Şimdi Ara

11 B segmenti aracın AMS master testi ve Clio-Corsa testi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
0
Favori
15.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coutoup

quote:

Orjinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

kardes onu da bekleriz, umarim en kisa zamanda yapar ams de iki arac arasindaki testi. gerci benim icin ne degisir ki corsa birak 10 kati 100 kat daha iyi ciksa cliodan ne farkeder ben megane imdan gayet memnunum, degistirmeyi de pek dusunmuyorum, annemde de clio3 1,5dynamique 80 hp var, o da son derece memnun, gerisi bos ama su var ki, corsayi motor, sessizlik ve fren olarak bizzat test edemedim o yuzden kisisel bir yorum yapamam ancak bugun icine oturdum aracin, kesinlikle malzeme kalitesi olarak clioyu tercih ederim(clio dynamique ise tabi)(corsa da cosmo, sanirim bindigim cosmoydu emin degilim) yakitini, yol tutusunu, frenini, performansini bilemem

şakamı bu clionun malzeme kalitesimi iyi hemde opel arabasından ay gece gece güldürdün beni

ya opel dedigin marka ne ki ya? niye bu kadar buyutuyosun gozunde, alti ustu bes para etmez bir marka, almanyanin tofas i...

peki reno ne

• ucak motoru uretimi ile baslamis, ve zamaninin en teknolojik arabalarindan bazilarini yapmis bir marka, benim gozumde bmw 1 numaraysa renault 2, ikisi de ucak motoru uretimi gecmisine sahip lider markalar,( en azindan dikis makinesi ureterek baslamamislar bu ise yada bisiklet) ayrica fransanin tofas i renault degil, citroendir bildigim kadariyla, ok?(ya peugeot ya citroen emin degilim ama renault olmadigina eminim)
  • otohaber yıllardır renocudur.

ben ilk çıktığından beri takip ediyorum.

ciner promosyonlarında bile reno verir.

autoshow da autobid gibi vosvoscuydu biraz düzeldi .ama autobild e sınıfı merso ile passat ı karşılaştıracak kadar gözü dönmüş taraflı bir dergi.

şimdi gelelim clio mu corsa mı sorusuna.

öncelikle dergideki clio bizde satılmıyor onda yeni sürüm motor var bizdeki eski 80 bg.

son hızı da derginin yazı kısmında 182; listede 186 değil 171 km/h.adamların daha bundan haberi yok.

daha sonra esp seçeneği yok.

corsa yı tasarım olarak beğenmedim ama bence clio dan geri değil.

almayı düşünen varsa gider testini yapar.kendi kriterlerini ortaya koyar.seçimini yapar.

corsaya ik ay büyük talep olucaktır .çünkü eski kasa corsaları kakalamak için dört dönen bir kitle var bu ülkede.

önemli olan sonraki aylardır.

bkz 207 piyasadan kısa sürede silinip gitti ki gayet iyi bir araba.

peugeot 307 nin sorunlarına zamanında müdahale edemediği için bu duruma geldi malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 8 Kasım 2006; 10:27:37 >

