Şimdi Ara

11 Cydia Tweak İncelemesİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Donanımhaber'den herkese merhabalar ben Berkan Sezer. Bir önceki videomuzda sizlere Jailbreak yapmayı ve Cydia'yı nasıl kullanabileceğimizi göstermiştim. Şimdi gelelim Cydia dünyasının harika özelliklerine. Bugün göstereceğimiz 10 harika tweak, sizlerin iOS kullanımını daha da öteye götürecektir. Ayrıca hemen belirteyim bu Tweak'lerden bazıları özellikle şarj sürenizde ciddi iyileştirmeler de yapacak. İşte karşınızda harika Cydia Tweak'leri. 

     

      

     

    1) Callbar 

     

    11 Cydia Tweak İncelemesİ 

     

    Android telefonlarında uzun zamandır var olan bu özellik ile telefonunuzu kullanırken, gelen bir arama ile yaptığınız iş artık yarım kalmayacak. Oyun oynarken size bir arama geldiğinde Callbar aramayı ekranın üst tarafında size gösterecek ve oyununuza isterseniz devam edebileceksiniz. Aynı şekilde arama yaparken de, arka tarafta maillerinizi de kontrol edebileceksiniz. Callbar'ın özellikleri bunlarla da bitmiyor. Ayarlar menüsünde Callbar'ı isterseniz Telefon, Facetime Video, Facetime Ses görüşmelerinde de aktif hale getirebiliyorsunuz. Incoming Calls at Lock Screen seçeneği ile kilit ekranında dahi CallBar'ı kullanabiliyorsunuz. Dialer Activation Methods altındaki Native Methods bölümünden Tap & Hold Statusbar seçeneğini işaretlerseniz, durum çubuğuna basılı tuttuğunuz zaman CallBar aktif oluyor ve arama yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda cihazınız kilitli ise Double - Tap Home Button seçeneğine basarak direk olarak kilit ekranından arama yapabiliyorsunuz. Bu bölüm altındaki Replace Phone.app seçeneğini işaretlerseniz iPhone'un beraberinde gelen arama bölümü CallBar ile değişiyor. CallBar'ın kilit ekranında son aramalar gibi tüm özellikleri ile beraber kullanılabilmesi için Miscellaneous kısmından Passcode- Locked Protection ayarının kapalı olması gerek. Aynı bölümde yer alan Vibrate on Answer kısmı ise Android telefonlarında olduğu gibi, çağrınız bağlandığında titreşimle sizi uyarmasını sağlıyor. Bu özellik ile telefonu çağrı cevaplanana kadar kulağınıza götürmenize gerek kalmıyor. Sleep Button Always Locks kısmı ile iPhone güç tuşu, arama sırasında hoparlör, handset veya bluetooth bağlantılarının yanında ayrıca kulaklık ile kullandığınız zamanda çağrıyı sessize almanızı sağlıyor.   

     

    2) Noslowanimations

     

    Bigboss reposundan yükleyebileceğiniz bu ücretsiz uygulama ile menüler arası geçişi oldukça hızlandırabilirsiniz. Telefonun ayarlar menüsünden Genel>Erişilebilirlik>Hareketi Azalt bölümüne gelip burayı aktif hale getirirseniz bu Tweak çok daha hızlı sonuçlar verecektir. Tabi bu ayarı aktif hale getirerek animasyonları da kapatmış oluyorsunuz hatırlatmak isterim. 

     

    3) BioProtect

     

    Jailbreak'li iPhone'ların olmazsa olmaz programlarından. BioProtect ile cihaz üzerinde istediğiniz her şeye parmak izi koruması koyabilirsiniz. Android ortamındaki Finler Security programı ile karşılaştırıldığında bu programın çok daha gelişmiş özellikleri var. 

