Merhaba arkadaşlar, 10f202 aldım fakat programlayamıyorum bir türlü.Kullandığım programlayıcı bu forumdan görüpte yaptığım gtp summer versiyonu.Yazılım olarakta winpic800 kullanıyorum. 2006 yılından beri 16F ve 18F serilerinden yığınla pic programladım ve şuana kadar programlayamadığım tek bi pic bile çıkmadı.Ama yeni aldığım 10f202 yi bir türlü programlayamadım. Başkalarıda benle benzer sorunlar yaşamış.Kimi icsp soketinden demiş.Hem icsp baglantılarından çıkış aldım hem zif soketin bacaklarından çıkış aldım olmadı. Kimiside programlama yaparken vdd ile vsd arasına 0.1 yada 4.7uf gibi kapasite bağla demiş.Onuda yaptım fakat gene olmadı.GTP summer ın desteklediği pic listesini aradım fakat bulamadım.Acaba desteklemiyormu.Winpicte pic tanı diyorum bilinmiyor diye uyarı çıkartıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Baglantılarım aşağıda.İnş bu şey pic tir.Belli de olmuyor.
Başka 10f ler ilede denedim olmadı gene.Çıkarttım 16f serisi denedim programladı.Sanırım programlayıcı programlamıyor yada ek bir düzeltme lazım.Başka forumlarda direk olarak programlayamassın demişler sebebini yazmamışlar. Konu hakkında bilgisi olup yazan olursa çok sevinirim .
İlerde hata yaşayabilecekler için yazıyorum.Aslında en başından beri programlıyormuş Winpic800.Şans eseri 10f202 nin programlandıktan sonra gtp summer programlayıcı devresindeki ledleri yakıp söndürmesiyle fark ettim.Pic tanı dediğinizde tanımıyor.Programla dedikten sonra programı yazıp sonlara doğru Backup OSCCAL hatası veriyordu.100nf kondansatör bagladım VDD ile VSS arasına bu hatada ortadan kalktı. Programlamak isteyenler için PIC i elle seçin, otomatik tanımıyor.Dediğim gibi 100nf kondansatör bağlayın gerekirse.Dahasheetinde gerekirse 10mf a kadar attırabileceğiniz yazıyor. Bunlar muhtemelen tüm PIC10F2XX serisi için geçerlidir.