• Corsa satışlarda ortalama biryerlerde olacaktır. B sınıfı lideri olması biraz zor. Fiyatları da artacaktır yılbaşından sonra. Güzel araba ama olağanüstü değil. Türk tüketicisinin Renaulta olan özel ilgisi de var. Clio daha fazla satabilir Corsadan.
  • Sonuçta opel ve renonun arasındaki kalite farkını herkes biliyor..Bunun için de kalkıp da hayatta reno almam..Sonuçta adamlar hala orta sınıfında bile dual klimaya geçememiş..Bu mu teknoloji?Fren mesafesi kısa olabilir ama,renonun arabaları kadar başka bir araba görmedim frene basınca öne yığılan..
    Ani frene basman gerekiyo ama neredeyse camdan çıkıyorsun..(nerdeyse frene basacak biri kalmayacak arabada)..Adamlar hala frenleme dozunu 4 tekerleğe yayamadılar..Ki bu da yüksek hızlarda(90-100) ani fren yapmasan bile arabanın arka dengesi kaybettiriyor.
    35 değil,30 metrede dursun ki,frenlemenin zeminden zemine değişeceğini biliyorum,reno almam..
    Kalite olarak bazı arkadaşlar corsaya laf söylemişler ama,bu biraz fanatikliğe kaymış..İnceleyenler görmüştür ki clio nun malzeme kalitesi sınıfının en rezalet düzeyinde olup,3000 kmdeki bir clionun göğüslüğünden gelen ses düzeyi,teybin (kaset çaların :),teknoloji dedikleri bu olsa gerek) sesini bastırıyor..
    Ayrıca bu testin birebir doğru sonuç verdiğine inanmıyorum..Otohaber kadar reno manyağı olan bir dergi görmedim.
    Adam jettayla meganın arasında megane da uyduruk bi kart muhabbeti var diye meganın teknoloji olarak öne geçtiğini iddia ediyor.
    Bu mu test?Bu mu doğru yorum?..
    Bence arabaların ne mal olduğu kullandıkça ortaya çıkacaktır..

• dün akşam gittim d.bakıra yeni geldi inceledim

iç dizeynda malzeme kalitesi eski kasa ile aynı göstergeler yine hemen hemen aynı

dış hatlarda belirgin değişiklikler var iç mekanda ve bagaj hacminde belirgin farklar var

ben fiyatının daha yüksek olmasını bekliyordum ancak arabayı inceleyince yorumum değişti

motor seçenekleri aynı

değişen sadece boyutları ve dış hatları umarım kronik sorunlara bu kasada çözüm üretmişlerdin

clionun aslında corsadan pek üsütnlüğü yok

ancak clio yine corsadan daha fazla satar eminim

ancak ben alacak olsam yine corsa alırdım
  • bence corsa ve clio3 ten daha cok satacak bir model var oda sümbülllllll

leon parasina clio3 alcam yada corsa yok ya benzinli leona binerim 500.000 yaksin isterse arabaya biniyorum derim en azindan
  • valla nedesem haklisin
    quote:

Orjinalden alıntı: CX2

Sonuçta opel ve renonun arasındaki kalite farkını herkes biliyor..Bunun için de kalkıp da hayatta reno almam..Sonuçta adamlar hala orta sınıfında bile dual klimaya geçememiş..Bu mu teknoloji?Fren mesafesi kısa olabilir ama,renonun arabaları kadar başka bir araba görmedim frene basınca öne yığılan..
    Ani frene basman gerekiyo ama neredeyse camdan çıkıyorsun..(nerdeyse frene basacak biri kalmayacak arabada)..Adamlar hala frenleme dozunu 4 tekerleğe yayamadılar..Ki bu da yüksek hızlarda(90-100) ani fren yapmasan bile arabanın arka dengesi kaybettiriyor.
    35 değil,30 metrede dursun ki,frenlemenin zeminden zemine değişeceğini biliyorum,reno almam..
    Kalite olarak bazı arkadaşlar corsaya laf söylemişler ama,bu biraz fanatikliğe kaymış..İnceleyenler görmüştür ki clio nun malzeme kalitesi sınıfının en rezalet düzeyinde olup,3000 kmdeki bir clionun göğüslüğünden gelen ses düzeyi,teybin (kaset çaların :),teknoloji dedikleri bu olsa gerek) sesini bastırıyor..
    Ayrıca bu testin birebir doğru sonuç verdiğine inanmıyorum..Otohaber kadar reno manyağı olan bir dergi görmedim.
    Adam jettayla meganın arasında megane da uyduruk bi kart muhabbeti var diye meganın teknoloji olarak öne geçtiğini iddia ediyor.