     

    Ayarlar menüsünde Remember Unlock Session özelliği, şifre koyduğunuz bir programı kısa bir periyot içerisinde yeniden açtığınızda parmak izi şifresinin sorulmamasını sağlıyor. WhatsApp gibi sık kullanılan uygulamalar da her defasında şifre sorulmasını istemiyorsanız bu özelliği kullanabilirsiniz. Trusted WiFi Networks ile örneğin evinizdeki bir WiFi ağına bağlı iken BioProtect programının çalışmamasını sağlayabiliyorsunuz. WiFi ağından bağlantı koptuğu anda BioProtect yeniden devreye giriyor. Passcode options kısmından ise, cihazın Passcode yani şifresinden farklı olarak sadece BioProtect için ayrı şifre oluşturabilirsiniz. Bu özellik ile parmak izinizin tanınmadığı bir anda oluşturduğunuz şifre ile giriş yapabilirsiniz. Ayarlar kısmından Applications ile uygulamalara, Folders  oluşturduğunuz klasörlere, Settings Panes ile WiFi gibi cihaz ayarlarına, Control Center items ile Kontrol Merkezi üzerindeki ayarlara, Caller ID Protection ile gelen aramalara,  Power- Off Protection ile cihazın kapatılmasına, Sim Unlock ile sim şifrenizin onaylanmasına, Appswitcher ile Multitasking menüsünün açılmasına, Siri Access ile Siri'nin aktif olmasına, Icon Arrangement ile ana sayfada simgeleri değiştirmeye veya uygulamaları silmeye bile Parmak izi koruması koyabilirsiniz. PhotoLibrary Forced Protection henüz beta aşamasında olan ve diğer uygulamalardan fotoğraflar uygulamasına geçiş esnasında bile parmak   izi koruması sağlayan bir ayar. 

     

    4) Activator

     

    Jailbreak yapan her kullanıcının mutlaka edinmesi gereken bir başka Cydia Tweak'i daha. Activator kendi başına çok güçlü olduğu gibi ayrıca diğer bir çok tweak ile beraberde kullanılabiliyor. Bu uygulama ile bir çok hareketi cihazınızda kullanabiliyorsunuz. Örneğin tıpkı Android'deki Swipe Home Button programı gibi parmak hareketleri ile cihazınızda belirli uygulamaları açıp kapayabiliyor yada evdeki WiFi ağınızdan çıktıktan sonra 3G bağlantısını otomatik olarak açmasını sağlayabiliyorsunuz. Activator'ın geniş kapsamda yapabildiklerini ayrı bir videoda ele alacağız. Sadece ufak bir örnek olarak, iOS cihazlarında yer alan Geri tuşunu farklı şekilde kullanmak için ayarlardan bu tuşa atama yapalım.  Daima seçeneğine gelelim. Şimdi atama yapmak istediğimiz hareketi seçeceğiz. Bu hareket geri tuşu olduğu için en mantıklı atama parmağımızın kolay erişebildiği noktalardan olacaktır. Kaydırmalı Eylemlerden, Ekranın Sağ altından seçeneği v  yer alan Geri Hareketinden daha güçlü bir şekilde kullanabiliriz. 

     

    5) CameraTweak 3 

     

     11 Cydia Tweak İncelemesİ

     

    iPhone'un kısıtlı kamera özelliklerinden sıkıldıysanız bu tweak tam size göre. Camera Tweak ile üçüncü parti uygulamaların özelliklerini direk olarak iphone orijinal kamera uygulaması içerisinde kullanabiliyorsunuz. Kamera uygulaması içerisindeki video bölümünde çözünürlükleri kolay bir şekilde değiştirebiliyorsunuz. İsterseniz 1080p veya mobil ortamdan göndermek istediğiniz bir video için 144p çekim yapabiliyorsunuz. Fotoğraf modunda, iPhone'ların en büyük eksiklerinden biri olan 16:9 resim çekememesini, 1080p şeklindeki ayarla değiştirebiliyorsunuz. Foto modunda yandaki fotoğraf ikonuna bastığınız zaman ise bir çok ileri seviyede ayar sizi karşılıyor. Beyaz dengesi kilidi, odak kilidi, otomatik çekim için ayarlayıcı gibi bir çok manüel ayarı buradan yapabilirsiniz. Aynı şekilde fotoğraflarınızın dengesini de ayarlayabilirsiniz. 

