Şimdi Ara

1080p Riplerin MBPS oranları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz gibi her ripin video mbps oranları değişik. Bu oranlar dosya boyutuna etki ediyor. MBPS vidyo kalitesini gösteren bir kriter.

Bir bluray remux ile bitrate'si 14binlerde olan bir vidyo arasında ben kalite farkı göremiyorum 22 inçde. Bunlar daha büyük monitörler veya televizyonlar için olmalı

Şimdi benim merak ettiğim 22 ve 24 inç bir monitörde alabileceğim en iyi görüntü için kaç mbps gerekir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• vidyo değil video olacak

24 inc monitörde 1080p yeter bence.
  • Bitrate tek başına yeterli değil. Codec ve filtre de önemli. 1080p hevc codec &1000 bitrate video izledim, 1080p avc codec&5000 bitrate gibi görüntüsü var. HEVC codec sağlam geliyor.

Aşağıdaki linkte örnek videolar var.
    http://labs.divx.com/node/127909

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 11 Temmuz 2013; 17:14:37 >
  • Başka yorumu olan?
  • selodonanımhaber en önemli şeylere değinmiş zaten. Ben de kendi gözlemlerimden bahsedeyim. Bol aksiyonlu hızlı sahnelerin çok olduğu filmlerde mbps oranları daha fazladır. Sanıyorum ki görüntüdeki sıkıştırma işlemleri hareketli görüntülerde pek tesirli olmuyor. Ama bir de duruk sahneleri olan örneğin romantik veya dramatik filmlere bakın onların mbps oranları daha düşüktür. Bir de Animasyonlarda mbps miktarları daha da düşük oluyor yani bu yeterli oluyor. Bunlar sadece benim gözlemlerimdi yani ispatı için araştırmak gerekiyor.
  • 10-15 gb arası filmler idealdir. Bir çoğu da remuxla aynı görüntü kalitesine sahiptir. Riplerken film boyutunun bu kadar düşmesinin sebebi gereksiz ses dosyalarının ve filmdeki siyah bandın çıkarılmasıdır. Paylaşım yapanlar genelde film içinden ss verirler. O ss'lere bakmak kaliteyi anlamanın en iyi yönü yoksa o teknik rakamlar her zaman doğruyu yansıtmıyor.
  • 24 inc monitör var. Film 21:9 ise 10-14 GB civarı yeterli oluyor.

16:9 ise Remux indiriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.