Şimdi Ara

11 B segmenti aracın AMS master testi ve Clio-Corsa testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
0
Favori
15.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orada IDS pluslı yani ESP li Corsa izlenimi verilmişti yanlış hatırlamıyorsam burada da ESP siz Corsa almayın deniyor işte
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Asilx@ kardeşim elinde kesin AMS kasım sayısı vardır.

AMS Kasım 2006 sayısı sayfa::58-63 ; öyle 2 sayfalık değil 6 sayfalık tek araba yeni corsa inceleme:::

Aynen dergiden bir kaç cümle:::

:: Yeni corsanın olumlu özellikleri ağır basıyor. Yol tutuş başarılı, ayrıca konforlu. Arka frenler kampana olmasına rağmen durma mesafesi başarılı ve tüketim çok düşük...

:::Otomobilin sürüş güvenliği ile ilgili olarak en büyük övgüyü frenler hakediyor.

::::Süspansiyon övgüyü hakediyor. Bozuk yol koşullarını bir üst otomobil kadar iyi emiyor.

::: mükemmel viraj yeteneği ve direksiyon hissi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 7 Kasım 2006; 23:17:47 >

• Corsa da IDS plus yok, opsiyonda değil...

Hayır test arabasında ESP de yok. Zaten ESP nin direkt yol tutuşa bir etkisi de yok. ESP yoldan çıkmış arabayı yolda tutuyor sen daha da iyi bilirsin. O yüzden yol tutuşu iyi denebilmesi için ESP devreye girmeden yapılan ölçümler değerlendirmeye alınır.

AMS kasım sayısı yoksa AMS EKİM sayısına bakalım:::sayfa 32-34

::YEni corsa nın süspansiyon sistemi daha konforlu ve sessiz, ayrıca yol tutuş yönünden iyi huylu ve dengeli...

::: Doğru ve gecikmesiz tepki verebilen direksiyon etkileyici bir performans sergiliyor...

Şİmdi prof. AMS arka arkaya iki sayısında corsayı göklere çıkarmış, otohaber ise tam tersini belirtmiş, şimdi

sende olsan otohabere çırak muamelesi yapmaz mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 7 Kasım 2006; 23:25:21 >
  • Ya asil neyse ne işte. Sen benim ne demek istediğim gayet iyi anladın. Otohaber Renocu

Türk dergisi otohaber alman malını birinci göstermektense Türk malını birinci göstermiş.

Ben otomobil dergisi denince Autocar derim. Alman dergileri de taraf tutuyor
  • Ben hiçbirinme inanmıyorum. İnandığım tek şey, mahalleden birinin alıp ikisinide kullandıktan sonra yaptığı yoruma..

Taraflı olmuyor çunku.. Hadi bu dergilerde yapsınlar.. Sokaktan bi adamı çevirsinler, " Bin arabaya, 100 KM dolaşıp gelcez, sen kullanıcan " desinler. Sonra diğer arabaya bindirsinler. Bakalım adam ne dicek?

Ama neeeerrde..
  • ESP yeni jenerasyon arabalarda devreden çıkartılamıyor..

Sonuçta bu da Alman testi AMS gibi ve otohaberle AMS Türkiyede aynı yayın grubunun (Ciner)

Neyse dediğim gibi daha bu ilk karşılaştırma diğer karşılaştırmalarda çıksın onlarıda koyarız
    quote:

Corsa da IDS plus yok, opsiyonda değil...

Hayır test arabasında ESP de yok. Zaten ESP nin direkt yol tutuşa bir etkisi de yok. ESP yoldan çıkmış arabayı yolda tutuyor sen daha da iyi bilirsin. O yüzden yol tutuşu iyi denebilmesi için ESP devreye girmeden yapılan ölçümler değerlendirmeye alınır.

AMS kasım sayısı yoksa AMS EKİM sayısına bakalım:::sayfa 32-34

::YEni corsa nın süspansiyon sistemi daha konforlu ve sessiz, ayrıca yol tutuş yönünden iyi huylu ve dengeli...

::: Doğru ve gecikmesiz tepki verebilen direksiyon etkileyici bir performans sergiliyor...

Şİmdi prof. AMS arka arkaya iki sayısında corsayı göklere çıkarmış, otohaber ise tam tersini belirtmiş, şimdi

sende olsan otohabere çırak muamelesi yapmaz mısın?

• quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Ya asil neyse ne işte. Sen benim ne demek istediğim gayet iyi anladın. Otohaber Renocu

Türk dergisi otohaber alman malını birinci göstermektense Türk malını birinci göstermiş.