     

    Programın en güzel özelliği video kayıt sırasında FPS yani saniye başına düşen kare sayılarını değiştirebilmeniz. 3 FPS'den 120 FPS'e kadar, kayıt yaparken değişiklik yapabilirsiniz.  

     

    6)Detailed Battery Usage 

     

    Android ortamında olduğu gibi, iOS'un mevcut pil kullanım göstergesine yeni özellikler sağlayan bu Tweak'i özellikle Jailbreak kullanıcıları mutlaka yüklemeli.

     

    7) CleverPin

     

    Ücretsiz olan bu uygulama ile belirlediğiniz WiFi ağı içerisinde, kilit ekranı üzerindeki korumayı otomatik olarak kaldırabiliyorsunuz. WiFi ağından çıktığınız anda ise koruma yeniden aktif hale geliyor. Ayrıca ayarlardan belirli bir süre kullanım yapılmadığı zaman tekrardan güvenliğin etkin olmasını sağlayabiliyorsunuz. 

     

    8) Flipcontrol Center + Rubik

     

    11 Cydia Tweak İncelemesİ 

     

    iOS'un beraberinde gelen Kontrol Merkezi kısıtlı özelliklere sahip. Örnek olarak üst tarafta sadece beş tane sistem kontrolüne izin veriyor. Ancak Flipcontrol Center bunu sınırsız olarak değiştirebiliyor. Kaydırma hareketi ile üst taraftaki alanda istediğiniz her sistem ayarına ulaşabiliyorsunuz. Eğer yan yana kaydırma yapmak istemiyorsanız, Rows Per Page ayarını üçe kadar artırabilirsiniz. Bu şekilde aşağı kaydırma yöntemi ile diğer ayarlara ulaşmanızda mümkün hale geliyor. 

    Aynı yöntemle Kontrol Merkezinin aşağısında yer alan ikonları da düzenleyebilirsiniz. Eğer cihazınıza FlipControl Center ile beraber Rubik Tweak'inde kurarsanız aynı şekilde buradan 3G bağlantısını 2G'ye düşürebilir ve böylece cihazı kullanmadığınız zamanlarda yararlanacağınız bu özellik ile ciddi şarj tasarrufu yapabilirsiniz. Rubik uygulamasının FlipControl Center üzerinde çalışması için aktif hale getirilmesi gerekmez. Ancak uygulamayı Denetim Merkezinden ayrı olarak da kullanabilirsiniz. Ayarlar bölümünden 2G - 3G'yi aktif hale getirip, çıkan menüden Change 3G State'i işaretleyerek, ekranı kapattığınız anda 2G'ye geçmesini de sağlayabilirsiniz. Ekran kapandıktan kaç dakika veya saniye sonra 2G'ye geçeceğini de Set Delay bölümünden ayarlayabilmeniz mümkün. Sürekli olarak kontrol merkezinden manüel olarak ayar yapmak yerine bu özelliği kullanmanız çok daha mantıklı. Son olarak Rubik ayarlarında eğer Open Application after Unlock kısmını seçerseniz, erteleme yapsanız bile, bir uygulama açmanız durumunda program hemen 3G bağlantısını aktif eder. Örneğin normalde kilit ekranını açtıktan hemen sonra Whatsapp'ı açarsanız, erteleme 1 dakika olarak seçili olsa bile uygulama hemen 3G   bağlantısını açar. 

     

    Son olarak FlipControlCenter üzerinde ki Suprressed from Lock Screen ile Kilit Ekranı üzerindeyken, Kontrol Merkezinde hangi ayarların aktif görüneceğini de belirleyebilirsiniz.