• zaten daha once yarislede karsilastirmislardi ondanda ustun cikti ... gp ile karsilastirdilar ondan da üstün masallah ya ne renooomusssss kullanmasam otohabere inananasim gelecek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

bence corsa ve clio3 ten daha cok satacak bir model var oda sümbülllllll

leon parasina clio3 alcam yada corsa yok ya benzinli leona binerim 500.000 yaksin isterse arabaya biniyorum derim en azindan

genemi leon yaw

am harbiden yaw sıfır gidip corsaya clioya bayılacağıma gider temiz 2, el bir leon alırım mis gibi

• yalanmi be dostum bi corsaya clioya yarise bak bide leona

37 milyara leon varken diğerlerinin dizelini alcam diye alinirmi sence daha aaz gezerim ama zevkle adam gibi bir aracla gezerim...

quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

quote:

bence corsa ve clio3 ten daha cok satacak bir model var oda sümbülllllll

genemi leon yaw

am harbiden yaw sıfır gidip corsaya clioya bayılacağıma gider temiz 2, el bir leon alırım mis gibi

• Leon güzel ama işçilik çok iyi değil. Karizma var ama motor yok. (1,6 için ) . 1,4 Turbo olursa olabilir.
    Tabi Clio veya Corsa'ya göre çok çok daha iyi. Üçü arasında tercih yapacak olsam ben de 2. el Leon alırdım bu durumda. Gerçi sıfırının fiyatı da Clio dan çok farklı değil Leonun

Otomobil dergilerinde öyle şeyler okuyorum ki hiçbirine güvenim kalmadı.Bu kadar taraf tutma olamaz.
  • ceyhun

senin cebinde nekadar para var tabiki bilemem ve bunu sorgulamam

ancak kendi adıma konuşıyım

elimde 35 milyar var ise

küçük full dizel alıyorsam ve senede 10k den fazla km yapıyorsam

ortalama 8 l benzin yakan bir leon u ne olursa olsun tercih etmem.

süratli kullanımda da tüketim farkı dizelin lehine daha da artacaktır.

zaten sen de yaris dizel almışsın.imzanda böyle yazıyor.

8 l benzin 21.5
    5 l mazot 11.5

km de 100kuruş az yakarım.senede 20bin yapsam 2 milyar yapar

motor da 1.3 ise hem de senelik vergiden yırtarım.

yani kompakt benzinli ile küçük dizel fiyatları birbirine yaklaştı ancak işin arkasında gelişen hesapları da unutmayalım.
  • işcilik iyi değil derken corsa yaris gp. fiestayla kiyaslarsan iyi ... focus astra , c4 ten kotudur en fazla malzemesi alt siniftaki tüm arabalara gore leonun malzeme ve isciliği süper...

quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Leon güzel ama işçilik çok iyi değil. Karizma var ama motor yok. (1,6 için ) . 1,4 Turbo olursa olabilir.
    Tabi Clio veya Corsa'ya göre çok çok daha iyi. Üçü arasında tercih yapacak olsam ben de 2. el Leon alırdım bu durumda. Gerçi sıfırının fiyatı da Clio dan çok farklı değil Leonun

Otomobil dergilerinde öyle şeyler okuyorum ki hiçbirine güvenim kalmadı.Bu kadar taraf tutma olamaz.

• Akincl

o konuda haklisin birsey diyemem hani az arac kullanma durumum olan bir isim olursa yildada 10.000 km gecmiyeceksem dizel yerine leonu alirim o araclari almak yerine.onu demek istedim.... ayrica yarisle leonun vergisi ayni zaten 1.4 oldugu icin
  • quote:

Akincl

o konuda haklisin birsey diyemem hani az arac kullanma durumum olan bir isim olursa yildada 10.000 km gecmiyeceksem dizel yerine leonu alirim o araclari almak yerine.onu demek istedim.... ayrica yarisle leonun vergisi ayni zaten 1.4 oldugu icin

az kullanma durumu olsa olabilir ama dizelin zevki senin de bildiğin gibi ayrıdır.