Ne alaka coşkun Fransız yasasından sonra Renault'u sonuncu yapmaları gerekiyordu o kadar milliyetçilerse

• Devreden çıkartma demedim, devreye girmeden dedim...

clio 3 kesinlikle güzel bir araba...

Şunu da okuyu verin. zamanında dedik, tepkiler geldi.

CORSA; Ekim 2006 da türkiyenin tüm modeller arasında en çok satan modeli oldu hem de eski kasasıyla, herkes indirim yapıyor ama herkes satamıyor.

Tr de tüm modellerde en çoksa satan 2 modelden biri olacak demiştim 1 ay önce , ekim de oldu hem de eski kasasıyla...

Geçen G.puntocu kardaşlere de söyledim, yeni iddia.

Yeni iddia ise yeni corsa satışları, g.punto ve clio 3 satışlarının toplamından fazla olacak...

Arkadaşlardan bu sefer o kadar itiraz gelmedi, herkes bir şeylerin farkında.

C'mon corsa!!!

Orjinalden alıntı: berk984

Bu konudamıydı hatırlamıyorum ama sanırım Gorele Tr nin en cok satan arabası yeni corsa olabilir demişti. Bazı arkadaşlarda imkansız diyerek dalga geçmişti.
    Aşağıdaki habere bakarsak bunun cok da kotu bir tahmin olmadığını anlayabiliriz.

Opel yetkililerinin 6 Kasım Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, 2 Kasım'dan itibaren dört gün içinde tam 450 Opel Corsa satılmış durumda. Fuarda ve bayiliklerde yapılan kesin satış kendi çapında bir rekora da imza atıyor. Yıl sonuna kadar 900 adet satış hedefi konan Opel Corsa daha satışa çıktığı dört gün içinde yarı hedefini bulmuş gözüküyor.

Kaynak:www.otomobilgazetesi.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 7 Kasım 2006; 23:37:49 >

• iki iddianda malesef gerçekleşemeyecek Görele abim

Clio ilk ay 1662 adet satmış bence Corsa kasımda bu adete de ulaşamayacak lansman nedeniyle şuan rakiplerinden ucuz olmasına rağmen
    quote:

Devreden çıkartma demedim, devreye girmeden dedim...

clio 3 kesinlikle güzel bir araba...

Şunu da okuyu verin. zamanında dedik, tepkiler geldi.

CORSA; Ekim 2006 da türkiyenin tüm modeller arasında en çok satan modeli oldu hem de eski kasasıyla, herkes indirim yapıyor ama herkes satamıyor.

Tr de tüm modellerde en çoksa satan 2 modelden biri olacak demiştim 1 ay önce , ekim de oldu hem de eski kasasıyla...

Geçen G.puntocu kardaşlere de söyledim, yeni iddia.

Yeni iddia ise yeni corsa satışları, g.punto ve clio 3 satışlarının toplamından fazla olacak...

Arkadaşlardan bu sefer o kadar itiraz gelmedi, herkes bir şeylerin farkında.

C'mon corsa!!!

Orjinalden alıntı: berk984

Bu konudamıydı hatırlamıyorum ama sanırım Gorele Tr nin en cok satan arabası yeni corsa olabilir demişti. Bazı arkadaşlarda imkansız diyerek dalga geçmişti.
    Aşağıdaki habere bakarsak bunun cok da kotu bir tahmin olmadığını anlayabiliriz.

Opel yetkililerinin 6 Kasım Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, 2 Kasım'dan itibaren dört gün içinde tam 450 Opel Corsa satılmış durumda. Fuarda ve bayiliklerde yapılan kesin satış kendi çapında bir rekora da imza atıyor. Yıl sonuna kadar 900 adet satış hedefi konan Opel Corsa daha satışa çıktığı dört gün içinde yarı hedefini bulmuş gözüküyor.

Kaynak:www.otomobilgazetesi.com

• quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Ya asil neyse ne işte. Sen benim ne demek istediğim gayet iyi anladın. Otohaber Renocu

Ne alaka coşkun Fransız yasasından sonra Renault'u sonuncu yapmaları gerekiyordu o kadar milliyetçilerse

asil o başka bir mesele. Reno Clio satıldığında paranın büyük bölümü OYAK'a ve Türk çalışanlarına gitmiyor mu? Konu dağılmasın da Clio'nun parası Türklerin cebine giriyor. Megane'ın da öyle. Otohaber de bu yüzden reno'ya ağırlık veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 8 Kasım 2006; 0:01:58 >