     

    9) Winterboard 

     

    11 Cydia Tweak İncelemesİ 

     

    Cydia'nın yaratıcısı Saurik yani Jay Freeman'ın yazdığı bu tweak ile iPhone'unuzun görünümünü tamamen değiştirebilirsiniz. Cydia'dan yükleyeceğiniz Winterboard temalarını ayarlar bölümünden, Select Themes seçeneğini seçerek işaretleyin ve daha sonra geri gelerek Respring işaretine basın. Cihazınız açıldığı zaman yeni görünümü ile karşınızda olacak. Cydia üzerinde yüzlerce tema kaynağını bulmanız mümkün. 

     

    10) Locus 

     

    iOS 9 ile beraber Android cihazlarında yer alan Güç Tasarruf Modu'nun iOS cihazlarına da geleceğinden bahsetmiştik. Ancak elijahandandrew.com/repo adresinde yer alan Power Mode Tweak'i ile beraber bu modun iOS 8 yüklü cihazlarda kullanılabildiğini de bir önceki Jailbreak ve Tweak videomuzda göstermiştik. Güç Tasarruf Tweak'i, sistem ayarlarında konum servislerini kapatarak güç tasarrufu sağlıyor. Ancak bu mod kapalı olduğu zaman İBB Trafik gibi konum servisine ihtiyacı olan uygulamalar çalışmıyor. Aynı zamanda Kamera uygulaması ile çektiğiniz resimlere konum işlenmiyor ve daha sonra harita üzerinde konum bilgisini göremiyorsunuz. İşte Locus uygulaması bu noktada devreye giriyor. Locus istediğiniz herhangi bir uygulama için konu     m servislerini aktif hale getiriyor. Örneğin ayarlardan konum servisleri kapalı bile olsa, İBB Trafik uygulaması açıldığı anda Konum servisleri de bu uygulama için aktif hale geliyor. Uygulamayı kapattığınız anda ise tekrardan kapanıyor. Enable when Siri is activated seçeneğini aktif hale getirmeniz durumunda ise Siri'ye hava durumu gibi konum servislerine ihtiyaç olan soruları sorabilirsiniz. 

     

    11) WhatsApp Web Enabler

     

    11 Cydia Tweak İncelemesİ 

     

    Bu tweak WhatsApp'ın web tabanlı ara yüzünü iphone'larda kullanmamızı sağlıyor. Cydia üzerinden yükleme yaptıktan sonra ayarlardan enable yapıp WhatsApp uygulamasına geri döndüğümüz zaman WhatsApp Web seçeneğinin aktif hale geldiğini görüyoruz. Bundan sonra tek yapmamız gereken WhatsApp Web adresi üzerindeki ilgili QR kodunu okutmak.

     

     Evet bu videomuzda yer alan Tweak'ler ile beraber iPhone cihazlarınızı daha özgür kullanabilirsiniz. Özellikle Power Safe Mode ve Rubik uygulamasını beraber kullanırsanız, şarj sürelerinizde de ciddi bir artış olur. Bir başka önerimde Ayarlar içerisinde yer alan Hücresel bölümünden en aşağı gelerek işinize yaramayan uygulamanın 3G bağlantısını kapatmanız. Şarj sürelerinin normalden daha kısa sürmesi durumunda da, yüklemiş olduğunuz Detailed Battery Usage Tweak'ini kullanarak şarj yiyen uygulamaları kontrol etmeniz yararlı olacaktır.

     

    Ben Berkan Sezer bir sonraki videomuzda görüşmek üzere.










  • Ellerinize sağlık, devamını bekliyorum.
  • isabetli tweak'ler seçilmiş, aynen devam.

  • Ben bunları yükledikten sonra eğer telefonum hacklenirde nude resimlerim internete düşerse o resimlere bakan insanların psiklolojik tedavi masraflarını kim üstelenecek ?