100 hp kompakt 1.6 benzinli yerine 90 hp küçük canavar torklu turbo dizel kullanmayı ben yine de tercih ederim.

küçük otomobiller bildiğim kadarıyla iyi satıyor.

yaris ile leon un vergisi aynı doğru da

gp nin düşük.

• 86lık ile 80lik arasında sadece yazılım farkı var.. Biri euro3 normunda diğeri euro4.. Tıpkı 1.6 tdci ın partikul filtreli gelmemesi gibi..

Dergideki dynamique model Clio ülkemizde var ve içi corsa dan daha kaliteli dendiki bu yabancı kaynaklı bir test. Burda övülen ams türkiyede ciner grubu kaldıki

ESP, Clio da yok zaten donanımdan Corsa baya bir + puan kapmış.. ESP siz Corsa da önerilmiyor..

Corsa nın malzeme kalitesi dynamique Clio dan düşük.. Bunu her inceleyen görebilir.. Dergide gerçeği yazmış.. Test verileride Clionun tüketim ve fren gibi disiplinlerde COrsa dan önde olduğunu gösteriyor. Clio'nun önde olmamasına hiçbir neden yok..

Dedikleri gibi hakeden kazanmış Tasarım zaten görecelidir tabiki Corsada iyi arabadır onu beğenen onu alır..

Biri de Clio Megane bozuntusu demiş Corsa ne bozuntusu acaba

@görele 2000
    bu test Almanyada yapılmış İstanbul yollarında değil

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

otohaber yıllardır renocudur.

ben ilk çıktığından beri takip ediyorum.

ciner promosyonlarında bile reno verir.

autoshow da autobid gibi vosvoscuydu biraz düzeldi .ama autobild e sınıfı merso ile passat ı karşılaştıracak kadar gözü dönmüş taraflı bir dergi.

şimdi gelelim clio mu corsa mı sorusuna.

öncelikle dergideki clio bizde satılmıyor onda yeni sürüm motor var bizdeki eski 80 bg.

son hızı da derginin yazı kısmında 182; listede 186 değil 171 km/h.adamların daha bundan haberi yok.

daha sonra esp seçeneği yok.

corsa yı tasarım olarak beğenmedim ama bence clio dan geri değil.

almayı düşünen varsa gider testini yapar.kendi kriterlerini ortaya koyar.seçimini yapar.

corsaya ik ay büyük talep olucaktır .çünkü eski kasa corsaları kakalamak için dört dönen bir kitle var bu ülkede.

önemli olan sonraki aylardır.

bkz 207 piyasadan kısa sürede silinip gitti ki gayet iyi bir araba.

peugeot 307 nin sorunlarına zamanında müdahale edemediği için bu duruma geldi malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 8 Kasım 2006; 13:05:38 >

• Ben ne fark olduğunu bilmiyordum

otohaberin renocu olmadığını mı söylüyorsun?
  • Ben düşünmüyorum bu elde ettikleri verilerle Clio nun 1. olmaması mümkün değil..

Zaten fren performansı sadece 3mt fark ediyor bu bile başlı başına bir sebep bence ki arabam.com da da 35mt çıkmıştı fren performansı Clio nun
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Ben ne fark olduğunu bilmiyordum

otohaberin renocu olmadığını mı söylüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 8 Kasım 2006; 13:22:17 >
  • quote:

valla nedesem haklisin
    quote:

Orjinalden alıntı: CX2

Sonuçta opel ve renonun arasındaki kalite farkını herkes biliyor..Bunun için de kalkıp da hayatta reno almam..Sonuçta adamlar hala orta sınıfında bile dual klimaya geçememiş..Bu mu teknoloji?Fren mesafesi kısa olabilir ama,renonun arabaları kadar başka bir araba görmedim frene basınca öne yığılan..

SAĞOL KARDEŞ..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.