• corsanın frenlerinde sorunmu var 40 mt nerdeyse..yoksa el freni ilemi denediler
  • ya arkadaslar birakin clio ya camur atmaya calismayi ya! nereye kadar hadi tamam corsanin yol tutmayisina yol tutusu dedik; ya fren testi nolcak; 5 metre fark var arada? ya yapilan ses olcumleri; clionun yol ve motor sesini iceriye daha az aldigi gercegi? hangi birini kanitlayacaksiniz ya? bence bu cok acik bir gercek, clio corsadan 10 kat daha iyi bir araba hem de her acidan. bugun corsaya da baktim, gercekten malzeme kalitesi hic degismemis, kendimi annemin eski 1998 model corsasinda gibi hissettim ozellikle arkada otururken, hele o tavan dosemesi gercekten rezalet ve cok kotu bir hava veriyor, binenler varsa bilirler. ve ben opelin bu yol bilgisayari ozurlulugunu anlamiyorum, renault clioda en dusuk donanimdan en ust donanima kadar yol bilgisayari standartken opelin en ust donanim seviyesinde bile opsiyonel! daha ne diyeyim ben ya? ama sonucta tabiki tercih meselesidir, belki corsada da benim dikkatimi cekmeyen iyi seyler vardir ama bugun edindigim fikirlere gore kesinlikle clio3 corsadan daha iyi.

• Prof. AMS , çırak otohabere göre tamamen zıt şeyler söylüyor corsa hakkında.

En azından clio, corsadan 10 kat daha iyi demiyor...

Ama şunu diyor prof. AMS:: Yeni corsa:::

Mükemmel süspansiyon
    mükemmel fren
    mükemmel yol tutuş
    mükemmel direksiyon hissi

ekim ve kasım 2006 AMS sayılarında....

Bu çırak bir türlü kalfa olamayacak!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

ya arkadaslar birakin clio ya camur atmaya calismayi ya! nereye kadar hadi tamam corsanin yol tutmayisina yol tutusu dedik; ya fren testi nolcak; 5 metre fark var arada? ya yapilan ses olcumleri; clionun yol ve motor sesini iceriye daha az aldigi gercegi? hangi birini kanitlayacaksiniz ya? bence bu cok acik bir gercek, clio corsadan 10 kat daha iyi bir araba hem de her acidan. bugun corsaya da baktim, gercekten malzeme kalitesi hic degismemis, kendimi annemin eski 1998 model corsasinda gibi hissettim ozellikle arkada otururken, hele o tavan dosemesi gercekten rezalet ve cok kotu bir hava veriyor, binenler varsa bilirler. ve ben opelin bu yol bilgisayari ozurlulugunu anlamiyorum, renault clioda en dusuk donanimdan en ust donanima kadar yol bilgisayari standartken opelin en ust donanim seviyesinde bile opsiyonel! daha ne diyeyim ben ya? ama sonucta tabiki tercih meselesidir, belki corsada da benim dikkatimi cekmeyen iyi seyler vardir ama bugun edindigim fikirlere gore kesinlikle clio3 corsadan daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 8 Kasım 2006; 1:11:02 >

• peki bu mukemmel fren mesafesini rakamlara doktugumuzde matematik ne diyor? bu corsanin 5 metre daha sonra durdugu gercegini degistiriyor mu? corsanin frenleri mukemmelse clionunkiler mukemmel otesi olmasi gerekmez mi o zaman? hayir yani burda matematik konusuyor, fazlasina gerek var mi? bana gore de haci muratin frenleri mukemmelse ama 60 metrede duruyorsa bunun ne onemi var ki? ben matematiksel degerlerden bahsediyorum, sanirim sizin prof unuz ciragin bindigi clio3 u alip binememis daha? yada nedir bu durum lutfen aciklayin bana neden matematik tam tersini soyluyor?
  • bence corsa cliodan güzel
  • Kardeş Prof AMS yi anlayabilmek için o dergiyi önce alıp okuman lazım...

Yaptığı testlerdeki ayrıntıyı ve profesyonelliği görmen lazım.

Öyle çıraklar gibi İstanbul ara sokaklarında değil;

Fren testi yüklü/yüksüz; ıslak/kuru zemin; sıcak/soğuk fren: al bir oku hayran kalacaksın...