  • Cok guzel video olmus. Youtube da bir suru cydia tweak videosu var ama hepsi genelde ayni tweaklerden bahsediyor ve genelde islevsellikten cok gotuntuye oynayan tweakler. sizin sectiklerinizi gercekten cok begendim ve olduklarini bilmiyordum. iPhone a tekrardan jb yapmak icin neden cikardiniz :)

  • Peki bu tweakkerin hepsi ücretsiz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devamını bekleriz

  • güzel olmuş iphonum olsa yapardım :D

  • Harikulade olmuş, çok çok güzel bir video. Uygulamaları çok iyi seçmişsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aaaa Whatsapp Web iPhone de yok mu ??

  • FANdroidler dikkatli izlesin.

  • Cleverpin tweakinin sağlamını bulabilen var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bu ne güzel bir video böyle. Lütfen devam edin. Her hafta yapalım bunu. Ben JB yapacğaım. Kararımı verdim.

  • Android'in karmasik arayüzünden ios'a gectim Cydia ile bu karmasaya katilmak istemiyorum.

    Ilk Cydia yükledigimde asiri Pil ve hafiza yiyordu.

  • Callbar hangi repoda onu da açıklasaydınız guzel olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihayet tweaklerin tanıtımlarının yapıldığı bir video yayınlandı.Bu tanıtımları hep yabancı sitelerden takip edip tweakleri tam olarak kullanamıyorduk.Güzel bir çalışma olmuş ve iyi tweakler seçilmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-AsSaSsİn

    Callbar hangi repoda onu da açıklasaydınız guzel olurdu

    Uygulama Cydia'nın içinden geliyor. Bigboss reposundan satın alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: B-AsSaSsİn

    Callbar hangi repoda onu da açıklasaydınız guzel olurdu

    Uygulama Cydia'nın içinden geliyor. Bigboss reposundan satın alabilirsiniz.

    Callbar aşırı şeffaf nasıl düzenliyoruz bilginiz var mı ? Birde karşı taraf bakınca titreşim özellikli tweak in adını biliyor musunuz ? Tşkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_harputlu

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: B-AsSaSsİn

    Callbar hangi repoda onu da açıklasaydınız guzel olurdu

    Uygulama Cydia'nın içinden geliyor. Bigboss reposundan satın alabilirsiniz.

    Callbar aşırı şeffaf nasıl düzenliyoruz bilginiz var mı ? Birde karşı taraf bakınca titreşim özellikli tweak in adını biliyor musunuz ? Tşkler.

    Cracklı surum kullandıgınız ıcın seffaflık var ve kaldırılmıyor. Ucretlı surum aynen vıdeoda gordugunuz gıbı.

    Karsı taraf bakınca tıtremesıde bır tweak degıl sadece callbar ıcındekı bır ozellık. Oda vıdeo ıcerıgınde var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_harputlu

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: B-AsSaSsİn

    Callbar hangi repoda onu da açıklasaydınız guzel olurdu

    Uygulama Cydia'nın içinden geliyor. Bigboss reposundan satın alabilirsiniz.

    Callbar aşırı şeffaf nasıl düzenliyoruz bilginiz var mı ? Birde karşı taraf bakınca titreşim özellikli tweak in adını biliyor musunuz ? Tşkler.

    Cracklı surum kullandıgınız ıcın seffaflık var ve kaldırılmıyor. Ucretlı surum aynen vıdeoda gordugunuz gıbı.

    Karsı taraf bakınca tıtremesıde bır tweak degıl sadece callbar ıcındekı bır ozellık. Oda vıdeo ıcerıgınde var.

    son olaylardan sonra ölen ios bölümüne ilaç gibi geldiniz berkan hocam Temennim sizden böyle ios - jb- cydia ile ilgili daha fazla içerik görmek, hatta videolu yayın yaparsanız ender yerel kaynaklardan biri olursunuz. Şahsen ingilizce ne anlattığını anlamaya çalıştığım kanallardan gına geldi artık..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.