya doğru hareketi. Kontrollü bir patlamada binanın rastgele çeşitli yerlerinde patlamalar yaşanmaz.

5)Binalara saldırı olacağına dair tehditlerin artması üzerine güvenlik üst seviyeye getirilmişti. 6 Eylül’den itibaren de güvenlik normal seviyeye döndü. Köpeklerin çekilmesinin nedeni güvenlik seviyesinin normale döndürülmesiydi.

6)Araştırmacılar kalıntılardaki tüm tek tek parçaları incelediler ve bu araştırmalar nedeniyle de en son parçanın kalkması 29 Mayıs 2002’yi buldu.

7)Kontrollü bir patlatılma söz konusu değil. Yakıt tankları dolu Boeingler saatte 800 km. hızla kulelere çarptığı için gerçekleşti bu olay.

United 93, hiçbir zaman yere çarpmadı. Güvenli bir şekilde Cleveland Havaalanı’na indirildi ve yolcular tasfiye edildi.

mosimage}1)Uçuş 93, düştüğü söylenen Shanksville’in yakınında bile olmadı hiç. Buna dair bir iz yok.

2)Uçağın açtığı iddia edilen kraterin etrafında uçağa dair bir iz yok. Ayrıca herhangi bir ceset parçası da yok.

3)Associated Press’e göre, Uçuş 93 Cleveland Havaalanı’na inerken görüldü.

4)Uçuş 93’e ne olduğunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Screw Loose Change’in İddiaları:

1)Hayır, uçağın %95’i Shanksville yakınında bulundu. Ölen yolcuların kimlikleri tespit edildi. Uçağa dair büyük parçalar ve bir motoru da kaza alanında bulundu. (Filmde kanıt olarak fotoğraflar sunuluyor.)

2)1500 ceset parçası toplandı kraterden ve motor da dahil olmak üzere parçalar bulundu. Uçağın çarptığı yer yumuşak toprak olduğu için, uçağın büyük kısmı toprağa gömüldü.

3)Associated Press, bu haberi yanlış bir duyum üzerine yaptığını anlar anlamaz, haberi sitesinden çekti. Fakat haberin linki siteden kalksa bile, önceden görenler tarafından kaydedildi ve kanıt olarak sunulmaya başlandı. Bu bir yanlış haberdi.

4)Hayır, biliniyor. Uçuş 93, Shanksville’de toprağa çakıldı.

Sorular ve İddialar:

Loose Change’in iddiaları:

1)Uçuş görevlileri ve yolcular nasıl oluyor da uçaklardan cep telefonu ile arama yapabildiler? O görüşmeler sahte ve kurgulanmış.

2)Teröristlerden bazıları 11 Eylül’den sonra da görüldüler. Saldırılarda ölmedilerse bu nasıl gerçekleşti?

3)Usama Bin Ladin, saldırıları itiraf ettiği videosunda sağ elini kullanıyordı ve parmağında altın bir yüzük vardı. İslama göre altın yüzük takmak yasaktır ve gerçekte de Usama solaktır. O zaman videodaki kişi gerçek Usama değil.

4)1997’de hazırlanan “Teröre Dikkat” raporunun kapağında İkiz Kuleler hedef olarak gösteriliyordu.

5)Larry Silverstein, İkiz Kuleleri 99 yıllığına 3.2 Milyar dolara kiraladı ve 11 Eylül’den 6 Hafta önce de 3.5 Milyar dolara sigortalattı. Bu sigortanın kapsamında terör saldırısı da vardı.

6)2001’de Usama Bin Ladin, Dubai’de bir Amerikan Hastanesi’nde tedavi görmüştü ve burada CIA tarafından ziyaret edilmiştir.

Screw Loose Change’in İddiaları:

1)Arama yaptıkları telefonlar cep telefonu değil, uçağın telefonlarıydı. Aynı zamanda uçaklar alçaktan uçarken cep telefonları için gerekli sinyal yakalanabildi.

2)Yaşadığı ve çeşitli yerlerde görüldükleri söylenen teröristler değil isim benzerliği olan kişilerdi. Bugüne kadar 19 teröristten hiçbiri toplum içinde canlı olarak görülmedi, ailelerinden yaşadıklarına dair duyum alınmadı.

3)İslama göre sol elle iş yapmak günahtır ve o yüzden sağ elini kullanıyordu. Video görüntülerinden taktığının altın yüzük olduğun söylemek mümkün değil. Altın dışındaki yüzükleri kullanan birçok Müslüman var ve Usama’nın bazı resimlerine bakarsak yüzük kullandığını görebiliriz.