AMS nin karşılaştırmasını beklemek en doğrusu:::

quote:

peki bu mukemmel fren mesafesini rakamlara doktugumuzde matematik ne diyor? bu corsanin 5 metre daha sonra durdugu gercegini degistiriyor mu? corsanin frenleri mukemmelse clionunkiler mukemmel otesi olmasi gerekmez mi o zaman? hayir yani burda matematik konusuyor, fazlasina gerek var mi? bana gore de haci muratin frenleri mukemmelse ama 60 metrede duruyorsa bunun ne onemi var ki? ben matematiksel degerlerden bahsediyorum, sanirim sizin prof unuz ciragin bindigi clio3 u alip binememis daha? yada nedir bu durum lutfen aciklayin bana neden matematik tam tersini soyluyor?

• saçmalık ya reno kimki opelden iyi olsun heleki Clio bide utanmadan iyi olan kazandı demişler her şartta Corsa derim iğrenç megane bozuntusu clio bence hiç bir bakımdan üstün olmamaz
  • kardes onu da bekleriz, umarim en kisa zamanda yapar ams de iki arac arasindaki testi. gerci benim icin ne degisir ki corsa birak 10 kati 100 kat daha iyi ciksa cliodan ne farkeder ben megane imdan gayet memnunum, degistirmeyi de pek dusunmuyorum, annemde de clio3 1,5dynamique 80 hp var, o da son derece memnun, gerisi bos ama su var ki, corsayi motor, sessizlik ve fren olarak bizzat test edemedim o yuzden kisisel bir yorum yapamam ancak bugun icine oturdum aracin, kesinlikle malzeme kalitesi olarak clioyu tercih ederim(clio dynamique ise tabi)(corsa da cosmo, sanirim bindigim cosmoydu emin degilim) yakitini, yol tutusunu, frenini, performansini bilemem

• quote:

Orjinalden alıntı: sharkemre

saçmalık ya reno kimki opelden iyi olsun heleki Clio bide utanmadan iyi olan kazandı demişler her şartta Corsa derim iğrenç megane bozuntusu clio bence hiç bir bakımdan üstün olmamaz

sacma sapan konusma, ne alakasi var megane ile clionun, asil yeni corsa astranin bi boy kucugu, tasarim yapmak kasiyor tabi almanlari, direk kucult veya buyut koy. rezalet ya yaraticilik namina hic bir sey yok; corsa dedigin arba yani 207, arkasi da clio baska bir sey degil, onu de astra? daha ne diyorsun ki, hem zaten opel nolcak, almanyanin kus serisi

edit: ayrica bindin de mi konusuyorsun ben ikisine de bindim, malzeme kalitesi olarak tartisilmaz clio ustun, yarin gez ikisini de gel sonra konus, ok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coutoup -- 8 Kasım 2006; 1:34:28 >

• quote:

kardes onu da bekleriz, umarim en kisa zamanda yapar ams de iki arac arasindaki testi. gerci benim icin ne degisir ki corsa birak 10 kati 100 kat daha iyi ciksa cliodan ne farkeder ben megane imdan gayet memnunum, degistirmeyi de pek dusunmuyorum, annemde de clio3 1,5dynamique 80 hp var, o da son derece memnun, gerisi bos ama su var ki, corsayi motor, sessizlik ve fren olarak bizzat test edemedim o yuzden kisisel bir yorum yapamam ancak bugun icine oturdum aracin, kesinlikle malzeme kalitesi olarak clioyu tercih ederim(clio dynamique ise tabi)(corsa da cosmo, sanirim bindigim cosmoydu emin degilim) yakitini, yol tutusunu, frenini, performansini bilemem

şakamı bu clionun malzeme kalitesimi iyi hemde opel arabasından ay gece gece güldürdün beni

• quote:

Orjinalden alıntı: sharkemre

quote:

kardes onu da bekleriz, umarim en kisa zamanda yapar ams de iki arac arasindaki testi. gerci benim icin ne degisir ki corsa birak 10 kati 100 kat daha iyi ciksa cliodan ne farkeder ben megane imdan gayet memnunum, degistirmeyi de pek dusunmuyorum, annemde de clio3 1,5dynamique 80 hp var, o da son derece memnun, gerisi bos ama su var ki, corsayi motor, sessizlik ve fren olarak bizzat test edemedim o yuzden kisisel bir yorum yapamam ancak bugun icine oturdum aracin, kesinlikle malzeme kalitesi olarak clioyu tercih ederim(clio dynamique ise tabi)(corsa da cosmo, sanirim bindigim cosmoydu emin degilim) yakitini, yol tutusunu, frenini, performansini bilemem

şakamı bu clionun malzeme kalitesimi iyi hemde opel arabasından ay gece gece güldürdün beni

ya opel dedigin marka ne ki ya? niye bu kadar buyutuyosun gozunde, alti ustu bes para etmez bir marka, almanyanin tofas i...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.