4)“Loose Change”in en çok eleştirilen yönü, 1993 yılında Kuleler’e yapılan terör saldırısını göz ardı etmesi ve hiç değinmemesi. 1993’teki saldırıdan beri Kuleler, terör hedefleri arasında ilk sıradaydı.

5)Dördüncü maddeyle aynı sebep. 1993’teki saldırı nedeniyle, sigorta terör saldırısını da içeriyordu.

6)Bu haber Fransız Le Figaro gazetesinde bir duyuma dayandırılarak yayınlandı. Haber doğrulanmadı.

• Küfürbaz bir serseri kendi blog sayfasında bu konuyu açıklamıştı. Yazı için teşekkürler...
  • Laf kalabalığına gerek yok izleyin kafi
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lZPePJzCuEI#!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıpçak+kk -- 26 Temmuz 2012; 1:03:34 >
  • September Clues izleyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazıyı okumadım ama daha önce çok araştırmıştım ben eminim 11 eylül olayının yalan olduğuna.
  • Yazıyı okumadım 11 Eylül saldırısını el kaide yapmıştır hadi iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Yazıyı okumadım 11 Eylül saldırısını el kaide yapmıştır hadi iyi günler.

Yaziyi okumadigini, hatta konuyu hic ama hic arastirmadigini anlamak zaten cok kolay, belirtmene gerek yoktu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vizyondakiler 22 Temmuz 2011
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düzmece olduğunu anlamak fazla zor değil zaten 11 eylül 2001 öncesinde birçok yerde mesajlar verilmiş zaten.

11 Eylül yalanı

98 yayım tarihli bölümden.
  • bunu okuyan kör oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoshimitsux

Düzmece olduğunu anlamak fazla zor değil zaten 11 eylül 2001 öncesinde birçok yerde mesajlar verilmiş zaten.

11 Eylül yalanı

ilginç buna benzer başka şeyler var mı?
  • quote:

Düzmece olduğunu anlamak fazla zor değil zaten 11 eylül 2001 öncesinde birçok yerde mesajlar verilmiş zaten.

11 Eylül yalanı

Ben anlamadım hacı bunu.

Komunizm bitti başka arayışlar başladı.
  • Fenerbahçelilerin şike yok demesi kadar saçma bir olay.
  • füzeyle vuruldugu acık
  • quote:

Orijinalden alıntı: igneli

quote:

11 Eylül yalanı

neler var neler
    bi tane belgesel var linkini hatırlamıyorum herşey orada açık net
    hatta binanın öyle yıkılması için nükleer etki gerekli olduğunu belirtiyordu bilen varsa paylaşsın
    harun yahya belgeseli gibi birşeydi

• quote:

Orijinalden alıntı: inexo

quote:

quote:

11 Eylül yalanı

neler var neler
    hatta binanın öyle yıkılması için nükleer etki gerekli olduğunu belirtiyordu bilen varsa paylaşsın

izledim o belgeseli ama bunun gibi önceden olayın habercisi olan görsellerden bahsediyordum başka var mı diye.

• Kod Adı Kılıçbalığı'nı da izlemenizi tavsiye ederim

11 Eylül yalanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 26 Temmuz 2012; 2:06:42 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

11 Eylül yalanı

neler var neler

izledim o belgeseli ama bunun gibi önceden olayın habercisi olan görsellerden bahsediyordum başka var mı diye.

karıştırıyor olabilirlim başka video olablir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

11 Eylül yalanı

neler var neler

karıştırıyor olabilirlim başka video olablir

buyurhttp://www.youtube.com/watch?v=StU9LWGE3Mo&feature=related

• Cia ajanları geliyor kaç

Doğru.Amerika nereye girmek istese orada bir olay çıkartıp öyle giriyor.Saddam gibi,11 eylül gibi.Bir Kenan Evrenin yaptığı darbede Türkiyeye saldırmadılar o da Kenan Evren adamları olduğu için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • southparkin bi bolumunde butun bu komplo teorilerinin hukumet tarafindan yurutuldugunden bahsediliyordu. boylece kendilerini her seye ragmen guclu gosteriyolar. emin degilim ama dusunurseniz bu daha mantikli. abd nin bi yere girmesi icin ufak bi bahane bulmasi yeterli. bu derece bi olaya ihtiyaclari yok. ayrica kuleler canli yayinda yikilmamis miydi? biz niye goremedik o fuzeleri felan. bayagi da zaman gecti. ben mi yanlis hatirliyorum? herkes komplo diyosa ben killanirim arkadas...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.